H

Yüzbaşı
23 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
12 yıl
Satılık 2006 model Megane II HB
Merhaba,

Aşağıda detaylarını bulabileceğiniz ilanın linkini vereceğim aracımı satıyorum.
Aracın ilk sahibiyim, herhangi bir kronik sıkıntısı veya arızası bulunmamakta.
2006 model, 73,656 Km de, içinde hiç sigara içilmedi, tüm bakımları yetkili servislerde yapıldı. hiç bir zaman bir yıl içinde 15.000 km lik yol yapılmadığı için tüm bakımları senesi geldiği için yapıldı.

Forum üzerinden satılırsa, alan kişiye Igo 8 yüklü Navia GPS cihazımı hediye edeceğim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-sigara-icilmemis-yetkili-servis-bakimli-85712450/detay
H
13 yıl
Avea NFC lansmanını yaptı - Bonuslu Avea
Merhaba,

Ceptelefonunu kredi kartı olarak kullanma imkanı veren NFC (Near Field Communication - Yakın Saha İletişimi) teknolojisi lansmanı yapıldı.
işin güzel yanı bu servis için NFC uyumlu telefon zorunluluğu yok, sadece uyumlu simkart alınması yeterli
haberin linki

haberin detayı:

Gelişmiş bankacılık ve GSM teknolojisi sayesinde Türkiye artık takip eden değil, öncü ülke konumunda. Dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin yıllardır yapmaya çalıştığı temassız mobil ödeme, Garanti Bankası ve Avea işbirliği ile ilk kez Türkiye’de başladı.

Dünya lansmanı Paris’de yapılan teknoloji ile artık cüzdan taşımadan sadece cep telefonuyla alışveriş yapabilecek. Telefon bağımsız NFC ile ödeme teknolojisine sahip BonusluAvea, işlevselliğinin yanısıra kullanımı kolay ve uygun fiyatlı.

Kısa mesafede cihazların birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan NFC - yani Yakın Alan İletişimi- teknolojisinin dünyadaki ilk ticari, telefon bağımsız kredi kartı uygulaması, Türkiye’de hayata geçiyor.

Aralık ayı içerisinde yaygın kullanıma geçecek olan BonusluAvea’yı kullanmak için sadece yetkili Avea bayilerinden SIM kartınızı NFC SIM kart ile değiştirmek. Telefonunuzu değiştirmeye gerek kalmadan bir çok telefona ile kullanılabilen AVEA NFC SIM Kartı yerleştirdikten sonra Bonus, Shop&Miles ve Paracard’ınız telefonunuza tanımlanıyor. Alışveriş yaparken kart seçimi özgürlüğü de bulunuyor. Garanti Bankası müşterisi olmayanlar için, kişi adına otomatik olarak bir ön ödemeli kart tanımlanıyor. Kartta bulunan bakiye yapılan alışverişlerde bonus da kazanılıyor.

BonusluAvea, MasterCard® PayPass™ logosunun bulunduğu Türkiye’deki 40 bine yakın, dünya çapında ise 265 bin temassız POS (tap&go™) terminalinde telefon yaklaştırılarak kullanılabilecek. BonusluAvea, tek seferde 35TL’ye kadar olan ödemelerin şifresiz ve imzasız olarak yapılmasını sağlayacak. Daha yüksek meblalı ödemeler ise şifre girerek gerçekleştirilebilecek.

Bonuslu Avea’nın kredi kartından ayrılan diğer bir özelliği dijital ortamada olması. Bu özellik kullanıcılarına bir çok kolaylık sunuyor. BonusluAvea sahipleri istedikleri zaman kartları ile ilgili limit, son kullanma tarihi, biriken bonus miktarı gibi tüm detaylı bilgilere anında ulaşabiliyor. Ayrıca kendilerine özel indirim ve bedava ürün fırsatlarından faydalanabiliyor, para gönderebiliyor hatta biriken bonusla TL, dakika veya mobil internet paketi satın alabiliyorlar.

BonusluAvea’nın Lansman Kampanyası

Ocak ayına kadar satın alınan BonusluAvea ürünü ile birlikte Avea’dan tüm BonusluAvea sahiplerine 1 ay boyunca geçerli olacak her yöne ücretsiz 100 dakika konuşma süresi yüklenecek. Ayrıca Garanti Bankası, dünyada bir ilk olan bu sistemin ilk kullanıcılarına çok özel bir sürpriz sunuyor. BonusluAvea sahiplerine tanımlanacak ön ödemeli Paracardlara Garanti Bankası tam 25 TL yükleyerek alışverişlerini hediye ediyor.

