J

Çavuş
31 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
44 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
8 yıl
Kartım patladı Adana\u0027dan acil birileri lazım.
Abiler ablalar selamlar sevgiler. Uludağ'da okuyorum, öncesinde adana btü de okuyodum bıraktım yeniden sınava girdim. Neyse;

Kredi kartım patlamış durumda çünkü kredimi kestiler dolayısıyla asgari bile ödeyemiyorum şuan. Adanadan belge alıp ankaraya göndermem lazım ama ıslak imzalı olması gerekiyor.

Real'in oradaki btü binasına yarın benim için gidebilecek birileri lazım, şu şu tarihlerde bizde öğrenciydi şeklinde basit bişey.

Yeminle yardımcı olabilecek varsa bursada 10 gece misafir edeyim yiyip içelim gezelim ama mart maaşına yetiştiremezsem aile ağzıma tükürecek :D lütfen yardım edin.
J
8 yıl
Cruiser mı, Enduro mu 250cc içerir. Cidden yardıma ihtiyacım var :)
Merhabalar; boy 1.90 kilo 130 Uzun uzun okumak istemeyen arkadaşlarım için gv250, rks250, regal raptor 350, blackster 250, dealim 250 arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz artçılı uzun kullanım ve uzun yol kullanımı için. Bütçem 15 bin e kadar müsait "45 Yaşında ARTÇImla 300 km lik haftasonu gezileri yapacağız" Bunu unutmayarak tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

Şimdiden teşekkür ederim (:
----------------------------

Arkadaşlar uzun uzadıya okuyacaklar için çayınızı kahvenizi alın zira aklım cidden çok karışık (:

Öncelikle 21 yaşındayım. cobra 105'ler ninja 103'ler polini silindirler 19-19 karbüratörlerden beri elime meletin yağı bulaştı bir türlü çıkmıyor.(Allah çocuğuma çoluğuma kadar daim etsin bu sevdayın inşAllah) Çok fazla çinli kullandım.

Kayda değer sayılabilecek eli ayağı düzgün diyebileceğim MH Drift ve MCT 250 oldu beni üzmediler çok fazla birda 6 ay kadar 06' 636 deneyimim oldu 8k km kadar benzin yaktık vututu yaptık lastik yaktık Totalde 60 k km+ deneyimim var ki bunların 24 bin'i MH Drift te, 19 bin'i MCT de idi. Scooter'dan CUP a kadar kullandım.

Şimdide kanımız tekrar kaynamaya başladı. Annem'in de gazlamasıyla motosiklet almaya karar verdik. Haftasonları 300-250 km geziler yaparız muhtemelen çünkü seviyor motosiklette yolculuk yapmayı. Dayımdan ara sıra Dragstar'ını ödünç aldığımda, yada Kuzenimin XMax'iyle felan şehir içi geziyorduk. Bunların dışında arkadaş grubumda 600-700km gezilere tek başıma çıkacağım.

Şimdiii (: Gri-Beyaz yada açık tonlarda egsozu arka tekerleğin gerisinde bir Cruiser, kahverengi full deri çanta takımı, sürücü artçı sisi barlı, ön cam sis farları peglerle yarım kasklar damla çerçeve gözlük sıcak havada koruma demirine takılan peglere ayağımı koyup, müzik dinleyerek yolculuk yapmak beni çok heycanlandırıyor fakat;

BMW GS serisine, African Twin'e, Super Tenere'a olan bağlılığım da çok çok fazla. Nitekim ailemde offroad 4x4 kullanan çok fazla birey var ve bizde bir 4x4 jipe biniyoruz. Enduro ile kamp yapmaya gitmek doğayı keşfetmek şehirden ayrılmak yoldan çıkmak da çok cazip geliyor.

Cruiser kullanımına hakimim ancak heybetli motosikletlerle(omzumdan geniş depo) haşır neşirliğim yeni yeni başlayacak. Uzun yol düşünüldüğünde keyifli olacaktır diye düşünüyorum. bu bağlamda önümüzdeki modeller; gv250, rks250, regal raptor 350, blackster 250, dealim 250 oluyor kısaca anlatmam gerekirse;

GV'nin o parayı hak ettiğini düşünmüyorum. RKS cruiser 250'nin üretimini durdurdu yerine Blackster sürdüler ki bu motorunda arka çamurluğu çok yüksek ve ön far tasarımını hiç sevmedim. Regal sıralı silindir titreşim ve artçı komforu için uygun değil gibi duruyor. Dealim hakkında pek bilgim yok ama ayak pegi yok egsozu çok çok çirkin bana göre.

