R

Yüzbaşı
26 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
18 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
9 yıl
NA serverina giriş Türkiye üzerinden kapalı mı ?
NA serverina giriş yapılamıyor mu Türkiye üzerinden ?
Hesap açtım orası nasıl diye ama giriş yapamıyorum. Sanki internet bağlantım yokmuş gibi davranıyor ama diğer server üzerinde sıkıntı yok. Var mı bilgisi olan ?
R
10 yıl
Paypal İle ilgili Bilgisi Olan
Merhaba Arkadaşlar;
Benim teknoloji ile aram iyidir ama, online ödeme yöntemleri ile aram çok kötüdür kullanmadığım için araştırmam da.
Sözün kısası Bir PayPal hesabı yarattım kendime fakat ben kredi kartı kullanmıyorum ve kullanmayacağım da. Banka hesabımı tanımladım kart bilgisi olarak hesabımda da her zaman nakit bulunur maaş kartı olduğu için. Yalnız ben hesabıma bir türlü nakit yönlendiremiyorum bakiyem sürekli 0 TL de bankayı arasamda maaş kartları online hesaplara kapalı olur benim bildiğim o yüzden aramıyorum bile. Ben bu hesaba maaş kartımda ki paradan nasıl ekleyebilirim ve onu oyunda Rp çekmek için kullanabilir miyim.
PayPal üzerinden RP çekeceğim. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. İyi Forumlar.
R
10 yıl
Yeni Oyun Modundan bir Görüntü
Merhaba;

Daha önceden konusu var mı bilmiyorum varsa silinebilir.

Yeni oyun modundan bir kare buldum onu sizinle paylaşmak istedim. Eğer daha varsa elinizde konu altına ekleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=tY67q_7aPrc

bu da video linki
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
R
10 yıl
Domain alma problemi
Merhaba arkadaşlar
Şöyle bir problem ile karşı karşıyayım;

Daha önceden domain de var olan bir cihaz arızalandı. Cihazın masaüstüne erişimim bulunmuyor ve domainden düşürmem gerek. Yeni hazırladığım PC yi ise diğer cihazı domainden düşürmediğim için alamıyorum. Farklı bir ad ile alıp aynı kullanıcı ile açabilirim fakat bu işlemi şu anlık yapamıyorum. Bu sorunun çözüm yolu varmıdır server üzerinden müdahale edilmesi mi gerekiyor bildiğim kadarıyla server 2008 de bu özellik yok diye biliyorum. Konu ile ilgili ban ayardımcı olabilecek arkadaşlar var sa sevinirim.
Mümkün mertebe de İT Departmanında çalışmış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden herkese teşekkürler.
R
10 yıl
Yeni Yayınlanan Trailer video Hakkında
Merhaba arkadaşlar;

Yeni yayınlanan Trailer video da Ahri üzerine çok oynamışlar farkında mısınız yoksa bana mı öyle geldi bilmiyorum. Leona tarafından ve diğer şampiyonlar tarafından sürekli onu korumaya çalışıyorlar. Acaba yeni bir meta mı doğuyor ADC koruma yerine APC üzerine mi yoğunlaşacaklar ya da Ahri için bir buff ya da hikaye düşman ya da dost mu gelecek, yeni skin geleceğini sanmıyorum Popstar Ahri yeni sayılır benim için. Bir an için dikkatimi çekti var mı bilgisi olan trailer ile ilgili.
R
10 yıl
Riot Graves Satışları Hakkında
Merhaba Arkadaşlar,
Riot Gravesi e-bay dan ya da başka skin satış noktalarında bizim forumda 5 Tl satılandan değilde 30 - 50$ arasında fiyatlarda görüyorum. Bu normal mi?
Onun dışında bizde zaten sadece TR de geçerli olan yani global olmayan Riot Graves'leri diğer serverde kullanmak istesek bunun için ticket atsak kabul olur mu? bilginiz var mı?
Ben onu da düşünerek e-bay üzerinden satışa koyacağım kartları. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
R
10 yıl
Malzahar oynamayı bilenler yardımcı olabilir mi?
Merhaba arkadaşlar;

Malzahar ile uzun süredir, normal oyunlarda çalışmalar yapıyorum, yaklaşık 20 oyun attım sayılır. Fakat dikkat ettiğim bir nokta var tüm oyunlarımda, özellikle çok fazla baskın yiyorum ve kasılma mı engelliyorlar. Özellikle farmda sıkıntı yaşıyorum 20 maçtır doğru düzgün son vuruşları yapamıyorum, zamanlamayı ve hasarımı ne kadar ayarlasam da farmda sıkıntı yaşıyorum. Öncelikle W ile farm yapmaya çalıştım maskenin de etkisi olsun diye ama sonradan Q nun daha etkili olduğunu gördüm cd den dolayı. Fakat yine de late gamede beni taşıyacak herhangi bir build oturtmaya yetecek altın toplayamıyorum. Orta koridorda ölme oranım çok az, sadece kille kasmaya çalışıyorum ama kaçış mekanizması olmadığı içinde yakalanma riskim yüksek olduğu için fazla pushlamıyorum koridoru.
Özetlemek gerekirse farm konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum dk oranla bunu kill ile kapatıyorum ama late game geçişinde en az 4 item olması gerekirken bende 3 tane oluyor Liandry, asırlık ve ayakkabı bunlarda istediğim hasarı takım savaşlarında karşılamıyor. Malzahar bir apc olarak geri baskınlarda iyi fakat dediğim gibi ben bu açıkları nasıl kapatabilirim ranked atmak istiyorum, full build ile inanılmaz rahatsız ediyor yeteri kadar korunursa. Morgana dan artık yeterli verimi alamıyorum uzun oyunlarda ama Mazlzaharda bu etki var. Bana konu ile ilgili yardımcı olabilecek stream veya tavsiyeler varmıdır?
R
10 yıl
Silinsin
silinsin
R
10 yıl
Morgana S5 Mid Rehber

MORGANA REHBER

Merhaba Sihirdarlar;
Size uzun zamandır(2011 başı) oynadığım ve main Şampiyonum olan Morgana ile ilgili detaylı bir rehber hazırlamaya çalıştım. Umarım vereceğim bilgiler faydalı olur. Önerilerinize,eleştirilerinize açığım, burada ne kadar doğru bilgi verirsek o kadar insan düzgün bilgi edinir. Rehberde ufak tefek hatalar olacağına eminim onlarıda sizin ve kendi gözlemlerim ile düzelteceğim. Yardım almak isteyenlere her zaman bilgilendirebilirim. Şimdiden iyi forumlar.


Öncelikle şampiyonun skilerini tanıyalım

PASİF SKİLİMİZ

Rug sömürüsü= Morgana, büyüleriyle her hasar verdiğinde kendisini iyileştiren Can Emme özelliğine sahiptir.
Özetlemek gerekirse bir nevi spell wamp olarak kullanacağımız skilimiz. Skill tanıtımlarından sonra nasıl kullanılacağını daha iyi anlayacaksınız.


Q SKİLİMİZ

Karanlık esaret =Morgana bir kara büyü küresi fırlatır. Küre bir rakip birime temas ettiğinde büyü hasarı verir ve birimi bir süre yerine sabitler. Atılan karanlık enerji ışını, vurduğu ilk rakibi 2/2.25/2.5/2.75/3 saniyeliğine yerine sabitleyerek, 80/135/190/245/300 (+0.9) büyü hasarı verir.
Bedel: 60/ 75/ 90/ 105/ 120 Mana
Menzil: 1175


W SKİLİMİZ

Zulüm Toprağı= Belli bir alanı lanetli toprağa çevirerek, burada duran rakiplerin sürekli hasar almasına neden olur. Bir alanı 5 saniye boyunca lanetler. Lanetlenmiş bölgedeki rakipler 25/40/55/70/85 (+0.2) büyü hasarı görür ve her saniye Sihir Direnci değerleri 4/5/6/7/8 azalır.
Bedel: 70/ 85/ 100/ 115/ 130 Mana
Menzil: 900
En sevdiğim farm yapma skilidir. Pasifimiz sayesinde potumuz olmasa dahi bu skili minionların ortasına attığımızda güzel bir can emme elde ediyoruz.



E SKİLİMİZ

Kara Kalkan= Takım arkadaşı bir şampiyonun etrafına, kalkan delinene ya da ortadan kalkana kadar büyü hasarını ve zayıflatmaları önleyen koruyucu bir bariyer yerleştirir. Dost bir şampiyonun etrafına, 5 saniye süren bir kalkan yerleştirir. Kalkan 95/ 160/ 225/ 290/ 355 (+0.7) büyü hasarını emer ve kırılana kadar engelleme etkilerini önler.
Bedel: 50 Mana
Menzil: 75


R SKİLİMİZ

Ruh Prangası= Enerji zincirlerini yakındaki rakip şampiyonlara savurur ve çarpma anında hasar verip, hareket hızlarını %20 azaltır. Rakipler Morgana'nın yakınında durmaya devam ederse, 4 saniye sonra aynı acıyı yeniden yaşatır ve onları sersemletir.Karanlık zincirler, yakındaki rakip şampiyonlara 175/250/325 (+0.7) büyü hasarı verir ve onları 3 saniyeliğine %20 yavaşlatır. 3 saniyenin sonunda, kurbanlar ilave 175/250/325 (+0.7) büyü hasarı alarak, 1/1.5/2 saniye sersemler.
Bedel: 100/150/200 Mana
Menzil: 625