Geleceğin Teknolojisi BonusluAvea’nın Dünya Lansmanı Paris’de Yapıldı

Pilot uygulaması, geçtiğimiz mayıs ayında Avea-Garanti Bankası işbirliğinde ve Mastercard ile Gemalto’nun da desteğiyle başlatılan BonusluAvea’nın hem ticari lansmanı hem de uluslararası tanıtımı, dünyanın en büyük Uluslararası Kart Teknolojileri ve Uygulamaları Fuarı Cartes 2010 kapsamında Paris’te gerçekleştirildi.

Dünya ödeme sistemlerinde devrim yaratan SIM kart tabanlı, telefon bağımsız NFC ile ödeme teknolojisine Türkiye’nin öncülük etmesinden büyük bir gurur duyulduğunun belirtildiği, Türk ve dünya basını temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısı; Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, MasterCard Dünya İnovasyon Başkanı James Davlouros ve Gemalto Secure Transactions Business Unit EVP’si Phillip Cambriel’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, mobil teknolojilerdeki ilkleri gerçekleştirmenin ve müşterilerinin hayatına değer katmanın ilk günden bu yana Avea’nın ana hedeflerinden biri olduğunu belirterek; “Avea olarak, ‘Teknoloji hayal gücünün emrinde olacak’ diyoruz ve geliştirdiğimiz ürün ve katma değerli servislerle sektörün inovasyon liderliğini üstleniyoruz. Bu kapsamda sektörü büyütmek ve mobil teknolojilerin kullanımını artırmak için sürekli yeni projelere imza atıyoruz” dedi.

Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü; “Avea olarak Garanti Ödeme Sistemleri işbirliğinde dünyada için yine bir ilke imza atıyoruz. Avea Mobil Cüzdan içerisinde yer alan BonusluAvea ile ödeme sistemlerinde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Avea olarak, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümü konusunda yeni bir adım atmaktan dolayı çok mutluyuz. Yakın zamanda müşterilerimizin hatta tüm vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak başka yenilikçi uygulamaları da sektörümüze kazandıracağız.”

Garanti Ödeme Sistemleri CEO’su Mehmet Sezgin de yaptığı konuşmada; “ Avrupa’da temassız ödemeyi Trink ile ilk olarak Garanti Bankası başlattı. Ardından yine dünyada bir ilk olan cep telefonlarına yapıştırılan Trink sticker ile mobil ödeme konusunda bir ara çözüm ürettik. Yaptığımız tüm çalışmalar ile edindiğimiz bilgi ve tecrübe bugün ödeme sistemlerine yön verecek BonusluAvea’yı hayata geçirebilmemize neden oldu. Gerçekleştirdiğimiz araştırmalar; cep telefonları üzerinden yapılan ödemelerin yakın gelecekte tüm ödeme yöntemleri arasında çok önemli bir yere sahip olacağını, 5 yıl içinde 3 telefondan birinde mobil ödeme altyapısının yer alacağını gösteriyor. Avea ile ortak projemiz olan ve Gemalto’nun katkılarıyla geliştirilen bu inovasyonla da 2023 yılında nakitsiz bir Türkiye amacımız için yine büyük ve önemli bir adım attık. Bu ürünü dünyadan önce Türk tüketicilerin kullanımına sunmak bizler için büyük bir onur” dedi.

MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdür Mete Güney yaptığı konuşmada “MasterCard olarak mobil ödemelere önem veriyor ve mobil ticaretin hızlı, kolay ve güvenli olarak gelişmesi için yenilikçi ürünler sunuyoruz. 2006 yılında plastik kart olarak piyasaya sürdüğümüz temassız ödeme MasterCard PayPass çağın gereklerine göre şekil değiştiriyor ve artık mobil hayatın önemli bir parçası oluyor. Bugün itibariyle Türk kullanıcılar için cep telefonlarını kullanarak farklı şehirlerde ve ülkelerde alışveriş yapmak, bilet almadan seyahat etmek gibi kolaylıklar mümkün. Yeni nesil ödemelere öncülük eden bu gelişmelerin ilk kez ülkemizden çıkması ve Türkiye’nin adım adım ödeme teknolojilerinde inovasyon lideri konumuna gelmesi bize gurur veriyor” dedi.
H
14 yıl
NFC ile yeni bir mobil ödeme devri
Haberin Linki

Mobil iletişim şirketi Avea, Garanti Bankası ile gittiği işbirliğiyle kredi kartını cep telefonuna transfer ediyor. GSM şirketi çıkaracağı yeni sim kartları ile cep telefonlarını birer kredi kartına dönüştürecek. Böylece temassız ödeme terminallerinin bulunduğu yerlerde, kart yerine artık cep telefonu gösterilerek ödeme yapılabilecek. Yüksek teknoloji ürünü yeni SİM kartlar temmuz ayında tüketiciyle buluşacak.

