E

Çavuş
16 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
8 yıl
Yılan hikayesine dönen telefon seçememe sürecim. Kafayı sıyıracağım, lütfen yardım.
Herkese selamlar, iyi forumlar
Bir türlü seçim yapamadığımdan ötürü 3 senedir akıllı telefon sahibi olamadım ve hala da olamıyorum Teknik bilgilerden en ince ayrıntısına dek anlarım, bilmediğim şey yoktur ve buna göre araştırma yaparım 3 sene boyunca hep amiral gemisi cihazlar üzerine saatlerce araştırma yaptım ancak bir türlü karar veripte gidip bir telefon alamadım ve artık bu durum çok canımı sıkıyor bana ciddi anlamda bunaltı veriyor. Amiral gemisi cihazları teknik özelliklerine ve benchmark skorlarına göre değerlendiriyorum ancak hiç bir zaman bir sonuca varamadım, varamıyorum.
Yalnızca ve yalnızca akıllı telefon dünyasını yakından takip eden, teknik bilgi sahibi insanlardan yardım bekliyorum.


Bir akıllı telefondan beklentilerim:

GPU CPU RAM PERFORMANSI VE KARARLILIK
- Arayüzdeki gezinmeler, uygulamalara giriş çıkışlar ve multitasking ekranı akıcı olmalı, sık sık donma, takılma ve çökme yaşamamalıyım(çok nadiren olabilir, kabulümdür)
- İlerleyen teknolojiye karşın şu andan itibaren önümüzdeki 3 sene boyunca kafa tutabilmeli, bu 3 sene boyunca güncel uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmeli, oyunlarda kesinlikle fps düşüklüğünden ötürü kare atlaması vb. sorunlar yapmamalı, kafam her daim rahat olmalı, bir
uygulama veya oyun indirirken endişelerim olmamalı. [ Bunu yazma sebebim 4 senelik note 2'si ile dungeon hunter oyununu oynayabilen tanıdığımın olmasıdır ]
-Thermal throttling yaşayacak kadar ısınmamalı.

KAMERA
Fotoğraf için:
- Arka kamerası tatmin edici gözü doyurucu olmalı, detaylı çekimler yapabilmeli, renkleri olana en yakın biçimde çekebilmeli, düşük ışık çekimlerinde folloş olmamalı.
- Ön kamerası da aynı şekilde tatmin edici gözü doyurucu olmalı, kesinlikle detaylı çekimler yapabilmeli, renkleri olana en yakın biçimde çekebilmeli, düşük ışıkta çok iyi çekmesi şart değil görünsün seçilebilsin yeter sonuçta ön kamera.

Video için:
- Arka kamerası kesinlikle video çekerken titreme yapmamalı, net, keskin çekimler yapmalı, güneş ışığı altında yaptığı çekimler iyi olmalı, renklerin doğruluğu iyi olmalı.
- Ön kamerası görüntüyü mahvedecek kadar titremezse sorun yok onun haricinde ufak stabilite bozuklukları kabulümdür, net, keskin çekimler yapmalı, renkleri olana en yakın biçimde çekebilmeli düşük ışıkta çok iyi çekmesi şart değil çekilen şey seçilebilsin görünsün yeter. Müthiş sonuçlar beklemiyorum.

EKRAN
- Panel en az 5 inç olmalı.
- Ekran kalitesi iyi olmalı, renkler doğal olmalı, gün ışığında kesinlikle görünmeli, parlaklığı ise yeterli seviyede olsa olur ışıl ışıl olmaması çok sorun teşkil etmez karanlık olmasın yeter.

BATARYA ÖMRÜ
- Batarya ömrü umrumda değil powerbank, şarjlı kılıf ve hızlı şarj gibi çözümler sayesinde bunu telafi edebilirim.
MARKANIN SATIŞ SONRASI DESTEĞİ
- Olası teknik servislik durumlarda markanın resmi servislerinin tutumları kullanıcıdan yana olmalı, çözümlemeleri kullanıcıyı memnun bırakmalı, sorunlu bir servis ağına sahip olmamalı.
TASARIM
- Tasarım umrumda değil yok köşeliymiş yok yuvarlakmış yok çıkıntılıymış hiç sorun değil.
- Tuşlar fizikselmiş sanalmış o da önemli değil.

