B

Yüzbaşı
04 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
GTX 970 - AMD FX 8350 sistemde oynanmayacak düzeyde fps drop sorunu
eski işlemci soğutucumda low rpm sorunu başlamıştı(cooler master hyper 212 evo) ve bilgisayar iki-üç ay önce sıcaklıktan dolayı kapanıyordu. Dün Cooler Master hyper 212 Spectrum satın aldım. Düşük fps sorunu çözülmedi fakat fps drop sorunu çözüldüğü için rahat rahat oynayabiliyordum. Bu sabah, uzun süredir format atmadığım için ve düşük fps sorunu devam ettiği için format attım. Valorant ve diğer oyunlarda fps drop sorunu ortadan kalkmıştı, sorunsuz oynuyordum. Bi dosya indirirken valorant girmek istedim. Şimdi daha beter bi fps drop sorunu yaşıyorum. 40 fpsde valorant oynuyorum ve 100fpsi geçemiyorum. Cooler masterın termal macununu alıp, GPU ve CPU'nun termal macun temizliğini yaptım. Sorun ne olabilir? bu durum canımı çok sıkmaya başladı. Şuna değinmek istiyorum,işlemci soğutucuyu yenilemeden önce, bilgisayara detaylı bir temizlik yaptım. Bir günlüğüne hem düşük fps sorunum, hem fps drop sorunum çözülmüştü,valorantı tekrar 160-200fps oynayabiliyordum. Ertesi gün bilgisayar tekrar sıcaklıktan dolayı kapanmaya başladı ve fps drop problemi yaşamaya devam ettim. Şu an sıcaklık problemi, yeni işlemci soğutucudan dolayı yok. Fakat bu sistemle 40 fpsle valorant oynanmayacağını biliyorum. Üstelik daha 5-6 ay önce 160-200 fps oynuyordum. Bilgisayarımda herhangi bir oyun oynayamaz oldum. Oynanmayacak düzeyde fps drop yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.


ekran kartı: msi gtx 970 4GB
işlemci: amd fx 8350
ram: 2x4 crucial ballistix cl8 ddr3 ram
hdd: 1TB
ssd: 128 GB
B
7 yıl
Sony nw a35 alınır mı
Ürün linki
http://www.hepsiburada.com/sony-nw-a35-yuksek-cozunurluklu-walkman-pm-HB0000034LK1
900 kadar birikmiş param var ipod alacaktım fakat bunu gördüm ve kafam karıştı. Önerirmisiniz Ses kalitesi nasıldır ve Ses kısıtlaması varmış house müzik dinliyorum ihtiyaçlarımı karşılar mı? Yoksa ipod mu almalıyım spotify pre. Kullanıyorum
B
7 yıl
Elektronik müzik için enstrüman önerisi
Öncelikle herkese merhaba,
1 senedir youtube'da piano,gitar,launchpad coverları izleyip "bi gün alacağım" diyorum ama bir türlü o gün gelmiyordu ta ki doğum günüme kadar. Şimdi elime 600 tl kadar bi para geçti. Enstrüman olarak ne almalıyım ? launchpad çok seviyorum ve almak istiyorum fakat bunların türleri var ve proje sayısı az. Yani ben kendim müzik yapmak değil de belli bir müziği çalmak istiyorum. Launchpadde de bu kısıtlı ve türleri var. Mesela launchpad S vardı önceden mk2 çıkınca S e proje çıkmaz oldu. Bende midi klavyeye yöneleyim dedim fakat bu enstrüman hakkında bi bilgim yok. Beat yapılıyor ve aynı zamanda Synthesia,FL Studio gibi programlarda kullanılıyor diye biliyorum. Midi klavye benim işimi görür mü ? yoksa başka bir enstrümana mı yönelmeliyim. 0 dan başlayacağım önerilerinizi bekliyorum. (gitar alıp fingerstyle türü çalmak istiyordum fakat gitar karışık fingerstyle daha da karışıkmış o yüzden hiç bulaşmadım)
B
8 yıl
Monitör Önerisi
Öncelikle herkese merhaba, Geçen sene 3800 tlye pc topladım monitörsüz. Mutfaktaki televizyonu monitör olarak kullanmaya başladım(Samsung b2230HD). Dün de bi mağaza da geziyordum ve bi gamebook gördüm.
http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-y700-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-ram-1tb-128-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10.html

Laptop bu ve mağazada W10 yüklüydü. Masaüstüsü benim wallpaper la aynı vs vs. Ben hayatımda böyle net bi ekran görmedim. Örnek Tomorrowland videosu vardı(müzik festivali olan) açtım izledim ve aşık oldum. Gerçekten gözüme hitap ediyordu, dokunmaya kıyamazdım öyle bi ekran.(bu hissin sebebi bilgisayarlar için üretilmemiş olan 200tllik televizyonu monitör olarak kullanmam sanırım.) Yani benim monitörüm çok yetersiz hiç bir şey güzel değil ve göze hitap etmiyor.. Netlik sorunu da var zaten. Şimdi ben monitörlerden hiç anlamıyorum internete baktığım zaman
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-236-vn247h-1ms-full-hd-hdmi-gaming-monitor.html
bu modeli önermişler ama bi aoc modeli ile karşılaştırdıklarında aoca daha iyi demişler. Yani kafam çok karıştı şimdi 600-700 tl vermişken iyisi olsun istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
http://www.hepsiburada.com/asus-vs248hr-24-1ms-analog-dvi-hdmi-full-hd-oyuncu-led-monitor-p-BD804445
ayrıca bu model de var şimdiden teşekkürler
B
8 yıl
Klavye kombinasyon sorunu
İlk önce konuyu yanlış yere yazdıysam özür dilerim..

