H

Onbaşı
14 Şubat 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
8 yıl
Tv+ hd kutu 4 saatte bir kilitleniyor
Ustadlar merhaba,

Hd stb duzenli olarak 4 saatte bir kilitleniyor aldigim gunden bu yana. Cihaz degisimi de cozmedi, modemi defalarca resetledim, port yonlendirmelerimi vs sildim, kablo degistirdim, farkli tvye bagladim, durum ayni.

Basina gelen var mi? Varsa cozumu nedir?
H
8 yıl
KT120lerimden Teki Patladı
Uzun bir aradan sonra merhaba.

Wharfedale Opus 2.2 hoparlörlerimi sürdüğüm Niva NC450 amfimdeki 6550 çıkış lambalarımı KT120 lere upgrade etmiştim.

Ancak bir süre önce lambalardan teki dibinden çatlayıp içine hava almış. Müzik dinlerken sağ hoparlörümden gelen zonklama ve lambada gözüme ilişen ark ile power tuşuna tokat atmam bir oldu. Uzun lafın kısası 6550leri geri taktım ve bir süredir bu şekilde dinliyorum.

Bildiğiniz gibi Opuslar biraz tork istiyor ve 6550 ile bu mümkün değil.

Bana hangisini önerirsiniz?

1- 6550lerinle mutlu mesut yaşa gitsin.
2- Elinde kalan 3 tane KT120'ye dördüncüyü bul. Bu nasıl olur bilemiyorum, lambalarımda tahminen 200-250 saat civarı kullanılmışlık var.
3- 6550 hemen hemen KT88e denk; git çok güzel bir takım kt88 al.

Bu arada farklı önerilere de tabi ki açığım


İlginize şimdiden teşekkürler.
H
10 yıl
Sylvania JAN 5763 NOS lambalar 12AX7 yerine denenebilir mi?
Arkadaşlar Merhaba,

Amfim Niva NC-450. Çıkış katında Tung-sol KT120ler var.

Giriş katında Genalex Gold Lion 12AX7 ve 12AU7 lambaları kullanıyordum. Evde zamanında neden aldığımı hatırlamadığım birer çift sylvania jan 5814a ve jan 5763 nos lambalar buldum.

5814a, 12AU7ye denk geldiği için hemen 12AU7lerin yerine taktım. ilk 20 dakika berbat çaldı, ancak sonra yavaş yavaş sonuç şok edici bir hale büründü. Daha 100saat pişmesi bile geçmeden (4-5 saatlik kullanımla) çok temiz çok parlak ve çok ayrıntılı bir ses, üstelik baslar da gayet kuvvetli orta sesler de gayet temiz. NOS lambalar için "60 yıl öncesinin üretim kalitesi, bugünün üretim kalitesiyle boy ölçüşemez" diyordum ve sonuç bana kapak oldu :D

Gelelim 5763lere. Gördüğüm kadarıyla VHF vericilerde giriş katında kullanılmış. Bir iki ses sistemi kullanımı da gördüm. Bunları 12AX7 yerine takabilir miyim?


Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.
H
10 yıl
35 Yıllık Audio Technica Head + iğne sıfır Ortofon 2M Red head+iğneden çok daha iyi çalıyor
Merhabalar,

Hikayem epey kafa karışıklığı.

Universum F2095 pikabımda üzerindeki Audio Technica head'in bir sorunu olduğunu düşünerek Shure m44-7'ye geçmiştim. Ancak DJ uygulamaları için olmasından dolayı sesi çok fazla tatmin etmedi ve head arayışına girdim.

Velhasıl xyz bir vatandaştan sıfır Ortofon 2M Red aldım. skating, tracking force ve protractor ayarlarını yaptım. Baslar süper, midler süper, düşük frekanslı tizler süper, arka plan tertemiz ancak yüksek frekanslı tizler bozuk. 50 kere ayarları kontrol ettim, ayarlarının dışına çıkmayı da denedim. nafile...


Dün akşam şeytan dürttü, 35 yaşındaki Audio Technica Head'i geri taktım. ayarlarını yaptım ve süpriiiiiizzz :) dört bir yanı mağmur 10 numara ses.

Hadi Shure'u anlarım. Ama Ortofon'u bu işin mercedesi bilirdim.

Acaba kazık mı yedim; sıfır diye turşu birşey sattılar? Yoksa 2M Red'in adı hıdır elinden gelen bu mudur? Yoksa phono pre ile birbirlerini sevmediler mi?

Bu arada pre Cambridge Audio Azur 540P (iyinin kötüsü)

Yorumlarınızı rica ediyorum.
H
10 yıl
RIAA Filtreli Lambalı Phono Stage Şeması Tavsiyesi
Üstadlar merhaba,

Electronik başlığı altında konuyla alakalı birşey göremediğim için buraya açtım.

Elimde 2şer adet Electroharmonics 12AX7 ve 12AU7 tüp var.

Güzel bir pikap presine ihtiyacım var. Elimdeki lambaları kullanarak yapabileceğim tavsiye edeceğiniz bir şema var mıdır?


Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.