Türkiye ve dünyada ilk kez Yakın Alan İletişim Teknolojisi (Near Field Comunicattion ) temmuz ayından itibaren Avea ile Türkiye'de cep telefonlarında hayata geçiriliyor. Mastercard ve Gemalto'nun desteğiyle geliştirilen mobil ödeme çözümü, NFC teknolojisine uyumlu cep telefonu satın alma gereksinimini ortadan kaldırarak, yeni SİM kartlar sayesinde abonelerin halihazırda kullandıkları cep telefonlarını değiştirmeden, temassız ödeme terminallerinin bulunduğu Türkiye'deki ve dünyadaki binlerce noktadan ödeme yapmaya zemin hazırlıyor.

Aboneler, Avea bayilerinden alacakları yeni SİM kartlarla telefonlarını temassız ödemelere ve bunu taki takip edecek birçok uygulamayla uyumlu hale getirebilecek. Kredi ve ön ödemeli olmak üzere iki çeşidi bulunan bu yeni teknolojiyle müşteriler, alışveriş sırasında istediği kartla ödeme yapma imkanı elde edecek. Ulaşımda 'Trink' kullanılan şehirlerde toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek NFC, ayrıca bina girişleri, stadyumlar, içecek ve yiyecek gibi otomatlarda da geçerli olacak. İstenirse telefonlara yüklenen uygulamalar gibi Avea aboneleri cep telefonlarına KGS özelliği de yükleyebilecek.

Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan Avea CEO'su Erkan Akdemir, projeyi 1 sene öncesinden konuşmaya başladıklarını belirterek, bundan sonraki sürecin 'çok hızlı bir şekilde' ilerlediğini kaydetti. Akdemir, "Burada geldiğimiz nokta bir ilktir. Telekom sektöründe yakınsama olgusunu tartışıyoruz. Kredi kartları evrim geçiriyor. Bu uygulama, farklı alanlara yayılacaktır. Tüketiciyi cüzdandan kurtaracağız. Bu toplu taşımada kullanılabilecek özelliği de destekliyor. Bunu farklı iş ortaklarıyla bankacılık alanında nasıl kullanılabilir diye iş birliği alanlarına devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

'CEP'TEN ÖDEMEDE ÜST LİMİT 35 LİRA

Gazetecilerin yeni SİM kartın fiyatı ve limitine ilişkin sorularına ise Avea'dan Hakan Kaplan cevap verdi: "Kısa bir süre sonra ön talep toplayacağız. Önümüzdeki temmuz ayında kartlarını lansmanını yapacağız ve limit 35 TL olacak. Kart fiyatlarını da daha sonra belirleyiceğiz." dedi.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin de 2023'te nakitle alışverişi ortadan kaldırmak istediklerini söyledi. "Ödeme sistemlerinde nakde karşı yürütülen savaş hep tartışılır." diyen Sezgin, ülkelerin kalkınmasının kaydi ekonomilerle olduğunu, kartlarla yapılan alışverişin de buna katkı sağladığını vurguladı. GSM operatörü Avea ile yaptıkları işbirliğinin bu çerçevede önemli bir aşama olduğuna vurgu yapan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü, şöyle konuştu:

"Çipe en çok benzeyen ürünlerden biri kabul edelim SİM karttır. Temassız ödeme yapılan kartlar 1 milyon 100 bin civarında. Bunlardan 900 bini Garanti Bankası'na ait. NFC teknolojisi bağlamında karşımıza çıkan en büyük engel cep telefon markasıydı. Bunu donanım bağlantısı olmaktan çıkarabilir miyiz diye baktık, böyle bir projeye imza attık. Böyle bir projeye ilk defa imza atılıyor. Yaklaşık 40 kişilik bir ekip çalıştı. Avea'ya teşekkür etmek isterim. Uygulamayla SIM kartın telefon kartı Avea tarafından, ödeme tarafı Garanti Bankası tarafından yapılıyor. Dünyada ilk defa olan bir uygulamadır, pilot uygulamanın dışına çıkıyoruz. Telefon üzerine sticker yapıştırmadan, mevcut modelleriyle ödeme yapılabilecek. Bilgisayarın beyni olan SİM kart ile CİP kartı birleştirerek başka uygulamalar yapacağız."

