E

Çavuş
05 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
152 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
Ram yardım;
Merhaba arkadaşlar.

Biraz karmasyon bir işin içinde kaldım. Donanım bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Öncelikle Anakartım

ASUS P6T

1066 mhz, 1333 mhz, 1600 mhz ( O.C ) ve üstünü destekliyor. Ancak görüldüğü gibi OC'siz 1066 ve 1333 mevcut.

İşlemcim

i7 960 sanrım, 800 ve 1066 mhz ram destekliyor.


İkisinin ortak noktası 1066..


Ancak sistemdeki Ramlerim hyperx ddr3 1600 mhz. 3x2gb.


Doğal olarak BIOS otomatik olarak ramlerimi 1066 mhz'de çalıştırıyor. Tamam çalıştırsın sıkıntı yok. 1600'a çektiğim zaman bios'tan 1600 mhz'de alıyorum. Ancak işlemci desteklemediği için korkuyorum ve bu işlemi yapmıyorum.

Öncelikle bu bir sorun yaratır mı ? İşlemcinin desteklemediği MHZ yani 1600 değerinde çalıştırdığımda işlemciye yüklenmiş veya herhangi bir donanımsal sorun yaşarmıyım ?


Ben sistemi minumum 12gb ram'e yükseltmek istiyorum. Boşta 3 tane daha ram slotum var. Ancak piyasada 1066 mhz ram bulamıyorum. Boş kalan slotlar gene 1600 mhz ram taksam sorun yaşar mıyım ? sonuçta gene 1066'da görecek onlarıda.

Siz olsanız ne yapardınız ram arttırımı yapmak isteseniz ?

Yardımcı olursanız sevirinim
E
9 yıl
Kartın sorun noktası neresi ? \u0027\u0027Furmark Testi\u0027\u0027
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir bir takım oyunlarda, PC'nin zorlandığı tepkimelerde bilgisayar kendini kapatıyordu, kapatmayada devam ediyor.

Sorun bilgisayarın işlemcisinde mi, power supply'da mı, ekran kartında mı çözemiyordum. Testlerin çoğunu indirdim yaptım ve hangi bir sorunla karşılaşmadım. Ancak oyunlarda aynı sorun devam ediyordu..

Bu gün Furmark'ı keşfettim.

Öncelikle Furmark sadece grafik kartını mı test ediyor bilmiyorum. Bu yüzden sıkıştım kaldım.

Furmarkta GPU stress test'e tıkladığımda grafik kartı 80 derecelere çıkıyor ancak PC kapanmıyor. Yarım saat boyunca uyguladım ve stabilleşti.

Ancak programın ön yüzünde yer alan;


GPU Benchmark Preset : 1080 seçeneğine veya GPU Benchmark Preset : 720 'ye tıklayıp 'GO' dediğimde oyunlarda olan ekran kararmasının aynısı oluyor.

Şimdi normal stress testinde sorun yok ama bu benchmarklarda sorun beliriyor. Kafam karıştı ? Sorun nerede kartta mı yoksa bilgisayarın başka bir parçasında mı ?

Bu Benchmark preset nereyi zorluyor onu çözemedim.
E
11 yıl
Bilgisayar kapanma;
Merhaba arkadaşlar.

Cidden enteresan bir sorun yaşamaktayım. Çok kısaca anlatmam gerekirse bilgisayarımın ''muhtemelen'' grafik kartı kendini kapatıyor. Ancak aktif kullanımda değil. Evet bu nokta çok önemli, hayatımda ilk defa PC başından kalktığımda senelerimizi verdiğimiz Ultima Online'dan yadigar 'ghostmouse' programını açıp gidiyorum.

Gözlemlerime göre mouse hareket ettiği zaman bir şekilde işlem algısımıdır nedir artık ısınma problemi olmuyor. Ancak dereceleri mouse bırakıp gözlemlediğimde artış yaşanmakta. E malum belirli bir seviyeye gelincede kapatıyor bilgisayar kendini. 80 derece sanırım..

Böyle saçma birşey yaşanınız oldumu? önerileriniz ne olur vs.
E
16 yıl
HP iPAQ hw6910/hw6915 GPS Problemi.
Arkadaşlar merhaba..