SAĞLAMLIK
- Sağlamlık konusu hiç derdim değil kırılgan olabilir slimarmor tarzı kaplarla ve buff tarzı ekran koruyucularla bunu aşabilirim.
KRONİK SORUNLAR
- Aldıktan sonra kafamı kurcalayacak, endişe kaynağı olacak teknik servislik kronik sorun sahibi olmamalı


Telefon almama sebep olacak kişi eğer bana yakınsa ciddi ciddi gidicem baklava dondurma ısmarlayacağım o kadar yani
E
10 yıl
DARKORBİT AMBAR VE SKYLAB İLİŞKİSİ HAKKINDA SORU ?
Arkadaşlar merhaba, gemiye ambar kapasitesinden çok skylabten hammadde aktarımı yaparsak örneğin 1000 ambar kapasitesine gidipte 10000 hammadde aktarımı yaparsak sonuç ne olur ?
E
10 yıl
LED DRIVER\u0027IN KABLO YALITIMI ONARILMASI ZOR BİR YERDE YIRTILDI
Arkadaşlar selam, klasik led driver trafo kullanıyorum. Trafonun ac giriş kabloları kalın ve yalıtım plastiğide kalın, yani dc çıkışlara göre daha sağlam/daha dayanıklı. Fakat dc çıkışların teli çok telli ince kablo ve yalıtım plastiği çok ince olduğundan şuan tam trafonun çıkış deliğiyle kablonun çıktığı yerde dc + kablonun yalıtımı birbirinden ayrılmış sanki kablo soyma pensiyle yalıtkan ayrılmış fakat yalıtkan telin üzerinde bırakılmış gibi. Ben geçici çözüm olarak telin hareketini kısıtlamak adına trafonun gövdesinden kabloların bir kısmına kadar uzanan sert bir çubuk ayarladım, kabloları ona yapıştırdım şuan trafodan çıkan dc kablolar dümdüz duruyor yani eski hareket kabiliyeti yok. Şimdi sizlerden bu konu hakkında yardım istiyorum arkadaşlar

< Resime gitmek için tıklayın >
E
10 yıl
KULLANMAKTA OLDUĞUM TRAFODA KISA DEVRE OLDU, YARDIM LAZIM
Arkadaşlar merhaba. Kullandığım led driverın sekonder uçları 1-1.5 saniyeliğine kısa devre oldu. Kısa devreden kaynaklı trafodan ses çıktı. Kısa devrenin ardından kullanmaya devam ediyorum bir sorun yok gibi görünüyor. Benim farketmediğim bir sıkıntı olmuş olabilir mi ? kullandığım yüke zararı olur mu ? veya buna benzer kısa devre yaşamadan önceki kullanımımdan farklı bir durum yaşarmıyım ?

NOT:Trafo şöyle - 240VAC 0.15A primer, 12VDC 350mA sekonder
E
10 yıl
ÖĞRENCİYE ÇOK ACİL YARDIM LAZIM
Biz 3 arkadaş elektrik/elektronik öğrencisiyiz ve tesla bobini yapmamız gerek. Eğer bobini yapar da hocaya da pazartesi gününe kadar yetiştirebilirsek üçümüz içinde iyi yönde çok farklı olacak. En basitinden, düzgün çalışsın, ampulü yaksın, öğrenci tipi bir tesla bobini yapımı için siz değerli forum arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Bu proje bizim için çok önemli.

ACİL olarak yardımlarınız gerekli, Lütfen biz öğrenci arkadaşlarınıza bir yardımcı olun, rehberlik yapın. Gerçekten bilgili kişilerin konuya dahil olması tercihimdir çünkü yanlış bir fikir verilirse proje çöp olur. İlgilenenlere teşekkürler. İyi Forumlar
E
10 yıl
YURTDISINDAN TELEFON GETIRME PLANIM
Arkadaslar merhaba. Guvenilir, iyi ve Turkiye'ye shipping hizmeti bulunan internet uzerinden satis yapan bir kurulustan apple iphone satin alacagim. Fakat aklimda bununla ilgili sorular var, inanin bu konuda hic bir bilgim yok.. Konuya hakim arkadaslardan yardim bekliyorum.

