M

Yarbay
01 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
109 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
korona virüs mutasyona uğramış.. evrim diye bir şey yok..
izlanda'daki korona vakalarında mutasyona uğramış korona virüsleri tespit edilmiş. haa bu arada tabi ki evrim diye bir şey yok canım, olur mu hiç öyle şey, aaa çok ayıp ama.
M
4 yıl
diyanet işlerine göre faiz haram değilmiş..
https://www.birgun.net/haber/diyanet-faizli-isleme-onay-verdi-283945

fetvayı çakan diyanetin bizatihi kendisi. hayırlı faizler dilerim.
M
5 yıl
AKAPE tekrardan oy saydiracagina önce şunları bir kaldırsın.
M
10 yıl
sim kilitli iphone 4 ü kırmak..
ablam anneme abd'de kullandığı eski telefonunu vermiş. telefon iphone 4 ve sim kilitli. bunun sim'ini açıp turkcell ile çalıştırmanın imkanı var mı acaba ya? kadıköy çevresinde kimi aradıysam yapamıyoruz dedi. yurtdışında yaptığını iddia edenler var ama kimdir, nedir güvenemedim.

bilenler bir cevap verirse sevinirim.
M
11 yıl
optik çıkıştan (spdif) multi kanal (5+1) ses verebilen ucuz yollu medya oynatıcı tavsiyesi lazım..
arkadaşlar, optik çıkışı olan ve buradan 5+1 ses verebilen medya player arıyorum. piyasada satılan, ucuz yollu bişey işimi görür. ne tavsiye edersiniz?
M
11 yıl
sony str-dn1040 için ne düşünüyorsunuz..
sahip olduğu özelliklere göre fiyatı çok uygun. yabancı sitelerin review'larında çok yüksek puanlar almış. sizler ne diyorsunuz?
M
11 yıl
EZCOOL SMART HD8 TABLET İNCELEMESİ
Elimdeki 7" lik eski tabletime arkadaşım el koyunca bende yeni bir tablet arayışına girdim ve ezcool'un yeni 8" lik smart hd8 tabletinin piyasaya sürüldüğünü gördüm. Tabletin özellikleri hoşuma gitti ve daha önce almış olduğum ezcool ürünlerinden çokta memnun kaldığım için siparişimi hizlial.com üzerinden verdim. Aslına bakarsak bu özelliklerde değişik marka ve modellerde çok fazla cihaz var. ama ezool'un ithalatçısının cihazda herhangi bir sorun çıkması durumunda üç gün içersinde çözüm sunabiliyor olması benim için yeterde artar bir sebep bu markayı tercih etmem için. daha önce ezcool'un medya player'ını almıştım, bozuldu ve sorgu sual etmeden yenisini yolladılar.

cihazın özelliklerine gelirsek :

rockchip rk3066 cortex a9 çift çekirdekli 1.5 ghz işlemci
4 çekirdekli mali400 gpu
1024x768 kapasitif ekran
1 gb ram
8 gb depolama alanı
32 gb a kadar micro sd kart desteği
aliminyum alaşımlı kasa
x,y,z eksenli hareket sensörleri
ön ve arka kamera
4000 miliamper pil
android 4.1.1 işletim sistemi

kutu içeriği şu şekilde :

adaptör
usb kablo
otg kablo
kulaklık
kılıf
kullanım kılavuzu

cihaz görüntüleri :

kutu tasarımı oldukça güzel. daha en başından baştan savma bir iş yapılmadığı izlenimini görüyor insan. internette çok feci kutu tasarımları gördüm. hatta cihazın orijinal yurtdışı satış kutusu üzerine etiket yapıştırıp satan var.

< Resime gitmek için tıklayın >

kutunun yanında tablet ve kutu içeriği ile ilgili olarak çok net ve eksiksiz bilgiler verilmiş.

< Resime gitmek için tıklayın >

tabletin ön yüzü klasik tasarım. kamera ve şarj ışığı konumlandırılmış. aslında o şarj ışığını aynı anda bilgilendirme ışığı olarakta kullansalardı çok nefis olurdu. umarım ilerki versiyonlarda bunu düşünürler.

