S

Binbaşı
12 Aralık 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
46 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
9 yıl
Hangi lastik markası ?
metzeller mi ? michlen mi? pirelli mi? Hangisinden daha çok memnunsunuz ? 90 90 18 2 tane lastik alacağım. Michlen çok pahalı geldi çifti 280 tl, biliyorumki piyasanın en iyisi fakat metzelleri ve pirelli dura yı bilenlerin de fikrini almak istiyorum. Malum diğer iki marka daha ucuz. 115 tl metzeller yine 120 tl pirelli teki.
S
9 yıl
honda cb 125 e ısınma sorunu...
Bu motordaki ısınma sorunu hemen her cb125 e de mevcutmu ? yoksa sadece bana mı öyle denk geldi ? Bugün bu motoru almaya karar verdim, gittim satıcı ile görüştüm, motoru beğendim fakat satıcı bana motorun kendini toplaması için 10 dk ihtiyaç duyduğunu söyledi, jikle çekili gayet iyi çalışıyor, fakat motor ısınmasına rağmen gaz verildiğinde gaz yemeyip stop ediyor. Her gün 5 10 dk jikle ile ısıtmak sizcede büyük bir problem değil mi ? Bu motora sahip olupta bu sorunu yaşayan var mı arkadaşlar ? motorun dış görünüşü, hızı ve atik oluşu beni çok cezbetti fakat satıcının yazın dahi jikle ile çalıştırıyorum demesi bende soru işareti oluşturdu. bu durum sadece bu motora mı has ? yoksa her cb 125 e de mevcutmu ?
S
9 yıl
motosiklet sigortaları nerede ?
Arkadaşlar çin malı bi motosikletim var commuter, bugün yolda giderken ön aydınlatmalar vites göstergesi ve kilometre ışıklandırmaları gidip gelmeye başladı, seleyi kaldırdığımda arka stopa giden kablonun ezildiğini ve bir kablonun şase yaptığını gördüm, muhtemelen de sigortası yandı fakat bu sigortanın yerini bulamıyorum, sizce nerede bu sigorta ?
S
9 yıl
Direksiyon dersine çağrılmama sorunu...
İyi günler. Bir arkadaşımı bi sürücü kursuna yazdırdık, her şey iyi güzel giderken arkadaşımı direksiyon derslerine davet etmek için geçen cumartesi öğlen aramışlar ve arkadaşımda müsait olmadığından açmamış, sonradan aramayı gördüğünde geri dönüş yapmış fakat bu seferde telefonunu açmamışlar. Tek sefer arama, ulaşamama ve sorulduğunda ise "siz direksiyon dersi istememişsiniz" gibi bir yalan uydurma sorunu var. Ve nihayetinde bugün olan direksiyon sınavından kaldı arkadaşım. Motor sürmeyi 4 5 ders vererek öğrettim, gayet güzel kullanıyor fakat kurstan ders almadığı için sınav esnasında yapılacak uygulamaları çalışmadığımız için kaldı. Biz bu sürücü kursunu nereye şikayet edebiliriz. Haklarında ne gibi bir işlem yapabiliriz. Bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim.
S
9 yıl
piaggio x9 alınırmı ?
Merhaba arkadaşlar, çnümüzdeki eylül ayında piaggio x9 250 cc scooter almayı düşünüyorum 2005 2006 model arası bişey var aklımda. Bu motor sizce alınırmı ? Markayı nasıl bilirsiniz, 9 10 yaşında motora para verilirmi, km olarak da en az 30 40 bin olacak tabi
S
9 yıl
Protesto etmeliyiz !
Dün sosyal medyada gezinirken bir yerde rastladım bu fotografa. Bisikletliler, bisikletlerin ne kadar az yer kapladığı ile ilgili bu çalışmayı yapmış ve çok yerinde olmuş. Aynı şeyi biz motorcularda yapmalıyız. Hemen hemen her gün trafiğe çıktığımızda canımıza kast ediliyor diğer araç sürücüleri tarafından ve bu durum gerçekten çok can sıkıcı hale geldi. Her gün yüzlerce motosikletçi taciz ediliyor, sıkıştırılıyor, hakaretlere maruz kalıyor. Bir diğer konu ise vergi ve otoyol, köprü geçiş ücretlerine dikkat çekmek için yapılabilir. Motosikletin metrekare bazında kapladığı yer belli, köprü geçiş ve otoyol ücretleri neden koca bir araba ile denk oluyor. Madem araba ve kamyon arasında büyük bir fark var boyut önemli, öyleyse motosikletinde arabadan çok daha az bir maliyetle ücretli otoyol ve köprüleri kullanması gerekir.



