T

Binbaşı
19 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
3300 TL Civarı Sistem Tavsiyesi
Arkadaşlar belirttiğim gibi 3300 civarını çok aşmayacak şekilde bir kasa yapmak istiyorum. Çoğu sistemi bekleye bekleye uygun fiyatlı iken kaçırdım artık kesinlikle almam gerekiyor.
Sinerji den şöyle bir sistem topladım sizce uygun mudur? Hazır sistemleri yeterince avantajlı gelmedi açıkçası.
< Resime gitmek için tıklayın >

İtopya da V3.5 3099tl idi fakat ben alana kadar zamlandığı için eski avantajı kalmadı.
Teknobiyotik e2 sistem var onun da anakartını b450, PSU sunu bronze sertifikalı 500w yaptığımda aşağı yukarı bu topladığım sisteme yakın oluyor ama kasası yüzünden tercih etmek istemiyorum.
İncehesapta superior bronze sistem de keza çok uygun fiyatlı fakat kasalar hep önü kapalı modeller. Bu modellerde ısınma sorunu yaşayacağımı düşündüğümden almak istemiyorum. lütfen fikirlerinizi paylaşın kararsızlıktan ne yapacağımı şaşırdım
T
5 yıl
3000 Civarı PC Toplama
Arkadaşlar selam,

Uzun süredir bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum. Şu an kesin olarak karar verdim ve 3.000 tl yi çok aşmayacak şekilde bir sistem toplamaya çalışıyorum.
Yakın zamanda MD-1 adı ile çıkan sistemi almak istedim fakat karar verene kadar stok bitti. Şimdi o kadar avantajlı olmasa da hazır sistemlerden birini özelleştirerek şu şekilde bir sonuca vardım.
Sizce bu donanım yeterli olur mu? Daha üst seviyelere de çıkmak istemiyorum çünkü oynadığım oyunlar zaten kullandığım DDR3 sistemde bile orta/yüksek seviyede rahatlıkla oynanan oyunlar. Sadece biraz daha güncel bir sisteme geçmek istiyorum.

Sistemin standart içeriği
Ryzen 5 1600
A320M-F Anakart
Corsair 1x8GB 3000MHZ Ram
Asus RX580 4GB
Apacer 240GB SSD
Gamepower Crimson Guard +500w Psu
Bu da linki;https://www.incehesap.com/buff-1680-yavuz-selim-r5-1600-fiyati-43850/

Ben ekstra olarak;
Ramleri 2 slot yaptım, anakartı b450m dragon'a yükselttim ve kasayı Corsair Spec Delta RGB 550W ile değiştirdim.Son hali ektedir.< Resime gitmek için tıklayın >

Şu an kullandığım sistem ise
i3 4160
2x4 GB 1600MHZ Ram
1 tb hdd+240gb ssd
h81m-s2pv anakart
gt 1030 2 gb
cooler master kasa +500w psu
T
6 yıl
Sistem yükseltme(Ekran kartı+cpu)
arkadaşlar selam,
uzun süre önce dizdiğim masaüstü pc artık verimli olmamaya başladı bu sebeple bazı yenilikler yapmaya karar verdim.
Öncelikle mevcut durum şu şekilde:
İ3-4160
GT 1030 2 GB
2X4 GB DDR3 1600 MHZ RAM HYPERX FURY
1TB TB 7200 RPM
H81M-S2PV MOTHERBOARD
COOLERMASTER CMP350 KASA+PSU(500W)

Öncelikle ekran kartını yenilemeyi düşünüyorum, bütçeme en uygun kart RX 570 olarak belirledim. Araştırmalarım sonucu da rx570'in Sapphire Nitro modelini tercih edeceğim. Fakat burda bir sorun çıkıyor. Belirttiğim kartın 8+6pin girişi var, benim psu'm ise sadece 6pin kablo çıkartıyor. Bu durumda 6pin to 8pin dönüştürücü bir kablo almam yeterli performansı sağlar mı? OC kullanmayacağım için +6 pin boşta kalacak...Aksi takdirde yeni bir PSU almam gerekir ise hangisini tercih etmeliyim ?
İkinci olarak cpu'yu değiştirmeyi düşünüyorum. İkinci el bir İ5-4460 ile bu sorunu halledebileceğim gibi görünüyor. Sistem 1150 pin olduğu için yeni nesil ürünleri tercih edemiyorum. Yine farklı bir önerisi olan varsa tabi ki önerilere açığım.
Teşekkürler şimdiden...
T
6 yıl
Sistem yükseltme
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 sene önce topladığım sistemi son zamanlarda yetersiz geldiğinden dolayı yükseltme yapmayı düşünüyorum. Özellikle güncel oyunlarda FPS kaybı, çözünürlük sorunları yaşıyorum. Yükseltme için oluşturduğum bütçe de 1.500 TL kadar. Önerilerinizi bekliyorum.

