P

Yarbay
03 Aralık 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
764 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
5 yıl
12. Sınıf Hazırlık Yılı Oluyor! (Detaylar içeride)
Arkadaşlar bildiğimiz gibi yeni milli eğitim bakanının 2023 vizyonlarından biriydi. Resmi gazetede bu sabah yayımlanmış. Tahminlere göre müfredat daha da hafifletilip lise 3 yıla sıkıştırılacak ve öğrenciler son sınıfı evlerinde ders çalışarak geçirecekler.

Hocalara geldik kanalından konuyla ilgili düşünceler:https://www.youtube.com/watch?v=91B81c_Vpho

Sabah gazetesi haber linki:https://www.sabah.com.tr/egitim/2018/12/21/lise-son-sinava-hazirlik-yili-olacak
P
6 yıl
ÖSYM\u0027nin Amacı Ne Olabilir? [ANALİZ]

< Resime gitmek için tıklayın >

Kurumun Ağustos ayı için çıkardığı takvimi görüyoruz. Şu an ÖSYM yayınladığı takvime göre gidiyor. Mesela sayıştay olayı ayın 28'inde yazıyor ve az önce açıklandı. Dünde takvimine uymuştu. Ondan önceki günlerde de uymuş. Gördüğümüz gibi kurum çıkardığı takvimle bağlantılı gidiyor.

Etrafta birde 31 Ağustos olayı var. Eski ÖSYM başkanı Mahmut Özer bu şekilde konuşmuş. Ama biz neden bunu takvimde göremiyoruz? Üstelik Mahmut Özer 9 Ağustos itibariyle de milli eğitim bakan yardımcısı oldu. Yani adam kendi söylediği tarih sırasında zaten Ağustos ayındaydık ve bu takvime eklenmemiş.

Sonuç olarak ÖSYM'nin önünde 3 seçenek var:
1-) 31 Ağustos'tan önce açıklamak. (Bu gerçekleşirse kendi takvimlerine uymazlar ve eski başkan da hatalı sözler söylemiş olur.)
2-) 31 Ağustos günü açıklamak. (Bu gerçekleşir ise eski başkanın sözleri yalan olmamış olur. Ancak bu seferde takvimde olmayan bir şeyi yapmış olurlar.)
3-) Eylül ayında açıklamak. (Bu durumda ise eski başkanın sözleri hatalı olur. Lakin takvimlerine de uymuş olurlar. Sonuçta Ağustos ayında açıklamamış olurlar.)

BONUS: ÖSYM gibi bir kurum üzerinden analiz yapmayı pek mantıklı bulmamak. Adamlar keyifleri geldiğinde açıklıyor olabilir. Sonuçta tek kişinin sözüyle sınav sistemi değişen bir ülkeyiz.
P
6 yıl
Behzat Hocanın Küçük Oyunları
Arkadaşlar en baştan başlamak için birkaç gün önce kaf 1 kitabını aldım. Kitaptaki soruların birçoğunda köşesinde (2015 YGS veya 2016 LYS) vb. şeyler yazıyor. Ama o yılki sınava bakıyorum. Böyle bir soru yok. Daha kitabın yarısına yeni yeni geldim. 14-15 tane böyle soruyla karşılaştım.
P
6 yıl
Mezunlar İçn WhatsApp Soru Grubu
Evet arkadaşlar mezun olması kesinleşen arkadaşları içeriye alalım. Yalnız mezunları alıyoruz. Ortak boş günlerimizde etkinlikler bile yapabiliriz.
P
6 yıl
TERCİHLE İLGİLİ BİR SORU
Arkadaşlar diyelim ki %75 burslu bir bölüm tercih ettim. İngilizce hazırlığından başlayarak mı ödeme yapmam gerekiyor? Yoksa hazırlık bittikten sonra mı ödeme yapılıyor?
P
6 yıl
Sıfırdan Geometri İçin Tavsiye?
Geometriye tamamen sıfırdan başlamak için kaynak tavsiyeniz var mıdır?
P
6 yıl
Önümüzdeki Yıl Hangi Değişiklikler Olacak? (TARTIŞALIM)
Bence edebiyat soruları arttırılacak.
P
6 yıl
Sınav Günü Ne Giyeceksiniz?
Evet arkadaşlar nasıl bir şey giyeceksiniz? Acaba eşofman tercih etsek bir şey derler mi?
P
6 yıl
Çözemediğiniz Edebiyat Sorularınızı Çözüyorum
Merhaba arkadaşlar internetteki birçok kaynaktaki soruları çözdüm. Elimde çözülmemiş soru bankası da yok. Yeni bir soru bankası alana kadar sorularınızı çözmek istiyorum. Bu sayede hem benim için hemde sizin için faydalı olacağını düşünüyorum. Soruları bu konu altından atmanızı istiyorum. Bu sayede herkes faydalanmış olur.
P
6 yıl
Sayısalcı veya Eşit Ağırlıkçı Çalışma Arkadaşı [İstanbul İçi]
Bana anlamadığım matematik konularını anlatabilecek ve sorularımı çözebilecek birini arıyorum. Ben ise tüm sözel derslerin konu anlatımını yapıp sorularını çözebilirim. Bu arkadaş eşit ağırlıktan girecek olursa daha faydalı olabilir.

NOT: Eğer İstanbul dışı varsa online olarak da yapabiliriz. Forum üzerinden olabilir. Skype vb. bir sürü alternatif var.
NOT 2: Aynı zamanda profesyonel satranç oyuncusuyum. Türkiye derecelerim var. Eğer sözel derslerden de sıkıntınız yoksa satranç dersleri de verebilirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.