< Resime gitmek için tıklayın >
S
9 yıl
sigorta şirketleri uçmuş
Dün sigorta şirketlerini arayıp teklif almaya başladım şuana kadar alabildiğim en düşük teklif 333 lira anadolu sigorta, ergo vs ucuz diye bilirdik 541 tl diyorlar, HDI sigorta da yine 500 lira üzerinde bir rakam söyledi. Bilindiği üzere sigorta şirketleri adalet sistemimizin aldığı karar sonrasında araç parçalarının orjinali ile değiştirilme zorunluluğu ve değer kayıplarını karşılamak zorunda bırakıldı ve bunu bizzat fırsat bilen sigorta şirketleri tekelciliklerini ortaya koyarak fiyatlarda resmen %50 oynama yapmışlar. İstanbulda yaşıyorum 34 plaka 150 cc bir motora bu fiyatlar çok uçuk, korkarım plakamı anadolu illerinden biri ile değiştirip sigortamı bundan sonra oradan yapacağım daha ucuza gelecek.
S
9 yıl
karbüratör ayarı yardım
Merhabalar arkadaşlar, motosikletim 7600 de şuan, yakıt sarfiyatım arttı ve daha hiç karbüratör ayarı yaptırtmadım, sübab ve karbüratör ayarı yaptıracağım fakat anlam veremediğim karbüratörün etrafını kir bağlamış, tamirciyle konuştum karbüratör ayarından önce söküp temizliyoruz diyor dedim 7600 de daha ne temizliği bu (alacağı parayı artırmaya çalışıyor diye düşünüyorum) bir ayar yapılsa yeterlimi yoksa sökülüp temizlenmesimi gerekir.
S
9 yıl
Trafik sigortasına yeni zam kapıda
Araç sahiplerine kötü haber! Zam geliyor
Önümüzdeki ay başından itibaren Zorunlu Trafik sigortası’nda yeni bir dönem başlıyor.

Resmi gazete’de yayımlanan değişiklikler arasında en çok tartışılan “Eşdeğer parça” kullanımıyla yapılan onarımlar ve kazalardaki aracın değer kaybından doğan zararlar da artık sigorta kapsamına alınıyor. Ancak yeni teminatlar sigorta primlerine direkt yansıtılıp poliçe bedelleri yükselecek.

Haziran ayından itibaren kazalarda mağdur tarafın onarım giderleri dışında araçta oluşan değer kayıpları da sigorta kapsamına alınıyor. Trafik Sigortası Genel Şartları kapsamında ödenecek tazminatlar arasına eklenen ve kusursuz araç sahibinin aracında meydana gelen kaza sonucunda oluşacak değer kaybının hesabına ilişkin yeni bir formül de uygulanmaya başlanıyor.

Buna göre aracın yaşı, kilometresi, piyasa değeri ve onarılan parça sayısının etkili olduğu bir formül kullanılarak eksper tarafından hesaplanan değer kaybı bedeli de mağdur tarafa ödenecek. Ancak bu yeni uygulama sonrasında sigorta primlerinde yeni bir artış yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor...

