S

Yarbay
26 Mayıs 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
Durduk Yere kilometre ve devir saati bozuldu ?
Arkadaşlar, aracım 2012 eski kasa Kia Cee'd. Arabada son zamanlarda hiç bir değişiklik yapmadım. Sabah aracı çalıştırıp yola çıktığımda farkettim ki, devir saati ve kilometre saati çalışmıyor, ikisinde de ibre sıfırdan takılı kaldı. Elektrikciye gosterdim. Usta sigortalara baktı, sorun olmadığını söyledi. Aküyü söktü, baktı yine olmadı. Fakat bu sefer bu gostergelerle beraber, hararet ve yakıt gostergeleri de aracı stop etmeye rağmen takılı kaldı. Usta düzeleceğini söyledi. Duzeldi gibi ama bugun tekrarladı ara ara. Kilometre ve devir saati gün içersinde ara ara çalıştı. Sizce sorun ne olabilir? Elektrikci saatten olabilir diyor ? Saatten diyor fakat kiolmetre ve devir saati aynı anda bozuldu ?
Buna benzer sorun yaşayan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.
S
5 yıl
Bozdurma Telefon
Merhabalar. Bozdurma telefon eger hat sahibi (taahhut sahibi) borcunu odemezse operator tarafindan kilitlenebilir mi veya baska bir deyisle bloke olup aramalara veya kullanima kapatilir mi
S
6 yıl
ABS Devreye Girince Elfreni İkazinin Yanması ?
Merhabalar. Aracım 2012 Kia Ceed Sw otomatik. Gecenlerde ani fren yapmam sebebiyle Abs devreye girdi ve aynı anda elfreni ikazı da yandı. 3-5 sn. sonra ikaz söndü. Abs ikazi hic yanmadi bu arada. Tekrar olacak mi diye denememde tekrar aynı şey oldu. Frenlemede bir sıkıntı farketmedim. Bu acaba bir sorun mu yoksa bu modele has abs devreye girdiğine dair bir uyarı mı acaba?
Not: 2-3 ay önce fren hidroliğini ve arka balatalari degistirtip, el freni ayarı yaptırmıştım.
Simdiden yardımcı olanlara teşekkürler.
S
6 yıl
Engelli Raporuyla Alınan Aracı Satın Almak
Bir aracı beğendim. Araç bu şekilde ötvsiz 5 yıl önce alınmış. Araçta bildiğim kadarıyla sadece gaz pedalı olarak solda gaz pedalı tertibatı vardı fakat söktürmüş onu. Bu aracı satın almamda bir sıkıntı olur mu? Bana normal araçları satın alırken ki süreç haricinde başka bir işlem veya bir masraf çıkar mı?
Şimdiden ilgilenlere teşekkürler.
S
7 yıl
Abd Ambargosu Türk Firmasını Dünya Devi Yaptı
Gurur verici. Bu tür güzel haberlerin artması dileğiyle.


< Resime gitmek için tıklayın >
"ABD ambargosu ile başlayan yerli mil üretimi, Türk firmasının adını günümüzde Formula pistlerine kazıdı.
Bir Türk sanayi kuruluşu, dünyanın ilgisini üzerinde toplayan ve dünyanın en güçlü motorlarına sahip araçlarının yer aldığı Formula yarışlarında damgasını vurdu. Pek bilinmese de Formula yarışlarındaki araçların bir çoğunun en önemli motor parçası olan "kam mili" Sivas’ta ESTAŞ isimli firma tarafından üretiliyor. Yerli sanayi kuruluşu bununla kalmayıp dünyanın en pahalı ve güçlü otomobillerinin kam millerinin üretimini de gerçekleştiriyor. Sivas’ta 110 dönüm kapalı alanda 900 personeli ile üretim yapan firma, 41 ülkeye ihracat yapan firma kam mili konusunda dünyanın en tercih edilen firması oldu.

