P

Binbaşı
20 Kasım 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
159 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
2 yıl
1 Aylık Legion 5 (5600H + 16GB + 512GB SSD + RTX 3060) donma sorunu
Selamlar arkadaşlar, bilgisayarı alalı tam bir ay oldu ve son bir haftadır ilginç bir problemle karşılaşıyorum. İnternette dolaşırken bazen bir anda izlediğim şey donuyor, sesi kesiliyor. Hiçbir sekme, program yanıt vermemeye başlıyor. Mouse imleci hala hareket ediyor. Mesela Görev Yöneticisi ve CPUID hw monitör açık ise hala onları görüntüleyebiliyorum aşağı yukarı kaydırabiliyorum fakat donuyorlar. Sıcaklıklar vb. anlık değişmeyi bırakıyor en son donduğundaki değerde sabit kalıyor. Bir programı kapatmaya çalıştığımda yanıt vermiyor. Bilgisayarı kapatmaya ya da yeniden başlatmaya çalıştığımda aynı şekilde yanıt vermiyor. CTRL + alt + del de yanıt vermiyor. Bir hafta içerisinde toplam 4-5 kere karşılaştım bu sorunla. Birincisinde teams üzerinden derse girmeye çalışıyordum, derse girmeden önce hoparlör ve mikrofon ayarlarını yapıyordum, laptopa bir monitör ve kulaklık bağlı. Sesin çıkacağı cihazları seçip tıkladıktan sonra bilgisayar dondu. Diğerlerinde ise tarayıcıda Instagram'da video ya da yayın izlerken karşılaştım. Yabancı bir forumda birisi kendisinin de yaşadığı bu problemin ses driverlarındaki uyumsuzluk nedeniyle olabileceğini fark etmiş ve bazı ses driverlarını kaldırınca problemin geçtiğini yazmış. O yüzden acaba bende de aynı nedenden olabilir mi diye düşünmeye başladım. Donmayla ilk karşılaştığım gün 1 Ekim, aynı günün öncesinde Dolby Atmos yüklemiştim ve bütün ses çıkışlarında onu kullanmaya başlamıştım. Bakalım soruna neden olan Dolby Atmos mu diye şu an Dolby atmosu kaldırdım ama sorunun ne zaman geleceği belli olmuyor bazen 2 gün gelmiyor 3. gün aniden donuyor.

Memtest86 dışında neredeyse yapılabilecek bütün testleri yaptım, SSD sağlam. CPU ve GPU stres altında gayet stabiller donma vb. yok. Her gün kesintisiz 3-5 saat arası oyun oynuyorum ve oyun oynarken herhangi bir donma ile karşılaşmadım. Genelde internet ile uğraşırken oluyor. Bir de aklıma gelen diğer ihtimal şu, tasarruf kipi açık kullanıyorum bilgisayarı. Ne olduğunu bilmeyenler için anlatayım, bilgisayarın bataryasını yüzde 60'a sabitleyip gücü prizden çekiyor. Acaba prizdeki herhangi bir voltaj dalgalanması da bu donmaya sebep oluyor olabilir mi?

Yaşadığım sorunu aklıma geldiği kadarıyla anlatmaya çalıştım, daha önce bu sorunu yaşayan, neden olabileceğini bilen birileri yardımcı olabilirse sevinirim. İnternette araştırdım ama bu sorunu yaşayan o kadar farklı kişi var ki, kimisinin donanımı arızalı olabilirken kimisi uygunsuz bir driver, bir Windows Update ya da NZXT cam programı yüzünden olduğunu tespit etmiş. Ben henüz neden kaynaklandığını bulabilmiş değilim.
P
3 yıl
Lenovo Legion 5 (2021) vs Asus ROG Strix G15(2021)
https://www.amazon.es/gp/product/B09DT2SXCS
https://www.amazon.es/gp/product/B0947D2NZJ
Bu iki üründen birini alacağım arkadaşlar, fakat kafamı kurcalayan sorular var. Bir yanım 300hz ekranından ve tasarımından dolayı asus almak isterken, diğer tarafım MUX Switch olmasından ve 100 euro daha ucuz olmasından dolayı Legion 5 almak istiyor. İki ürünün de internette benchmark videolarını izlerken AC Vallhala oyununda bir şey dikkatimi çekti. Legion 5 benchmark testi sırasında işlemci kullanımı yüzde 40-50 lerden aşağı düşmüyordu, rogda ise işlemci kullanımının 20'lere düştüğünü bile gördüm. Biri 60 fps ortalama yakalarken, diğeri 38 fps ortalama yakalamış. Bu ciddi bir fark, bu kadar farkın sadece MUX Switchten kaynaklanacağını düşünmüyorum sizce neden olabilir?


