E

Çavuş
22 Mayıs 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
17 yıl
Network Te Yoğunluk Nasıl giderilir
Merhaba
Benim 10 bilgisayarlı ufak bir kafem var. Kafede ağda bazı sorunlar yaşıyorum. Mesela bazı masalarda internete girememe sorunu oluyor. Özellikle 3 ve 5 nolu masalarda devamlı oluyor.
Masa 3 te MSN ve internet explorer ile internet bağlantısı yapılmaz iken Knight online oynanabiliyor. Ama belli aralıklarlada (15 dk gibi) oyundan atıyor.
Telekom ile görüştük sinyal zayıf dedi. Sebebi santrale aşırı uzakmışız. hızı 4096 dan 1024 e düşürdük. bir süre sonra düzeldi sorun. hızı 2048 yaptık. 1 ay kadar bir süredir düzgün çalışırken son birkaç gündür aynı sorun tekrar ortaya çıktı.
Bu arada kafe programıda sorun yaşıyor. Clientleri kapatamıyor yada client sistem saatlerini, hesaplarını eşleştiremiyor. Ama hesap kapatma ve açma işlemini ayapabiliyor. üretici firma sorunlarınız network yoğunluğundan kaynaklanıyor dedi.
Bir masa 98Se diğerleri XP PRO SP2
Cnet CNSH 1600 16 lık switch kullanıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Lütfen yardım.
E
17 yıl
Ağda İnternet Paylaşım Sorunu
Merhaba
internet kafemde bir problem var. Zaman zaman ( ki ortalama olarak aynı saatlerde) birkaç bilgisayar internete girmiyor.
Mesela Akşam 19:00-20:00 arası ve 22:00-23:00 arası Masa 1-3-5-6 nolu masalar internete girmiyor. Ama diğer bilgisayarlar ve anabilgisayar internete giriyor. Ve hep aynı bilgisayarlarda bu sorun oluyor. Anabilgisayar Philips Wirrelles modeme kablosuz olarak bağlanıyor. Diğer bilgisayarlar ise Cnet Switch den bağlanıyor. Switch ten de modeme tabiki.
Bahsettiğim bilgisayarlar internete girmedikleri anda Modemi pingleyebiliyorlar. Ağdaki diğer bilgisayarlarla veri aktarımı yapabiliyorlar. Kafe kontrol programı ile kontrol edilebiliyorlar. Sadece o saatlerde internete giremiyorlar. Format atmak sorunu gidermez sanırım. Bu ssaatler dışında bu bilgisayarlarda internete giriyor.
DNS sorunu deil. Otomatik DNS yaptım. Otomatik IP yaptım olmadı.

İnternete girmeyen bilgisayarların bir kısmı XP PRO bir kısmı ise Win98Se
Diğer bilgisayarlar XP PRO yada 98 olmasına rağmen internete giriyor.

Sorunu GEÇİCİ olarak düzeltmek için yapmak istediğim şey şu: anabilgisayarım olan LAPTOP u hem Kablosuz hemde Ethernet yöntemi ile Ağa bağlayıp internete girmeyen bilgisayarların bu LAPTOP tan internet paylaşımı yapmasını istiyorum. Sanırım Ağköprüsü ile yapıcam ama nasıl yapıcam bilmiyorm.
Yardımcı olur musunuz?
E
17 yıl
Duo Mp3 Player Driver Bulamıyorum
Merhaba arkadaşlar. 4-5 yıl önce almış olduğum kaset şeklindeki DUO96 Mp3player ın Driver CD sini kaybetmiş bulunmaktayım. Digisette.com adresi de kapatmış olduğu için driverini indirememekteyim. Üretici sanırım kapatmış siteyi filan.
Ben driver siz kaldım. Çok kötü oldu. Mp4 playere şarkı atamamaktayım. İnternette aradım driveri yok. Yandım ki ne yandım. Kaset çöplük oldu.
Ne tavsiye edersiniz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Digisette Duo MP3 Player
Cihaz Bu:
http://www.fixya.com/support/p195110-digisette_duo_96_96_mb_mp3_player
E
18 yıl
Win Xp Home Klayve Sorunu
Merhaba
Windows XP Home edition yüklü Dizüstü Pc mi sorunsuz kullanıyordum. Dünden beri bazı harflere bastığımda farklı karakterler çıkıyor. Mesela M tuşuna basınca 0 , Ç tuşuna basınca ise virgül çıkıyor.
Sorun nedir?
Denetim masası ayarlarında Türkçe klavye seçili durumda.
E
18 yıl
Explorer Sorunu (http:// sorunu)
Merhaba arkadaşlar.
İnternet explorer de web adresi girerken http:// yazmadıkça adresi açmıyo. En ufak tepki bile vermiyo. Her adresin başına http:// yazmakta pek zor geliyor. Lütfen yardım.
E
19 yıl
XP Pro da Kullanıcı Hesapları Sorunu
Merhaba arkadaşlar.
XP Pro kullanıyorum. Normalde iki kullanıcı hesabı vardı. Dün dikkat ettim birde özel ASP.NET hesabı oluşmuş. Bu hesap oluştuktan sonra hangi programı açmak istersen isteyeyim "Bu programı kullanmak için hangi kullanıcı hesabını kullanmak istiyorsunuz" diyor.
Bunun dışında ASP.NET Hesabı silinmiyor.
Ne yapmam gerekli?
E
19 yıl
internet Kafe ve telekom DNS leri
Merhaba
İnternet kafemde telekom dns leri çok sorun çıkarıyor. Çabuk çöküyor dns ler. Bağlantılar felç oluyor. Telekom otomatik dns al diyor. Oysa otomatik ip aldığım zaman ip leri otomatik yapmalıyım. Buda kullandığımız kafe kontrol programlarını sapıttırıyor.
Modem Zoom X5
Kafe programı Volsoft int. kafe
Clientler 98 ve XP lerden oluşuyor.
Server XP pro Sp1
Lütfen yardım :)
E
19 yıl
Explorer ve Türkçe Adresler
Merhaba
Explorer adres çubuğunda türkçe karakter tanımıyormuş. Bunu tanıması için bir patch varmış. O patch i bulamadım. Yardımcı olabilecek olan varmı?
Türkçe domain aldım giremiyorum :)
E
19 yıl
Msn webcam kaydetme (isleticem :) )
Merhaba
Bir arkadaşı fena işlettim. Tam 3 gün çemberlitaşta beklettim. O günden bu yana onu kandıramıyorum. Bende kandırabilmek için teknolojiden yararlanayım dedim. Msnde webcam görüntüsünü nasıl kaydederim. Kayıt edeceğim görüntüyü daha sonra işleteceğim arkadaşa yedircemde :)
E
19 yıl
Belgelerimi Nasıl Taşırım (XP PRO)
Merhaba
Bilgisayarımda Hdd 2 part. bölünmüş durumda. "C:" ve "D:" var..... "D:" de XP Pro SP'siz kurulu. Doğal olaraktan belgelerim klasörüde D: sürücüsünde. Benim istediğim belgelerimi C: sürücüsüne taşımak. Ama belgelerimdeki kayıtlı oyunlar ve diğer dosyalardada sorun yaşamamak istiyorum. Yani oyunlar belgelerimde save dosyası bırakıyorsa bunu C: deki belgelerime bırakmalı yani orayı görmeli.
İlginize Teşekkürler...
Saygılar...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.