Evet Sihirdalar skilerimizi başlıca tanıdık. Gelelim bu skileri nasıl kullanacağımıza. Oyun başlangıcında direk olarak skilerinizi açmanızı önermiyorum.
Sebebi ise; Ormancınıza yardıma gittiğiniz zaman, kırmızı ya da mavi güçlendirme de öncelikle orta çimende siz bekleyin ve skilerinize hala puan vermeyin. Minionlar harekete geçince bulunduğunuz çime görüş olan trinketinizi atın ve ormancınızın bulunduğu yere duvarın arkasına gidin bir tehlike yok ise dakika 1:50 ya da 1:53 de "W" skilinize ilk puanınızı verin. 1:55 de ormancınızın kırmızı ya da mavi güçlendirmesine atıp hemen oradan orta koridora geçin. İlk minionları normal vuruşlarınız ile alın, daha sonra gelen minion dalgalarına "W" skilinizi kullanarak tam ortalamaya çalışın ya da rakibiniz rangeli ise arka farma onun farm yapmasını engelleyecek şekilde bir alana atın eğer yakın vuruşa sahip bir rakip ise ona farmı zehir edebilrsiniz. Buradan "W" skilimizi farm yapmak için kullanacağımıza anladık sanırım. Dikkat etmemiz gereken bir noktada mana kullanımı hakkında. Morgana her ne kadar mavi kullanımında biraz tasarruflu gibi görünse de öyle değil mavi olmadığı sürece fazla skill kullanmayın derim ilk 7:30 dk. Ormancınızdan maviyi aldıktan sonra rahat rahat boşaltın skilleirnizi. Bu da anlatıma başlamadan önemli bir not olsun size.
2. skill puanınızı durumunuza göre verebilirsiniz. Eğer çok hasar vuran bir skile sahipse karşı rakip "E" skilinize puan verebilirsiniz. Ya da rahat iseniz "Q" skilinize de verebilirsiniz. Morgananın tüm sekil seti çok kullanışlıdır ve yerinde kullanmak gerekir. "E"skilimizin cdr süresi uzundur. O yüzden boş yere heba etmeyin. Sadece bazı durumlarda önlem olarak kullanabilirsiniz. Örneğin çime ward atacaksınız ve tedirginseniz bu kalkanı basın üstünüze. Çünkü çekme, susturma, korkutma, sabitleme, yavaşlatma v.b. etkilere karşı sizi koruyacaktır. "Q" skilini tutturmak zordur, yani Lee Sin gibi hızlı gitmez mobil değildir. Gidiş yönü kendini belli eder ve uzak mesafede tutturması zordur. O yüzden mümkün olduğunca rakibin normal atağından sonra kullanmanızı öneririm. Pozisyon almak için yer değiştirecek ve ms kaybedecek bu sizin için bir şans olabilir. "W" skilimiz cc lerden kurtulmak ve kurtarmak için oyunda ki en iyi ve kullanışlı skillerdendir. Bir takım savaşında ADC nizi ya da ölmek üzere olan bir arkadaşınızı Teemonun sevimli! Mantarcıkalrından son anda kurtarabilrisiniz veya Blitzcrank' ın Grabından, Leonanın tüm cc lerinden ve ultisinden v.b. aklınıza gelebilecek tüm cc etkili ve büyüye dayalı skilerden kurarabilrisniz. Burada "E" skilinde dikkat etmemiz gereken gerçek hasarı emmeyen bir kalkandır. Yani Atak gücü normal vuruşlar ve skilerden koruyamazsınız.
Evet gelelim ultimate skilimize. "R" skilimiz takım savaşlarını değiştiren sizi zamansız baskınlardan korumaya ve kurtarmaya takımınızın az can ile kaçmasını sağlayan harika bir alan ve kitle etkili kildir. Örneklendirmek gerekirse, orta koridorda ziggs ile yoğun bir kapışma içindesiniz ve deli gibi pushladınız, ziggs çıkamıyor kule altından ama bu bir taktik olabilir fazla sevinmeyin ziggs kolay kolay kule altına itilecek bir rakip değil. Bir Lee Sin ya da Vi çıkagelir çimden ya da arkanızadan !!! Alert işte bu tür durumlarda kesin ölüm vardır. Ama bir şansınız var, eğer yeterli mananız var ise Vi ultisinden yırtabilirsiniz, sizi zıplatamıycak ama gerçek hasarından mutlaka darbe yiyeceksiniz, keza Lee sin de sizi ultisi ile yakalarsa kule dibine atamaz "E" kalkanınızı bastığınızda. Ziggs pushlamaları da gelecek ve eğer uçarak yanınıza gelirse basın ultiyi acımayın ve sizi takip etmesini sağlayın menzil içinde sağ sol yaparak, çünkü son vuruş için gelecektir kule dibinize kadar işte burada 4 sn boyunca %20 yavaşlayacak ve 4 sn sonra aynı hasarı alarak 2 sn sabitlenecek hemen arkasından mutlaka "Q" skili atın ve "W" + basınca kule menzilindeyse o kill mutlaka sizindir. Bu küçük örneklemeden sonra kullanmış olduğum yetenek ağacı ve rün sayfaları ile buildimize geçelim.

Morgananın (+) ve (-) özellikleri nelerdir? Nasıl Oynamalı Neler Yapmalıyım?

+ Kollay farm yapma,
+ Earyl de yüksek hasar,
+ Takım savaşında hem ultisi hem Q ve E skilleri ile oyunun kaderini değiştirebilir,
+ Oyunun en güzel pasiflerinden birine sahipsiniz belkide,
+ Geri destek beklenmedik anlarda harika müdahaleler,
+ Support rolünde de destek verebilme ihtimali(oyundan düşmüş bir support olabilir.)
+ Kaçış mekanizması sayesinde çoklu saldırılardan kurtulabilirsiniz,
+ Yüksek dürtme potansiyeli,
+ Bir çok şampiyonu counterlama,


- Biraz uzun CDR,
- Mobilite yok,
- Tamamen yeteneğe bağlı,
- Meta uçan kaçan herolardan olduğu için ultinizden ve diğer skilleirnizden kaçması kolaylaştı,
- Late gameden End gameye düşerseniz damage potansiyeli ortadan kalkıyor hasarınız tanky şampiyonları eritmiyor yetmiyor.

Morgana skill setinden anlaşılacağı üzerede hem orta koridorda hemde alt koridorda oldukça etkili bir şampiyon. Ben solo da da dariusa karşı oynayıpta aşırı ezdiğim oyunlarda yok değil. Morgana ile oynarken tamamen takıma oynamalısınız, eğer bireysel oynarsanız o oyunda ne kadar önde olursanız olun yine de kaybedersiniz. Şöyle ki siz bir LeBlanck değilsiniz, ya da bir Fizz veya Kassadin gibi bir alıp çıkayım şampiyonu değilsiniz. Siz hem arkadan destek olacak hemde gelen ataklarda takım arkadaşlarınızı koruyacak bir şampiyonsunuz. Zaten skill setinizde bu açıkça belli oluyor. Özellikle orta koridorda üstünlük kurup domine ettiyseniz mutlaka diğer koridorlara baskına gidin ve geri kalmış arkadaşınız varsa ona kill aldırmada çok rahat yardımcı olabilirsiniz. Destek şampiyonu görevini yerine getiremezse siz bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Morgana oynarken 2 kişilik düşünün hem koruyucu hem yok edici. Çok zorlanacaksınız yetenek isteyen bir şampiyon skillerini çok hızlı kullanmanız gerekecek ve bazen ben kendi reflexlerimin hala yetmediğini düşünüyorum. O yüzden reflexlerinize güveniyorsanız alın bu şampiyonu, güvenmiyorsanız en az 50 ya da 100 maç botlarla oynayın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Çünkü şu anda hala euw serverinde Morgana ya Liandry çıkan biri görmedim, emin olun parmakla sayılacak kadar azlar. Morgananın Q su Blitzcrang grabı gibi değil onu tutturamazsanız belkide takım arkadaşınız 3 canla kaçamayacak :S Ama Blitzde tutmazsa ölecek adam kaçacak sadece arada böyle bir fark var.
Takımınız çok geriye düşerse ve aşırı ezilmişseniz. bir mucize yaratma şansınız yok bu şampiyon ile ama O ultiniz ile bir takım savaşı kazanırsanız gerideyken çok şey değişir. Orta koridorda kule altında ultiniz açıksa ve yeterli hasarınız varsa size 3 kişi gelip saldırmak istese emin olun 2 kere düşünürler. Orada size saldırıp ulti basarsanız hele bir de Zhonyanız varsa tam öleceğiniz sırada basarsanız oradan 2 kill alıp çıkabilirsiniz de. Aklınıza gelecek bir çok durumlar karşılaştım server sorunlu iken takımda tek kalıp 4 kişiye karşı 10 dk ölmeden savunma yapmak mı dersiniz, bir takım savaşında ultim ile bir anda oyun kaderini değiştirmek mi dersiniz. Kalkanım sayesinde adc yi 3 kişiden kurtarmak ve üstüne kill aldırmak mı dersiniz. Bu şampiyonda bu özellikler var ama onu kullanmak için çok çalışmanız gerekiyor. Dediğim gibi Morgana ile çok kill alına oyun taşımıyorsunuz, End game de bu etkiniz yok siz geri destekde harikalar yaratan bir şampiyonsunuz. Siz bir assasian değilsiniz al-çık mantığı yok bu heroda siz takım savaşına uygun bir şampiyonsunuz ve 2 kişilik düşünüp oynamanız gerekiyor. Bunları unutmadığınız sürece Morgana candır.



YETENEK AОACI



Bu yetenek ağacımı kullanıyorum sürekli. Bir çok kişiye yanlış olabilir ama bunun kullanmamın sebebi Oyun başlangıcında
1x< Resime gitmek için tıklayın > pot ve 2x< Resime gitmek için tıklayın > pot ile başlamamı sağlayabiliyor.

Standart Ap Carry Yetenek Ağacı da kullanabilirsiniz.


Rünlerim de ise genelde 2 çeşit kullanıyorum.
Eğer karşımda APC bir orta koridor rakip var ise

Büyü Direnci, Mana Yenilenmesi ve Yetenek Gücü rünleri ile giriyorum. Manamız bize dürtmek istediğimizde sıkıntı yaratıyor. O yüzden mana yenilenmesi benim için önemli ve zaten rakip yetenek gücü kullandığı için büyü direnci rünlerimde işlevini rahat yerine getiriyor. Diyeceksiniz ki arkadaşım defansın yok temel defans ile girmişsin nasıl bir sayfa haklısınız ama Morgananın skill seti beni tüm bu durumlardan her zaman kurtarmıştır. Siz kendi standart APC rünleriniz ile giriş yapabilrisiniz. Burada kullanılan benim kendi oynanış tarzım ve size ileriki dönemlerde kullanabileceğiniz extradan bir sayfa olarak bulunabilir. Demem o ki standart APC rünleriniz ile girebilirsiniz bu sadece ileriki dönemlerde kullanmanız gereken bir sayfa.
Eğer karşımda AD bir orta koridor rakip var ise

Bu sayfada dikkat ederseniz mana yenilenmesi kullanmıyorum. Defans ve yetenek gücü kullanıyorum.
Siz yine Morgana ya alışıncaya kadar standart APC rünleriniz ile girin.
Evet rün sayfalarımdan bahsettim farklı rün sayfaları bir çoğunuza ters gelecek fakat benim amacım bireysel bir Morgana oyuncusu yaratmak değil aksine orta koridor oyuncusunu ne kadar hızlı farm out bırakırsanız o kadar iyi rün sayfalarımı bu şekilde hazırlamamın sebebi budur oyun başında yüksek yetenek gücü ve skill setinin vermiş olduğu avantajla rakibi en kısa sürede base attırmak olduğu için farm out bırakmak ve oyundan düşürme amacı güdüyorum.

İTEM BUİLDLERİ

SPELLER

< Resime gitmek için tıklayın >+ < Resime gitmek için tıklayın >
Başlangıç itemleri

< Resime gitmek için tıklayın >+ 1x< Resime gitmek için tıklayın >+ 2x < Resime gitmek için tıklayın > + < Resime gitmek için tıklayın >
Standart olarak bu itemlerle başlarım ilk vermiş olduğum yetenek ağacı ile girersem mana bizim için oyun başında çok önemli Pasifimiz sayesinde"W" skilmiz ile yeterli can emmeye sahibiz o yüzden mana pot ağırlıklı oynamalıyız. Tavsiyem 6 lwl oluncaya kadar ve 1450 altın yapıncaya kadar base dönmeyiniz. Ormancı yeterince sizi rahatsız etmiyorsa hem pushlayın hem de minionlara son vuruşları yapın ve dediğim gibi 1450 gold topladığınızda base atabilirsiniz. Alacağınız ilk item < Resime gitmek için tıklayın >
Olsun şimdi biraz daha rahatız artık çok daha rahat farmımızı yapabiliriz. Ama bu arada farm skilimizi unutmayalaım "W" skiline 3 lwlden sonra ağırlık veriyoruz. Sizin amacınız ne kadar çok farm yaparsanız o kadar çok altın demek olsun ve Morgana ile çok rahat farm yaparsınız. O yüzden bu item önerim. Eğer durumunuz iyi ise baskın için yardım isteyin ormancınızdan ve kill alabilirseniz iyi olur alamazsanız ya da ormancınıza kalırsa bir şey demeyin çünkü asistte size iyi bir altın sağlayacaktır. Ve hızlı bir şekilde < Resime gitmek için tıklayın >+< Resime gitmek için tıklayın > tamamlayın. Artık sizin "W" aranıza kimse girmek istemeyecek emin olun. Pasifi sayesinde çok rahat edeceksiniz fazla yanınıza yaklaşmak istemeyeceklerinden oyun başında en güveneceğiniz item olsun. Daha sonra yine hızlı bir şekilde botumuzu tamamlayalım< Resime gitmek için tıklayın >ve< Resime gitmek için tıklayın >kasmaya başlayalaım.