Her şey ABD ambargosu ile başladı
Bugün dünyada adından söz ettiren firmanın kuruluşu, elde ettiği başarı kadar ilginç. Firmanın kuruluş hikayesini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, her şeyin 1973 yılında ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı ambargo ile başladığını belirterek, "O yıllar Amerikan arabalarının yedek parçaları, ambargo dolayısı ile bulunamıyordu. Parça arayan bir kişi firmamızın kurucusu olan aynı zamanda tornacı olan Halis Vermezoğlu’nun yanına giderek kendisine kırılan kav milinin benzerini yapmasını ister. Vermezoğlu birkaç parçayı bir araya getirerek bir torna tezgahı oluşturur ve parçanın aynısını üretmeyi başarır. Bu tezgah 1983 yılına kadar kullanılmıştır. Biz de bu gün firmanın temelini oluşturan bu tezgahı fabrikamızda sergiliyoruz" dedi.

Formula araçlarına mil üretiyorlar
Faaliyetleri hakkında bilgi veren Timuçin, "Eksantrik milleri ve pompa milleri üzerine üretim yapıyoruz. 10 santimetre ile 3 metre arasında her türlü mili üretebilecek kapasiteye sahibiz. 110 dönüm kapalı alanda 900 personel ile üretim yapıyoruz. 41 ülkeye ihracatımız var. Mil konusunda AR-GE birimimiz var. Burada eksantrik mili dizaynı yapıyoruz. Formula yarışlarında kullanılan özel eksantrik millerinin dizaynını ve üretimini gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimiz olan firmaların istedikleri hız ve performansta mil üretimleri yapıyoruz. Formula’da yarışlara katılan ekiplerin bizlere gönderdiği teşekkür belgeleri de var" diye konuştu.
Sivas’ta üretimlerini gerçekleştiren firma ürettiği milleri, ham maddesinden alıp kullanılabilir konuma kadar getiriyor. Kullanılan metaller bin 400 derece ısıdan çıkartılıp eksi 200 derece soğuğa sokularak sertleştiriliyor."

Kaynak:www.milliyet.com.tr
S
8 yıl
2016 New York Oto Fuarindan birkac resim
Bugun New York ta 2 gun once acilan oto fuarindaydim. Malumunuz Amerika da olunca bu fuar, ABD de satilmayan Renault, Peugeut, Citroen ve Fiat yoktu. Agirlikli olarak GMC, Ram, Jeep, Lexus, Acura,Honda,Infinity, Mitsubishi vs. gibi ABD de en cok satan markalar ile luks spor oto markalari vardi.
Jeep, fuar merkezinin disarisinda cok dik rampalar ve merdivenlerden olusan tumsekler vs. insa ederek, gelen gonullu insanlara Renegade dahil bir cok aracini kullandirarak tam bir govde gosterisi yapti. ki rampalarin biri duvardan halliceydi :) iceride cesitli markalarin elektrikli araclarin, yine isteyenler tarafindan kullandirilmasina hazirlanan kisa parkurla imkan saglandi. Bircok araci inceleme firsatim oldu ama ben Subaru ve birkac modeli cektim, ilgi alakasi olan varsa ve benim de izlenim olarak arkadaslara faydam olursa ne mutlu bana
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
Bu hangi marka ?
Müslim SARIYAR / GAZETE HABERTÜRK

HABERTÜRK'ün pazar günü "3. anahtar hırsıza" manşetiyle duyurduğu hırsızlık çetesinin akıl almaz yöntemi artık işe yaramıyor. Artan otomobil hırsızlığı olaylarını araştıran polis, lüks otomobil markasının 3 modeline, önlem olarak gizli bir bölme yapıp 3. anahtar koyduğunu ortaya çıkarmıştı. Araç sahiplerinin bilmediği bu durumu öğrenen hırsızların da camını kırdıkları otomobili bu anahtarla kolayca çaldığı ortaya çıkmıştı.

İSTANBUL'DA "GİZLİ ANAHTAR" HIRSIZLIĞI

Çalınan otomobillerin herhangi bir olaya karışmadığını ve birçoğunun sahiplerine teslim edildiğini belirten polis, araçları Almanya'dan ithal eden distribütör firmayla iletişime geçti. Firma da müşterilerine bilgilendirme yazısı gönderdi, gizli bölmedeki 3. anahtarın alınması istendi. Bazı araçlar da servise çağrılarak anahtarlar alındı. Uyarı ve servis çağrısı sonrası aynı marka 10 aracın camının kırıldığı, anahtarı bulamayan hırsızların kaçtığı belirlendi.