Elimde bu model bir cihaz var.0 bir ürün..Geçen sene alınmıştı ancak şimdi kullanmaya karar verdim.Ancak sinirimi bozan bir durum var.Anladığım kadarıyla Türkiyeyle bağlantısı yok bu telefonların.Yani ne Türkçe dil desteği var sistem içinde nede gpste.Örneğin GPS kurulumu için ayarlara girdiğimde adım adım beni yönlendiriyor.Örn : Kilometremi , mil mi ? gibi sorular soruyor.En sonunda ses efekti seçmemiz gerekiyor.ABD/İngilizce seçeneceği var.Ancak Türkçe yok.Bunun için tomtom.com/gpsnav. sitesinden indirin diyor sesi.

Harita yükleme kısmında ise 1 adet free harita yükleme iznim var.gprs ile ilgili siteye giriyorum fakat şehir seçemiyorum.Sadece amerikadan bir bölge seçebiliyorum.Kitlendim kaldım.

GPS konusunada bayağı uzağım.Araştırdım ama bulamadım.Bu cihazı kullanan arkadaşlar varsa yada işi bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? Nasıl Gps i kullanıyorsunuz,ne yapmam gerekiyor ?
E
16 yıl
Çözemediğim bir arıza
Selamlar..İyi bayramlar.

Arkadaşlar cidden çözümü için yardım dilediğim bir sorun var karşımda.

Bende Toshiba Satellite M70 markalı bir dizüstü bilgisayar mevcut..Alalı tam 2 sene olduki halen daha işimi görmekte.Ancak beni delirten bir sorun var.Garantisi 1 yıllıktı yurt dışından getittirdiğim için.İlk başlarda önemsemiyordum fakat artık can sıkmaya başladı bu arıza..Aslında arızamı değilmi onu bile bilmemekteyim..

Sorunu anlatayım..

Bilgisayara kendi recaovery cdsinden format atıyoruz..Herşey mükemller bir şekilde çalışıyor..Oyunlar yükleniyor siliniyor,programlar yükleniyor siliniyor ve ortalam 1 ay geçince ilk belirti olarak bilgisayar geç açılmaya başlıyor.Windows başlatılırkenki o yükleme panelinde neredeyse 3-4 belki 5-6 dakika beklemeye başlıyor.O sırada bilgisayarın ön panelinde yer alan 'cpu gözterge ışığımızıdr nedir' o sönmeksizin yanıyor ve bilgisayarın içinden ritmik bir ses geliyor.tık-tık tık tık-tık tık misali.Güçte olsa bilgisayar açılıyor...Ancak bu zor duyulan fakat beynime işleyen ses bilgisayarla bazı işlemler yaptığım zaman bile karşıma çıkabiliyor.Ağırlaşıyor bir nevi.Format ata ata bir hal oldum.Recovery cdsi bile bozuldu o derece..Kısacası çok yordum hardiski.Bu olaylar başladığı zaman C denetleme yapıyorum diyelim.Okunamayan kısımlar oluyor,Dolar işaretli sekmeler siliniyor ve bilgisayar bir nebze ferahlıyor.Ancak 2 gün sonra daha yoğun bir şekilde bu sorun karşıma çıkıyor..


Saygılarımla.

Sorun bu arkadaşlar..Neden kaynaklanabilir ? bu ses ? bu bekleme..Eğer net olarak Hard Disk geberikse yeni bir tane alacağımki sorun çözülmesse diye korkuyorum.


Biraz can sıkıcı bir metin oldu ancak yardımlarınızı bekliyorum..

Bilgisayar Özellikleri : 1gb RAM,1.8 centrino işlemci,ATI RADEON x700 256 mb grafik kartı,100 gb harddisk.
E
17 yıl
Sims 2 Ek Paketleri Problemi
Selamlar..

Arkadaşlar dün geceden beri sims 2'Nin bir çok ek paketini indirdim.University,nightlife,pets vs.gibi..Hepsi sorun indi.

Sims 2yi normal cdden kurdum.Mesela 'Pets' Pakedini yüklüyorum..Sorun bir şekilde yüklüyor..yükleme bittikten hemen sonra 'Update' mantığında bir şey çıkıveriyor ve hata verınce kurdugu oyunuda silip yok oluyor.

Bunun nasıl bır cozumu olabılır ?

Saygılarımla
E
17 yıl
-- Gladiatus -- / Herkes burayaa..
Son 3-4 gündür sardım oyuna..Gerçekten kaliteli.Bir göz atın derim..Hoşunuza giderse kopmayalım bu topicden çünkü ittifak kuracağım..Direk kendi linkimi veriyorum katkınızda olur hem..

Bekliyorum beyler

http://s2.g----------ladiatus.net/game/c.php?uid=23349
(şu '---------' silerek broweserınıza yapıştırın)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.