Birde diğer sorun 10-12 bin para vericem çantası lastiği yanağı camı radyosu çakmaklık o bu derken bi ton masraf edicem, çıkıcam yola dümdüz 100 km geçince titreşimler kasılmalar başlayacak. 10.000 lira para verdikten sonra 90-100 gitmek çok mantıklı gelmiyor bana. O kadar para vermişken bastımmı gitsin istiyorum biraz.

636'yı sattıktan sonra 250 cc chooper'a dönmek istemiyorum birazda.. Fakat hem ağzımı çok kötü yaktı motor kitleyerek hem de istemeyerek sattım onu, bir yakınımız vefat etti sezon başında motosiklet kazası sebebiyle ona istinaden aile baskısıyla sattırıldım sonra aldım MH Drifti yaz devam ediyor binerim diye. Nitekim Artçım olmasa direk mt-07 er-6n felan alırdım yada fazer bakıcaktım kilo dolayısıyla. yada GV 650 üretimde olsa ciddi ciddi yönelicektim, eski model japon olacağına yüksek modelli parça üretimi devam eden Hyo alırım diyordum ta ki, Distrübitörün 650cc getirmeyeceğini söylediğini an'a kadar..

Sonuç olarak ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum. Hertürlü önerinize açığım. 2006 Dragstar bulsam şöyle temizinden yada vt750 felan aslında kaçırmam gibi ama herkez garaj'a çekti makinaları

Durum bundan ibaret okuduğunuz için teşekkürler.
J
8 yıl
Ekonometri Finali İçerir.
Arkadaşlar merhabalar, İktisat okuyorum ve bugün eko-1 finalinden çıktım tahminim 12-13 alacağım yönünde, Sorular az çok aklımda büt için yardım rica edicem;

Ekonometri okuyan regresyon analizi yapacak t testi güven aralığı felan basit şeyler halledebilecek biri varsa, Bursa'daysa çay ısmarlarım duruma göre dürüm gömeriz, şehir dışındaysa da dua ederim :D
J
8 yıl
Petlas vs Lassa vs GT Radial
Öncelikle mobilim, detaylı arama yapamadım konu daha önce açıldıysa modaratör arkadaş ilgili bölüme taşısın kapatmasın lütfen :)

Daha önceki konularımdada görebilirsiniz dedem kalça kırığı ameliyatı olmuştu. Bursada oturuyorum sınavlarıma 1 hafta varken 4. Ciddi ameliyatına gireceğinden Amasyaya geldim. C.tesi gecesi yola çıkacağım 850 km yol gideceğim Eskişehir sonrası beni korkutuyor.

Kış lastiği almam gerek aracım 4x4 mitsubishi outlander, önceki aracımız honda accorddu Bridgestone sottozero kullanıyordum ve inanılmaz düzeyde yeterliydi benim için zincirsiz kullandım bir kez utandırmadı.

230 lira bandında alabiliyorum ve amasyada bu markalar var. Petlas snowmaster 220 lira peşin, lassa modelini sormadım 1140 lira dedi 4 üne peşin para, gt radial winter pro 220 lira karta taksit modelleri.

Üniversitedeyim bursada ama amasyanın yerlisiyim yerlisiyim hepside tanıdık adamlardan soruldu durum izah edildin gözüm arkada kalmaz kardeşim hepsinden para kazanıyorum şeklinde dönüt alındı ki bayinün birinden dayım 40 tane lastik aldı, öbürü 4 senelik arkadaşım, diğeri eniştenin akrabası :D

Hangisi alınmalı arkadaşlar lütfen yardımcı olun 21 yaşındayım bildiğin yolda kaldım :D zincir yada palet çorap cırt kelepçeli tırnaklı şeylerden birinden birini alıp ekstra olarak çıkıcam ne dersiniz?
J
9 yıl
75 Yaş Kalça Kırığı [Doktorlar İçeri]
Dedem kalçasını çatlatmış bugün düşme sonucunda, 75 yaşında ve KOAH hastası ayrıca geçtiğimiz dönemlerde ufak bi kalp krizi geçirdi 2 damarı tıkalı durumda ayrıca tansiyonu var.