Oyun Ortası İtemleri

Evet buraya kadar her şeyin normal olduğunu varsayıyorum ve yukarıda da dediğim gibi< Resime gitmek için tıklayın > tamamlamamız lazım bunun sebebi ulti ile birleştiğinde güzel bir durum yaratıyor hem takımınız hem sizin için. Daha sonra hem takımınıza sağladığınız katkıdan hem de almış olduğunuz killer ile bir< Resime gitmek için tıklayın > Hiçlik Değneği tamamlamamız lazım. Hem < Resime gitmek için tıklayın > pasifleri sayesinde muazzam bir hasara sahibiz aslında Hiçlik değneği pasifi sayesinde rakibinizin büyü direncinin %35 yok saydığı için ve daha sonradan gelecek olan Cehennem Asasının pasifi olan "rakibinizin büyü direncini 20 azaltır" ile gerçekten çok etkili olacak. Şimdi buildimiz şu şekilde < Resime gitmek için tıklayın > bize yeterli mi evet aslında şu anda çok güçlüyüz ama bir rabadon gelirse tadından yenmez derim ve son iteminiz standart build olarak< Resime gitmek için tıklayın > Rabadon olsun.
< Resime gitmek için tıklayın >evet buildimiz tamam ama mutlaka Botlarınızı efsunlayın benim her oyunumda değişiyor o yüzden bunu size bırakıyorum. Onun dışında buildde mutlaka< Resime gitmek için tıklayın > bulunması gerek onu her zaman alın Yanında extradan da < Resime gitmek için tıklayın >Alabilirsiniz. İtem buildi standart olarak bu şekilde.
Fakat karşımızda her zaman bu build olmayacak. Bazen defans kasmanız lazım bazen büyü direnci bazen cc lerden kurtulmanız lazım onun için size alternatif birkaç build daha sunuyorum aşağıda.
Rakip Fazla Kitle kontrol etkisine sahipse biraz daha defansif bir build olacak.
< Resime gitmek için tıklayın >
Daha fazla cana ihtiyacınız var ise
< Resime gitmek için tıklayın >
bu buildde genelde tank olarak düşünüyorum eğer takımımda Lux gibi bir APC destek oyuncusu varsa onun Yetenek Gücü kasması gerekirse ben bu şekilde çıkarım çünkü ikimizinde skill seti birbirine çok benziyor o yüzden tanky çıkmam takıma daha fazla faydalı olur ve araya ulti ile daha rahat girip zhonya basabilirim.
Yetenek gücü oyuncuları fazla ise
< Resime gitmek için tıklayın >Alternatif olarak rylai yerine< Resime gitmek için tıklayın >
Bu buildleri kullanabilirsiniz.

Gelelim en can alıcı noktaya karşı rakibe karşı nasıl oynamalıyım.

RAKİPLER

AHRİ


Gezmeyi çok seven rakiplerimizden bir tanesi başlangıçta sizin kadar rahat farm yapamayacak ama dikkat etmeniz gereken bir şey var "E" yemeyin öpücükle sizi çekmesin geldiğini görürseniz kalkan basın. Zor bir laning değil mümkün mertebede farmınıza odaklanın manasını takip edin rakiplerinizin. Bu sizin için önemli bir fırsat ahri öpücükle yakalarsa ani hasarı ile öper sizi yakalanmayın. Q suna da arada dikkat edin boşuna yemeyin 1 canla bile kurtulduğunuz oluyor unutmayın. flash+ulti+q+w+ignite kombosunu kulesine yakın bir yerde yapmayın farzedin ki yakaladınız ve ölmedi zorlamayın başlarda çünkü o hasar onun base atmasına yetecektir. Ultisi ile kaçma şansı çok yüksek illa alıcam diye üstelemeyin yoksa ölen siz olursunuz. Ahri zor bir laning değil dediğim gibi laneden ayrıldığı anda sinyal vermeyi ve arkadaşlarınızı uyarmayı unutmayın.

AKALİ


Yine gezmeyi seven şampiyonlardan birisi ve yine zor bir laning değil. Rahat rahat farmınızı W skilimiz ile yapıyoruz. Her yaklaşmak istediğinde mesafenizi koruyun ve arada bir aa yapı-ştırın. 6 lwl den sonra biraz dikkatli olun eğer farm yaptırmışsanız canınız yanabilir size ulti ile kombo ya girdiğinde kalkanınızı basın ve ardından ulti atın hemen ardından Q ulti bitince tekrar q atma şansınız var 2 sn mesafenizi koruyun ve takipte durun tekrar Q + W sklini ve İgnite atıp açılın mesafenizi koruyun ölmüş olması gerek bu kombodan sonra ölmezse fazla zorlamayın baskın yeme ihtimaline karşın. O yüzden fazla farm yapmasına ve kasmayınca diğer lanelere ganga gittiğinde mutlaka takımınızı uyarın, sizden kill alamayabilir ama bot ya da solo top bölgesinde kill alma ihtimali yüksek. Korkmayın lane sizindir, Yeter ki baskın atmaya kalktığında ya da attığında takımınız kill vermesin kar topu etkili bir şampiyon olduğu için 2 item çıksa bile etkili olabiliyor

ANİVİA


Anivia ile son karşılaşmalarımda edindiğim farklı bilgiler oldu. Öncelikle Son düzenlemeden sonra anivia da bir kaç değişiklik olmuş artık kolay pushlanamıyor, siz farm yaparken o da rahat bir şekilde farmını yapıyor son oyunumda önüne geçemedim özellikle ulti açtığında benden yüksek farmı oldu. Ama hala etkili olma ihtimaliniz yüksek Sadece duvarı ne zaman ve nerede atacağını kestirmeniz lazım ya da attıktan sonra ultinizi basmanız lazım. Yoksa siz atarken araya o duvarı örerse son patlamadan 1 sn önce kurtulur ve kendi ultisini açarak size yüksek hasar verme ihtimali çok yüksek. onun dılında Q sunu kullandığında eğer varsa kalkanınızı mutlaka kullanın çünkü Vel'koz gibi menzile ulaşmadan patlatabiliyor. Ayrıca defansiz itemlerden mutlaka Athene< Resime gitmek için tıklayın > çıkmanızı öneriyorum. Takım savaşlarında benim size tavsiyem öncelikle fight başlatan adam odaklanmaktan çok Anivianın ultisini atmasını bekleyin attıktan sonra takım olarak anlaşın ve menzil dışına çıkın onlar sizin üzerinize gelsin çünkü ulti hem yüksek hasara sahip hemde aşırı mana yiyor. Bu aşırı mana avantajını kullanamaya bakın o esnada düzgün bir Q tutarsa fight ortasına hiç hoş olmayan bir sorun olur :D o yüzden takım savaşlarına girmeden önce mutlaka takımla iletişim halinde olun ve Anivianın ultisini etkili kullanmamasını sağlayın.

ANNİE


Rahat bir laning gibi görünüyor ama işler hiç de umduğunuz gibi gitmeyebilir. Annie ani hasarı yüksek herolardan bir kaçı oyun başında olduğunca seri bir şekilde farm yapın ve menzil açısından siz biraz daha üstünsünüz. Yalnız oyun başlarında hasarı burst olduğu için 4 lwl de size pasif artı tüm skilleri ve ignite boşaltırsa büyük ihtimal Fb vermiş olursunuz yapamaz demeyin flashla mesafe kapatarak bunu yapabilir o yüzden menzilinizi iyi koruyun. Bol bol kalkanınızı kullanın o Stun ı kesinlikle 6 level ve sonrası yemenizi tavsiye etmem . Her zaman mesafeli olun ufak takaslara girin ama asla kili alacağınızdan emin olmadığınızı düşünürseniz girmeyin. Sürekli manasını takip edin takım savaşlarında ultiyi ortaya atacağı için size son derece sıkıntı yaratacak. Kalkanınız ile araya girdiğinizde eğer ortada yakalayabilirseniz adc yerine ona Q atabilirsiniz. Annie karşınızda zorlu bir rakip değil sizinle eşit ama asla şakaya gelmez hafife almayın. Fazla baskın atmaz aniler ama siz yinede her zaman takım arkadaşlarınızı uyarın.

BRAND


Açıkçası tedirgin olduğum laninglerden bir tanesi eşitsiniz, Fakat pasifi sayesinde sizden biraz daha üstün olarak görebilirsiniz. Bence ikinizinde core itemi Liandry< Resime gitmek için tıklayın > Farm konusunda Brand ile eşit olacaksınız onda yapacak bir şey yok ve sürekli hareket halinde olun skillerini yememeye çalışın eğer W yeme durmunuz varsa kalkan basın Brandı saf dışı bırakamazsınız ama Kalkanınız sayesinde fazla hasardan kurtulursunuz. Ultisini minionların arasında ve ormancınız baskına geldiğinde yememeye çalışın ve ulti atarsa kalkan mutlaka basın kendinize, standart oyun düzenimizden çıkmıyoruz farm bizim kaynağımız kolay farm yapıyoruz, itemlermizi tamamlayalım ve mümkünse büyü direnci olan itemlerden alalım Örneğin; < Resime gitmek için tıklayın > buildinizde olursa Late ve End game de rahat edersiniz. Brand yüksek hasarı ile çok can yakacaktır emin olun. Yakın durmayın mesafenizi koruyun sizi sık sık uzun menzil W ile rahatsız edecek eğer çok zorlanırsanız mutlaka ormancınızdan yardım isteyin

CASSİOPEİA


Korkun! Öyle böyle değil hem de. Cassiopeia Morganayı saf dışı bırakmak için yapılmış sanki. O laning size dar gelecek farm yapamayacaksınız belkide. Kalkanınız size yetmeyecek, Ormancınızdan laneyi kapatmasını isteyin gerekirse. Cassiopeia muhteşem bir harras yeteneğine sahip sürekli hareket halinde olacak ve zehir menzili sizin W nuzdan daha etkili ve daha geniş alana yayılıyor o yüzden sıkıntı yaşayacaksınız. Büyü direnci çıkmak zorunda kalacaksınız halbu ki o tamamen atağa yönelik çıkacak siz defansif olsanız da skill seti sayesinde yine etkili olacak sizden kaçarken Q tutturmanızda zorlayacak sizi. Çözüm yolunu hala bulamadım, bir gün bulursam yazarım size. O yüzden bu laning onun O ne derse o olacak baskın ataack bu durumda uyarmanız gerek laneleri çünkü Liandry< Resime gitmek için tıklayın > ile inanılmaz eritme yeteneğine sahip. Bu laneden büyük ihtimal yenilgiyle ayrılacağız ama ezilmek istemiyorsanız sadece farmınıza odaklanın bırakın o istediği gibi oynasın sürekli menzili dışında kalın, faydasını göreceksiniz ve yine defansif buildimizi < Resime gitmek için tıklayın > çıkalım.