Hemen Konuya giriyorum. Mesela tuş kombinasyonu olarak S+G+B+J çalışıyor.. Ama S+X e bastığım zaman J yi ekliyemiyorum. Yani S+X+J olmuyor. Ya J yi alıyor yada S+Xi alıyor. Bi benzeri J+M e S tuşunu ekliyemiyorum. Ama bu istisnalar dışında 4 lü 5 li kombinasyonlar yapabiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim.. Sanırım kısayollarla ilgisi var ama bir türlü halledemedim. Yardımınıza muhtacım şimdiden teşekkürler.
B
9 yıl
15 Yaş için Kilo ve Fıtness(hikaye içerir)
Burası Hikaye kısmı okumak istemeyenler belirttiğim yerden okusunlar



Merhaba abilerim\kardeşlerim türkçem biraz zayıf ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum o yüzden konu başlığından birşeyler anladığınızı düşünerek direk konuya giriyorum. Küçüklükten beri oldum olası zayıfım.. Okul hayatım boyunca 9 sene hep en minyon tipli bendim. Bu sene 9.sınıfı bitirdim biraz boyum uzadı sonunda birilerini geçmeye başladım sevinci varken bu sevinç bi anda kilo alamamam sebebiyle son buldu. Kilo almamamdan dolayı boyumun uzamayacağını büyümemi engellediğini düşünüyorum. Ayrıca yüzüm gelişmedi bilirsiniz ergenlik dönemi çirkinlik dönemi burun falan büyüyor tabi ortaya güzel birşey çıkmıyor haliyle. Kuzenimin tepkisini paylaşmak istiyorum bi gün gittim 2-3 aydır görüşmüyorduk. Burun büyüdü falan filen beni görür görmez direk bunu söyledi. "Küçükken sen iyiydin sen ne çirkin olmuşsun ya ! " Okul ayrı bir olay, kızlar hep afedersiniz at gibi oğlanların yanında.. Nerede sosyal alan,arkadaş ortamı varsa bu oğlanların olduğu yerde. Ben ise onların kardeşi gibi dolaşıyorum ortalıkta. Hayır kızları geçtim minyon olunca erkeklerlede arkadaş olamıyorsunuz.. Neyse konudan fazla uzaklaşmadan.. Şimdi benim anne tarafı hep boylu poslu kaslıdır.. İşte tarımla uğraşır bazıları,bazıları ise uğraşmadığı öyledir. Yani anne tarafı hep formundadır. Şimdi dayım fazla sinirlidir ve fitnessa başlamadan öncede ne zaman kavga hikayeleri anlatılsa dayım hep döven/kazanan tarafdadır. 1,5 sene önce odasının balkonu var büyük biraz. Oraya koşma aleti varya ondan aldı. Birtanede mekik çekmek için yatılan kavili birşey.. Neyse ilgimi çekmiyor ozamanlar sonra kelebek aleti sonra mekik sonra karın kası için tekerlek 4-5 aydırda bi toz var egzersiz öncesi onu içiyor siyah ve büyük bir kutuda. Bende gaza geldim ve dumbell aldım bu yaz.. Başladım çalışmaya ilk gün bi öğle yemeği öncesi bide sonrası çalıştım. 30 şınav 15erden 2 set. 100 mekik 50şerden 2 set. Ve internette gördüğüm arka kol,göğüs çalışmalarını yaptım. Sonraki gün durum çok kötüydü,oturup kalkarken bile karnımda sanki dövmüşlercesine ağrı vardı. İnanmayacaksınız 3 gün sürdü bu. Haliyle bıraktım heves kalmadı. Bugün dayım geldi pc başındayım(bana sürekli yemek ye diyordu ve bi kerede sana program hazırlayım gel bizim evde çalış diyordu) dumbelli aldı dedi 1 aydır çalışmıyorum adam 8 kg taktı(4 sağ 4 sol) biraz yaptı.. 1 aydır çalışmama rağmen hemen şişiyo dedi dokun dedi. Omuzları bozulmamıştı geniş geniş duruyordu.. Şimdi hikayeyi okuyanlara teşekkür ediyorum ve beni anlamışsınızdır hem bu olaya merak sardım hemde artık okulda minyon tipli olmaktan bıktım. 170 belki 171 boyum var. 42 kiloyum karnım dümdüz göğüs kemikleri düz dururken belli oluyor. Kısacası bana yardım edin !
En dibinden DipNot:Tipimi merak edenler google webe bugra116 diye aratıp ilk çıkan linke yani instagrama girmesi yeterlidir.
Burası hikaye değildir hikayeyi okumak istemeyenler direk buradan başlasın