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Asus olan bilgisayarın driverı nvidia 471.11, lenovonunki ise 466.47. Sorunlu bir driver vakası olabilir mi? Yoksa mux switch etkisi midir? bilenler yorum yaparsa sevinirim teşekkürler
P
3 yıl
Maksimum 8000TL Laptop önerisi
8000TL ye alabileceğim en iyi gaming laptop hangisidir arkadaşlar? Monster abra a5 v15.10 düşünüyorum da, sizin de fikirlerinizi almak istedim.
P
3 yıl
Grundig GKND 5300 I Nasıldır?
Maximum 5bin tl civarlarına dolap almayı düşünüyoruz, bu model ilgimi çekti, nasıldır bilgisi olan var mı?
P
4 yıl
Samsung S10 Lite - Xiaomi Mi Note 10 Lite
Telefonumun bozulmasından dolayı yeni telefon arayışı içersindeyim. Kafamdaki ilk fiyat 3000 tl idi, redmi note9s ve note9 pro modellerine bakarken mi note 10 lite aklıma girdi, daha sonra 3500 veresiye kadar bin tl daha verip s10 lite mı alsam acaba diye düşünmeye başladım. Ama yaklaşık 1 aydır s10 liteın fiyatı yükseldikçe yükseliyor ve almaktan daha da uzaklaşıyorum. iki telefon arasındaki fiyat farkı şuan 1500 tl ye yaklaşmış durumda, bir telefona o kadar fazla para vermek cidden istemiyorum ama işlemcisi çok güçlü ve uzun vadede daha fazla dayanır diye düşünüyorum. Ama ne olursa olsun 2 sene önceki en üst segment telefonların bile antutu puanları şuanki orta seviye telefonlarla aynı oldu. Yani en iyisini bile alsak 2 sene sonra modeli geçiyor. Ayrıca s10 liteı kullananlar pek premium hissi olmadığından,arkasının plastik olduğundan, yeşil ekran sorunlarından bahsetmişler. Bu da 4500-4900 arası para verip alacağım telefondan soğumama neden oldu. Kulaklık girişi ve hi-res desteği olmaması ise bir başka eksisi. Xiaomi mi note 10 lite ı kullananlar ise daha kaliteli hissiyatı olduğunu söylüyorlar, ön ve arka cam gorilla glass5 korumalı ( samsung s10 lite gorilla glass 3 korumalı), ekranları neredeyse aynı kalite sayılır, tabi ki samsungun amoledi daha kaliteli olabilir. Ayrıca mi note 10 lite da hi-res desteği olması ve kulaklık girişi olması benim için güzel bir özellik. Kameralarda s10 lite biraz önde ama çok kameralık işim yok, arada bir yerlere gittiğimde ortalama fotoğraf çekilecek kadar kamerası olsun benim için ideal. Önceki telefonumda bataryadan müzdariptim, mi note 10 liteın bataryası daha fazla. Yani S10 liteda snapdragon 855 olmasa hiç düşünmem direk mi note 10 lite alırım fakat 2 sene sonra şuan orta seviye olan bi işlemci bana sıkıntı çıkartır mı acaba diye korkuyorum. Fakat aradaki 1500 tl fark da az değil, bilgisayar işlemcisi parası. Ben bu telefonu aldığımda en az iki sene kullanacağım. Sizce ne yapmalıyım? S10 lite indirime girse gidip onu alacağım ama gireceği de yok gibi, xiaomi tarafında bazı yazılımsal sıkıntıları olduğundan bahsedenler var iki arada bi derede kaldım
P
4 yıl
Garantisiz Xiaomi telefon hakkında
Selamlar, ben 3500 tl bandına telefon bakıyordum, aklımda Xiaomi Mi Note 10 Lite modeli vardı. Daha sonra instagramda şehrimdeki bir telefoncunun reklamına rastladım. Ithalatçı garantili (1 sene) xiaomi mi note 10 3400 tl, mi note 10 pro ise 4200 tlye satılıyor. Normalde bu modellerin fiyatları 5100 ve 6200 tl civarı. Sizce ithalatçı garantili telefon alsam sıkıntı yaşar mıyım? Ya da imei ile ilgili bir sıkıntı olur mu? Zaten garanti bir tek batarya degiştirmeye yarıyor, ben bu telefonu düşürüp kırsam, suya düşürsem yine parçaların parasını benden alıyorlar. O yüzden garantisiz almaya sıcak bakıyorum ama buraya sormak istedim. Aydınlatırsanız sevinirim.
P
4 yıl
Kulakiçi kulaklık modelleri arasında kaldım
Arkadaşlar maximum 150-200 arası bütçem var, kafamda 3-4 model var. Hangisi daha iyidir yardımcı olur musunuz?

