C

Teğmen
20 Ekim 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
9 yıl
kentmark.com güvenilir mi, Alışveriş yapan var mı?
Aradığım bir ürün var ve nette uygun fiyatın yarısına kentmark.com'da buldum ama site hakkında hiçbir bilgim yok, nette de bir şey bulamadım fikri olan var mı?
http://www.kentmark.com
C
9 yıl
Kyk Kredi Borcunu Toplu Olarak Ödeme (ATM ve İnternet Üzerinden)
Şimdi arkadaşlar bu konuyla ilgili bana çok mesaj geliyor, maalesef Türkiye'de adam gibi bu konu hakkında ne kyk ne ziraat bir halt biliyor, o ayrı bir konu ona girmeyeceğim.Hep soruluyor; aylardır bu konuyla ilgili bilgi almaya çalışıyorum ama olmuyor nasıl yaptınız, diye ben de kısa ve faydalı olmasını umduğum bir konu açmaya karar verdim.
Konuya geçmeden önce ben ziraat şubeye ne zaman gittimse kodaman ve işten anlamayan adamlar yüzünden hiç bir işimi doğru yapamadığımdan şubeden toplu ödemeyi önermiyorum, anlamıyorlar çünkü kaç kere anlatsan da biz biliyoruz benden iyi mi bileceksin diye azarlayıp, bir halt bildiğini sanıyorlar, oysa daha doğru dürüst on parmak klavye kullanan bir ziraat çalışanına rastlamadım, on parmağı geçtim bir parmağa düşürmüş çoğu ziraat çalışanı, bu şekilde nasıl işlerini yürütüyorlar anlamıyorum, bu adamları kaldırıp atacaksın oradan hem millete hem devlete yük bunlar!Bırak kredi ödemesini ben bunların eliyle para bile yatırmam Ziraat'e o dereceye geldim yani.Yok yani bu adamları nereden buluyorlar anlamıyorum.
Neyse bu sitemden sonra ziraat şubeye gidip sıra bekleyip bir de derdini ona kabul ettirip ödemeden başka iki tür toplu ödeme yöntemi var ve ben bunları öneriyorum şimdilik bunların birincisi ziraat internet bankacılığı üzerinden toplu ödeme yapmak, ikincisi ATM'den toplu ödeme yapmak.
Öncelikle %30 indirimli borcumuzu öğrenmemiz lazım, şimdi bu %30 indirim nereden çıkıyor onu da belirteyim, çoğu öğrencinin bundan haberi yok.Kyk sık sorulan sorularda cevaplanmış http://kyk.gsb.gov.tr/Sayfalar/2446/2388/SikcaSorulanSorular ama ben yine de 38.maddeyi buraya geçeyim:
quote:

38- ERKEN ÖDEMELERDE NASIL BİR İNDİRİM SÖZ KONUSU?

Kurumumuzdan, normal öğrenim sürenizce almış olduğunuz öğrenim ve/veya katkı kredisinden doğan borçlarınızın tamamını, normal öğrenim sürelerinin bitim tarihinden itibaren birinci yıl içinde öderseniz anaparadan değil sadece Türkiye İstatistik Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlardan doğan borçlarınızdan % 30; ikinci yıl içinde öderseniz % 20 erken ödeme indiriminden yararlanabilirsiniz.

Yukarıda da bahsedildiği gibi anapara borcunuzdan değil bu borcunuza eklenen Yİ-ÜFE borcunuzdan 1.yıl içinde %30, 2.yıl içinde %20 indirim yapılacağı belirtilmiş, onun için öyle aman aman bir indirim olacağını beklemeyin ama olsun kar kardır.Bu durumda siz 3 yıl sonra borcunuzu ödemeye çalışıyorsanız, bu indirimden yararlanamayacaksınız.
Eğer okul bitiminden sonraki 1.yılınızda veya 2.yılınızda iseniz, indirimli borcunuzu öğrenmek için kyk'nın 444 19 61 no'lu çağrı merkezini arayın ve indirimli borç miktarınızı öğrenin.Yine sık sorulan sorularda 39.maddede durum belirtilmiş:
quote:

39- ERKEN ÖDEME İNDİRİMİNDEN NASIL FAYDALANABİLİRİM?

Erken ödeme indiriminden yararlanmak isteyen borçlular, ödeme yapmadan önce, Kurumumuz 444 19 61 nolu çağrı merkezimizi aramak suretiyle indirimli borç miktarını öğrenerek, T.C. Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinde adını,soyadını, ve T.C. Kimlik Numarasını belirtmek suretiyle ödemelerini yapabilirler.

