I

Onbaşı
09 Ekim 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
7 yıl
Gaziosmanpaşa leşhanesi. Tavsiye istiyorum.
Taahhütüm bitecek haziran sonunda. Türk telekom adsl alt yapısı dışında bir şey yok. Sizce ne yapmalıyım?

Gaziosmanpaşa da yaşıyorum ve türk telekom kullanıyorum. 2016 ağustostan beri internetim kopuyor. 10 dakikada bir kıpkırmızı parlıyor internet ışığı. Türk telekom binasının planlarını çizerim artık kafamdan o kadar gittim geldim her odasını gezdim. Çözemediler arkadaşlar 4 ay uğraştım. Her şeyi denedim kendi çapımda. Sonrasında vdsl adsl pek çok modem denememe ve sonuç alamama rağmen hadi bunu da deneyeyim diyerek zyxel in vmg1312 sini denedim. Sorun çözüldü ama arkadaşımda sorunsuz çalışan diğer modemler bende neden düzgün çalışmıyor? Zyxel bozuldu geçenlerde yine kopmaya başladı netim. Ne uydunet ne superonline ne de turknet altyapısı var. Taahhütüm bitecek haziran sonunda. Türk telekom adsl alt yapısı dışında bir şey yok. Sizce ne yapmalıyım?
I
7 yıl
ZyXEL VMG1312-B10A modem sorunu
Millet benim internetimin bir kopma sorunu var ve çözülemiyor. Türk Telekom yardımcı olmadı ne yazık ki. 4-5 tane farklı modemle denedim ve hiçbiri bu sorunu çözmedi, en sonunda bu modem geçti elime kopma sorunum çözüldü diyebilirim ama şimdi de modeme bişeyler oldu. Arabalardan biri park ederken telefon kablomuzu kopartmış falan galiba o olaydan sonra bu modem kullanılamaz hale geldi benim için. Reset atmayı denedim beceremedim tepki vermiyor kesinlikle. Arayüze girmeye çalışıyorum girmiyor. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Arayüze girmeye çalıştığımda karşılaştığım manzara. Ethernet kablosu bağlı tabiki bunu denerken.

< Resime gitmek için tıklayın >

Güç tuşuna bastığımda direkt olarak karşılaştığım manzara da bu. Ethernet kablosunu bağladığım zaman o da yanıyor tabiki.
Güç ışığı sönük yeşil, wifi sarı, dsl sarı, internet kırmızı, usb sönük yeşil. Aslında sanırım diğer saydığım ışıklar da bir miktar sönük ama
ben anlamadım gerçekten.
I
7 yıl
Ekran kartımı elimden çıkartmak istiyorum, dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
Asus R9 280X DirectCU II

Kartı 2014'ün eylül ayında Vatan'dan aldım sanırım, ne yazık ki faturasını bulamadığım için net tarihini bilmiyorum.
Vatan 2 sene diyor fakat seri numarası kullanarak fatura tarihi ya da üretim tarihinden itibaren 3 senelik garanti kapsamına giriyormuş.
Bunun doğruluğunu merak ediyorum.
Ayrıca kutu içeriğini anakart kutusunda saklamışım ama kutunun kendisini bulamıyorum attık herhalde. Bu bir sorun mudur?
I
8 yıl
Gtx 1070 alacağım, sistem destekler mi?
Asus un strix modelini düşünüyorum.
Güncel sistemim:

Fx x8 8350
Asus m5a97 evo 2.0
Asus r9 280x directcu ii
G.skill sniper ddr3 cl9 1866 mHz 4x4gb
Thermaltake 750 W psu bronz

Hoşuma gitmeyecek bir şeyle karşılaşır mıyım?
I
8 yıl
Asus r9 280x dcII top
Millet ekran kartının tam adını driver ında göremiyorum açıklayabilir misiniz lütfen. Ayrıca bu bir sıkıntı yaratır mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
I
11 yıl
BIOS format atmamı engelliyor. (sanırım)
Abiler masaüstü bilgisayarımı yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. Daha önce format atmaktan korkup, böldüğüm hard diskin diğer yarısına da işletim sistemini kurup onu kullandım bir süre.
Şu sıralar gözümü karartıp düzeltmek istedim fakat bilgisayar açılırken "CPU over temperture error!" aldığım için, "CD'den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın" gibi bir uyarı alamıyorum. Haliyle harddiski biçimlendirip tekrar temiz bir işletim sistemi yükleyemiyorum.

Konuyu açmadan önce forumu araştırdım tabiki ;
Kasayı açıp içini en ufak ayrıntısına kadar temizlediğimi düşünüyorum.
BIOS güncellemeyi denedim, hatta güncelledim sanırım.
Farklı bir işletim sistemi için farklı bir CD takıp denedim.
İşlemciyi temizlerken gerçekten çok toz toplamış olduğunu gördüm temizledim tabiki, bunun yanında (sanırım çekirdeğin üzerinde macun gibi bişey var) macunun neredeyse tamamının dökülmüş olduğunu gördüm.
SpeedFan kullanarak CPU sıcaklığına bakınca da 87-90 gibi değerler görüyorum. Bilgisayarın gücünü kesip (çarpılmaktan korkarım da biraz :)) bütün metal parçalara dokunuyorum ama elimi yakacak kadar sıcak birşey yok ortada.

Anakart : ASUS P5QC
İşlemci : Intel Core 2 Quad CPU Q8300 2.50 GHz


Tam olarak istediğim cevapları bulamadığım için yeni konu açma fikriyatına sevk oldum, hatam olduysa affola.
Yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.