Orijinal parça tanımlanacak

Yeni uygulamayla birlikte onarımlarda kullanılacak parça konusunda da netlik getiriliyor. Poliçede eşdeğer, orijinal ve ömrünü tamamlamış araçlardan elde edilen hasarsız parçaların tanımına yer verilip, hangi durumlarda kullanılacağı açıkça belirtilecek.

İkinci bir önemli değişiklikse poliçelerde sağlık giderleri ile sürekli sakatlık teminatı tanımı netleştirilecek olması. Genel şartların teminat dışında kalan haller bölümünde yapılan düzenlemeyle kusurlu sürücülerin yakınları tarafından ileri sürülecek haksız tazminat başvurularının önüne geçilmesi bekleniyor.

Aracılar devreden çıkıyor

Yeni düzenlemeyle birlikte hesap yönteminin standartlaştırılması sayesinde mağdur yakınlarının aracıya gerek duymadan sigorta şirketlerine başvurması, yoksun kalma tazminatları için aracıya komisyon ödenmesinin de yolu kapanıyor.
S
9 yıl
İstanbul-bursa yolculuğum. Kısa bir gezi hikayesi.
Cuma günü işçi bayramının olduğu gün kuba marka motosikletimle istanbuldan bursaya doğru yola çıktım, eminönüne vardığımda feribot seferlerinin durdurulduğunu öğrendim, hemen arkamdan bi motorcu arkadaşım daha geldi ondada inazuma vardı. Karşıya geçmem gerek fakat tek seçenek köprüler, ondada bendede hgs yok. Yapabileceğimiz hiçbişey yok ya 8 9 saat bekleyip seferlerin açılmasını bekleyeceğiz ya da köprüden kaçak geçeceğiz. Yani senede 1 işime yarayacak hgs için 45 tl vermek akıl işi değil. ALLAH affetsin borcumu da en kısa zamanda ödeyeceğim arkadaşla yola koyulduk, köprüyü geçtikten hemen sonra benim çantada ki bezi alıp plakayı kapatık geçtik. İnazuması olan arkadaşla orada yollarımız ayrıldı. Hava serin ve kapalı hayatımın ilk uzun yolu olacak motosikletle. Yola devam ettim, sabit 80 km hızla gidiyorum, bir sıkıntı olmuyor, genelde kamyonlarla aynı hızda ilerliyoruz, en sağ şeritte emniyet şeridi çizgisi üzerinden gidiyorum. Motosikletim belli bir süre sonra açılmaya başladı, çekişinin arttığını farkettim. Demekki hiç uzun yol yapmamış motosiklet açılmıyormuş, rampalarda 3 vitesle zor çıkan motor, 4 vitesle çıkar oldu. Gölcüğe geldiğimde mola verdim, cuma namazını kıldım. 1 saatlik bir molanın ardından kocaeli, yalova arasındaki hafif virajlı yolların verdiği keyif inanılmazdı. Hafif yan yatmaların ne derece keyif verdiğini her motorcu bilir. Yollar genellikle boş ve sakindi. Yalovayıda geçtikten sonra rampalı yollar başladı, gemliğe kadar durum böyleydi. Bursa ya 7 8 mola ile birlikte toplamda 7 saat te vardım. Güzel ve keyifli bir yolculuktu. Dönüş yolumda ise motorun çekişi hava sıcaklığına bağlı olarak düşüktü. 70 80 km de bir dinlendirdim motoru, zira titiz kullanan biriyim, şehir dışı bir alanda yolda kalmak istemem. Dönüş yolculuğum ise yaklaşık 5.5 saat sürdü. Kuba XCG 150 motosikletimle istanbuldan sıfırladığım km ile bursada yaptığım ekstra km lerle birlikte toplamda 314km de 35 lira yaktı. Bu sonuca şöyle vardım: istanbulda fulledim, bursa dada fulledim. 35 tl ye doldu. Tecrübe ile sabittir, soğutma sisteminiz sulu değilse siz siz olun öğlen sıcağında yola çıkmayın.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.