T

Binbaşı
25 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
186 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
excelde metin rakam ayırma
arkadaşlar aşağıda bulunan rakamları çekmek istiyorum önce soldaki sonra ortadaki sonra da sağdaki ... yardımcı olur musunuz

< Resime gitmek için tıklayın >
hatta ayırırken eğer mümkün se soldaki ve ortada ki sayıya 10 eklemek sağdaki sayıya 5 eklemek istiyorumyani asıl amacım metinden ayırıp son şekli aşağıdaki hale getirmek istiyorum

< Resime gitmek için tıklayın >
yardımcı olursanız beni kurtarmış olucaksınız bu zahmetten :)
T
6 yıl
Yumurtalarda Takip kodu dönemi başlıyor!
< Resime gitmek için tıklayın >


TR kodu başında yer alan 0,1,2,3 rakamları yumurtanın hangi yetiştirme metoduyla üretildiğini göstermektedir. Bu haliyle 0: Organik, 1:Serbest Gezen, 2: Kümeste, 3:Kafete yetiştiricilik metodlarını işaret etmektedir. TR sonrasında ise, 03 gibi rakamlar bu yumurtanın üretildiği işletmenin hangi ilde olduğunu göstermekedir. 03 ifadesi yani Afyon’un plaka kodu ile TR başındaki 0 veya 3 ifadesi karıştırılmaktadır. Yetiştiricilik metodunun mutlak surette TR’den önce yazıldığını hatırlatalım.

Yumurta Tebliği’nin “Taşıma, Depolama, Muhafaza ve Satış” başlıklı 13. Maddesi’nin (c) bendinde şu ifade yer almaktadır; “Yumurtalama tarihinden sonraki 18’inci güne kadar yumurtanın soğutulması zorunlu değildir. Ancak 18’inci ünden itibaren +5 ile +8 C arasında muhafaza edilmelidir.” Yani başka bir deyişle, yumurtalar, yumurtlama tarihinden 18’inci günü geçmemesi koşuluyla soğuk zincir dışında yani buzdolabı dışındaki Raflarda veya özel reyonlarda satılabilmektedir. Bu haliyle, bu şekilde satılan ürünlerden Yumurtlama tarihini 18 günden fazla geçmiş örnekler için Soğuk Zincir uygulaması zorunludur.
T
8 yıl
Franchise alacak olsanız Hangisini tercih ederdiniz ? Neden ?
aşağıdaki firmalardan hangileri olabilir fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim...

Firmalar:

VESTEL - ARÇELİK - SAMSUNG

WATSONS - GRATIS - COSMO HOME

TWIGY

TANTITONI - BIEV

ASLI BOREK - KOMSU FIRIN

KORKMAZ TEFAL

MADAM COCO - ENGLISH HOME

JUMBO - SCHAFFER

KARACA - ESSE - TAÇ - LINENS

PANÇO - CHICCO

POPEYES

MARMARİS BÜFE

KUMPİR BEREKET

KIRKPINAR KÖFTE

KEMAL TANCA

HOTİÇ- TERGAN

ROMAN

PENTİ

MADO - ÖZSÜT - SIMIT DUNYASI - KAHVE DUNYASI
T
9 yıl
Amazon Fire TV 4K UHD| FireFox Web Browser+ Kodi + ipTV + Netflix + beIN CONNECT + Spotify
Yeni Fire TV Stick 4K with all-new Alexa Voice Remote, streaming media player

< Resime gitmek için tıklayın >

The fire tv stick 4K supports 4K Ultra HD, HDR, HDR10, Dolby Vision, HLG, HDR10+ for video formats. It supports Dolby Atmos for audio formats.

Size

99 mm x 30 mm x 14 mm (only housing) | 108 mm x 30 mm x 14 mm (including the connector)

Weight

53.6 g

Processor

Quad-core 1.7 GHz

GPU

IMG GE8300

Storage

8 GB

Wi-Fi Connectivity

Dual-band, dual-antenna Wi-Fi (MIMO) for faster streaming and fewer dropped connections than standard Wi-Fi. Supports 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi networks.

Bluetooth

Bluetooth 5.0 + LE

Voice Support

Yes, with the all-new Alexa Voice Remote

IR Device Control with included all-new Alexa Voice remote

The included all-new Alexa Voice Remote can control the Fire TV Stick 4K and certain functions (such as power and volume) on a wide range of compatible IR-enabled devices, including TVs, sound bars and A/V receivers. Note: Certain functions may not be available on some IR-enabled devices.

Cloud Storage

Free cloud storage for digital content purchased from Amazon

Audio Support

Dolby Atmos, 7.1 surround sound, 2-channel stereo, and HDMI audio pass through up to 5.1

Content Formats Supported

Video: Dolby Vision, HDR 10, HDR10+, HLG, H.265, H.264, VP9 Audio: AAC-LC, AC3, eAC3 (Dolby Digital Plus), FLAC, MP3, PCM/Wave, Vorbis, Dolby Atmos (EC3_JOC), Photo: JPEG, PNG, GIF, BMP

Output Resolution Supported


2160p, 1080p and 720p up to 60 fps

System Requirements

High-definition television with available high-speed HDMI input, high-speed internet connection via Wi-Fi
T
10 yıl
......
......
T
11 yıl
Helix - 2014 - 1. Sezon
< Resime gitmek için tıklayın >


Özet: Arktik'te Hastalık Kontrol Merkezinde çalışan bir grup bilim insanını konu alacak. Potansiyel bir salgını önlemek için bölgeye giden bilim insanlarımız hastalığın insanlık için bir felaket olabileceğini fark ettiklerinde ise, ellerinde sadece iki seçenek kalacak. Onu yok etmek veya dünyanın yok olmasına izin vermek.

