N

Çavuş
04 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
4 ay
ADSL\u0027den Geçiş Süreci Nasıl İşliyor
İyi günler, yıllardır Turk Telekom ADSL aboneliği kullanıyordum. Geçen gün taahhütün bitmesiyle birlikte aboneliğimi sonlandırdım, ihtiyacım kalmadığı için sabit hattıda kapattırdım. Şimdi ise mevcut ISS lerden birinde abonelik açmak istiyorum. Öğrenmek istediğim aktivasyon ücreti ve kurulum ücreti alıyorlar. Biz daha önceden ADSL kullandığımız için şimdi ekstra kablolama cihaz takma gibi şeyler yapacaklar mı? Yani sonuçta telefon devre dışı artık o telefonun yerine başka bir şey takıyorlar mı? Bu arada ''Girmiş olduğunuz adreste 64 MBPS VDSL internet hizmeti bulunmaktadır.'' yazıyor sitelerde sorguladığımda. Modemimde VDSL modem. Bunun haricinde kurulum olarak sadece kullanıcı adı ve şifre olayıysa onu bende yapabilirim.
N
3 yıl
AkSigorta\u0027yı tavsiye etmiyorum
Merhaba, buradaki arkadaşlara kendi yaşadığımız bir tecrübeyi aktaracağım. Yazacaklarım hırsla, müşteri kaybettireyim mantığıyla değil, bir kişiyi dahi olsa kurtarabilmektir. Neredeyse bir ay önce ana caddede biz ilerlerken yan sokaktan bir bayan sürücü kontrolsüz bir şekilde hiç frene basmaksızın soldan iki kapımıza vurdu. Kadın yüzde yüz haksız olmasına rağmen orada bulunan minibüsün görüşünü engellediğini vs. söyledi. Bizde polis çağırdık, kadına yüzde 75, orada bulunan park halindeki minibüse yüzde 25 kusur yazdı. Buraya kadar her şey normal, kazadır olur. Kadının sigortası sompo japan sigorta, minibüsünki ise aksigorta. Bu arada bizim araçta aksigorta ve kaskolu. Arabayı bizim istediğimiz bir kaportacıya bıraktık ve sompo japan haklı olarak biz sadece yüzde 75'ini karşılarız, geri kalan kısmı öteki sigorta şirketi karşılar dedi. Gel gelelim bu aksigorta denen şirket hiçbir şekilde ödeme yapmayacaklarını, polis tutanağınıda geçerli bir evrak olarak görmediklerini söylediler. Burda resmi bir evrağı geçerli görmemeleri çok anarşik bir tutum. Hadi bunlarında hepsine eyvallah. İşin asıl saçma durumu; aracımızda kaza öncesinde hiçbir tramer kaydı yokken ve kaportacı ekspere 6bin civarlı bir miktar söylemişken şu an araçta 12bin küsür hasar kaydı gözüküyor. Yani sompo japan hasarın yüzde 75'ini girmemiş, yüzde 100'ünü girmiş ve daha da vahimi aksigorta hiçbir yüzde 25'lik ödemeyi kabul etmemişken birde üstüne tramerde yüzde yüz hasarı girmiş. Bu nasıl bir saçmalıksa tam bi hayrından umutsuzum getirme bari şerrini durumuna düştük. İşin sonucunda aksigorta denen şirket, resmi evrağı(polis tutanağı) geçerli görmüyor, üzerine düşen yüzde 25'lik hasarı karşılamıyor ve utanmadan bizim aracın tramerine yüzde yüz miktarın tamamını giriyor. Biraz araştırıncada avukatlar, şikayetvar'daki yorumlar olarak herkes aksigorta'dan para almanın domuzdan kıl koparmakla aynı olduğunu belirtiyorlar. Biz haklıyız eninde sonunda hakettiğimizi alacağız, bir sonraki trafik sigortanızda en azından bir seçeneğin elenmesini sağladığımı düşünüyorum yinede takdir sizin...
N
6 yıl
Akıllı Cihaz Yenileme Hk.
Selamlar, şu sıralar yeni cihaz almayı planlıyorum. Tarifeye ek daha önceden telefon almış biri olarak ve o zamanki peşin fiyatına çok uzak bi rakamla almasamda 2 yıl geçmesine rağmen benim hala taksit ödemek canımı sıkıyordu. Yani paran varsa peşin al mantığındayım fakat şu sıra 4bin küsürde aklımda olan telefona vermek istemiyorum. Benim sizlere sorum şu tabloya bakarak ben ayda 237,63 TL ödeyerek 12 ayda 2851,56 TL ödemiş oluyorum. Bunun üstüne peşin ödediğim 1000 TL + eski cihazımın miktarını ekleyince (350TL) 4201,56 ödemiş oluyorum. Zaten tavsiye edilen satış fiyatı 4,199 TL. Tabi bu 4201,56 TL yanında tarifede almam gerekecek ki şu anda da zaten hali hazırda bi tarifeye ücret ödüyorum. Şimdi burada bu işin kompetanı olan kişilerin olduğuna eminim ve onlara sorum benim atladığım bişey veya hiç bilmediğim bi durum var mı? Tablo bu iken çok mantıksız değil fakat operatörlerin bu kadar esnek olacağınıda düşünmüyorum.. Gerçi hem Vodafone'dan Turk telekom'a geçicem, hem taahhüt vericem, hemde daha ucuz bi tarifeyi daha pahalıya vericek gibi bir sürü onlar için + durum var ama bu bile yeterli değildir onlar için :)
< Resime gitmek için tıklayın >
N
11 yıl
Uydunet için router önerisi
Arkadaşlar elimde netmaster cxc-150 kablolu modem var. Abim üniversiteden gelince evde 2 tane laptop oldu. en maliyetli ve mantıklı çözümde bir router almak. aslında elimde airtiesrt205 modemde var ama her türlü yolu denesemde boş çıktı. neyse biz şimdi bir router alıcaz 80 e kadar olabilir fiyatı yeterki kopma,kesilme gibi şeylerle sık sık uğraşmayalım :) şimdi bizim yapacağımız şey şudur; kablolu modemden çıkan kabloyu router'a takıp bi bilgisayar wirelessla bağlı olucak, diğer bilgisayarda router'a takıcağımız ayri bir ethernet kablosuyla landan giriş yapıcak. bu konu hk. güncel bi konuya rastlıyamadım, malum teknolojide gelişti kendi deneyimleriniz, tecrübeleriniz doğrultusunda bana bi router önerirseniz en kısa zamanda alıcam :) ayrıyetten şunuda sorayım router'dan hiç wirelass la bağlanmayıp her 2 pcde ethernet kablosuyla landan bağlanabilir mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.