C

Yüzbaşı
06 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
23 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
8 yıl
Vakıfbank para yatırma (acil)
Arkadaşlar merhaba.

Bir başkası benim adıma bankaya girip gişeden para yaptırabilir mi ben olmadan ? Yani arkadaş vakıflar bankasına girecek söylediğim hesaba benim tcmi kullanarak para yatıracak hepsi bu.

Not: makbuz lazım. ben farklı şehirdeyim. O makbuzun bir yere gitmesi lazım. Sistem böyle çalışıyor. Yoksa internetten falan yapılır gibi tavsiyelere gerek yok.
C
8 yıl
Araç satanların dikkatine
4 gündür araba arıyorum ve gerçekten ne kadar silik bir ülke olduğumuzu gördüm. Eurocuptan elendik herkes adamlara saydı sövdü. Bunu şimdi aşağıda anlatacağım insanlar da yaptı.

1- Adamı arıyorum arabada boya var mı diyorum (vellaha ağbe bilmiyorum)

2- Arabada boya değişen var mı ( abi ya ben arabayı 6 ay önce aldım hatırlamıyorum)

3- 313831488 şu ilan numaralı (sahibinden.com) Ankara'da Erd... Otomotiv ilanı ilk dün gördüm 16.000 lira idi. Favoriye ekledim. 3-4 saat sonra mail geldi 15.999 oldu diye. Az önce yine filtreledim aramaları 16.500 yazıyor. Ulan dedim insan gibi şu işi yapanlar acaba başka siteye mi ilan veriyor. Araba.com girdim aynı araba aynı galeri 15.500. Bulduğuna geçi... artık.

4- adam 98 model araba koymuş hepsi boyalı görünüyor. Arıyorum boya var mı diyorum. (Ya bu model arabada boya olmaz mı diyor) la soruyorum sadece boya var mı sonra da değişen var mı diye soracam. Para veriyorum ben siz para için 3 numarada saydığım karakter satışı yapıyorsunuz da ben paramla alacağım şeyin boyası var mı yok mu soramaz mıyım? Boya olabilir sadece arabayı tanıyorum.

5- yine aradım birini değişen var mı dedim abi bakmadım dedi. Araba temiz mi dedim. Temiz dedi. Makyajlında kapısında falan birşey var mı dedim. Yok dedi. Şimdi bu soruları ilk defa sordum çünkü karşımdaki insanı biliyorum artık. Arabanın resmine bakınca ön kapının çizgisiyle arka kapının çizgisi arasında 1cm fark var. Yani o kapı ya değişmiş yada problemli.

6- hasar kaydı var mı ? Bir araba alacağınızı düşünün en az 20 tane araba gözden geçiriyorsunuz. Hepsine siz 5664 çekene kadar şu arabayı satan arkadaş şunu yapıp ekran resmini de ilana koysun bir zahmet.

7- Galericiler hepsi için konuşmuyorum. Sadece %99 kadarı eksperlerle anlaşmalı. Özellikle Ankara. Arabada boya çıkarmıyor motor yüzdesini yüksek gösteriyor. 15 binlik arabanın boyasında değilim. Yaşanmış tecrübem daha yüksek fiyatlardaki arabalar için de geçerli. Motor durumu iyi çıkarıyor vs.

8- Kayseri'de bir galerici. Km orjinal mi dedim. Tahmini değer dedi. Araç 111km de gösteriyor. Niyetlendim 5664 çektim. Araba 2014te muayene girmiş 186bin km.

