B

Teğmen
26 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
11 yıl
ge60 2oe\u0027nin pes 2013 ile imtihanı
arkadaşlar laptopu yeni aldım driverları tamam gta4 ü ultrada oynuyorum ama pes 2013'ü düşük ayarda oynarken bile kasmalar oluyor. ilginç yanı oyunda menülerde geçişler çok akıcı , replay lerde falan gayet kaliteli akıcı grafikler alıyorum ama ne zaman hakem düdüğü çaldı oyun başladı takılmalar da başlıyor. nasıl çözülür bu problem ? acaba oyun dosyasından mı kaynaklanıyor.
B
11 yıl
GE60 2OE 047XTR İŞLETİM SİSTEMİ YARDIM
Merhabalar.Bugün yarın bilgisayarı almayı düşünüyorum. Malum freedos gelecek. İşletim sistemi olarak windows 8 pro 64 bit tavsiyesi aldım. Orjinal sisteme para veremiyorum. Bana internetten kaynak gösterebilecek olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
B
11 yıl
GAMING NOTEBOOK INCELEME YAZISI (2500 LIRA CIVARI BUTCE)
Merhaba arkadaşlar. Forumda yaklaşık 3 haftadır geziniyorum ve sınırlı bir bütçe ile en mantıklı bilgisayarı seçme konusunda yardımcı olmak istedim. Evet yazı biraz uzun ama forumda en çok konuşulan bilgisayarlar hakkında bilgileri bir araya getirip karşılaştırma yapmak istedim.
Bilgisayar almayı düşünüyorum ve 2500 lira civarı bir bütçem var. Bilgisayar oyun bilgisayarı olacak. Acelem yok 1.5 ay sonra almayı düşünüyorum. Benim asıl kafamda olan bilgisayar yeni nesil msi ge60 2oe bu süre içerisinde sanal satış mağazalarında olacak. Yaklaşık 1 aydır internet üzerinden araştırma yapıyordum ve bugün vatan'a gidip alternatif olabilecek bilgisayarları inceledim. Daha önce forumlarda da bu konu hakkında mesajlarım oldu, tutarsızlıklar varsa affola çünkü uzun süredir birkaç sebeple sadece internetten araştırma fırsatım olmuştu ve daha yeni gidip yerinde inceledim. Orda bir görevli ile baya konuştuk bu bilgisayarlar hakkında.
Aklımda 4 bilgisayar var; asus n56vz-s4283h, lenovo y500 sli, msi ge60 0nd (453-412-660)tr ve de 1-2 ay içinde satımına başlanacak olan msi ge60 20e.

Asus ile başlamak istiyorum. Asus bildiğimiz gibi parçalarının sağlamlığı ile aynı zamanda satış sonrası servis hizmeti kalitesi ile ünlü bir marka. İncelediğim bilgisayarlar içinde en sağlam olanı lenovo y500 olsa da asus'un bu makinesi de çok çok sağlam. Alüminyum kasa hem dayanıklılığı üst seviyeye çıkarıyor hem de soğutmada çok etkili bir yardımı var. Tasarım gerçekten güzel ve kesinlikle çok kaliteli bir ürün olduğunu gösteriyor. Performansa gelecek olursak, incelediğim bilgisayarlarda ram'i 16gb ile en yüksek bilgisayar asus ama şunu söylemek isterim oyunlar için bile 8gb ram'in gayet yeterli olduğu günümüzde 16 gb ram gereksiz ücret artışına sebep oluyor. Tabi şu da bir gerçek 2-3 sene sonra o miktarda ram'i arayacağız. Ama dediğim gibi şu an için gereksiz zaten ilerde ihtiyaç duyduğumuz zaman diğer bilgisayarlara ram upgrade yapmak mümkün. Bir diğer konu ekran kartı konusu. Asus'taki bu modelde 4gb ekran kartı kullanılmış deniyor. Yanlıştır, gt650m 2gb hafıza ile üretilen bir ekran kartıdır. Peki nasıl 4gb olmuş o, şöyle, bilgisayarda sli teknolojisi olmadığı halde çift ekran kartı kullanılmış. Adamlar 2 tane 4gb ram 8 gb ram eder mantığı ile iki ekran kartı ile ekran kartının hafızasını arttırmışlar. Bildiğiniz gibi bu modelde sli teknolojisi yok ve de 2gb ekran kartı hafızasının çok çok yeterli olduğu günümüzde 4gb ekran kartı hafızası yine bilgisayardaki gereksiz fiyat artışı sebeblerinden biri. Şunu diyebilirsiniz, ram'in yüksek olması uzun vadede iyi bir şey de bu değil mi. Ekran kartının modelini düşündüğümüz zaman hafızası ne kadar yüksek olursa olsun diğer teknik özellikler düşük olduğu için uzun vadede bir artı olarak bunu göremeyiz. Uzun lafın kısası kullanıcın gözünü boyama ile pazarlama stratejisini bu bilgisayarda rahatlıkla görebiliriz. Rakamları gereksiz yere arttırıp fiyatı da arttırmak asus'a yakışmamış. Disk hızı konusunda da asus bir adım geride. İncelediğim diğer bilgisayarlarda disk hızları 7200 rpm, asus'ta ise 5400 rpm. Bu oyunlarda çok fark yaratmasa da dosya transferleri sırasında sizi çok daha fazla bekletir. Son olarak şunu da söylemek isterim, asus'un bu bilgisayarı oyun bilgisayarı amacı ile üretilmiş bir bilgisyar değil, multimedia bilgisayarı dolayısı ile soğutma sistemi yeterli değil. Bu bilgisayara sahip yakın bir arkadaşıma bana "oyunlardan soğudum sırf şu ısınma yüzünden " dedirten bir bilgisayar asus n56vz.