< Resime gitmek için tıklayın >

arka taraf ise alüminyum. dokunuş olarak oldukça sağlam bir yapıda olduğunu hissettiriyor. ancak bu hissiyat tabletin ağırlığına hafiften olumsuz bir etkide yapmış. tabi şöyle bir soru sorulabilir, sağlamlık mı, hafiflik mi diye? ben sağlamlık derdim şahsen. o bakımdan birazcık ağır olmasını sorun etmedim. bu kısımda kamera, dahili hoparlörler ve reset butonu bulunuyor. aliminyum kullanımının wifi çekişine olumsuz etki yaptığı söylenir ancak ben böyle bir etki göremedim. samsung s3 telefonum ne kadar çektiyse bu tablette o kadar çekti. tabiki ev içi kullanımda evin yapısal durumu ile alakalı kiminin üç yan odasında çekerken, kiminin bir yan odasından çekmeyebilir. benim evim birazda küçük olduğundan her yerinde sorunsuz çalıştı wifi.

< Resime gitmek için tıklayın >

tableti dikey tuttuğumuzu düşünürsek,

sol üst kısımda micro sd kart giriş var.

< Resime gitmek için tıklayın >

en üst (kameranın üst kenarı) kısımda usd girişi, şarj girişi, kulaklık çıkışı, hdmi çıkışı ve mikrofon yer alıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

sağ üst kısımda ise güç ve ses butonları var. bu butonlar biraz sert yapıdalar. sıkı basmak gerekiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

gelelim kullanım deneyimlerine :

uygulama performansı :

facebook, facebook messenger, twitter, instagram ve bunlar gibi hemen hemen herkesin ağırlıklı olarak kullandığı uygulamalarda hiç sıkıntı yok. yağ gibi akarak çalışıyorlar. herhangi bir takılma, donma, restart gibi sorunları hiç yaşamadım. 1 gb hafıza artık az gibi gözükse bile cihaz stock 4.1.1 android ile geldiği için hafıza bomboş durumda. aslında cihazı ilk açtığınızda üzerinde bir takım uygulamalar yüklü geliyor. ancak ben çoğunu kullanmayacağım için factory reset attım ve stock android haline döndü cihaz. facebook, messenger, instagram, twitter filan açıkken 700 mb boş ram hala elimizin altında duruyor. benim s3 e restart atıyorum, açıldığında hafızanın yarıdan fazlası işgal edilmiş durumda oluyor. bu durumda 1 gb hafıza yeterli olmayabiliyor ama bu tablette böyle bir sorun yok, o bakımdan kafam rahat.

oyun performansı :

son günlerin popüler oyunu csr racing yükledim. en ufak bir sıkıntı olmaksızın oynadım, daha doğrusu oynamaya çalıştım. tablet üzerinden oyun oynama konusunda kabiliyetsiz olduğumu söylemem gerek. sonra bir oyun daha yükledim sensörlerin sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edebilmek açısından. oyunun adı f18 carrier land. bu oyunda da f18 uçağını uçak gemisine indirmeye çalışıyoruz. oyun uçak havadayken başlıyor, dolayısı ile tableti sağa, sola ve yukarı aşağı oynatarak uçağı kontrol ediyoruz. bu kontrollerde sıkıntısız çalıştılar. kısaca x,y,z eksenli kontrol isteyen her oyunu bu tablet üzerinde oynayabiliriz.

mali 400 ün performansı hala yeterli. özellikle tablet 1024x768 çözünürlüklü olduğundan gayet akıcı bir oyun deneyimi yaşatıyor. ancak üreticiler artık bu mali 400 sevdasından vazgeçmek zorunda kalacak, zira yakın gelecekte artık yetersiz kalabilir.

video performansı :

aslında güncel tabletler için bunu konuşmanın anlamı hiç yok. zira 1080 filmleri 20 hatta 30 mbitlere kadar sıkıntısız çalıştırıyorlar. mx player'ı yükledikten sonra mkv, avi, divx, wmv gibi popüler formatları yağ gibi oynatırsınız. ayrıca mx player'ın alt yazı desteğide çok güzel.