DİANA


Yine zor bir laning bizi bekliyor. Diana ani hasarı yüksek olan mid herolarından birisi, mümkün olduğunca farmdan uzak tutun fazla pushlamayın laneyi ay vuruşu gelirken her ihtimale karşı kalkan basın ve 2. gelecek olan saldırından bir nebze olsa da az büyü hasarı alırsınız.Dediğim gibi fazla itmeyin laneyi Ormancı geldiğinde Hem Diananın hem de Ormancının yüksek hasarını kalkanınız kaldırmaz ve kill verme ihtimaliniz yüksek. O yüzden mümkün olduğunca mesafeli farmımıza odaklı ve laneyi ittirmeden oyunumuza bakıyoruz. Bu lanede oyun End Game giderse ve Diana kasılmışsa onu takımınız tutmakta zorlanabilir. Mümkün olduğunca erken oyunu bitirmeye çalışın.

EZREAL


Aslında çok kolay bir laning. Biliyorsunuz Ezreal Ap mid lane oynamak son dönemlerde fazla olmasada S3 döneminde bir hayli vardı. Size fazla yaklaşamayacaktır, farmına odaklanıcaktır. Kaçış mekanizması çok iyi olduğu için öldürücam diye kule altında risklere girmeyin zaten late game de çabuk eriyeceği için takımına fazla faydası olmayacak sizin Liandry niz < Resime gitmek için tıklayın > sayesinde o arkaya atmış olduğunuz W arasına range olsada giremeyecek. Siz farmınıza odaklanın ormancınız gerisini halletsin canını mümkün olduğunca azaltın geçiş skilini mutlaka kullansın ondan sonra Q tutturabilirseniz ardından W atarsanız zaten canının bir çoğunu alacaksınız Ap çıktığı içinde can yenilemede sıkıntı yaşayacak Sizde kalkanınız sayesinde o skill shotlardan etkilenmeyeceksiniz. Yani fazla sıkıntı yaratacak bir laning değil. Rahat rahat oyununuzu oynayın.

FİZZ


Evet Enteresan bir laning bizi bekliyor. Fizz aslında zor bir hero ama şöyle bir durum söz konusu W açtığınız zaman farmın arasına giremiyor ne skill ile ne de aa ile yani ben 20 farm yaparken 2 farm yapan Fizz örnek verebilirim. O yüzden burada iş ormancısına düşüyor. Daha dün aynı tecrübeyi tekrar yaşadım. Olayımız şöyle gelişti; Farmını yaptırmıyorum oyun başında dediğim 20 ye 2 farm ile eziyorum biraz fazla pushladım Ormancıları Udyr kendini gösterdi kalkanım ile stunu engelledim ve fizz atağınıda bir nebze olsa kapadı kalan Kalkan gitti Udyr başarısız oldu! Aslında olmadı burda hata bende Ormancıyı hafife aldım Kalkanımın CDR si uzun olduğu için 1 dk geçmedi ve bende gittiği çime Görüş Totemimi atmadım Hata tamamen benden kaynaklı. Tekrar itmeye devam ettim Fizz kendini öne attı bende skill yememek için kalkan bastım işte o esnada Udyr tekrar sahneye çıktı ve stunu yedim kule dibinde Udyr yakaladım ama ben Fp yi verdim. Udyr de 26 canla kurtuldu Assistini aldı. Şimdi sonrasında ne yaptım Laningimde görüşlü oynadım, Fizz farm yapamadı ormacısı sürekli bizim orada oldu dürtmeye itmeye kill almaya çalıştı W dan feragat edip E kalkana vererek gelecek hasarlardan daha az yara almak için kule altına yakın oynadım ve sürekli üstüme çektim her ikisinide bu bana 5 kill getirdi. Hem Fizzden üstündüm hemde Onu oyundan düşürdüm. Bu işlemlerde Ormancım yoktu.
Neden bu kadar detay yazdım. Fizz farm yapamaz ama hasarı yüksektir çabuk kartopu etkisi gösterir, lanede dikkatli olup farm out bırakın ormancısı sürekli gelecektir ve orayı kamplayacaktır. Sizde ormancınızı çağırın ve orayı kamplasın. Emin olun o Fizz kasarsa Late game de işniz zor zaten skill olarak çok şanslı kaçabilir zıplayabilri ve sizin Q+W+R dodgeleyebilir. Bu ilk başlarda sıknıtı yaratmaz ama o dodgeden sonra gelen hasarı Ne kadar MR itemi çıksanızda TF lerde kaldıramazsınız. Yeni gelen 4.4 yamasında bir nevi lich bane den o etkiyi alamayacak ama Ap ratiosu arttığı için dengelenmiş sayılabilir. Aynı durum Diana ve Lich Bane Kullanan şampiyonlar içinde geçerli. Farmımıza odaklanıyoruz, Ormancımızdan yardım istiyoruz, Kill ve farm yapamadığı için baskınlara gidecek takım arkadaşlarımızı uyarıyoruz bol bol.

GALİO


Açıkçası son dönemlerde hiç karşıma gelmedi ama Galio yu tanıyorum sayılır. Mesafeli oynamanızda fayda var arka farm W açın mutlaka ki fazla yaklaşamasın Skllerini yemediğiniz sürece sorun yok Özellikle ultisine dikkat edin takım savaşlarında ultisini mutlaka ortaya atacaktır. Son derece sıkıntılı bir ultisi var :D Mesafeli oynayın farmınıza odaklanın geriden skiller atın illa Flash ulti kombosu yapacaksanız kesinlikle Zhonya< Resime gitmek için tıklayın > ve Banshee< Resime gitmek için tıklayın > buildinizde mutlaka bulunsun. Dediğim gibi S4 de karşıma hiç gelmedi gelirse tecrübelerimi size aktarıcam.


GRAGAS


Gragasın son skill seti değişiminden sonra biraz rahatladım diyebilirim açıkçası. Tanky bit şampiyona ağırlık vermeleri benim işimi kolaylaştırdı. Artık midde eskisi kadar beni rahatsız edemiyor. Q rangesi düştü fakat yavaşlatma etkisi geldi, ayrıca dikkat ettiğim nokta
early game de yeterli hasar potansiyeli yok. farm olayına gelirsek eskiden farmını engelleyemeyeceksiniz demiştim ama artık kolay farm yapamıyor. Hazır böyle bir fırsat geçmişken elinize karşınıza geldiğinde yüklenin, ormancınızla anlaşmalı çalışın vücut darbesini kullandıktan sonra kaçış mekanizması kalmıyor, bu esnada ormancınız baskın yapıp kill alabilirsiniz. Yeni güncellemesi ile karşımda inanılmaz hızlı farmdan düşürüyorum. Late game de diğer laninglerden 5 kille beslense bile kartopu etkisi gösteremiyor. Onun dışında Q sunun yavaşlatma etkisinden dolayı kalkanınıza ağırlık vermenizi tavsiye ederim çünkü arkasından gelecek vücut darbesi eğer duvara yakınsanız kaçma potansiyelinizi düşürür, hele ki baskın yediyseniz kill verirsiniz. Şimdilik aklıma gelen bunlar. Eğer gragasın dışında bol Cc li bir takım varsa karşınızda, kesinlikle Banshee< Resime gitmek için tıklayın > alın.

HEİMERDİNGER


Son değişiklerden sonra Heimer ile mücadele edebildim. Genel olarak sizi çok zorluyacak early de fakat Heimerdinger late game de bana oyunda yok gibi görünecektir. Başlarda taretler can sıkıcı olacaktır 3 taret stratejik yerleştirilince w atsanızda erimi ollmayabiliyor ve siz aa yapamıyorsunuz bu da farmınızdan düşmeinizi sağlıyor ilk 5 lvl. Burada ormancınızdan yardım isteyebilrisiniz. Baskında Q tutarsa ve ormancıda yakalarsa Heimer kesin ölür diyebiliriz çünkü oldukça kırılgan. Bir kaç kere bu şekilde yakalarsanız hem farm olarak hem lvl olarak hemde psikolojik olarak sizden geri kalacaktır ayrıca oyundan da düşecektir. Dikkat etmeniz gereken sabırlı oynamak ve taretleri hızlı bir şekilde yok etmek farm kaçıracaksınız ama bunu telafi edeceksiniz emin olun.

KARMA


Early game de bizden hasarı daha yüksek, skill cdr leri daha kısa olacağı için açıkçası sıkıntı. Skillseti sayesinde tam aldık derken kalkan basması ve movement kazanması can sıkıcı olacak. Özellikle oyun başında hem siz hemde takım arkadaşlarınız kill vermemeye çalışın alacağı 450 lik bir ap eşyası bile sizin için sıkınıt yaratacak dediğim gibi early de canımızı çok yakacak şampiyonlardan birisi. Ayrıca o takımda Leona gibi bir support varsa işler hiç de istediğiniz gibi gitmeyecek. Ulti ile aynı anda karma nın skilini yerseniz takım halinde inanılmaz bir hasar alırsınız(keşke söylemeseydim). Mümkün olduğunca geride mesafeli durun v hareket halinde olun sürekli. Her ne kadar kalkanınıza ağırlık verseniz de 1v1 de bile sizi korumaya yetmeyecek extradan bir MR eşyası mutlaka alın bu Cehennem Asası< Resime gitmek için tıklayın > Olabilir ya da Athene KARTHUS


Zor gibi görünen bir lane ama değil. Sadece farmınıza odaklanın Karthusun gelen Q larından kaçının yani sürekli hareket halinde olun. farmını engelleyemeyeceksiniz sadece ilk 10 lwl üstün olacaksınzı farmda. Takasa 6 lwl kadar girmeyin. girecekseniz mutlaka yarı canını indirin bunun öncesinde girerseniz kill verme ihtimaliniz yüksek çünkü alan hasarını açacak ve sizde aa vurmak için menzil azlığından dolayı alanın içine girmek zorunda kalacaksınız. O yüzden 6 lwl kadar yapabildiğiniz kadar farm yapın ve base atın ilk iteminizi alın < Resime gitmek için tıklayın >. Bundan sonra ulti ve kalkan basarak girin ve ulti bitinceye kadar alan içinde kalın skilleri +igniteyi boşaltıp oradan çıkın. Ölmediyse zorlamayın çünkü 2 lwl sonra onu öldüreceksiniz :D. Kolay bir laning late game de de sizin üstünlüğünüz olacak. Farmınıza odaklanın yeter.