1 adet Dumbella sahibim.. Farkedermi bilmiyorum orjinal altisdir. 4 tane 1 KG 2 tane 2 KG demiri vardır. Onlar da altis orjinaldir.
Arada dayım gile gidebilirim.. Kelebek,koşma aleti,karın kası için tekerlek çok çeşit var. En azından okul başlayana kadar hergün gidebilirim. Onun dışında başka bir şeye sahip değilim.. Bir de örnek ve genel bi diyet programı istiyorum.. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
B
9 yıl
-VR Gözlük yapımı- Malzemeler
VR gözlük yapacağım.. ama bunun için malzemeleri tamamlamam gerekiyor.. ardından hemen işleme başlayacağım ve burada videolu+ssli+detaylı yazılı anlatım yapacağım. Yapımından tutun,uygulamalar,nerelerde kullanabileceğinize kadar detaylı anlatım yapacağım.

Bunun için cam lens almam gerekiyor.. Yabancı sitelerden baktığıma göre 25mm çapında 45mm odak uzunluğunda olması gerekiyor.. Bunu ankarada nerede bulabilirim ?(bu cam lens gözlüğü taktığımızda daha net görmemizi sağlıyor. ) Bu projeye acayip merak sardım devamı gelecektir yarım kalmayacaktır.
B
9 yıl
MOLEX ile led bağlama
Yeni bilgisayar aldım 2-3 ay oldu bunun hevesiyle işte oyuncu ekipmanları aldım. Ledli fanlar aldım ve hatta inanmayacaksınız ledli ramlar aldım(merak edenler ballistix 2x4 yazsınlar çıkar) Ama kesmedi ve internette müziğe duyarlı ledleri gördüm. Hatta forumda konuları var. Ama anlamadığım noktalar var ve bunları sormak istiyorum.. Sorularımı numaralandırırsam hem düzenli olur hemde şöyle bi hal alır;
1. MOLEX ten bağlamak istiyorum 12V falan onlar tamam ama bi arkadaş neredeyse bilgisayarı yakıyormuş ve ben bu bilgisayara çok para verdim bidaha yenisini alamam.. Yanmamasını garanti edebilecek birşey varmıdır ?
2.tip31 veya bd241 olmadan yapmamız mümkünmüdür ? tip31 ve bd241in devredeki amacı nedir ?
3. Kulaklık jakı alacağım tamam orayı anladım.. peki ledi jaka nasıl takacağım ?

sorularım bu kadar malzemeleri yarın alacağım.. 2+1 haporlörüm var ama jakı yok. bass ve küçük haporlörler siyah ve kırmızı kablo(bakır teller) olmak üzere ana makineye bağlanıyor. bu sisteme olurmu ?

@linyit43 @linyit43 sen bu işlerden anlıyorsun.. bana yardımcı olabilirmisin ?
B
9 yıl
Amd fx 8350 çok ısınıyor.. overclock yapmaya korkuyorum.
Ekran kartı:MSI GTX 970 4GB GDDR5
İşlemci:AMD FX 8350 4.0GHZ 8çekirdek
kasa: Zalman ms800plus
fan:Zalman ms800plus stok fanları.
işlemci soğutucu:cooler master tpc 612
ram:1600mhz crucial ballistix cl8 8GB(2X4) bellek
PSU:zalman 700w
AISUITE programıyla hem cpu fanı hemde chassis fanı(kasa fan) turbo yaptım 1600 rpm civarlarında dolaşıyorlar. Bütün çekirdekler 24C' ama CPU genel olarak 40C'(turbo ayarlardan sonra) gta 5i 15 dk açık tuttum.(oynamadım sadece açık durdu oyun içi) hemen 65 dereceyi aştı ve AISUITE uyarı verdi 65 dereceyi aştığı için. 4.5ghz e overclock yapıcaktım. Ama gta 5 15dk açıkken 65 dereceyi görüyorsa o.c yaptıktan sonra işlemciyi elime verirler yani öyle görünüyor. sıcaklık değeri dışında bios güncellemesi yaptım ve son sürüm şuan. +olarak overclock işinide az çok anladım volt verme çarpan artırma falan. bu sıcaklık sorununu nasıl çözebilirim
B
9 yıl
Windows phone 10 telefonuma geldi
E-mailime gelen bir mesaj ile Windows Phone 10 technical sürümünü kullanabileceğim belirtildi. Guncellemelere baktım güncel diyordu fakat Windows insidere girdiğimde 2 seçenek vardı slow ve fast daha tam olarak bakmadım ama Windows Phone 10 yazıyordu. Windows Phone 10 betası sonunda diğer telefonlarada gelmeye başladı diyebilir miyiz ?

Lumia 520
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.