bende 1080 ve 720 filmler ve diziler izledim tablette. hiç bir problemle karşılaşmadım. yanlız mx player'ı donanımdan hızlandırmalı değil yazılımdan hızlandırmalı çalıştırmak lazım. donanımdan hızlandırma işini henüz tam oturtamadılar. zamanla o da düzelir. yazılımdan hızlandırma insanların aklına acaba takılır mı, atlama yapar mı gibi sorular getirebilir, yok öyle bir şey. ayrıca donanımdan hızlandırma bazı formatlarda sorun çıkarıyor, bazısında çıkarmıyor. aklınızda bulunsun diye bu bilgiyi de eklemiş olalım.

müzik performansı :

android dediğin zaman poweramp yazılımını tek geçerim. ben parasını verip almıştım s3 ü aldığım zaman. güzel bir kulaklık (ben s3 ile gelen kulaklık ile denedim) ve poweramp ikilisi sizi hem bu tablette hemde ilerde alacağınız android cihazlarda mutlu ve mesud eder. ya paranıza kıyıp poweramp alacaksınız ya da öteki yoldan bulup kuracaksınız cihaza. öte yandan standart yazılımı ve kulaklığı ile de mutlu olabilirsiniz.

wifi performansı :

yukarıda da yazdığım gibi aslında bu da görece bişey. benim evim küçük olduğundan her noktasından internete erişebildim. tabletin aliminyum arka kapağı wifi için bir sıkıntı oluşturmuyor. s3 veya laptop ne kadar çekiyorsa bu cihazda o kadar çekiyor wifi sinyalini. ama yok benim evim dubleks ya çekmezse diyene allah tripleks nasip etsin derim ancak.

harici hoparlör :

aslında bu da göreceli bir iş. mp3 veya film desen kiminin ses düzeyi düşük, kiminin yüksek. yani bu hoparlörden az ses çıkıyor desen yarın izleyeceğin bir film veya dinleyeceğin bir şarkıda şaşırıp kalabilirsin. ama genel anlamda ben beğendim diyebilirim. tabi beklentisini yüksek tutanları tatmin etmez, o ayrı konu.

ekran performansı :

benim en çok beğendiğim yeri ekranı oldu bu aletin. ips yapısı ve dokunma hassasiyeti gayet başarılı. beklediğimin üzerinde diyebilirim. görüntü keskinliği güzel. önden de baksan, yandan da baksan değişen bişey olmuyor. yanlız ekran parlaklığı biraz daha iyi olsa tadından yenmezmiş.

pil performansı :

4000 miliamperlik pili önce sıfıra kadar boşaltıp sonra ilk şarjını yaptım. sıfırdan yüzde yüze 5 saatte geldi. eh 2100 miliamperlik s3 2.5 saatte doluyorsa bu da normaldir diyorum. pil %100 olunca 1.5 saatlik 720p film, oyun testleri, müzik testleri, otg testleri, ıvır zıvır derken biraz önce bitti pili. yani 1.5 güne yakın dayandı pil. bence çok iyi.

fotoğraf performansı :

gündüz ışığında fotoğraf çekebilirsiniz bu tablet ile. bu fotoğraf kalitesi %100 büyüklükte vasat ancak facebook, instagram gibi mecralara koyulduğunda sistem fotoğraf küçülterek koyduğu için daha güzel ve net gözüküyorlar . elbette kimse dslr veya point and shoot makinalar gibi bir performans beklentisi içine girmesin, neticede bu tabletin işi fotoğraf çekmek değil. pahalı abileri elbette daha iyi sonuç verecektir, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. ortam karanlıksa performans düşüyor maalesef, ona yapacak bişey yok ne yazık ki. asağıda örnekler var.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

otg denemeleri :

cihaza otg kablosu üzerinden 8 gb usb memory taktım, içindeki film ve dizileri gösterdi ve izletti. daha sonra 1 tb'lık western digital diskimi taktım. önce bir görmedi, sonra tabletin şarj kablosunu taktım ve gördü. anladığım kadarı ile şarj takılı değilken sadece pil ile usb'den external hdd yi besleyecek akımı veremedi. neticede şarj kablosu takılı iken hdd'nin içeriğine ulaştım ve içindeki filmler ve mp3 leri cihazdan oynattım.

sonuç :

özetlemek gerekirse 300 tl verdiğim bu tablet parasının hakkını son kuruşuna kadar veriyor. piyasada bir sürü emsal tablet var. üç aşağı beş yukarı aynı paraya bundan iyi olanlarda vardır bundan kötü olanlarda. facebook, twitter, instagram gibi sosyal mecralara meraklı ya da işi için mail takip etmesi veya sitelerine login olup bişeyler yapması gerekenler için çok ideal bir tablet.