KASSADİN


Ban ratesi çok yüksek olduğu için ve 4.4 yaması ile skill seti yenilendiği ve 4.7 yamasında da hala karşıma 1 kere geldiği için net bir yorumum yok (neredeyse 5 aydır sadece 2 kere geldi kaşıma o derece :D) Son oynadığım maç yakın zamanda idi. Eski sisteme göre anlatıcam bir faydası olur belki.
İlk 6 lwl rahat rahat farmınızı yapın hatta öyle farm yapın ki Kassadin o farmın arasına giremesin. Açın W acımayın zaten 6 olana kadar farm yapamayacak anca size Q atıcak zaten eliniz sürekli"Alt+E" de olduğu sürece o Q de işe yaramayacak. 6 lwl den sonra başarılı bir atlayış yapması için menzilinize girecek ulti atmasını bekleyin ve anında yapıştırın skilleri yalnız büyü direnci kalkanı oluştuğu için hasarınız az olacak kaçmak için ultisi dolacak siz o esnada geri çıkın ve kalkanınızın aktif olasını bekleyin. En önemli nokta fazla kastırmayacağınız için farmda çok fazla baskına gidecek.Bu baskınlar için tüm haritayı gözlemlemeniz lazım. Kassadin son yenilemelerde E skili benim çok canımı sıkıyor ama onu daha nasıl engelleyeceğimi tam olarak çözemedim çünkü ona karşı yeterli maç oynayamıyorum ve net bir korunma yöntemi geliştiremiyorum banlanmasa dahi alınmıyor. Ulti stack sonrası 4 kez vurmak için 1200 manaya ihtiyacı var biraz daha mana tanky itemlerini kasmak zorunda kalıyor hasarı düşüyor ama pek fazla etkilendiğini sanmıyorum bu durumdan nedense :D
karşıma rakip geldikçe özellikle dikkat edicam ne kadar farklı rakip o kadar fazla deneyim benim için. Şimdilik bu kadar yazabiliyorum.

KATARİNA


Yine gezmeyi gang atmayı egosu çok yüksek bir şampiyon :D Katarina sizin lanenizde rahat edeceğiniz bir rakip ama sıkıntısı şurada çok geziyor katarina ormancıdan den daha fazla gezdiğini biliyorum bazı oyunlarımda. Nasıl oynamanız gerek yine farmınızın arasına giremeyecek ama kombosunu her zaman üzerinize yapıştırmak için fırsat kolluycak, mutlaka bir büyü direnci itemi alın linadry ve öncesinde maskeyi kastıktan sonra ya da erken base atmak durumunda kalırsanız uyum kadehi< Resime gitmek için tıklayın > itemini alabilrisiniz hem mana sıkıntınzı olmaz hemde bu sizin büyü direnciniz için yeterli sonradan athene tamamlayabilrsiniz. Çok fazla zorlamayın Q attığında dodge lama etkis çok fazla ve skill cdr kısa olduğu için zaman kollayın o skilleirni attıktan sonra hızlı bir şekilde kombo yapabilirsiniz ama devamını getirmeyin oradan size atlama mesafesinden çıkın çünkü sizin cdr niz ondan uzun her an üzerinize gelebilir ve linadry çıkmış ise yüksek eritme hasarı uygulayabiliri üzerinize, Team fightlere sonradan girecekkendisi onu biliyorsunuz assasian özelliğini güzel uygulayan ve kaçabilen bir karater, o yüzden sizin yapmanız gerekn tam ortanıza atlamasını sağlamamanız ve atlarsa hemen W açıp geri çıkmanız. Bol bol baskına gidecektir takımınızı kesinlikle uyarın kartopu etkisi yüksek bir şampiyon zor bi laning değil. Dikkatli ve sakin oynayın yeter.

KAYLE


Oyun hikayesinde kardeşimiz olarak geçiyor. Aslında Kayle her ne kadar üstün görünse de şu ana kadar hiç ezilmedim sadece bir kere fazla pushlayıp ormancılarının başarılı baskınları sayesinde beni 0-4 önde götürresiydi fakat Morgana ile iyi farm yapmayı başarabildiğim için orta oyunda ona yetiştim ve end game de üstünlük bendeydi. Kayle ile laningde eşit olacaksınız fazla araya girmeyecek sizin gibi rahat rahat farmını yapıcak her Q atmak için yaklaştığında eliniz "Alt+E" de olsun. Mesafeli olun Q gelirken yapıştırın kalkanı üstünüze ardından Q+E basıp çıkın o aradan. Çok önemli bir noktaya değinicam burası çok önemli Kayle ultisi 4 sn sürüyor biliyorsunuz hasar almıyor o süre boyunca, sizin ultinizde 4 sn sonra 2. etkisini göstererek sabitliyor rakibi, Burada kaylenin canı az diye ultinizi bastınız arkasından ilerliyorsunuz oda kule altına ya da yakın bir yere gidiyor. Tam siz ultiniz bitti sabitledim derken kendi ultisini basarsa ve sizin Q+E boşta ise atsanız dahi Kayle hasarı sadece W nun son 3 sn den hasar alıcak o da onu öldürmeye yetmez veya yetmeyebilir can basacaktır muhtemelen. Bu durum çok önemli benim dediğim gibi olursa Q+W kullanmayın bırakın gitsin belki ormancınız yakalayabilir siz o skilleri gelecek baskına ya da bir kaç sn sonraya saklayın ki ne boşa kill verin ne de bir kill alıcam diye kendinizi hırpalayın. Tek dikkat etmeniz gerekn nokta burası Kayle late game de sizinle eşit şartlarda olursa siz öndesiniz demektir.sizin kalkanınız var onunda ultisi var. Avantaaj sizde fazla yaklaştırmayın tflerde tutturabilirseniz ona Q tuttrun ki CC etkili skillerini ortaya gömmesin. Zor bir lane değil ikinizde eşitsiniz, sadece uyarıma dikkat edin yeter.

KENNEN


Sizi lanede rahat bir oyun bekliyor ama işler late game özellikle % 80 takım savaşlarında zor bir görev bekliyor. Kennen ultisini oyun içindeki en iyi ultiler arasında görüyorum kendimce stun etkisi çok güzel ve hatrı sayılır derecede güzel bir erim alanı var. Size burada ne düşüyor Kennen ulti atıp uygun anda zhonya basıcaktır. Burada takımınıza şu uyarıyı yapın fazla yakın durmayın ayrı ve Kennen ulti attığı anda dışına 2 adımda çıkabileceğiniz bir mesafe ayarlayın kendinize sürekli önde durun eğer ki flash ulti+zhonya yaparsa hemen arkasından takımı girecektir. İşte sizin burda çok iyi hazır olmanız gerkiyor ne yapıcaksınız sizde kalkanı kendinize basıp araya atın kendinizi ki sabitlenmeyin takımı girdiğinde ultinizi basın ve kalkan bitince zhonya basabilrisiniz ya da basacak bir durum yoksa Q skilinizi adc için uygun ortam yakalamaya çalışın olmazsa solo top karakterine atabilrisiinz. Bu takım savaşına neden önem veriyorum, çünkü iki şampiyonunda ultileri Oyun kazandırır emin olun. O yüzden sizin savaş başlamadan önce bunu iyi kestirmeniz lazım ve her zaman ilk Hamleyi Kennenden bekleyin. Gelellim lane aşamasına aslında rahat ediceksiniz, siz farmınıza odaklanın hatta arka farma sürekli W açın o bazen olmasına kendi W ile araya girip e basmak isteyecek o zaman yer tutun ve giridiğinde Q ile yakalamaya çalışın yakalayamazsanızda sorun değil çünkü < Resime gitmek için tıklayın > çıkınca buna cesaret edemeyecek. Söylediğim şekilde oynarsanız Kennen pek etkili olamayacaktır TF lerde.

LEBLANCK


Zor bir laning. Hızlı,mesafeli ve dikkatli olmanız gerekiyor. LeBlanc skill seti sayesinde bütün skillerinizden kurtulacaktır. Karşımda gelen LB oyuncularına alışık olduğum için fazla sıkıntı yaşamıyorum ama yeni başlayacaklar ve Morgana da en az 200 maç yapmayan kişiler için sıkıntılı geçecek bir lane. Morgana dan ziyade LeBlanck burada tanımak önemli nasıl bir herodur skill seti nedir, ultiyi hangi skilinde kullanacak bunları bilemediğiniz zaman işler sıkıntı. pasifinde özellikle ne yapmanız gerek, burası biraz uzun olabilir ama Önemli olduğunu düşünüyorum. LeBlanck çok yüksek hasara sahip assasianlardan bir apc ve adc, support gibi şampiyonlar tek komboda saf dışı bırakıp kısa cdr si ile hemen diğer rakibe geçebilen ve kaçış mekanizması en iyiolan apclerden biri bana göre. Peki ne yapmalıyız;
LeBlanc ile başlarken ben öncelikle ilk 4 lwl de kesinlikle menzilinin dışında kalıyorum ve farmımdan feragatta bulunuyorum. Ayrıca ilk skilllerimden kalkanıma ağırlık veriyorum ve ona 3 puan oluncaya kadar diğer skillere puanda da feragat ediyorum. Bu esnada tabii W skilimle farmımı en asgari şekilde yapıyorum. Zincirini yememek için koridorun ortasında farmı dondurmaya çalışırım ne o fazla gelebilsin ne de ben açılıp karşı ormancının baskın yapmasına fırsat vereyim. W ile sizin farmınızın arasına girip zincir ve q atıp susturmak isteyecek buna fırsat vermeyin. Çünkü bu kombo sizin kalkanınızın hemen erimesine neden olacak o yüzden mutlaka kalkana 3 puan verin ilk başlarda hatta kalkanı fullerseniz daha iyi olur. Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum Lb W ile size atak yaptığında Q nuzu yememek için tekrar yerine dönecektir. Siz W bastığında hemen kalkan basın ve Q geldiği ilk yere atın, her zaman yerine dönmez Ultisini kullanarak eğer dibinizdeyse arkanıza geçerek 2. kere skilini kullanır ve işte o zaman sizin işiniz zor.tüm komboyu yiyip ölme ihtimaliniz olabilir. Sizin burada yapmanız gereken kuleye yakın oynayın Şu ana kadar ezilmedim LeBlancka fakat çok iyi bir assasian ve skill sete sahip olduğu için kesinlikle diğer lanlerden kill alacaktır buna engel olma durumunuz yok çünkü o takım savaşlarında araya girip çıkacaktır ve siz kimi tutacağınızı ya da kime kalkan basacağınzda gerçekten zorlanacaksınız. Siz daha çok takıma faydası olan bir karaktersiniz unutmayın Lb genelde bireyseldir takım için sadece kill almada faydası vardır ama sizin hem kurtarmada hem yakalamada faydanız var siz daha çok önemlisiniz, sizi kesinlikle zorlayacaktır. Ayrıca yine size bir ipucu vereyim bilmeyenler için. Takasa girdiğiniz zaman LB nin canı % 20 kalırsa kopyalanıyor. zaten sizin kombonuzla çauk eriyen bir karakter, o yüzden kombonuzu yaparken ya da o arada ignite mutlaka atın kopyalandığı zaman karıştırmazsınız hangisi gerçek diye ignite etkisi gerçek olanda devam edecek diğerinde birşey yokmuş gibi gösterecek.
Buraya kadar zorluklarından bahsettik ama hiç zayıflığından bahsetmedim. Karşınızda bir Lb gelirse pick ekranında mutlaka Ormancınız cc etkili olsun hele ki fiddle gibi bir ormancı denk gelirse fear ve susturması sayesinde free kill olacak sizin için acımayın yapıştırın Q W R ölümüne atın skilleri anında eriyecektir çünkü onu kaldıracak bir büyü direnci olmayaacaktır. Siz kesinlikle Uyum kadehi< Resime gitmek için tıklayın > alın ve bashee< Resime gitmek için tıklayın > mutlaka olsun buildinizde Kalkan ile sizi alması imkansız. LeBlanck ile gerçekten çok zorlanacaksınız skill kaçırcaksınz, sizi dodgelayacak, Yüksek hasarıda cabası. Ormacınızdan yardım isteyin çekinmeyin, Base attığınızda lanenizi takip edin zamansız baskınlar atmasına izin vermeyin eğer bir koridora gittiğini görürseniz işaret verek uyarın ve hemen arkasından gidin sakın boş bırakmayın. Büyü direnci itemlerinizi alın Cehennem asası< Resime gitmek için tıklayın > Athene< Resime gitmek için tıklayın > Banshee< Resime gitmek için tıklayın > Asırlık Sopa< Resime gitmek için tıklayın > Liandry< Resime gitmek için tıklayın > Zhonya< Resime gitmek için tıklayın > Mutlaka bu buildi yapın.Güçlendirme iksirlerinin 2 si birden olsun. Sürekli hareket halinde olun size Q atıp susturup w atıcak sonra e basıcak tekrar q atıcak ulti ile bir q atma ihtimali daha var bu komboyu sivHD bile bilmiyorum :D Buraya yazıyorum bnden öğrenin çok denedik çünkü ve oluyor :D çok zor bir lane olacak ekinizden geldiği kadar kasılın farm yapın ve defansif oynayın takım savaşlarında geride durun. BAŞARILAR...

