Y

Yüzbaşı
29 Aralık 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
Y
6 ay
İşsizlik
Öncelikle merhaba. Askerden geleli 1 ay oluyor. Makine mühendisliği bölümü mezunuyum. Birkaç yere başvurdum onlar da şu an için mühendis alımı yapılmadığını söylediler. yaşadığım şehir çok küçük ve kendi işimi yapabilmem çok zor. bu bir aylık süreçte kariyer.com üzerinden yetiştirilmek üzere mühendis arayan birçok ilana başvurdum (istanbul, kocaeli) geri dönüşler sadece otomatik mesaj yoluyla oldu. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? okulda bize gösterilen ama üzerinden uzun süre geçtiği için unuttuğum autocad, solidworks, msc adams gibi uygulamalara da kendi çabamla çalışmaya çalışıyorum. askerlik sürecimde de psikolojik yardım almıştım. ileri düzeyde anksiyete bozukluğum ve okb rahatsızlığım var. günden güne eridiğimi hissediyorum. daha önce benim gibi işsiz ve ne yapacağını bilemediği durumda kalmış arkadaşlarımdan fikir bekliyorum.
Y
geçen yıl
Askere giderken kredi kartı sorunu
Merhaba arkadaşlar. 6 Mayıs tarihinde askerliğimi yapmak için birliğime teslim olacağım fakat kredi kartım yok. daha önce ziraatin verdiği öğrenci bankkartı kullanıyordum fakat süresi kasım ayında doldu ve atm kartımı yutmuştu para çekerken. Sms gelmişti kartınız gönderilecek diye ama gelen giden yok kargolarda. Şimdi söylediklerine göre askeri kantinde nakit para değil sadece kredi kartı geçiyormuş. Şu an işim ve sigortam yok. başvursam da elime ulaşmayacağı için çıkmazda kaldım. Nakit paradan yana sıkıntım yok ama yine söylenenlere göre fazla nakit para getirmek yasakmış. Nasıl bir yol izlemem gerekir?
Y
2 yıl
Makine Mühendisliği Staj
Bundan 3 yıl önce 1.yaz stajımı yapmak için bir devlet kurumuna girdim. Düzenli bir şekilde olmam gereken saatlerde üretim sahasına gittim. Stajın sonundaysa çok eften püften nedenlerle kurum mühendislerinden ikisi hazırladığım staj dosyamı onaylamadı ve yanmış oldu. Sonraki seneyse pandemi ilan edildi ve isteyenlerin online staj yapabileceği tek yapması gerekenin verilen konuyla ilgili dosya hazırlayıp vermesi gerektiğini söylediler. Stajı bu şekilde vermiş oldum. Şimdilerde CV hazırlıyorum fakat staj bilgisi olarak online stajı yazmam işe girebilmem adına iyi olmaz diye düşünüyorum. Ne kadar düzenli katılmış olsam da yanmış olan stajı da yazamıyorum. Arkadaşlarım yazmam gerektiğini söyleseler de bilirkişi olmadıkları için kendimi riske atmamam gerektiğini düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir?
Y
4 yıl
Dogo argentino yavru boy mevzusu
İyi akşamlar arkadaşlar. Şuan tam 5.ayına girmiş bir erkek dogo argentino yavrum var. Omuz yüksekliği 56-57cm tam dikilince bir kaç santimetre daha uzun çıkabiliyor. Elimden gelen en iyi imkanlarla besliyorum. Sizce köpeğim yetişkinliğe ulaşınca standart üst sınır olan 68cmye yaklaşabilir mi? Bu ırkı veya benzer ırkları besleyen arkadaşlar varsa düşüncelerini belirtmelerini istiyorum. Yavrumun annesini biliyorum çok güzel uzun boylu bir dişi ama babasını sadece fotoğraflardan gördüğüm için boyunu bilemiyorum. Yetişkin boy tahminlerinizi bekliyorum arkadaşlar. İyi akşamlar,iyi forumlar herkese
Y
4 yıl
Kingdom come deliverance
Merhaba arkadaşlar ben kingdom come oyununu satın almıştım fakat oyun çok zor geldiği için birtakım hile kodları yazıp bitirdim. Şimdi oyuna yeniden başlamak istiyorum fakat ne yapsam da hile komutlarını devredışı bırakamadım. Steamda oyunu silip baştan yüklemeden ilk aldığım haline getirme şansım var mı? Normalde zor bir şey değil fakat internet bağlantım çok kötü olduğu için en az 2gün sürer bu süre içinde de interneti hiç kullanamam. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.
Y
5 yıl
Üniversiteyi bırakıp sözleşmeli er olmak
merhaba arkadaşlar ben makine mühendisliği bölümünde okuyorum ama artık bu okulu bitiremeyeceğimi düşünmeye başladım, kendime ise eşik olarak bu vizelerin kötü geçmesi halinde okulu bırakıp sözleşmeli er olmayı koydum. Bu arada sınavlara tüm ciddiyetimle hazırlanıyorum fakat pek umudum yok gibi. Sözleşmeli er olmanın şartı kaidesi var mıdır? bilgili arkadaşlar bi el atabilirse çok memnun olurum teşekkürler iyi günler
Y
6 yıl
Akts
Merhaba arkadaşlar benim bu dönemim berbat geçti ve ikinci dönem cok büyük bir sürpriz olmazsa genel not ortalamam 1.8 in altına düşecek fakat benim bu dönem akts sınırım yettiği halde alamadığım bir ders var yani aslında almam gerekiyordu fakat alamadım.Eğer seneye tekrara düşersem bu alamadığım dersi alma şansım var mı?Biliyorsunuz ki 5. Dönemden sonra ortalama 1.8 altına düştüğünde daha önce almadığımız dersleri alamıyoruz fakat benimki tamamen sistemin hatasıydı.
Y
7 yıl
Laptop boya atma sorunu
Arkadaşlar çok terleyen bir insanım ve buna bağlı olarak 8 aydır kullandığım laptopumda oyunda vs avuç içlerimin değdiği yerlerin boyası aşındı nokta nokta şeklinde.Giderek artacağını bildiğimden daha kötü duruma gelmemesi için ne yapmalıyım?Önerebileceğiniz bir şey var mı sticker vb. biraz araştırdım fakat bulamadım.
Y
7 yıl
Laptop görüntü gitmesi
Merhaba arkadaşlar laptopum google gezinirken birdenbire görüntü gitti ve kapanmıyor işin ilginç yanı öylece kalakaldı cihaz 6 aylık Asus marka daha önce böyle bir durumla karşılaşıp çözen veya herhangi bir bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olacağım teşekkür ederim şimdiden
Y
7 yıl
Laptop fan temizliği
Arkadaşlar laptopum fazla ısınmaya başladı artık temizlik vaktinin geldiğini düşünüyorum alalı 4.5 ay gibi bir zaman oldu yaşadığım şehirde asus teknik servisi bulunmamakta temizlik hususunda ne yapabilirim yapamaz isem her temizlikte istanbul veya ankara ya laptopu götürmek zorunda mı kalırım ?teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.