Fakat ben Ziraat şubeden ödeme olayını önermiyorum, çünkü en alt çalışanından müdürüne kadar böyle birşeyden haberleri bile yok.Onun için öncelikli olarak ziraat internet bankacılığımız varsa oradan şu adımları takip edeceğiz:İşlem Yap>Eğitim>Yurtkur>Kredi Ödemeleri sonra Fatura Bilgileri altına T.C. Kimlik Numaranızı girin sonra Göster deyin borcunuzun taksitleri görünecek herhangi bir taksidi seçin sonra paranın çekileceği hesabınızı seçin TRY tutar alanında bir değer varsa onu silin ve kyk'yı arayıp öğrendiğiniz indirimli borcunuzu elle tutar olarak girin, devam deyip ödeme işlemine onay verin.
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

İşlem tamamdır, 15 veya 30 gün içinde ödemeniz onaylanır ve sisteme düşer, ödemenizin sisteme düşüp düşmediğini kontrol için şu sayfayı ziyaret edin:https://www.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do gerekli bilgileri girdikten sonra ara butonuna tıklayın, şöyle olması lazım:
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu arada ben fazladan 1,86tl ödemişim.
İkinci yöntemimiz ATM üzerinden ödeme şimdi tam olarak adımları birebir hatırlamıyorum, onun için bir kaç adımı atlıyor olabilirim:Ödeme İşlemleri>Eğitim Ödemeleri>Yurtkur>Kredi Ödemeleri seçin bu son aşamada borcunuzun bir veya birden fazla taksidi çıkacak bunlardan birini seçin ödeme tutarı alanındaki değeri elle düzeltin veya silin ve buraya kyk'dan öğrendiğiniz indirimli borç miktarrınızı girin, ödemeyi yapın işlem tamamdır.15 veya 30 gün içinde ödemeniz onaylanır ve sisteme düşer, ödemenizin sisteme düşüp düşmediğini kontrol için şu sayfayı ziyaret edin:https://www.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do

Umarım yararlı olmuştur.Sorun yaşayanlar sorunlarını yazarsa elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Hatalarımız varsa yazılıp çizilsin de biz de hatamızı düzeltelim, anlatımı düzeltelim.
C
9 yıl
Kyk Katkı Kredisi Toplu Ödeme Sorunu
Şimdi arkadaşlar ben katkı kredisi aldım ve okul bittikten sonraki ilk 1yıl içinde toplu ödeyince %30 indirim oluyormuş,ben de kyk'yı arayıp indirimli miktarı öğrenip, ziraate gittim, ancak şubedeki salaklar yapamadı,toplu ödenmiyor dediler.Neyse biraz tepki gösterince banka müdürü ilgilendi,ancak o da yapamadı, müdürle birlikte atm'ye gidip,ilk taksitin yerine farklı bir tl miktarı girip ödedik ama oldu mu, bilmiyorum.
Sorum şu toplu olarak katkı kredisi ödeyen oldu mu atm'den ve bir sorun yaşadı mı?
C
9 yıl
silinsin
silinsin
C
9 yıl
Üniversite İle İlişik Kesme Sorunsalı
Arkadaşlar bir devlet üniversitesinde okuyup, 2014 Haziran ayında sınavlarımı verip iyi bir agno ile bitirdim ama asıl diploma Ocak veya Şubat aylarında verileceğinden ilişik kesme gereği görmedim.Şimdi sorum şu akşamüstü bana üniversite otomasyon sistemi sms attı ve şöyle diyor:

Değerli öğrencimiz, borçlandırma işleminiz, kayıtlı olduğunuz programın normal öğrenim süresinden fazla sürede öğreniminizi sürdürdüğünüz bilgisine bağlı olarak ilgili mevzuat kapsamında yapılmıştır.Borçlandırma işleminde yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız öğrenci işlerine müracaat edin.

Bu ne demek oluyor, ben hala öğrenciyim de haberim mi yok, bir de bana borç mu çıkarmış?
C
10 yıl
arch tabanlı olup pek bilinmeyen dağıtımlar
Arkadaşlar arch tabanlı olup pek bilinmeyen dağıtımları bu başlıktan paylaşırsanız hem ben hem arch'a ilgi duyanları bilgilendirmiş oluruz.
Aslında arch'la ilgili bir bölüm açılsa iyi olurdu.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.