LİSSANDRA


Zor değil ama Late gamde zor bir oyun sizi bekliyor. Oyun başında mümkün olduğunca farmını engelleyin Liss Q sekip menzil kazandığı için fazla minionlara yaklaşmayın başlarda farma son vuruşu yapıcam diye. Kaçış mekanizması ve ultisi ile skilleirnizi ve ultinizi dodgelayabilecek bunu unutmayın. Gereksiz durumlarda girmeyin, tanky bir APC karakter olduğu için aldığı hasar bir assasian kadar olmayacak hele ki büyü direnci çıkarsa siz ne kadar hasar alırsanız o da o kadar alıcaktır. Özellikle late gamede dikkatli bir şekilde Liss izleyin nereden atak yapıcak e ile mi girecek duvar arkasından sonra ultimi basıcak bu durumu takip edin siz ve önüne w açıp engellemeye çalışın bir şekilde ataklarını başlatmamaya çalışın 2 nizde Takım savaşlarında destek yönünüz fazla şlevsellik olarak ve yüksek hasara sahipsiniz. Bir nevi yetenek konuşacak ama 1 - 0 öndesiniz kalkan sayesinde W ve R dodgelayabileceksiniz kendi üzerinizde veya dost üzerinde. Farmınıza odaklanın fazla pushlamayın kule dibine attım diye sevinmeeyin ormancı gelip ardından liss de E ile gelip W basarsa orada son nefesinizi verirsiniz. Kaçma şansınız kalmaz hele ki ultisi varsa direk çayınızı koyun. MEsafeli ve dikkatli oynayın Alamyaacğınız bir oyun değil. Sadece dikkatli olun Hem Tf başlatrıasınız hemde bitrirsiniz. 2 niz içinde geçerli.

LULU


Lulu her ne kadar support bir şampiyon olsa da orta koridorda görme ihtimaliniz de var. Lulu gerek Q yeteneğinden gelen yavaşlatma gerek W dan gelen büyü onun dışında E den gelen kalkan ve ultisinin verdiği sıkıntılar sayesinde zorlu bir rakip diyebiliriz. Q ile bizi ilk lwllerde sıkıntı yaşatacak hele ki Pix' i minionlara atıp Q nun rangesini arttırması bizim uzaktan farm yapmamızı bile etkileyecek zamanla. Biz ne yapmalıyız ne yazık ki Lulu nun hasar emen kalkanı olduğu için ki bizimde kalkanımız var ama cdr si o kadar kısa değil, bunun için ormancımızla iş birliği yapmamız gerekiyor. Eğer bilinçsiz bir Lulu oyuncusu varsa karşınızda ezdim diye sevinirsiniz fakat Lulu öyle lane de ezilip oyundan düşecek bir şampiyon değil. Ormancınız sizin kill kaynaınız olursa, hele ki ilk 10 dk da 2 ya da 3 kill alırsanız yardım ile artık kolay kolay sizi ezemez. Kulesini erken almamaya bakın, ama rahat alabileceğiniz bir hasar da bırakın ne olur ne olmaz baskına gitmek zorunda kalabilrsiniz. o esna da kulenizde giderse sizde rahat almak için geri dönersiniz. Mümkün olduğunca athene(item nerflendi ama mr ve ap veren başka kaç tane item var?) ile başlayın sonrasında cehennem asası ya da duruma göre mutlaka ama mutlaka hiçlik değneği bulunsun. Faydasını Lulu ultisini bastığı zaman göreceksiniz, ayrıca eğer hasarı çok ise defansından feragat etmiştir. o yüzden ilerleyen aşamalarda rabadon da çıkabilrisiniz. Genel buildiniz Athene, Cehennem Asası, Hiçlik değneği, Zhonya, Rabadon ve çizme olsun fakat bu çizme çok tank yoksa Merkür de olabilir. eğer ki tank fazlaysa ve eritemiyorsanız. Kesinlikle Cehennem asası ile başlayın ve buildiniz Cehennem Asası, Hiçlik Değneği, Zhonya, Liandry, Rabadon ya da rylai, ve çizme olarak da Sihirbaz alabilrsiniz. Elixir lerinizi unutmayın derim ve bu builde kalırsanız mutlaka ormanıcızdan mavi alın.
Kolay bir laning ve oyun olmayacak. Dediğim gibi iyi bir Lulu oyuncusu Morgana yı oyundan düşürür ama Morgana onu oyundan düşüremez.
Dikkatli ve Ormancınız ile anlaşarak Lulu 6 lvl olmadan 2 kill çıkarmaya çalışın faydasını göreceksiniz.


LUX


Yine eşit bir laning Yetenek konuşturun, yine 1 - 0 öndesiniz Kalkanınız var sizi sabitleyemeyecek. Kalkanınıza ağırlık verirseniz skillerinden gelen yüksek hasarını emmiş olacaksınız ve siz kombonuzu yaptığınızda daha hızlı eriteceksiniz. Liandry< Resime gitmek için tıklayın > şart. ultisine dikkat edin az canla kaçtım diye sevinmeyin Botunuzu efsunlarken, hareket hızı olarak efsunlayın. tepkinizi hemen vermeniz lazım.
Zor bir laning değil sizden daha kırılgan olacak emin olun o yüzden kalkanınıza ağırlık verin skill kombosundan kurtulursunuz ve siz atağa geçersiniz.

MALZAHAR


Zor değil ama can sıkıcı bezdirici bir laning pasifi sağ olsun :D Farmınızı yapın kırılgandır, üstüne gidin skill seti mobil değil kalkanıza ağırlık verin ki gelen büyü ataklarından hasar minimum olsun, yalnız bunları yaparken ultisinin olmadığına dikkat edin. Dikkat etmeniz gerek şey ultisinin menzilini bilmeniz. bu mesafeye girdiğinizde kalkanı üstünüze basın mutlaka ve o sizi sabitliyip can çekemesin. sizde boşaltın skilleri çıkın rangesinden hiç hasar almycaksınız emin olun. Farmınızı yapın mesafeli oynayın ultisine dikkat edin.
NOT: Çok fazla gelmedi karşıma S3 de taş çatlasın 5 maç , S4 de hiç gelmedi. Yinede faydası olacağına inanıyorum söylediklerimin.

MORDEKAİSER


eveeeet hiç sevmediğim bir lane. Çok zorlanmıyorum ama sevmiyorum karşıma gelince Yine de bilmeyenlerin acayip ezileceği bir lane nedeni. Sevgili Mordenin pasifi tabi ki de!!! Oyun başında hiç ama hiç girmeyin ortalara ormancınız 3 lwl oldumu çağırın baskına gelsin bilerek pushlamayıno sizi pushlasın hasar alın az ki üstünlük kurduğunu sansın canınız yarıyı geçmesin yalnız. Pasifi zaten 2. can barı gibi bir şey oyun başlarında da oldukça kırılgan olduğu için 2 kill bu şekilde alırsanız cesaret edip bir daha gelemez üstünüze ve mesafe koyar, sizde rahat rahat farmınızı yaparsınız ama sakın üstünlük kurmasına izin vermeyin. Mordekaiserin skillseti çok güzel hele ki pasifini çok seviyorum her hasarda doluyor miniona atsa bile dolması çok güzel ama bizim için kötü o yüzden aldım diye sevinmeyin kısa cdr si vardır mordenin. Mutlaka yardım isteyin bol bol gelsin ormancınız yoksa kendi başınıza düşüremezsiniz oyundan, Kreplerin arkasına yakın durmayın.

MORGANA


EVET KARŞINIZDA BENİM OLDUОUMU DÜŞÜNÜN VE OYUNU BIRAKIN. Şaka bir yana morgana ya karşı nasıl oynanması gerektiğini yazmayacağım Rankedlerde zaten tek takımda olacak ama normal oyunlarda karşılıklı 2 morgana varsa yeteneklerinizi konuşturun.
İpucu mu?!!! Bol bol harras ve kısa cdr sahip şampiyonlar ve Banshee tabiki de.

NİDALEE


Çok kolay bir laning korkmayın azına azına vurun. Nidalee her zaman olmayacktır karşınızda olursa da tedirgin olmayın zaten Q tutturamayacak size minionların arkasında olduğunuz için pozisyon ararsa farm kaybedecek siz uslu sulu farmınızı yapın. Zaten late game de Q+W ile anında eriyecek o health basma da yetmeyecek ona. Tek bir şeye dikkat edin Çok hızlı baskın yapabilir kaplan formunda ve Q ları diğer lanelerde can yakıp kill alabilir. Sadece takımınızı bol bol uyarın harita da yoksa Base atmışsa bile uyarın.

ORİANNA


High elo da şu ana kadar hiç ezilmedim ama genelde gelen oyuncu kitlesinde de sıkıntı vardı ya da ben fazla iş yapmasına müsaade etmedim. Oriannanın ne kadar tehlikeli bir rakip olduğunu her zaman biliyorum ama Morgana ya çok hakim olduğum için karşı rakipde bunu beklemediğinden sıkıntı yaşıyorlar. Orianna oynamasını bilenler (benim Morgana yı bildiğim kadar olduğunu düşünerek yazıyorum) Topu sürekli sizin farmınızın arasında tutarlar ki siz yakınlaşıp farm yapamayın diye. Ne yapacaksınız? Öncelikle Oriannayı tanımanız gerekiyor Top atıığında ne kadar zaman sonra tekrar atabilir, benim hamlemde nereye çekebilir yavaşlatmayı ne zaman yapabilir gibi soruları bilmeniz gerekiyor. W nuz burada çok önemli bir faktor siz arka farma W açın ve unutmayın sizinde düz vuruşunuzun rangesi var onu kullanın ve topun erim mesafesinden uzakta kalın yani ters tarafında bulunun ayrıca düz vuruşları ön sıraya yapın ki mana sıkıntısı yaşamayın sonrasında çok işimize yarıycak. Orianna bizden daha fazla manaya ihtiyaç duyan bir rakip o yüzden tasarruflu olmalısınız ve biraz kendinizi pushlatın ki ormancını geldiğinde o mana ve skilleri yetmiyecek bu da onun için kötü bir şans demek anında yapıştırın skilleri zaten hemen eriyecektir. Özellikle takım savaşlarında topu kimin üzerine attığına dikkat edin genelde Tank herosuna ya da takım savaşı başlatan rakiplere atarlar araya girdiğinde ultiyi kullanmak için, çok harika bir başlangıç şeklidir. İşte burada siz devreye gireceksiniz ve Top kimde ise Q ona atmalısınız yakında da bir dost varsa ona da kalkanı atın ki yinede kullanma için rangesi varsa içine çekmesin. Takım savaşlarında bunu uyguladığınız takdirde emin olun orianna etkisiz kalıcaktır. Tamamen farmınıza odaklanın ve ormancınızla anlaşın skillerini kullandığında baskını yaoarsa o kill sizindir.


