S

Yüzbaşı
05 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
9 yıl
Mezun Çalışmaya Başlama Zamanı
Beyler merhaba . Bu yıl mezun olarak sınava gireceğim . Lys matematikten tek eksik olan konum integral , diğer konuları kısa kısa tekrar etmem gerekecek.Ygs matematikten şu saçma konular işlem,mantık,kümeler falan bunlar eksik bunlara çalışmam gerekecek. Sayısalım fendende ygs kimyam tam onuda 2 günde tekrarla halledebilirim .fizik için aynı şeyleri söyleyemem baştan almam gerekecek .

Şimdi arkadaşlar benim bu yıl ağırlık vermem gereken dersler ;
YGS-LYS FİZİK
LYS KİMYA
YGS-LYS GEOMETRİ
YGS MATEMATİK

ama mezun olduğum için avantajlıyım konuların hepsine hakim olmasamda yabancı değilim . Bu koşullarda ders çalışmaya ağustosun 15i veya ondan sonraki günlerde başlamayı planlıyorum . Hedefim ilk 15 bin süre yeterli olurmu yorumlarınızı alabilirmiyim .

Birde ders ders çalışma tavsiyesi verebilirsiniz
S
9 yıl
MEZUNA KALDIM 2015 LYS
Arkadaşlar bu sene sınava girdim ve mezuna kaldım . Fakat aday işlemlerinden soruların fotoğraflarını almayı unuttum bu fotoğrafları kaydeden arkadaşlarım varsa yardımcı olurlarsa sevinirim .
S
9 yıl
Mezuna Kaldık İçeri Buyrun(Mezuna Kalanlar ve Yardım Edecekler)
BEYLER BİR ZAHMET OKUYUP YORUMLAYIN . MEZUN ARKADAŞLAR VARSA ONLARDA DÜŞÜNCELERİNİ YAZSINLAR.YARDIMLAŞALIM .

Hafta itibariyle mezuna kalmış bulunuyorum beyler.Çok çalıştım birara,birarada çok yattım.Kötü gelirse de o kadar olmaz herhalde dediğim ygs2-144k,ygs1-175k olan sıralamamı elde ettim . Bakmayın buna aslında bu kadar kötü değilim 120 net falan yapıyordum ama oldu bir halt işte.
Şimdi sizlere sormak istediğim sorular var.Tecrübeli,tecrübesiz hiç farketmez herkes yorumlayabilir .
1)Beyler geometride gerçekten sıkıntım var.Güvender kolay geometriyi bitirdim biraz öğrenir gibi oldum ama öğrenemedim.Fem simetri falan hiç girmiyorum bile bu kitaplardan çalışırken resmen çıldırıyordum.Geometri için neler öneriyorsunuz,nasıl öğrenmem gerek,ne yapmam gerek ?(şenol hoca falanda etki etmiyor)

2)Geometriden sonraki (öncekide olabilir) en büyük sıkıntım fizik.Bunuda yapamıyorum bir türlü.İnternette hiç iyi videolar yok .Bir teknofem iyi onuda dinledikten sonra kitaba geçiyorum hiçbirşey yapamıyorum arkadaş.Bir iki kalıp soru oluyor onları yapıyorum.Mustafa tekinayıda denedim yapamadım.Özellikle kuvvet,denge,dinamik gibi mekanik konularında sıkıntım var.Optiğinide hiç yapamıyorum .Genel olarak fizikten yapamıyorum yani.Neler öneriyorsunuz,nereden çalışmalıyım,nasıl çalışmalıyım,çok öğretici güzel kaynaklar deneyenler yazabilirler mi ? Maddi durumum iyi değil ama özel ders bile alabilirim.

Mezuna kaldığımı söylemiştim.Lysye girip sınav açıklandıktan sonra zaten ramazanlık olmuş oluyor geçen sene yaptığım gibi sahurda falan çalışmayı düşünüyorum.Öncelik olarak rahat rahat geometriye çalışacağım.Ama bu sırada sıkılmamamda gerekiyor onun için neler önerebilirsiniz ? Geometriyle birlikte matematikten tekrar yapıp karekök soru bankasına geçmeyi düşünüyorum .
S
9 yıl
Çarpım Sembolü Gelin !
beyler behzat dayımızın bende toplam videoları var fakat çarpım videoları yok malesef elinde çarpım sembolü olanlar varsa benimle iletişime geçsinler diğer konularda size yardımcı olurum (türev karmaşık sayılar limiz diziler vs .)
S
9 yıl
APOTEMİ TÜREV SORULARIM(4 YENİ SORU EKLENDİ )
S
9 yıl
Açıköğretim ACİL
Arkadaşlar kahramanmaraşlıyım açıköğretim için yeni kayıt alma başlamış 5 günlük benim birkaç sorum var
1)9.sınıfta 3 dersten kaldım ama ortalamayla geçtim 10.sınıfta 2 dersten sorumlu geçtim ama 11e başlayınca yeni bir yönetmelik gelmiş sorumlu derslerim silindi bunların bana bir zararı olur mu galiba bu tür dersler açıköğretimde başımıza bela olabiliyormuş

2)OBP'ye bir katkısı veya zararı olurmu bazıları birkaç puan artabilir yada azalabilir diyor ?