CPU:i3-4160
HDD:1 TB 7200 rpm
Gpu:GT 1030 aero itx(2gb)
Ram:2x4 GB Kingston fury black 1600mhz
Anakart:h81m-s2pv
Kasa:cooler-master cmp350(500 w PSU)
T
7 yıl
1000 TL Bütçeye Telefon
Merhabalar;
1000 TL'yi geçmeyecek değerde bir telefon almayı düşünüyorum. Şu an kullandığım Galaxy S2 çok sorun yaşatmaya başladı, haliyle yeni telefon şart oldu.
Telefonu fazla kullanan birisi değilim, sosyal medya uygulamalarını kasmadan açabilmesi benim için yeterli.
Bu mantık içerisinde bazı modeller öne çıkardım, sizce bunlar arasından hangisi tercih edilebilir ve ya farklı bir önerisi olan var mı? 2.el düşünmüyorum bu arada.

1-Nokia 6
2-Lenovo Moto G5S
3-General Mobile GM5 Plus

Yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar...
T
7 yıl
Glacier Mage [Önerileriniz]
Arkadaşlar selam,
Geçmiş yıllarda uzun süre oynamamış olsam da, ufak bir özlem yaşayıp başladığım Knight'tan kopamadan devam etmekteyim. Destan serverında Mage karakter açtım. Genel olarak herkesin Fire Mage tercih etmesi sebebiyle biraz da abidik gubidik işlerden hoşlandığım için İce mage tercih ettim. Şu aralar durum bu şekilde;
65 Level
Tamamiyle görev kıyafetleri(Troll Armor set, küpeler-yüzükler-110 attacklı bir staff)
statslar
160 int
gerisi Mp'ye verilmiş şekilde, atladıkça yine mp ye veriyorum.
skill olarakta İce temelli, 2. olarak Lightning giden bir dağılım tercih ettim. 60'dan sonra skilleri dağıtmadım, şu anlık birikiyor.

60'a kadar görevleri yaparak çok rahat bir şekilde geldim, artık Eslant'ta parti bulursam görevlere devam ediyorum, bulamazsam Emc'deki kutu içeriği görevlerini yapmaya uğraşıyorum. Haliyle itemler yetersiz olmaya başladı.
Sürecin devamında ne yapmalıyım?
İlerleyen seviyelerde bana yeni kıyafet-staff görevleri falan gelecek mi, yoksa bundan sonra pazardan item arayışına mı girmeliyim?
Şu anda yaklaşık 20m coin var, belki pek bir şey ifade etmiyor olabilir , başlangıç olarak bu seviyelerde beni idare edecek ne tür itemler alabilirim?
Desteklerinizi bekliyorum.
T
7 yıl
GT1030 Yeterli Gelir Mi?
Arkadaşlar selam,
Güncel sistemim şu şekilde

i3 4160
500w psu(%80 belgesi yok), cooler master cmp kasa
h81m-s2pv anakart
8 gb fury 1600 mhz ddr3 ram
eski ekran kartı r7 265 2 gb

ekran kartım geçen yaz yandı, o zamandan beri onboard kullanıp oyun falan oynayamıyorum. sömestr sebebi ile işe girip niyetim gtx1050ti almaktı(o zamanlar fiyatı 820 lira idi) fakat şu an onu gtx1050 almak bile hayal oldu, bu fiyatlara o kartları almak istemiyorum.
Oynadığım oyunlar Lol, ets2, metro 2033 tarzı daha çok eski oyunlar
sizce bu sisteme gt1030 taksam beni tatmin edecek bir performans sunar mı? 2 gb olan msi modelini almayı düşünüyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
T
7 yıl
Sisteme hangisini alayım?
Arkadaşlar selamlar,
yaklaşık 2 sene önce topladığım oyun bilgisayarım, 2017 yazında ekran kartı ruhunu teslim ettikten sonra tam bir ofis bilgisayarına dönüştü.
Mevcut durumda;
i3 4160 işlemci
2x4 gb 1600 mhz hyperx fury ram
h81m s2pv anakart
1 tb hdd
2 gb r7 265(sizlere ömür)
ve cooler master cmp350, kendi 500w luk psu su var.

ay sonunda elime bir miktar para geçecek, büyük bir kısmı ile sistemi toparlarım diye düşünüyordum fakat bu fiyat seviyelerinden haberim yoktu.
Kendi yaptığım araştırmalar ile şu seçenekler öne çıkıyor, bunlardan hangisi mantıklı ya da sizin önerebileceğiniz ekstra bir formul var mı? Bilmek isterim.