Lenovo y500 sli ile devam edelim. Daha önce de belirttiğim gibi en sağlam yapıya sahip bilgisayar bu. Tabi ki alüminyum. Bu modelde patentinin sadece lenova’da olduğu bir teknoloji var, kendi kendine toz temizleme. Bilgisayar içindeki tozu alttan dışarıya çıkarıyor. Ayrıca bu üründe kedi gibi 4 ayağının üzerine düşme olayı da varmış, artık kaç metreden düşürürsünüz de bu özelliğe şükredersiniz bilemiyorum :).Vatan’daki görevli bana bu serinin ankamall’de lansmanının yapıldığı, orada bilgisayarın üzerinden tır geçirildiğini ve makinenin hala sağlam olduğunu söyledi ki bu da çok ilginç. Özetle bilgisayar epey sağlam bir bilgisayar. Performansa gelecek olursak, bu modelde çift ekran kart ve sli var. Sli ile grafik performansı çok üst seviyelere çıkıyor, çift gt650m ekran kartı yeni nesli msi ge60 2oe’deki gtx765m ile yarışır bir hale geliyor. Ram mevzusuna gelince, 8gb ram’in yanında vatan’daki sli’li lenovo y500 modelinde ayrıca ön bellek olarak kullanılan yine performansa etkisi büyük 16 gb ssd mevcut. Bu 16gb ssd’yi depolama amacı ile kullanamıyoruz ama performansa etkisi çok büyük. Soğutma olayına gelince, her ne kadar alüminyum kasa ve iyi bir soğutma sistemi mevut olsa da çift ekran kartının olması bu konuda kaygılandırıcı. Sli teknolojisinin dezavantajını söylemeden geçmeyelim, genelde bilgisayarlar normal kullanımlarda işlemci ile bütünleşik intelin grafik kartını kullanır ve sistem ihtiyaç duyduğu zaman asıl ekran kartını devreye sokar. Bu sayede hem gereksiz enerji kullanımı olmaz, hem bilgisayar ekran kartından dolayı daha az ısınır hem de ekran kartı sürekli çalışmadığı için yıpranmaz yani uzun ömürlüdür. Sli 'da bunlar olmuyor çünkü sistem sürekli iki ekran kartından birini aktif olarak kullanıyor paintte resim yapsanız bile. Son olarak, lenovo’daki kademeli led aydınlatma tasarıma çok iyi olmuş karanlıkta oyun oynarken ayrı bir havası olur onun :)

Bu paragrafta da şimdiki msi ge60 ile yeni nesil ge60’ı karşılaştırmalı olarak yazacağım. Yeni nesil ge60’ta kasa kalitesi biraz daha iyi touchpad ve klavye çok daha iyi olmuş özellikle klavye etrafına alüminyum çerçeve gelmiş ki kaliteli görünüş sunuyor. Ama kasa her iki modelde de plastik. Msi fiyat/performans ürünü ortaya koyuyor yani kasa da metal olsa fiyatı uçardı. Eğer bilgisayarı duvarlara vurmayacaksanız plastik kasa da olsa sağlam bir yapısı var. Plastik kasa olmasından dolayı soğutma açısından dezavantaj oluşturabilirdi, plastik kasalar geç ısındıkları gibi soğutmaları da zor oluyor, peki neden dezavantaj olmadı çünkü msi turbo fan var. İki nesilde de 8gb ram var. Yeni nesilde ekran kartı bomba, gtx765m. Şimdiki nesildeki de iyi, hiç değilse asus’unkinden. Yeni nesil modelde ayrıca 4. Nesil i7 işlemci bulunuyor. Oyun oynarken bahsetmeye değecek bir fark oluşturmasa da intel grafik kartı çok daha iyi ve normal kullanımlarda görüntü kaliteniz daha iyi olur. Şunu da belirtelim msi parlamayı engelleyici anti-glare özellikte ekran kullanıyor ki bu da kullanım konforunu epey arttırıyor. Ayrıca çok kaliteli notebook sırt çantası ve gaming mouse hediye.

Kasa kalitesi ve sağlamlık: lenovo ve asus yarışır, msi geride
Oyun performansı: msi ge60 2oe>lenovo y500 sli > msi ge60 0nd 453tr > asus n56vz-s4283h

Fiyatlar değişken. An itibari ile vatanda asus 2634, lenovo 2418(2048'e düştüğü görüldü geçtiğimiz günlerde), şimdiki msi ge60 2623, yeni nesil msi ge60 2700-2800 (olması bekleniyor). Orjinal windowsa para vermek istemiyorsanız pcdepo sanalmarketim gibi sitelerden freedos olarak 150-200 lira daha ucuza işi kapatabilirsiniz.

Şu an bilgisayar almayı düşünüyorsanız lenovo y500 sli ile msi ge60-0nd-453tr arasında karar verin derim. Aceleniz yoksa bekleyebilir ve yeni nesil msi ge60 alabilirsiniz.
B
11 yıl
GE60 0ND-412TR\u0027ye muadil olarak GE 0ND-660XTR?
Bugün sanalmarketim'e mail atmıştım ge60 0nd 412trmodeli stoklarda kalmamış yine gelir mi diye, adam bir daha o model gelmeyecek muadil olarak -660xtr var dedi. Baktım sitede görüldüğü kadarı ile verilen creative kulaklık hediyesinin yerine 3 tane oyun kuponu verilmesi dışında ve 40 lira fiyat farkı dışında bir fark göremedim. Başka farklılıklar da olabilir mi? Bence olmalı yani madem yeni bir model sürüyorsun piyasaya bir fark koy öyle değil mi?

MSI GE60 0ND-412TR
MSI GE60 0ND-660XTR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.