İnternette araştırma yaparken ölüm riskinin %20 lerde olduğunu okudum ve gerçekten bu beni çok korkuttu, amasyada yaşıyor ve ortopedi uzmanı ameliyat edemem diğer rahatsızlıkların var diye demiş, kenarda birikmiş 8 bin lira para var gerekirse ev araba da satarım sorun değil özelde ameliyat olabilirmi, protezmi platinmi, olur gerçekten çok korkuyorum

uzak illerde yaşıyoruz bakım konusunda normale dönemez mi çatlak iyileşemezmi ben 2 ay 3 ay altından almaya razıyım iğrenmem ama ölüm tehlikesi çok korkutuyor babamı da çok genç yaşta kaybettim bir kez daha bunu yaşamak istemiyorum şu dönemde.

Hertürlü öneriye açığım lütfen bilgilendirin.
J
9 yıl
Geçiş Üstünlüğü Her Zaman Japon\u0027un Olmuştur..
Bugün az yakar çok kaçar sağlam dayanıklı şudur budur diye gözlerinize inen perdenin ne denli gereksiz olduğunu göstermek için buradayım. Biliyorum ağızlarından tükürükler saça saça kan isteyen alman bağımlısı yükseleni nazi olan arkadaşlarım bana küfürler edecek gülüp geçeceklerdir.

Tarih boyunca pek çok kez almanlar ve söz gelimi üstün araçları her zaman hezimete uğramıştır ve uğramaya devam da edecektir. Dünya üzerinde en hızlı araçlar ve motor sporlarında en çok galibiyete sahip araçlar her zaman japonlardan çıkmıştır ve şüphesiz çıkmaya devam edecektir. sizler Mercedes'in AMG siyle BMW'nin M grubuyla kendinizi hızlı zannederken Japonlar her zaman galibiyetlerini sürdürüp zaferlerine zaferler eklediler.

Bakın tarihe bir tane iz bırakmış inovasyon getirmiş teknolojide üst noktaya çıkmış bir alman göremezsiniz, vakumlu kapılar dsg 7 ileri deyip dururken bu zamana kadar tüm yenilik hep japonlardan gelmiştir. Teknolojiyi japanlar geliştirmiş ve avrupaya satmıştır. Bugün bir Honda S2000 'in JDM de 1500 dolara da alt takımı toplanabiliyorken 35-40 bin dolarlara kadar alt takımlarıda toplanabiliyor. AfterMarket ürünleri ve pazarlar göz önünde tutulduğunda işler korkutucu hale gelebiliyor.

Bu güne dek tarihe iz bırakmış japon araçlarına bakacak olursak;
HONDA ile başlayalım; bugün hala drag yarışlarında tozu dumanı birbirine katan VTI teknolojisiyle üni 1.6 Civic VTI, 2.0 litre atmosferikte kimseye geçit vermeyen k20 blok Type R lar, İntegra, Prelude, asaletin öncüsü Accord, ve destanlar yazan s2000...

Toyota ile devam edelim, kaç kez yılın arabası seçilen corolla ile sınırlı kaldığını sanan beyinlere sözüm, sizler hayatınızda hiç ae86 nedir duydunuz mu ? Peki ya Celica nedir gördünüz mü ? SUPRA krallığından ve efsanesinden haberiniz varmı sizin cidden merak ediyorum ?

Mazda nın hiç aracına binmeyen arkadaşlar hala bugün dünyanın en büyük drift yarışlarında RX-7 nin neler yaptığını gördünüz mü hiç, Venkel motoru gururla RX-8 e koyup 1.3 motordan kaç yüz kaç iki yüz beygirler çıktığını ? peki MX serisini ve miataları ? bilmiyorsunuz değil mi :)

Mitsubishi dedimmi RalliArt aklına gelmeyen arkadaşlar hala buralarda mı ? tarihlere sığmayan EVO ile bitmiyor tabiki mitsu kırallığı Eclipse, 3000 GT hiç tanıdık değil değil mi ? Peki ya yine burun kıvırdığınız COLT CZT lerin neleri caddede perişan ettiğini biliyormusunuz hiç ?