1.SEÇENEK
2 GB GAMİNG X GTX1050 alıp yanına 600w bir psu eklemek. Mevcut psu'm %80 belgeli değil, pek güvenemiyorum.
2.SEÇENEK
tüm parayı 4GB 1050Tİ Expedition'a gömüp bilgisayarın akıcı bir şekilde çalışabileceğine inanmak. oynama videolarını izledim, i3 4160 ile baya iyi çalışıyor aslında.
Durum bu arkadaşlar, tahmin edeceğiniz üzere ayırmak istediğim bütçe 1000 lirayı geçmesin istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
T
8 yıl
Bilgisayar Açılıp Kapanıyor
arkadaşlar merhaba
sabah saatlerinde kardeşim oyun oynarken(lol) ekranın gidip geldiğini söyledi, ardından bilgisayarı kapatmış bir şey olur diye.
Akşam geldiğimde önce Lol'de denedim, yükleme ekranına geldiğinde ekran dikey formda çizgi çizgi olup geri geliyordu, oyun baslayınca komple gri olup, kasadan o bilindik ses geliyordu.
Ardından ETS2'de denedim, direkt hata verdi, mavi ekrana bağlayıp reset attı(w10)
acaba ekran kartı yerinden mi oynadı diyip donanımları söküp, ufak bi tozunu alıp tekrar taktım.
şimdi bilgisayar açılmıyor, düğmeye bastıktan sonra fanlar dönüp ışıklar yanıyor. 5 sn sonra kapanıp tekrar açılıyor, sürekli aynı şeyi tekrar ediyor.

Acaba sorun nedendir arkadaşlar ?
GPU'dan değil heralde, en azından fiziksel olarak?
CPU mu arızalandı? Yoksa Power Supply mi? Ya da benim ihtimal veremediğim başka bir şey mi?
Lütfen yardım... Teşekkürler



**EKLEME**
Arkadaşlar Ekran kartını çıkartıp, kasaya monitörü bağlamadan çalıştırmayı denedim. Aynı süre içerisinde yine döngüye girdi, anlaşılan ekran kartında sorun yok.
Ram slotlarını da teke indirerek denedim, yine aynı sorun devam ediyor.
POWER SUPPLY ve CPU ile alakalı diye düşünüyorum
**EKLEME2**
Bir kaç defa daha üstteki durumdayken denedim, çalıştı bu sefer.
Kapatıp ekran kartını ve ramleri taktım, BIOS reboot or not boot seçenekleriyle beraber açılma ekranı geldi. Reboot ettim ve açıldı.
Speecy programı ile sıcaklık değerlerine ve absürt durumda bir söket var mı diye baktım herhangi bi sorun yoktu
aygıt yöneticisinde hem ekran kartı hem de onboard birim görünüyordu.
Antivirüs yükleyip bakayım dedim, mavi ekran verip kapandı, ben de şimdi format atıp deneyeceğim.

BİR GÖRÜŞ BİLDİRİN ARKADAŞLAR
T
8 yıl
Turbo Sesi Hakkında
Arkadaşlar merhaba
turbo dizel bir aracın turbosundan neden ses gelir ? rölantide ve ya marş anında değil de 2500 deviri geçtikten sonra geliyormuş.
ustaya götürüldüğünde bu şekilde kullanılmaya devam edilebilir önemli bir sorun yok demiş ancak araca ben de bindim, cidden yüksek hızlarda kafanızı şişirmeye başlıyor. Sanki fan zorla kendini döndürüyor gibiydi.
egzosttan duman atımı falan da gözlemlenmedi, acaba turbo ömrünü mü bitirmiştir yoksa turboya giden yağ borusunda ve ya balansında bir sorun mu vardır?
ustanın o şekilde cevap vermesi sebebiyle bi muallak durum oluşmuş ben de arkadaşa yardımcı olamadım size sorayım dedim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.