(CİHAN)
H
17 yıl
93 Model Vectra A fiyat belirleme
Selamlar

Babama ait 93 model Vectra A yı satmayı düşünüyoruz,
Araç almanyadan donanım paketiyle ithal edilmiş. 5 yaşındayken babam almıştı 9 senedirde kendisi kullanıyor. Şirket aracı kullanmaya başladığı çin Vectrayı satmayı düşünüyor.
2.0 motor, otomatik vites, klima, 4 cam elektrikli. mekanik olarak hiçbir sorunu yok. 210.000 KM de
Yürüyen aksam bakımı ve parça yenilemeside bir hafta önce yapıldı. herhangi bir kronik sorunu yok. Alacak kişi masrafsız olarak kullanmaya başlayabilir.

O serinin en sık kullanılan rengi olan bordo renkte. henüz internet yada başka bir kanaldan satışı için ilan vermedim.

bu arabanın satış bedeli ne kadardır sizce?

Teşekkürler

edit: başlık
H
18 yıl
Avea ile Turkcell arasındaki SMS davasının Avea kazandı
Turkcellin keyfi olarak başlattığı bir uygulama mahkeme kararıyla sona erdirildi.

************
Avea tarafından Turkcell'e açılan SMS ücretleri ile ilgili davanın sonuçlandığı bildirildi.
Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, mahkeme kararına yer verildi.
Gerek ara bağlantı sözleşmesinde gerekse de ara bağlantı sözleşmesine ek protokolde taraflar arasında SMS konusunda bir ücret belirlenmediği, konunun Şubat 2005'e kadar bu şekilde devam ettiği kararda, ancak Turkcell'in, bu tarihten itibaren Avea'ya her SMS başına tek taraflı ücret belirleyerek fatura göndermeye başladığı ifade edildi.
Bu tutumun Avea tarafından, taraflar arasındaki ara bağlantı ve ek protokolünün tek taraflı değiştirilmesi olarak kabul edildiği ve Turkcell tarafından gönderilen faturalara itiraz edildiği aktarılan karar metninde, Turkcell'in aynı tutumunu sürdürerek fatura göndermeye devam ettiği kaydedildi.
Bunun üzerine Avea'nın, Turkcell'in 2005 Şubat ayı ile 2005 Aralık ayını kapsayan dönemlere ilişkin kestiği fatura miktarları kadar alacak davası açtığı ve söz konusu alacağın ilgili dönemlerden faiz işletilerek tahsilini Beyoğlu 1'inci Ticaret Mahkemesinde açtığı dava ile talep ettiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi:
''Avea bu davayı açarken; iki taraflı sözleşmelerin ancak yine iki taraflı bir iradeyle karşılıklı olarak tarafların anlaşması üzerine değiştirilebileceği, yaklaşık dört yıldır herhangi bir ücret belirlenmeden devam eden bir protokolün Şubat 2005'ten itibaren fatura gönderilmesiyle tek taraflı iradeyle değiştirildiği, bunun hukuka aykırı olduğu tezini savunmuştur.
Geçen hafta yapılan yargılamada mahkeme Avea'nın dava dilekçesindeki tüm istekler kabul edilmiştir.
Mahkemece, Turkcell'in kestiği faturalar bedeli olan 12 milyon 274 bin 748,27 YTL'nin Avea'ya iadesine, Turkcell'in mevcut uygulamaya devam etmesinin sona erdirilmesine, faiz konusunda da dava dilekçesinde belirtildiği üzere yukarıdaki miktarın 2 Ocak 2006 tarihinden itibaren tahsil tarihine kadar devre ve oranı yazılı değişken nitelikte avans faizi ile birlikte Turkcell tarafından Avea'ya ödenmesine karar verilmiştir.''
************
H
18 yıl
SONY CDX-GT30 RN ve CDX-GT 200 arasındaki fark nedir?
Selamlar

Haftasonu gittiğim Renault yetkili servisinde gördüğüm broşürde bazı Sony modellerinin Megane serilerindeki direksiyondan kumanda ve ekranla uyumlu olduğu yazıyordu, listedeki chazlar; CDX-GT 30 RN, CDX-RA 550 ve CDX-GT 500.

burada adı geçen GT 30 görünüm ve özellik olarak GT 200 ile birebir aynı ancak Türkiyede satılmıyor hatta yurtdışında bile kısıtlı yerlerde satılıyor. ancak serviste çekilen fiyat 421 YTL.
Serviste karambolde sormaya fırsatım olmadı ama aralarında fark yoksa dışarıdan 260 YTL ye (tabi eğer kaldıysa) GT 200 almak bana daha mantıklı geliyor, hatta orjinal eğer joystcik ve ekranı kullanma imkanı varsa GT 300 almayı çok isterim

GT 30 RN ve GT200 / GT 300 arasındaki fark ve araçla uyumluluk konusunda bilgisi olanların yardımını rica ediyorum

Teşekkürler






http://forum.donanimhaber.com/m_7406878/tm.htm
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.