RYZE


En sevdiğim mid lane herolarından birisidir aslında. Öldürdüler diye diye kimse oynamaz oldu, Ryze tam late game herosu. Early de eziceksiniz normal biraz farm sıkıntısı yaşıycak Rzye ama o AEO ultisi yok mu Tf lerde çok başınız ağrıycak. Early için rahat bir oyun olacak ama işler late de öyle olmayacak mümkün olduğunca hızlı kasılmaya çalışın ve büyü direnci itemlerinizi mutlaka çıkın. Rahat farm yapabileceğiniz bir laning yalnız dikkat etmeniz gerekn bir şey var Ryze sahalara döndü aslında ama daha kimse göstermedi. skill setinde yapılan bazı iyileştirmeler son testlerimde meyversini verecek kesin olarak. Benden size tavsiye skill rangesine girmeyin özellikle ilk 7 - 8 levelde. Hızlı bir şekilde build tamamlamaya çalışalım ne kadar ezsenizde o Ryze late de canınıza okuyacaktır. O yüzden ilk 6 levelde ne koparabilrseniz ne kadar kill alabilirseniz o kadar iyi. Yoksa oyundan kolay kolay düşecek bir şampiyon değil.


SYNDRA


Son derece yüksek kombo hasara sahip bir şampiyon. Özellikle ultisi ile sizi tek bir kombo da eritebilir. Kalkanınıza ağırlık verin ve Küre fırlatmak için E kullanacak dikkat edin. Mesafeli olun sizden daha kırılgan bir baskında kaçış mekanizması yok hemen erir. Ormancınızdan yardım isteyin. Mesafeli ve dikkatli oynarsanız ezilmezsiniz. Ama oyunu uzatmadan bitirmnizde fayda var. Early de sıkıntı yaşamak istemiyorsanız ormancınız 6 lvl olmadan 2 ya da 3 kere baskına gelsin ki syndra her an baskın yiyeceğinin farkına varsın ve sizde rahat farm yapın safe bir koridor olsun orası kesinlikle syndra 6 oluncaya kadar kalkanınızı fulleyin. kombo ve ulti ile çok hasar alırsınız kaldırmanız için kalkanı fullemeniz gerekiyor.

SWAİN


Swain 6 lwl e kadar koridorda tutunabilrise 6 lvl den sonra onu kesmeniz bir hayli zor o yüzden ilk iteminiz zhonya olması gerek siz ulti ile kombonuzu yapınca o da boş durmuycak ve ultisini açmış olacak ve genelde swain oynayanlar asırlık sopa rushlarlar ilk item o yüzden sizde zhonya çıkmanız lazım.ve o ultiden fazla hasar almak istemiyorsanız. Q tuttuktan sonra tam dibine girip ulti basın ve zhonya yı açın. Aldığı hasara bakın eğer çok yüksekse ayrılmayın ve mutlaka yanınızda ignite olsun. ilk saldırı yemdir her zaman. hasarınızı ölçtünüz. 2 ulti zamanını kordirda geçirebilirseniz pasifniz sayesinde canınız pot olmadan dolacak keza swain yüksek mana ihtiyacı duyacak sizde ormanıcınızdan mavi almak için yardım isteyin ya da ormancınız sağlam swaini takip edin alabilirseniz mavisini alın ve bakın keyfinize ondan sonra mutlaka baskınlara gidin ve assist ya da kill almaya çalışın genel bir Lulu buildi ile çıkabilirsiniz. Yalnız Ruh gömleği almanızda fayda var derim tek defansif iteminiz bu olsun zaten zhonya core olduğu için defansınız biradzda olsun olacak. Kolay bir laning değil ezilmemeye çalışın, ormancnızdan yardım isteyin ilk 6 lvl oluncaya kadar.


TALON


Orta zorlukta bir lane sizin üstünlüğünüz var mı? "Olmazmı kalkanımız var" nereye var o kalkan Ad bir şampiyon var karşımızda ve gerçek hasara sahip mesafeli oynayaacaksınız başka şansınız yok. yoksa size o laning cehennem olur. Farmınızı yapın ormancınız baskınalara gelsin sizi boş bırakmasın farma yaklaşmak isteyecek W açın ama kendi cc skili ile yaklaşmadan o farmı alabilecek pozisyon koruyun hareket halinde olun menzilinin dışında durmaya özen gösterin. Q skilinizi siz atmayın önce o gelsin yanınıza o zaman basın çok hızlı reflexlere sahip olmalısınız. Q tutturamıyorsanız ultiniz ile ilk girin sizin yanınıza zıplarsa sonra q atın ve açılın en son W + ignite yapın ve uzaklaşın kill olmazsa kovalamayın ulti basıcaktır. mutlaka. Mesafenizi korursanız oyun sizde.

TEEMO


Çok kolay bir laning aslında sadece teemoyu fazla yalnız bırakmayın fazla kasarsa tek başına çevirme ihtimali bile olabilir. High eloda hala nasıl focuslanacaklarını bilmeyenler var geçenlerde sırf yalnız kalan bir teemo oyun taşıdı. Yani ne kalkanım nede hasarım takımıma yardımcı oldu, biraz da hatalı takım savaşları yüzünden.Neyse fazla evelemeden farmımıza odaklanıyoruz her zaman ki gibi size blind attığı zaman kalkanınızı direk basın sonradan gelecek hasardan zaten etkilenmeyeceksiniz. İsterseniz bir tane Bashee< Resime gitmek için tıklayın > çıkabilrisiniz kalkanınızı adc ye atmanız ya da başka bir takım arkadaşınıza atmanız durumunda sizi 2. bir kalkan olarak gelcek hasarı dodgeler.
Zor bi lane değil gözünüzde büyütmeyin aksine çok rahat edeceiniz bir early olacak. Bol bol üzerine gidin blindi attıktan sonra kaçıcaktır. 6 lwl den sonra mantarlarına biraz daha dikkat ederseniz yeridir. Hele sizin gibi liandry çıkmışsa çok canınız yanar zaten buildleriniz birbirne benzediği için attığınız hasarı bir anda da alabilrisinz dikkatli olun. Yalnız bırakmayın farm yaptırmamaya özen gösterin early de late game ye giderekn buildi karmaşık olursa oyundan düşmüş demektir.

TRİSTANA


Yine S3 de sıklıkla gördüğümüz bazı üst seviye tanınmış oyuncular sağolsun sırf skill setinde büyü hasarı var diye aldılar tristanayı midde oynadılar sonra bol bol görmeye başladık ama S4 ile azaldı. Hemen konuya girelim Ezreal de neyse burda da aynısı. Tamaen farmınıza odaklanın Ap çıkacağı için gerçek hasarı olmayacak. O yüzden sadece e skilinden gelen pasifle sizi eritmek istemesi yetmeyecek Kalkan ile o kadar ahat dodgelayacaksiniz ki anlatamam sanki oyunda Tristana varmıydı yokmuydu o kadar etkisiz olacak.
Korkmadan farmınızı yapın yanınıza zıplayarak gelirse basın ultiyi acımayın ulti bitince Q+W+İgnite zaten eridi gitti. Ölmesede bir kaç aa yapın kaçarsa da zorlamayın zaten oyun ortasında iyice oyundan düşmüş olacak kaçış skilşi olduğu için early de fazla üstelemeyin illa alıcam diye zaten Liandy< Resime gitmek için tıklayın > ve Hiçlik Değneği< Resime gitmek için tıklayın > çıktığınız zaman gelen hasardan dolayı mutlaka ya b atıcaktır ya da orada 2. saldırınızda ölmeyi kabullencektir.Rahat rahat oynayın oyunda zorlanacağı için ormancısından gelecek baskınlara hazır olmayı da unutmayın. Kolay bir oyun farmınıza odaklanın yakalayınca azına azına vurun.

TWİSTED FATE


Zamanın en güzel mid lane herolarından birisi unutulup gitmiş sanırsam. Ama öyle değil! Twisted her ne kadar kolay lokma görünse de takım savaşlarında ve earylde etkili bir mid lane şampiyonu. Özellikle kart seçme de şansı yaver giderse çabuk ölürsünüz. Nedeni sizin kalkanınızın cdr si uzun ama kart seçme o kadar uzun değil!!! Burda dikkat edin hele ki onun kule dibinde kendi kulenize giderken sizi 2 kere yakalayabiir dikkat edin. Orta zorlukta bir rakip ama 2. bir ormancı gibi düşünün kasmasına engel olamayacaksınz.
ultisi geldiğinde sürekli baskınlar atacak. buna engel olma gibi bir durumunuz yok. Sizin yapmanız gerekn çabuk eriyen bir champ olduğu için early de çok hızlı bir şekilde liandry tamamlamanız ve ayakkabıyı bitirmeniz ama öncelik linadry hatta onu tamamlamak için ayakkabının ilk parçasını dahi almayı ki attığınızda araya giremesin cesareti kırıldıktan sonra farm yapma sıkıntısı yaşıycaktır. Sonrasında zaten baskın atsada eğer ki iyi kasılamamışsa en azından lich bane çıkamadıysa sıkıntı yaşayacaktır. Mesafeli olun fazla yaklaşmayın. Hızlı bir şekilde kasılmanıza bakın. Ani hasarı yüksektir. early de ezilirse kolay toparlyamıyacak ormancınızdan yardım isteyin sık sık geçerken size mutlaka uğrasın.

VEİGAR


Kolay bir laning ama Veigara q kastırmayın fazla yani en azından bir 200 olmasın, yoksa tüm team tek yersiniz Çok kırılgan olduğu için ve cdr si uzun olduğu için ayrıca w dan kaçma gibi bir potansiyeliniz varken, Kesinlikle Banshee öneriyorum.Nedeni ise ulti atarsa dodgelarsınzı kalkan basınca da alan stundan etkilenmezsiniz, farzedinki yakalandınız kalkan basın hemen hiç değilse meteordan yırtarsınız. sizin Q+W kombonuz onun canını çok yakıcak rahat edemeyecek karşınızda ayrıca menzil olarak siz daha avantajlısınız. yani rahat rahat farmınızı yaparken bol bol da dürtün canı sıkılacaktır morali bozulacaktır. Kolay bir laning kaybetmeniz neredeyse imkansız tabii Q kastırmadıysanız.