Subaru ve IMPREZA krallığı bi kenarda dursun, Tarihler yazan NISSAN ile devam edelim mi ?

Yahu neresinden başlasam neler anlatsam bilmiyorum ki.. aaah ah, yakın zamanlardan 350Z lerin neler yaptığından bahsetmeye bile gerek yok bence Silvia nedir biliyormusunuz ya, ? S13, S14, S14A, S15 ? kaç kez kupa kaldırdı bu araçlar dünyada ? peki ya dünyada milyon dolarlar harcanarak yapılan GT-R Skyline lar? 1250 HP bir GT-R 'ın 2000 HP bir GT-R 'ı tokatlaması defalarca kez sadece pilatojmı yoksa yazının en başında bahsettiğim parça uyumu ve Japaneese Domestic Market (JDM) 'in büyüklüğü mü, Yada 2500 beygirlere kadar çıkartılabilen GT-R 'ların tokatladığı lambolar ferrariler maseratiler procheler mclerenler ??

Seçimdir arkadaşlar kim hangi arabaya binmek isterse o'na biner. Ama tarih yanılanların kibirlenenlerin hüsranlarıyla doludur. 10 binlik arabasıyla caddede Vezir olanda var, 100 binlik arabıslar REZİL olanda var. Ben demiyorum ki herkes japon a binsin, binmesin tabi binmesin ki değerimiz bilinsin.. Ama gerçekten üzülüyorum arkadaşlar tonla para döküyorsunuz yazıktır..

Söylemeden edemeyeceğim bizim buralara gönderilen her japon aracında mutlaka ama mutlaka bir kronik sorun vardır. Ben ve tüm arakadaşlarım aynı dertten müzdarip;

Direksiyonu hep yanlış tarafa takıyorlar

Zamanı gelipde evladımı okula götürürken, jilet gibi takım elbisem üzerimdeyken 81 lik düz borum otto susturucumla garett gt35 turbom kaputumun altındayken devasa spoilerli 800 whp spoon jantlı silvia s14a'm caddeye girince oğlumun arkadaşı yaşındaki çocuklar annelerine babalarına aa yarış arabası diye seslenecek ve okul kapısına geldiğimde önümde ister ferrari olsun ister bmw x6-x7-x8 o zamana ne çıkarsa işte milyonluk araba dururken dönüp benimkine bakacaklar. Müdürümün lambosu bile olsa aklında hep acaba beni geçermi korkusuyla yaşayacak.

Herkese kolay gelsin arkadaşlar, Allah bize akıl size para diğerlerine de sabır versin. Herkesin ayağı göl başı sel olsun. Haydi selametle vesselam..
J
9 yıl
AGAR.io
arkadaşlar şu yeni tag i alabilirmiyim size zahmet. grup felan varsa dahil olmak istiyorum kimseye ulaşamadım.
J
9 yıl
Siyaset Üstü Sorularım Var. [Fanatikler gelmesin seviyeli ve mantıklı]
Merhaba arkadaşlar. Yaş 21 Bölüm İktisat. Öncelikle siyasi bir görüşüm net olarak yok. İllede bir kalıba sokulmak istenirse sağ görüşe içten içe yatkınken, Sol görüş çizgisinde bir hayat yaşıyorum. Cumalara dikkat edip kul hakkından kaçan ve perşembe geceleri alkol almayan bir öğrenci olarak tanımlanabilirim.

Günümüz seçim sonuçları hayırlı olsun. Ki hayırlısı mı oldu bilmiyorum. Ciddi endişelerim ve tereddütlerim var. Öncelikle merak ettiklerim

1- Büyük Ortadoğu Pojesine ortak olmuş bir AKP siyasi anlayışı vardı. Durumun ilerlemesi ne olacak.

2- Ak Saray'ın boştan yere 1150 odası olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Eyaletlere bölünmüş bir ortadoğu haritası çizilmek isteniyordu. Bölge başkanlarına ayrılmış odalardı şimdi ortadoğu siyasi hareketi nasıl devam edecek ?

