E

Çavuş
01 Ekim 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
geçen yıl
Projeksiyonda film kasma senkron kayma sorunu
Arkadaşlar. Laptop'u projeksiyona bağladığımda filmlerde kasma oluyor. Pot player'da Değişik kodekler de yükledim. HDMI ve VGA bağlantılarını da denedim. Yine de filmler kasıyor ses senkronu kayıyor daha doğrusu.

İşinin ehli arkadaşlar yol gösterebilirler mi ?
E
2 yıl
Hararet sorunu
Arkadaşlar aracın 5. Viteste giderken hararet göstergesi düşüyor. Uzun yoldayken filan baya sıfıra düşüyor sonra yavaş uavaş bazen yükseliyor bazen düşüyor. Ama küçük viteslerde yükseliyor. Hızlanınca 5. Vitesteyken düşüyor hararet göstergesi. Araç vw polo 1.6 HB AEE motor.
Bu arada aracın termostatı ve devirdaimi değişti. Müşteri değişmedi. Ayrıca kalorifer de değişti.
E
2 yıl
OBS de masaüstü ses yazan kısımdan ses gelmiyor
arkadaşlar benim sorunum tam olarak şöyle.Normalde ben bir şey kaydederken bilgisayarın ana sesinden 'sessiz' e alıyordum ama OBS üzerinden masaüstü ses kısmı aktif kalıyor ve kaydın sesini de alıyordu. Yani kaydın sesini alıyor dışarıya ses vermiyordu. Sonra tekrar yüklemek zorunda kaldım ve bu sefer olmuyor. Bunu nasıl sağlayabilirim? Uzman arkadaşlar bir el atarsa sevinirim teşekkür ederim.
E
3 yıl
Bilgisayar adam etmek
Merhaba arkadaşlar ben cahil. Siz bilgisayar canavarlarına bir şey sormak istiyorum. Annemin odasına bir bilgisayar koymak istiyorum. Eski bilgisayarımı koyacağım. HDD vs hatası vermişti yaptırdım. Ama biraz yavaş geldi bana. Ne yapabilirim. Bu bilgisayarın hızlanması için. Kullanılma amacı a internetten emek taifi aramak youtube dan video izlemek film izlemek kardeşim için küçük oyunlar oynamak vs. Yani ben size sistem özelliklerini sayayım Bunu en üst düzeye nasıl çıkarabiliriz. Tabi çok masraflı olmaması şartıyla

Öncelikle benim elimde iki adet işlemci var birisi Bu bilgisayarda takılı olan
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+

bir de elimde olan işlemci var
AMD Phenom II x4 965

Şimdi tarzanca bildiğim kadarı ile takılı olan çift çekirdekli 2.7GHZ ama elimdeki 4 çekirdek 3.4GHZ Ama tabi bunlar tarzanca böle olmaya da bilir. yanlış biliyor da olabilirim.

İlk sorum anakart Phenom IIişlemciyi destekler mi ? Yani onu çıkarıp bunu takabilir miyim. Eğer daha iyiyse ???

Daha sonraki sorum ise Ram almayı düşünüyorum. Bazı ram'ler 4 gb oluyor ama 2x2 şeklinde oluyor. Yani iki tane oluyor. Ben de bir yerden bu iki tane olanın bir tanesini satılık buldum. Onu alsam herhangi bir sorun olur mu. O da 2x2 toplamda 4GB ama iki tane. Ben ise bunlardan sadece birini buldum. Diğeri yok. Onu taksam olur mu yoksa başkasına mı bakayım.

Son olarak ben bu bilgisayara daha ne yapabilirim ? SSD demeyin çok pahalı biliyorum hız konusunda iyi ama işte korona bizi çok etkiledi ağla. Yoksa gönül ister ki anneme de şöyle ultra bir oyun pc si alayım. ama işte maddi durum. Neyse resimleri atıyorum şimdiden teşekkür ederim.




< Resime gitmek için tıklayın >



..............................Bir de Bu Aşağıdaki Ram olur mu bende var. Yani DDR kaç bilemedim. Olur mu acaba ???