9- şu araba başında pazarlık yapalım diyenler. Bakın doğru olabilir bu söylediğiniz araba başında pazarlık yapılması en mantıklısı. Ama biraz da alıcıyı düşünün. Niyetlendim 90. dakikayı oynuyoruz gol olacak. arabayı ustaya gösterdik. Usta olur dedi. Ekspere gidecez. Ee ne kadar olur dedik. 17900 yazmış ilana. 17800 dedi. Sen ciddi misin dedim. Ben cep telefonu satıyorum 2200 yazıyorsam 200 lira düşecem. 2000 yazıyorsam en az 100 lira %10 düşüyorum. Ben araba için de %10 düşün demiyorum ama 17900 ilanı verdiyseniz demekki daha önce satamadınız arabayı. 1 ayda satılmamışsa o kadar etmiyor demektir. Pazarlıkta 17ye bırakın. 6 saat yoldan gidip 100 lira düşüneceğini bilseydim çıkmazdım yola. O yüzden telefonda pazarlık eden insanları da biraz anlayın. Uzaktan gelecekler. Pağzarlık ağraba bağşında olur deyip son dakika beğenmiş adama gol atmayın. Yol masrafı + eksper falan filan düşün işte. Bu illa bir kitapta yazmak zorunda değil. Adap bu şekilde olmalı.


10- motoruna kefil olun arabanızın. Eğer olmuyorsanız araba temiz demeyin. Oluyorsanız söylediklerinizin aksi çıkarsa eksper parasını ödeyin. Gelen adamın masrafını karşılamayacaksanız da özür dileyip yemek ısmarlayın. Ayıbınızı kapatın.

10,5 - En az 10 tane yorum o yaştaki arabanın boyası sorulmaz diye gelmiş şuraya da ekleyeyim. 'Arabada boya değişen var mı' birlikte kullanılır. Ekstra sormuş olsam dahi hiç bir aracı boya var diye elemedim. Yani boya takıntım yok. Boya yoksa bu daha iyi birşey. Daha çok dikkatimi çekecektir o yaştaki arabada boya olmaması o yüzden soruyorum.


11- Ahımı alan adam 24 saat geçmeden trafik kazası geçirdi. Bir diğerinin ağır hastalığı çıktı. Ben araba alana kadar 10-15 gün (bayram var arada malum) hareketlerinize dikkat edin. Ahımı almayın.


Bakın kardeşlerim abilerim. Yaşım 23. En kötü araba 10bin lira. Allah için gidin 50-100 lira verip şu arabada boya var mı değişen var mı motor durumu Nasıl bir ekspere gösterin. Zaten gelecek adam (bu insanları gördükten sonra çok zannetmiyorum ama) ekspere götürecektir. Ustaya soracaktır. Şunu biraz kültür haline getirin. Bunu düşünmeyen adamla benim oy hakkım bir mi ? Ondan sonra notere bir iq testi koysunlar. 80 altında çıkanın üstüne birşey yapmasınlar böylece böyle insanlar satış yapamaz biz de rahat ederiz.

Not: eksperlerin motor için söyledikleri şeyler geçerli veya değil. En azından kaporta için doğru yorum yapabiliyorlar. Anlaşılmayacak kadar iyi yapılmış birşey varsa zaten sıkıntı yok. Yani toplamda 100-105 lira vererek en azından insanlık edin.

Not2: bir arabada önemli olan motor vs olabilir. Tabiki ona da bakılacak. Ancak şu basit aşamayı geçipte motora kadar ilerleyemiyoruz. Her bulduğumuz arabanın motoruna baktıramayız. Yani bana bunları boşver motora bak demeyin. Zaten bakacaz. Ancak şu yukarıda saydıklarımı bir kültür haline getirin. Ülkenin durumunu eleştirmek kolay. Önce bir kendi durumumuzu düzeltelim.

Not3: oruç tutuyor veya tutuyor gibi görünürken çürümüş arabayı km'si orjinal değilken orjinal, boyası varken yok, kazası varken yok demeyin. Bu da insanlık görevimden sonra şu yukarıda saydıklarımı yapanlar için Müslümanlık görevim de olsun.
Sağolun.

[ Şu alttakileri gelen cevaplara göre yazdım da herkes sadece ilk mesajı okuyup yorum yapıyor diye buraya da ekleyeyim.