. Cihaz gumrukten gecer mi ?
. Cihaz gumrukte standart tum vergilere tabi tutulup fiyatinda artis olur mu ? (Yani burada bir magazadaki satisiyla ayni vergilerin tumune tabi tutulur mu ?)
. Cihazin garanti durumu Turkiyede ne olur ?
. Pasaporta isleme gibi bir durum olur mu ?
. IMEI kaydini kesinlikle yaparlar mi ? Yoksa yapilamayacagi konusunda bir gerekce sunarlar mi ?
. Cihazin sitedeki taniminda Unlocked ibaresini gordum. Bu ibare cihazin sim kilidinin olmadiginin yani cihazin her operatorle kullanilabildigini mi gosteriyor ?
. Bu bilinen, iyi ureticilerin cihazlarinin hep global oldugunu okumustum. Bu global olma durumu cihazlar uretilirken tum ulkeler icin ortak, telefon icerigi
ulkeden ulkeye degistirilmeyen yani her ulkede kullanilabilir oldugunu mu anlatiyor ?
. Cihazin Turkiye girisinin tamamlanmasi yani yasal durumlarin saglanmasi ve garanti durumun saglanmasi halinde (eger bunlar haricinde de birsey yoksa)
gelecek olan cihaz Turkiyedeki cihazlarla denk olmus olacak mi ?
. Cihaza odeyecegim satici fiyatinin ve IMEI kayit ucretinin yaninda eger olursa vergilerden gelecek ucretlerin hepsinin toplaminin bile cihazin tr satis fiyatindan
daha dusuk olacagini dusunerek bu cihazi aliyorum. Bu dusuncemdeki gerekcem ise ekstra olarak buradaki saticilar vergilerden farkli olarak kendi karlarini
koyuyor, lojistik ucreti koyuyor ve tr satis fiyatlari boyle ortaya cikiyor. Bu dusuncem dogru mudur ?

Suanlik aklimdaki sorular bunlar, daha gelirse konuya ekleyecegim. Ilgilenenler icin tesekkurler, iyi forumlar.
E
10 yıl
220ACV/12DCV 350mA Transformatörümden Cızırtı Geliyor
Arkadaşlar merhaba. Konu başlığında belirttiğim transformatörü fan çalıştırmada kullanıyorum. Transformatörüm dönüşüm esnasında(220->12) cızırtı çıkarıyor(ancak kulağınızı transformatöre yaklaştırdığınızda duyulan bir cızırtı). Bunun nedenini neye bağlayabiliriz ? Transformatör girişi ve çıkışı kablolarında hiçbir kısa devre yok bilginize.
E
11 yıl
TR\u0027DE SERVER ARIYORUM
Arkadaşlar merhaba. Oynarken yardımlaşabileceğim, beraber oynayabileceğimiz vakit geçirebileceğimiz birinin bulunduğu bir server arıyorum. Otlakçı falan değilim o konuda şüpheniz olmasın. Varsa böyle biri alta yazabilir mi ?
E
11 yıl
ANATOLIA SV BAŞLADIM İÇERİĞİ OKU
Arkadaşlar merhaba 4 senenin ardından metin2 ye 2 gün önce geri döndüm. Server olarak anatolia yı seçtim. Şuan bu serverda oynamaktayım. Bu serverda bulunan yardımlaşabileceğim arkadaşlar kimler ?
E
11 yıl
Bass ile İlgili bir sorum olacak
Arkadaşlar merhaba sennheiser on-head hi-fi dj kulaklık kullanıyorum. Daha önce kuvvetli bass müzikler dinlerken kulaklık titriyordu fakat vurma olayı yoktu. Bugün yine basslı bir müzik dinledim fakat bu sefer kulaklık titremeyle beraber ileri geri vurmaya başladı. Vurmadan kastım ses sistemlerindeki subwooferın titremesiyle beraber zıp zıp zıplaması olayı. Sizce kulaklığımı zorluyorum yoksa bu normal midir ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.