3)avantajları dezavantajları neler ? ben anadolu lisesindeyim şimdi diyelim ki dokuz eylül mimarlık kazandım mezun oldum açıköğretim veya örgün lise fark edermi?

zaten devamsızlık yüzünden geçmek istiyorum 23 gün devamsızlık hakkım kaldı birçok arkadaşım geçtiler bende geçsem mi ? ne dersiniz
S
9 yıl
145k---\u003e35k İçeri
Beyler ygs mallıkları yüzünden 50-60k beklerken 145kya düştük bu sene sıralamaların çok sıkışık olduğu ortada 1-2 netle binler oynamış . bu çalışmayıpta şans eseri bizi geçen iyi sıralamalar elde edenler lysde patlayacaktır diye düşünüyorum bu ihtimali göz önüne alarak ygs-2 145 kdan mf4 35kya çekeceğim bu sene efsaneler olur diye düşünüyorum inşallah çekerim çünkü hakkım olduğunu düşünüyorum eşşek gibi çalıştık millet ygs kasarken biz lys kastık hakkını alırız inşallah . çektiğim zaman editleyeceğim hadi kolay gelsin hepimize
S
9 yıl
Yığılmalar Hakkında
Arkadaşlar bugün sonuçlar açıklanınca genelde olduğu gibi bizim sınıfımızda yıkıldı resmen sıralamalar yerlerde sürünüyordu ve 1 ders sonra gelen hoca arkadaşlar bu sene mutlaka sıralamalarda yığılmalar olacaktır çok kötü gelenler bile üzülmesin çalışmaya devam etsin misal adam kötüdür sen ortasındır senin sınavın kötü geçer kötü olan adamla yakın sıralamayı alırsın hatta kötü olanın sıralaması senden daha iyi olur lysdede çalışmanın karşılığını alır bu fazla yığılmanın olduğu yerlerden çekersin sıralamanı dedi .
şimdi durum böyle tabi ki 60 70 kda olsaydım 20k için heveslenip bomba gibi çalışacaktım ama malesef beklediğimden kat kat bin kat daha kötü geldi sıralamam
ygs-1 175k
ygs-2 145k
beyler ben seneye kalmayı kesinleştirdim ama bir umut belki bu sıralamayı şöyle 35-39k arasına çekebilirmiyim ne dersiniz sonuçta adamın dediğine göre kötülerle ortalar karıştıysa böyle bir durum olabilir biraz mantıklı geldi bana siz ne dersiniz ?
ayrıca lys mat ve kimyam öyle çok kötü değil millet ygs kasarken ben matı integral matris hariç bitirdim kimyadanda 11 kimya kaldı şimdi tek sıkıntı fizik ve geometri onlarıda hallederim diye düşünüyorum
S
9 yıl
Bi DİNLEYİN
Ulan ben de herkes gibiyim amk bu sınava gelen kadar 120yi vurmuştum matdan daha 13 soru işaretlediğimi hatırlamıyorum 25-30 arası geliyordu anasını siktimin sınavına bi girdim herşey altüst oldu mat 13D 8Y geldi türkçe desen biraz daha iyi ama oda kötü fen aynı şekilde sosyal aynı şekilde anasını satim kesin ilk 5kda dediğim arkadaşım 67 bininci oldu kendimden çok ona üzüldüm şimdi düşünüyorum anasını satim ben mi malım lan benmi gerizekalıyım da bu sınavda böyle yaptım amk bizim sınıfta bir çocuk vard malın teki beyler adam makaralarda iplere kuvvetleri yazamaz o derecede bir mal adam beni geçti ya geçti iyi yapamadı ama mal diye baktığım adam beni geçti ben 145k oldum o 135k beyler bilmiyorum biz mi gerizekalıyız bu sınav mı farklıydı teselli verin bişey söyleyin şu durumda benim gibi kötü yapanları görünce kardeş gibi sarılmak istiyorum amk ya . seneye kaldım lysyede çalışacağım ama kasmayacağım seneye girmek için çalışmış olacağım
S
9 yıl
Bir Umut Dikey Geçiş Sınavı
Beyler dikey geçiş sınavı sorularına baktım da cidden çok basit problemleri bildiğimiz kitaplarda örnek diye verilen problemlerden ve sanırsam bu sınava 100bin kişi falan katılıyor kontenjanlara baktım mesela itü elektrik 3 kişi alıyor sıralamada 300-500 arası sınav cidden kolay şimdi biz iki yıllıktan girip dgs ile bi şansımızı denesek nasıl olur ? böyle bir uyanıklık ne derece mantıklı yani benim aklıma yatmıyor millet gece gündüz çalışırken o basit mat sorularını falan çözüp iyi bir üniversiteye gitmek
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.