< Resime gitmek için tıklayın >
E
3 yıl
Ankara Oto Sanayi Bölgesi Önerisi
Arkadaşlar genel olarak Ankara'da hangi sanayi bölgesi diğerlerinden daha uygundur. Yani belli bir piyasa var ya hani oraya gitme kazıklanırsın vs dediğiniz bir yer var mı aracın motoruna baktıracağım da dürüst ve gereksiz masraf çıkartmayacak usta arıyorum malum maddi durumumuz bu dönemde biraz sıkıntıda. Arabadan anlamadığım için de gereksiz masraf çıkarabilirler zamanında çok yaptılar çünkü. Yani birkaç ayrı ustaya gösterip karar vermek daha mantıklı geliyor. Önerilerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim.
E
3 yıl
egzoz emisyon cezası
Arkadaşlar egzoz emisyon kuralları değişmiş galiba. Bana Çevre ve Şehircilik Bakanlığından mesaj geldi. Egzoz emisyon süreniz dolmuştur ceza ile karşılaşmamanız adına emisyon ölçümünüzü yaptırın diyor. İnternetten baktığımda ise çok yüksek cezaları var. E devletten de emisyonumun olmadığı görülüyor. Geçen emisyonu egzozcudan zar zor çıkarttırdım. Bu sefer emisyon raporu alamam muhtemelen. Tamiri içinde 1500 tl fiyat istiyorlar. Maalesef benim o kadar param yok. Sorularım ise şu şekilde;
  • Emisyon cezası otomatik gelir mi
  • yenileme süresi var mı varsa ne kadar sürem var
  • klasik çevirmelerdeki ehliyet ruhsat kontrollerinde emisyon çıkar mı çıksa ceza yer miyim
  • Bu biraz yasa dışı tabiki doğru da değil ama başka çarem yok Ankara'da emisyon raporu teste girmeden veren yer var mı. İş bulduğumda tabi ki yaptıracağım
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
E
3 yıl
Ankara\u0027da kazıklamayacak, uygun ve işini iyi yapan bir usta var mıdır ?
Selam arkadaşlar. Sincan gibi uzak yerler olmasın merkeze yakın sanayilerde veya gerçekten uygun fiyat verecekse sanayide olmasa da olur, bir usta arıyorum. Özellikle frenlerim komple değişecek, bir de muayeneden geçecek şekilde ne gerekiyor ise yapılacak. Tabi uygun bi yer bulursam ufak tefek yerleri de yaptırabilirim. Şimdiden teşekkür ederim. Biliyorsunuz bu işlerde insan kimseye güvenemiyor.
E
3 yıl
Karbon direnç
Arkadaşlar kusura bakmayın sorunum çok saçma ise özür dilerim yeni girişiyorum bu işlere ve pek bir bilgim yok. Sorularım şu şekilde,

Resimde eklediğim karbon direncinin altında, devre üzerinde yanma izi var. Yani karbon direcin kendisinde birşey yok. Ama devrede yanık izi var. 

1.Bu bir problem yaratır mı ?
2.Değişmesi gerekir mi ? (Belki önceden değiştirilmişti bilmiyorum)
3.Yanık izi olması bir problem mi ? (baştan komple bir devre mi gerekir)
4.Direncin renkleri belli olmuyor alet edavat yok nasıl ölçülür ?

Bu bir monitör devresi LG marka. Monitörde geç açılma problemi var ve kondansatörden olduğunu düşünüyorum onu değiştirirken bunu da değiştirsem mi diye kafama takıldı.

(lütfen cahile anlatır gibi anlatın)
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
E
4 yıl
HDD açılışta 10 kez dıt sesi geliyor. HDD görmüyor
Arkadaşlar aşağıda youtube linki verdiğim ses bilgisayarı açtığımda geliyor. HDD görünmüyor.

Laptop yeni ve Windows SSD'ye kurulu. Bugün dahili HDD taktığımda, açarken 10 kere dıt sesi geliyor. Aygıt yöneticisinden "bilinmeyen aygıt" disk yönetiminden "disk 1 bilinmiyor başlatılmamış" olarak görünüyor. Disk yönetimini açtığımda, karşıma gelen "diski başlat" pencesinden "MBR" yi seçtiğimde "yanlış işlev" hatası alıyorum "GPT" yi seçtiğimde ise "Boyut, GPT diskleri için gerekli minimum boyuttan az olduğundan belirtilen disk dönüştürülebilir değildir." hatası alıyorum. Yani diski hiç bir yerde göremiyorum. Ancak harici hdd kutusunda diski normal olarak kullanabiliyorum. Orada disk görünüyor. Laptop içine takıp kullanmak istiyorum ne yapmam gerekiyor. Basit bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sesin linki
https://www.youtube.com/watch?v=O_Kj890ysdw
E
5 yıl
Araç Muayene Ettirmek (yardım)
Arkadaşlar aracımı muayene etireceğim. Sormam gereken bir soru var


Aracımı önce tamirciye mi götürmeliyim yoksa önce muayeneye mi götürmeliyim.

Tamirciye götürürsem önceden bakar işim kolaylaşır. Ama tamirci muayene için gerekmeyecek bir şeyi de yapabilir. Yani illaki yaptığı araç için önemli ancak şu an sadece muayene odaklı olabilecek maddi durumdayım. O yüzden muayeneden geçebilecek onarımları yaptırmam gerek.

Ben şöyle düşünüyorum. İlk önce muayene istasyonuna gideyim. Onlar muayeneden kaldığımda bana kalem kalem rapor veriyorlar. Verdikleri kusurları tek tek yaptırıp tekrar muayene gideyim. Ücretsiz çünkü tekrarı.

Siz ne öneriyosunuz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.