Hayret ediyorum gerçekten. Defalarca yazdım arkadaş boya takıntım yok. Siz pazara manava gidip içi görülmeyen sebze meyveyi satıcıya bu iyi mi diye sormuyor musunuz ? Adam görüyor mu içini ? Karpuz iyi mi diye sormadınız mı ?

Araçta boya da böyle. Göz arıyor kulak duymak istiyor. Boya var mı yok mu ? Ben bunun peşindeyim boya olmasın demiyorum. Millet ısrarla o yaştaki arabada boya olmaz mı diyor.

Sonra araç sahibi olup bana araç satmayacaklar varmış falan filan. Siz ne ara 50 liranın bak lira diyorum hatta bimden alışveriş yapan insanlarsınız çoğunuz ne ara 10 liranın üstünde alacağınız birşeyin kalitesini sorgulamaz oldunuz ? Siz kimsiniz ne iş yapıyorsunuz da forumun bu sayfalarını kurcalayıp böyle yorum yapıyorsunuz. Size birşey diyeyim mi ? Ben telefon alacağımda bunun lensine, ekranına, batarya mAh değerine, hızlı şarj özelliğine bilmemne bakıyorum. Siz ne ara bunlara bakmayacak kadar zengin oldunuz anlamıyorum.


Siz kredi çekeceğinizde en düşük faiz oranını banka banka arayanlar, seyahat edeceğinizde 10 lira ucuz bilet bulmak için erkenden bileti alanlar, çalışacağınız zaman maaşına göre iş bakanlar, bir saat fazla ders ücreti için meslektaşını karşısına alıp tartışanlar, vergiler çok diye eleştiri yapanlar, benzin pahalı diye lpg taktıranlar değil misiniz ? Vaay be bizim ülke Alamanyayı geçmiş . Aslında iyi ki bu konuyu açmışım şimdi anlaşıldı 7 bin liralık arabalar 14 bin olmuş. Ev fiyatları küçük şehirler için 500 bin civarında dolanıyor artık. Demekki milletin parası var. 10 yıl kredi ödeyecekler ama işte ..

Tekrar söylüyorum boya takıntım yok (2010 öncesi araçlar için) değişen takıntım var. Önden darbe yemişse araba yarın Birgün bozulacak diye değil. Bir kere önden pestil yapılan araba bir daha kaza yapınca bisikletle kamyona vurmuş gibi oluyorsunuz. Güvenlik için takıntım var. Hani olurda bir kaza durumu söz konusu olursa arabadan sağ çıkalım. Daha yapacak çok işimiz var.

Gelelim 11. maddeyeee kınayan insanlar dolandırıcıdır. Nettir bu. Korkuyorlar. Başkası ah eder diye. Ben tutupta hayır yapan, fakire fukaraya aş iş veren birine niye ah edeyim. Öyle adamlar da gelip niye karşı çıksın bana. Neyse olay farklı yere gitmesin diye uzatmıyorum bu 11. Madde olayını. Ama tespit gibi tespit şudur ki kınayanlar dolandırıcıdır. Net..
C
10 yıl
Avea itirazım !
1 yıllık avea faturalı kullanıcısıyım.

geçen aveaya gittim bir tarife hoşuma gitti fiyatını sordum 39 tl dedi . faturalıysanız ve bu tarifeye geçecekseniz 45 tl dedi ve o an aklımda aveaya itirazımı düşünmeye başladım .
Arkadaş ben 1 yıllık müşteriyim başkasına 39 bana nasıl 45 tl diye şikayet maili attım . Az önce aradılar . ve hiçbir şey değişmedi . eğer talep olursa bir kampanya yapılır dediler. bende talebi bilmiyorum ama dışarıdan bir hat alacağınıza olanları kaybediyorsunuz dedim.

Eğer sizinde bu tür bir şikayetiniz varsa mail atın en azından böyle bir durumdan rahatsız olduğumuzu bilsinler .
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.