Sennheiser Cx 80s
Sennheiser CX 100
Philips PRO6305BK/00
Sennheiser CX 275s
Sennheiser CX 200 Street II (mikrofonu yok :( )
P
4 yıl
3500-4000tl ye kadar telefon önerisi
4.5 senelik HTC 10 um artık ömrünü tamamlamak üzere, bu telefonu aratmayacak 3500-4000 bandında telefon önerebilir misiniz? teşekkürler.
P
4 yıl
İkinci ekran önerisi
Arkadaşlar ana monitör olarak aoc g2460pf kullanıyorum. Oyun oynarken veya ödev yaparken ya da başka birşeylerle uğraşırken ikinci ekranımdan yayın, film, dizi vb. izlemek için ikinci bir monitör almak istiyorum. Kafamda iki seçenek var, bütçem ise 1000tl civarı -+300 olabilir. Ana monitörüm TN panel, 144 hz.

Seçenek 1: Başka bir 144 hz monitör daha almak. Çünkü iki ekran arasındaki geçişlerde hz farkının rahatsız etmesinden korkuyorum, kullananlar bilir mouse imlecinde bile fark ediliyor. Hem de son zamanlarda ips ve Va panelli 144hz monitörler çıkmış. Örneğin Viewsonic 24" XG2405 144Hz ve AOC 24" C24G1 gibi. Bu monitörlerden birini alip ana kullandıgım monitörü ikinci monitör yapmak istiyorum.

Seçenek 2: Daha kaliteli panele sahip (ips veya va) multimedya monitörlerinden almak. Genelde bu ekranda başka birşeyle ugraşırken film, yayın vb izleyecegim için bu seçenek de iyi olur diye düşünüyorum. Çok da fazla masraf yapmak istemediğim için bu seçenek daha ağır basıyor 700-1000tl civarına bulunabiliyor bu modeller. Sonuçta altı üstü gtx1060 kullanan biriyim, 2 tane 144hz monitörün abartı kaçacagını düşünüyorum. Zaten 2 sene içerisinde sistemi güncelleyecegim ve o zaman da 2k monitör almak gerekecek tekrar masraf çıkacak. O yüzden şimdilik ikinci ekran olarak idare edicek ucuz tercih daha cazip geliyor.


https://www.amazon.com.tr/Acer-UM-VS0EE-A01-%C3%87er%C3%A7eveli-Monit%C3%B6r-Teknolojisi/dp/B07MDJ3MTJ?pf_rd_r=10DPJVSQ0XT59KGGNVMA&pf_rd_p=e9edf0c4-cca5-4d8e-b51f-2f151daffd5b&pd_rd_r=368233b6-96b3-4351-9578-7a1656e7cd00&pd_rd_w=8jAdb&pd_rd_wg=jl4oI&ref_=pd_gw_ci_mcx_mr_hp_d

Mesela 2 gün önce amazonda bu ürün 600 küsur tl idi, gayet de cazip geldi.

Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi ve monitör önerilerinizi bekliyorum.
P
4 yıl
Limit sorusu
< Resime gitmek için tıklayın >

Çözerseniz sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.