Öte yandan, benzer yöntemlerle çalınan otomobillerle ilgili sigorta firmalarının müşterilerin zararını karşılamadığı bildirildi. Hırsızlık sigortası yapılan araçların, kendi anahtarıyla çalınmış olmasının, 'ihmal' olarak değerlendirildiği belirtildi.

Www.haberturk.com
S
9 yıl
amortisör ve değişim masrafı
Araçta uzun zamandır ön taraf çukurlardan Vs. vuruntu yapıyordu. Bir iki hafta önce de ikitelli civarında maruz kaldığım çukur tuzağından sonra kasis Vs. Gibi yerlerde lokur lukur ön Soldan ses gelmeye başlayınca bu sabah kontrol amaçlı sanayiye götürdüm. Usta Rot balansçıya yönlendirdi. Rotçu aracı alıp bir iki tur attı ve reçeteyi elime tutuşturdu; ön iki amortisör ve Askı rotayı değişecekmiş. Döndüm ustaya fiyat sordum. Amortisör ler değişeceği için üst takozların da mecbur değişeceğini söyleyerek fiyatı şu şekilde söyledi;
2 amortisör; 220 tl * 2= 440 TL.
2 askı rotu; 40*2= 80. Tl.
2 üst takoz ;75*2= 150 TL.
İşçilik. ;100 = 100 Tl.
------------------Toplam;770 TL.

Yine sürpriz bir masraf. Fiyatları tuzlu gelince parçaları internetten alacağımı söyledim "tamam" dedi. Kendi sipariş edeceği Amortisörlerin Japon malı olduğunu söyledi. Yarın uzun yolda çıkacağım tehlike arz edip etmeyeceğini sorduğumda 110 û geçme dedi. Dönüşe bıraktım bu tamir işini ama ön taraftan gelen bu lokurdu sesi beni çok gıcık ediyor. İnternetten parçaları daha ucuza mal edeceğimi düşünüyorum. Siz ne tavsiye ederseniz. Hangi sitesi iyidir?
S
9 yıl
debriyaj değişim fiyatı?
Merhaba herkese. Son iki bakımdır debriyqjın kaçıtdığı usta tarafından söylenip tarafımfan da bilindiği halde gittiği yere kadar mantığıyla hareket ediyordum. Ama bugün aniden daha beter oldu. Vitese hiç geçmiyor nerdeyse ve yolda bi iki kere kaldım. Daha bu sabah 5 de bir yere gittim geldim alıştığım kaçırmanın ötesinde bir şey yoktu.ama iki saat önce aracı çalıştırdığımda sanki arqcın alıştığım debriyqjını almışlar tamamen bozuk bir tqnesini takmışlar. Zar zor eve döndüm. Bi bosch car servisten fiyat aldım. Baskı balata, bilya, şanzıman yağı değişimi vs. Toplqm 900 tl dediler. Sizce fiyat çok mu yüksek?
Not;750 ye çektik fiyatı.
Araç 2004 Jazz.
Düzeltme ;
aracı bıraktığım servis aramıştı debriyaj baskı balata şanzıman yağı vs. Komple değişcekti diye bırakmıştım ama debriyaj alt merkezi ve fren hidroliğini değiştirerek sorunu hallettiler. Haliyle daha ucuza mal oldu. Araçta bi sıkıntı yok aldım. Geçen hafta da el kadar vida batmıştı lastiğe yamasıydı balansıydı derken bu aralar bi gudubet dolaşıyor üstümüzde hadi hayırlısı.
Bu arada sanırım fazla ücret verdim. İşçiliği osu busu derken 300 tl bayıldım.
S
9 yıl
11 yaşındaki Jazz\u0027ı Güncelleme İçin Çağırdılar.
Bugün Çiftkurtlar aradı. 11 yaşındaki Jazz'ımın far kolu güncellemesi işlemi varmış.randevu verdiler. Araç 11 yaşında ve ben 3. Sahibiyim. Bana çok ilginç geldi.hala kaç sene önce yaptığı araçla ilgileniyor adamlar. Bu far kolu ile alakalı bilgi sahibi olan var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.