VEL'KOZ


Çıktığı gün alıp test ettim. Çok öyle oyun taşıyacak bir hero gibi gelmedi bana. Neyse kişisel yorumları bir kenara bırakalım gelelim olayımıza. Vel'koz laningde farma dayalı basit bir oyun olacak sizinle. Sadece mana açısından sizden önde olacak çünkü çok fazla mana hungry değil en azından sizin neredeyse 2 katınız az mana harcıyor :D Genelde komboyu oturtmaya çalışıyor ve sürekli pozisyon arayacak sizin canınızı sıkacak ve yakacak tek şey aslında Q skilini kullanmayı ve tam yerinde patlatmayı bilen bir Vel'koz oyuncusu ki şu ana kadar sadece çıktığı gün ilk maçımda karşıma geldi böylr bir oyuncu onda da normal oyunda bende Vel'koz dum :D Kısacası Morgana karşsında etkili olamayacak. e+w+q kombosunu her zamanyapmak istiycek buna olanak sağlamayın ilk önce kalkanınızı güçlendirin. çabuk eriyor zaten Q+W da 2 lwl de bile yarı cana indireceksiniz. O yüzden kalkanınızı güçlendirin. Farmınıza odaklanın hızlı bir şekilde farmınızı yapın çünkü o sizden daha hızlı farm yapıcak, önüne geçmek için ormancınızdan arada sırada yardım isteyin ki genelde kille sonuçlanır kaçış mekanizması neredeyse yok. Ultisinden korkmayın attığı anda yön değiştirin bunda refleksiniz kuvvetli olsun yön değiştirirkende aynı anda dibine doğru yaklaşın ya da arkasına geçin :D artık Vel'koz yok :D ulti+Q+W bitti zaten. Kolay bir laning sadece size fazla yüklenmesine izin vermeyin kombosuna dikkat edin bir de farklı yönlerden gelen Q lere açılarından dolayı gereksiz hasar almayın sonra canınız yanabilir. Yakaladığınız yerde acımayın vurun kafasına.

VLADİMİR


Bu sezon yine karşıma gelmedi mid lane de artık daha çok üst koridorda tercih ediliyor. Bu sebepten dolayı eski anılarıma dayanarak yazıyorum.Geçen sezon 300 oyunumdan sadece 1 tanesinde geldi, o kadar net hatırlıyorum. Vladimir Q ve W nuzu bol bol dodgelayacak bir şampiyon, farmına engel olamayacaksınız sizde farmınıza odaklanmanız gerekecek ve çok hızlı bir şekilde kasılmanız gerek burada ormancınıza çok iş düşüyor koridor takibi iyi olması lazım. Vladın skilleirni kullanmış olmasını iyi izlemesi lazım baskın yapmadan önce tabii sizinde buna olanak sağlamanız gerek skilleirni kullandıktan sonra baskın atarsa sizde rahat rahat kesebilirsiniz. Ayrıca oyun ne kadar uzarsa Vladimir o kadar güçlenir yani en kısa zamanda oyunu bitirmeye odaklanın derim. Çünkü tutamayacaksınız belli bir müddetten sonra. Takım savaşlarına başlamadan önce eğer ki Vlad çok kasmışsa takımınızla bir kompozisyon yapın Öncelikle sizin büyü direnci itemlerinden çıkmanız gerek daha sonra ulti flash zhonya kombosunu yapın ama kalkan basmayın hemen o aradn uzaklaşın vladı arayın ve aynı zamanda adc nizi kollayın her an gelecek bir focusa karşı kalkanınızı ona basmanız için çünkü vlad o kombodan kurtulaak tek kişidir kaçış mekanizmasından dolayı ve oraya ulti atıcaktır mutlaka tam bir savaş alanı çünkü orası. Dikkat etmeniz gereken nokta bu eğer bodoslama girerseniz kaybedersiniz. Oyunu uzatmadan hızlı bir şekilde bitirin tüm olanakları kullanın Vladimir oyun taşıma potansiyeline ve End Game de çok etkili şampiyonlardan biridir.

YASUO


Evet ne olduğuna karar veremediğim bir AD mid şampiyonu, yani ben dengesini bir türlü çözemedim. Şöyle diyeyim Yasuo kolay bir rakip aslında ama bazı durumlarda sizi delirtebilir :) Onunda kendini koruması ve ani ataklarını kesmesi için kalkanı var ve emin olun sizin eliniz nasıl "Alt+E" de ise onunda kalkanı her zaman Q nuzu bekleyecektir dodgelamak için. Yani hem ortada hem kolay bir maç.Bol bol mana pot bulundurun. Bu laneden nasıl galip çıkarsınız size taktiği vereyim. Morgana oyunun her anında maviye muhtaç bir şampiyon özellikle oyun başında verdiğim yetenek ağacı ve Ad şampiyon için verdiğim rünlerle girerseniz tamamen mana potlarınızı (3x) alın. Zaten pasifinizden gelen bir can emme yeteneğiniz mevcut yakın dövüşçü olduğu için siz her w açtığınız da farmdan uzaklaşmak zorunda kalacak. Ayrıca mesafenizi koruyarak arada bir deoyo ataklarından sonra aa yapıştırın ve her pasifi dolduğunda farmın yanında olsun olmasın o pasifini patlatın çünkü w ile size uçma gibi bir durum söz konusu ve işler o andan sonra hiç hoş olmayan durumlar yaratabilir üzerinizde. Q sunun 2. saldırısı için mutlaka kalkanınız hazırda olsun yok ise 4 sn sonra zaten biticek o süre zarfında yakalanmamaya ya da menzil dışında kalın. Farmdan düşmüş bir yasuo kill almak için hata yapacaktır, bu high elo içinde geçerlidir 6 lwl kadar kill alamamış ve iyi farm yapamamışsa sizin onu tek komboda almanız muhtemel. O yüzden 2-3 kill bu şekilde alırsanız kesinikle oyunda sizin üstünlüğünüz olacak. farmdan uzak tutun bol bol mavi alın ormancınızla anlaşın hatta her baskına giderken size de uğrasın öyle gitsin. Kesinlikle oyundan düşecektir.

ZED


Bir AD mid lane şampiyonu daha. Yasuo ya benziyor ama kesinlikle aynı değil, Daha da zorlanabilirsiniz ayrıca Zed in gölgeleri ile de savaşmak zorundasınız!!! Farmdan fazla uzak tutamayacaksınız ama yakın vuruşlar için girmeye ve Q+W kombonuzu yemek istemeyecek o yüzden öyle her kafasına estiğinde size giremeyecek. Sizden daha kırılgan ama sizi yakalarsa hızlı bir şekilde eritebilir hele kasmışsa Karşı rakip 3 ad şampiyona sahip ise ve Zed de bunların içindeyse mutlaka Donmuş Yürek < Resime gitmek için tıklayın > çıkın özellikle Başgardiyan zırhı< Resime gitmek için tıklayın > işinizi bir hayli, kolaylaştıracaktır pasifi sayesinde rahat da edersiniz. Tf lerde size odaklanırsa yine sıkıntı yaşarsınız ama genelde ulti ile adc nize girecektir.Kalkanı direk ona atın ve ulti atar atmaz Adc nize doğru Q nuzu atın ve W da fight ortasına atın Liandry etkisi ile bir anda alıcakları hasarı anlayamayacaklar. Hem zedi engellemiş oldunuz hemde fight esnasında güzel bir hasar potansiyeli yarattınız. Zed farmdan uzak tutamayacaksınız ama ona ezilmezsiniz de. sadece dikkatli oynayın bol bol haraslayın Yasuo ya vermiş olduğum rün ve kabiliyetler ile girin ve yine bol bol mavi alın farma ve size ulaşma mesafesine yaklaştırmayın skill setiniz buna uygun size ulti atarsa sizde basın ve vuruş mesafesinde olmayın etrafında dolaşarak sabitleyinde arkasından Q+W yapıştırın ve ölmezse oradan uzaklaşın çünkü onun skilleri daha çabuk dolacaktır sizde skilleirnizin dolmasını bekleyin ama süre zarfında onun menilinden uzakta kalın.

ZİGGS


Ziggs biraz tehlikeli bir laning. Dikkatli oynamak ve sürekli hareket halinde olmanız gerek özellikle Mavi güçlendirme aldığında ayakkabıyı tamamlamış ya da 1 parçasını mutlaka almış olmanız gerekiyor. Q atmada uzman olan arkadaşlar varsa ilk takasınızda bunu anlarsınız zaten. Direk alıcam hissine girmeyin, Q tuttursanız da snare (kapan etkisi) olduğu için size içerisinden atak yapabilir, buraya dikkat etmeniz gerekecek. Ziggsi farmdan fazla uzak tutamayacaksınız ama sizin kule altına hapsolma durumunuz var, Ve ilk itemi karşısında siz varsanız uyum kadehi < Resime gitmek için tıklayın > olacaktır. Yine liandrynizi tamamlamaya çalışın. özellikle ultisi açıldıktan sonra mutlaka diğer koridorları uyarın çünkü ulti atmak için mutlaka arkadaşlarınızın bulunduğu koridora gelecektir. Early de mümkün olduğunca farm kaçırmamaya çalışın bunun içinde ilk 4 lwl dikkat etmeniz yeterli sonrasında rahat edeceksiniz ve Q en son tamamlayın önceliğiniz W ve E tamamlamak olsun. Mavi güçlendirme aldıktan sonra sizi kule altınahapsedip ve hasar da vermişse ultisini mutlaka kullanacaktır. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız ormancınızdan yardım isteyin mutlaka. Ama Early de sizin hasarınız daha yüksek olduğu için rahat edemeyecek. Belirttiğim gib oynarsanız sıkıntı yaşamazsınız late game de özellikle 6 level olduktan sonra tüm koridorları uyarın ve sizde peşinden gidin ki ultisini harcamasın hemen.

ZYRA


Genel itibari ile support bir rakip ama orta koridorda görme olasılığınız var. Korkmayın çok tehlikeli değil demiycam oldukça yüksek hasara sahiptir. Başlarda bu etkisini görmeyebilirsiniz ama o bitkiler belli bir müddetten sonra çok can sıkıcı oluyor. hele birde sabitlenmşseniz ani komboyu yerseniz işler hiç de istediğiniz gibi gitmez. farm konusunda siz daha avantajlısınız ama takım savaşlarında 2 rakibinde ultisi çok şey değiştiriyor. Kalkanınıza ağırlık vermeniz gerek özellikle takım savaşlarında zyra ultisini açtığında Kalkanı en kırılgan ya da takımı sırtlayabilecek dostunuza atın. Fazla kasılmasına izin vermediğiniz sürece yüksek hasar almazsınız ama skill seti çok iyi bana göre kritik anlarda bir çok dostunu kurtarır zyranın skill seti. takaslara girerken öncelikle bir kombosunu canınız fullken yerseniz ne kadar hasara sahip olduğunu anlayıp ona göre dövüşe girebilrisiniz tavsiyem bu yöndedir ve bir avantajınız daha var mana sıkıntısı çok yaşayacak zyra bunu da avantaj olarak kullanabiliresiniz.



Genel olarak tamamlandı, her gelen yeniliklerde ekleme yapacağım yeni yamalar ve şampiyonlarda değişiklik olursa eklemelerde bulunacağım. Daha sonra da Support için rehber hazırlamaya çalışacağım.
Dip not= Rehber S5 değiştirilmeden kullanılabilir. Bunların dışında eklememi istediğiniz ya da detayı fazla olmayan, bazen şu şampiyon şöyle yapıyor, ne yapmalıyım diye sorular varsa alabilirim. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
R
10 yıl
Varus yeni skini hakkında bilgisi olan
Merhaba Arkadaşlar;

Varus un yeni skini ile ilgili bir bilgisi olan varmı ben sürekli şirkette olduğum için bu aralar (gece/gündüz) takip edemiyorum.
Forumdan konu ile ilgili bir bilgi bulamadım çıkış tarihi ne zaman görsel bir veri var mı?
Dip Not= Site linki vermeyiniz lütfen güvenlik duvarı saldırı olduğu için maximum korumadayız(malum gece gündüz çalışıyoruz bu haftalar), görselleri link olmadan sayfa altına atarsanız sevinirim.
Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.