3- İranın üzerine bilenen bir Pakistan siyaseti vardı. Bu adamlar İranı silip geçeceklerdi suriye ve bu bağlamda abd nin ortadoğuda ki en büyük ayağı kesilmek isteniyordu. Bölgeyi yakından tanıyan bir birey olarak ortadoğu islam coğrafyası ne durumda olacak ve Türkiye'nin bölgedeki yeri ne duruma gelecek ?

4- Yıllardan beri dolaylı vergi yaptırımlarıyla inanılmaz bir gelir topladı hazine, her ne kadar para değer kaybetsede, işsizlik tavan yapmışsada, ekonomi son 20 yılın en kötü rakamlarını göstersede askeri yatırım ve hazine payları çok büyük ölçüde açık ara önde, Bu rezerv e ne olacak ? Askari planlar ne duruma dönecek. AKP nin kapalı kapı siyasetleri olası koalisyonda başka bir partiye veya halka ibraz olursa durum nası değişir ?

5- Cemaat yapılanmasının tespih tanesi gibi dağılması oldu diğer partilere şimdi, bu savaşta kozlar kimin eline geçti ve bu cemaat adı altındaki siyasi yapılanma ne durumda olacak ?

6- HDP nin aldığı oylar doğrultusunda birleşik kolektiflerden ve sol teşkilatlanmalardan -ki burda dhkp-c gibi aşırı uçta örgütlerde mevcut- aldığı oy ortada bu oylarla AKP ile koalisyon sonunu hazırlamak olur. Gel gelelim CHP koalisyonuna sıcak bakılıyordu ama 330 u bulamadılar. MHP ile koalisyona mı zorlanacak kendi içinde yoksa AKP - HDP koalisyonu mu olacak ?

7- CHP kaybettiği oyların farkına vardı sanıyorum. İleriye yönelik siyaseti ne kadar değişecek Türkiye gerçek bir muhalefet yüzü görebilecek mi, yada ciddi ciddi büyük oranda koltuk sayısına sahip koalisyon lideri mi olacak ?

8- AKP-MHP koalisyonunda açılımdan vazgeçilmek kaydı ile birleşmesi olabilir mi ? Olası bir durumda ciddi ciddi iç savaş çıkarmı,

-> Ben bu soruları düşündüğümde ekonomi ve siyasi yapılanmayla alakalı olarak ciddi tereddütler yaşıyorum ve açıkcası korkuyorum. Lütfen Fanatizme dönüştürmeden düşündüklerinizi paylaşabilir misiniz ?
J
9 yıl
1500 TL MTB önerisi [Kilom 130 boyum 190]
3 sene kadar basketbol oynadım 1 senelik Amerikan Futbolu geçmişim var. Vücudum derli toplu sağlık kontrollerimi aksatmıyorum sorunum yok çok şükür. Kondisyon son 2.5 aydır hiç uğraşmadığım için yok ama maksimum 2 hafta sonra eski günlerime dönerim. Günlük 20-22 km yol yapacağım bir mtb önerisi istiyorum. Sorunum şu ki bisiklet beni taşır mı ?

Triple butted yada cro-moly kadro düşünüyorum. açıkcası deore yada sram x5 altında bi setup düşünmüyorum. Rockrider 520-540 arası gidip geldim ama güvenemedim pek. Bilen arkadaşlar yönlendirirse çok sevinirim.

Not: eğer yol bisikletleri taşırsa beni yol da düşünebilirim. işime gelir bu yaz epey bi kilo vermeyi hedefliyorum çünkü.

Not2: kesinlikle 29 jant düşünüyorum ayrıca ağırlıktan olan tereddütlerim dolayısıyla rockrider 500s alsammı diyede düşünüyorum..
J
9 yıl
Ukrayna Lviv
Hemen aklınıza lik bi durum gelmesin, çünkü her ne kadar düşünsenizde tam olarak öyle değil

Arkadaşlar muhtemelen temmuz 10 u gibi lviv de olmuş olacağım ve kalacağım yere para vermeyeceğim. Uçak bileti felan baya uygun asıl sormak istediğim şey, nasıl bilirsiniz ne önerirsiniz ne kadar para gider. Sigara tüketiyorum alkol sıklığım haftada maks 4 bira. Orda abartacağımdan eminim ama asıl mevzu ne kadar para gider ? ve temmuz başı oralar nasıldır 6 hafta kadar kalıcam önerileri bekliyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.