yazımın başında belittiğim üzere benim için en önemli kıstas ithalatçı firmanın her hangi bir sorunda üç gün içersinde çözüm sunulabiliyor olması tüketici için en büyük güzelliktir diyerek sözlerimi noktalıyorum.
M
11 yıl
yapamıyorsan uğraşma bırak başkası yapsın..
kies'ten bahsediyorum.

bu kadar baştan savma yapılmış bir program olamaz. 4.1.1 güncellemesi sonrasında kies'e bağlanamaz olduydu s3 üm. cihaz bilgileri alınamadı diyordu sürekli. baktım biraz netten unicode hatası filan bişeyler demişler. iyi dedik gittik ingiltere rom'u yükledik odin ile. sorun çözüldü. sonra o ara 4.1.2 güncellemesini alırken yarım kaldı sebepsiz, haydee 800 küsür mb güncellemeyi tekrar indirdi. neyse ki ikinci denemede kurdu. bugünde başka bir güncellemesi vardı, sanırım şu aniden kapanıp açılmayan telefonlarla ilgili bir güncelleme. taktım laptop'a yine cihaz bilgileri alnınamadı hatası. o arada kies bir güncelleme almıştı, yok kodekler yok bilmem ne filan eklemişler. heralde dedim ondan. pc'ye geçtim ondaki kies'te bu güncelleme yoktu, açtım güncelleyeyim mi dedi, hayır dedim, sonra taktım telefon yine aynı hata. sonra komple kaldırdım pc'den kies'i yeniden indirdim son sürümünü kurdum, bağladım bu sefer bağlanıyor diyor ama hiç tepki yok, öyle mal mal bekliyor. sonra usb 3.0 portuna taktım baktım bağlandı. kurdum sorunsuzca son güncellemeyi, neyse telefon açıldı tekrar çıkardım kabloyu taktım, yine cihaz bilgileri alınamadı hatası. bu sefer gittim laptop'a taktım, bağlandı. resmen dalga geçer gibi iş yapıyor bu gerizekalı kies.

tamam yapamıyor olabilirsin, anlarım. o zaman bırak bu işi yapabilecek olan insanlar yapsınlar. koca koca yazılım şirketleti var, ver şirketin dışında başka bir kuruma yapsın. nedir bu inat anlamadım? sırf bu ahmaklıkları yüzünden bir daha samsung almamayı düşünüyorum. bir güncelleme yapmak için bu kadar uğraşılır mı ya? takacaksın, indirecek ve kuracak. bu kadar basit bir iş eni sonu.

en güzeli windows'taki exe dosyaları gibi apk olarak gelmesi bu güncellemelerin. odin'le at desen o daha kolay ama telefonun sıfırlanması ve sonraki işlemler uzun sürüyor. titanium backup ile yedek al derseniz root etmek istemiyorum, sistem orijinal kalsın istiyorum. .

her güncelleme bir işkence bu samsung'da eğerki kies kullanıyorsanız. kaldı ki odin filan kullanmayı bilmeyende tonla insan vardır, onlar ne yapsınlar, mahkumlar kies'e.

neticede kies denen beş para etmez programın adam olacağını hiç sanmıyorum.
M
11 yıl
GALAXY S4 GELMEYEBİLİR..
çünkü kore inanışına göre 4 rakamının uğursuzluk getirdiğine inanıyorlar. hatta sammobile bu konuda bir araştırma yapmış ve samsung'un bundan önce hiç bir telefonunda 4 rakamını product code olarak kullanmadığını görmüşler. sammobile GT-I9500 ve GT-I9505 model numaralı iki telefon hazırlandığını duyduğunu belirtmiş.

enteresan işler.
M
11 yıl
başka bir ülkenin stock rom\u0027unu atmak için csc değiştirmek şartmı?
mevcut turkiye rom'u kies'e bağlanmadığı için ingiltere stock rom'u atıcam s3 e ancak bu işi ilk kez yapacağım. bu iş için csc değiştirmeye gerek var mı yoksa odin ile direk sallasam rom'u olur mu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.