Battlestar Galactica'nın yaratıcısı Roland D. Moore'u bir defa daha harikalar yaratırken görmek isteyenler bu diziyi merakla bekliyorlar. Ayrıca Contact gibi kendi türünün güzel örneklerinden olan bir yapımın yardımcı yapımcısı Lynda Obst da projenin içinde. Bu kadar da değil, bir başka efsane Lost'un yapımcısı Steven Maeda da onlara destek veriyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız
T
13 yıl
Yeni.. !Panasonic PT-AT6000 (PT-AE8000) 3D LCD Projector launched
Our Price: $2,999.00
http://www.projectorpeople.com/projectors/projdtls.asp?itemid=27643&itmname=Panasonic+PT-AE8000U


Videoyu izlemek için tıklayınız


Panasonic IFA 2012 fuarında canlı izlemek için..
PANASONIC

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Manufacturer: Panasonic
Projector Model: PT-AE8000
Technology:
Brightness: 2,400 Lumens
Contrast Ratio: 500,000:1
Native Resolution: HD 1080p (1920x1080)
Max Resolution: 1920x1080
3D: Yes
Native Aspect Ratio: 16:9
Video Compatibility: Component, S-video, Composite
HDTV: 720p, 1080i, 1080p/60/24/50, 576i, 576p, 625i, 625p,1125i
Lamp Life (hours): 4000
Audio: No
DVI or HDMI: HDMI
Zoom Lens: 2.00:1
Power Zoom/Focus: Yes
Optical Lens Shift: Horizontal & Vertical
Optional Lens: No
Classroom: No
Wireless Presenting: No
Wireless Networking: No
Special Features: Full HD 3D projection, 6 settings lens memory, creative frame interpolation
Dimensions: 5.4H x 18.5W x 14.3D
Weight: 19.2 lbs.


Panasonic has announced its latest full HD 3D projector, the PT-AT6000E. Set to replace the award-winning PT-AT5000E, the new projector promises better 2D and 3D pictures, a longer lifespan and improved installation flexibility.

The PT-AT6000E has once again been designed by Panasonic in collaboration with Hollywood filmmakers and the Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) engineers in the pursuit of "true images", as the director intended.

A new 220W Red Rich Lamp boosts the brightness of the 6000 projector to 2400 lumens, while the contrast has been upped from 300,000:1 in the PT-AT5000E to 500,000:1 in the PT-AT6000E.

As well as boosting picture performance thanks to improved brightness and contrast, the projector promises 20% brighther 3D images and less crosstalk thanks to the new 3D Motion Re-master.

There are also improvements to the Detail Clarity Processor 4 nd Frame Creation 2 picture engines, which are now tailored for 3D performance. Frame Creation 2 motion processing now also works during 2D-to-3D conversion.

There are also new 3D glasses, Panasonic TY-EW3D3M, promising to be more comfortable and robust, while features such as 3D Viewing Monitor and 3D Picture Balance allow you to adjust the strength of the 3D effect for comfortable viewing.

The PT-AT6000E has a built-in IR transmitter that can transmit up to 6m (20ft), or an optional IR transmitter can extend that further up to 10m (33ft).

With a 2x zoom lens and a wide range of lens shift, the PT-AT6000E can project a 120in diagonal image from between 3.6m to 7.2m, and can be ceiling or wall-mounted.

There are three HDMI inputs with support for DeepColour and x.v.Colour and the projector is compatible with Viera Link for HDMI control.

The new Panasonic PT-AT6000E full HD 3D projector is due to be available from September and we will look to bring you a review very soon.
T
13 yıl
Otomotivde dev buluş!
Otomotiv sektörünün önemli tedarikçilerinden olan Bosch, benzinli otomobilleri eski parlak günlerine döndürecek sistem geliştiriyor. Bosch benzinli otoda yüzde 30 tasarruf sağlayacak.

Dizel motoru 84 yıl önce geliştirdiği püskürtme teknolojisiyle kullanılabilir hale getiren Alman sanayi devi Bosch, benzinli otomobilleri eski günlerine döndürecek. Türk ve Alman mühendislerin geliştirdiği yeni benzin enjektörüyle benzinli otomobiller yüzde 30 daha az yakıt tüketecek. Bursa’da düzenlenen toplantıda konuşan Bosch Türkiye CEO’su Steven Young, benzinli araçlarda yakıt tüketimini yüzde 30 azaltacak enjeksiyon teknolojisini üreteceklerini söyledi. Young “Bosch Bursa Otomotiv Grubu, benzinli enjektör sistemleri cirosunu 300 milyon Euro’ya taşımak istiyoruz. Benzinli sistemlerde çalışan sayımızı bin kişiye çıkarttık. Türkiye’de benzinli sistemler yatırımı konusunda 2013’e kadar 200 milyon Euro’dan fazla yatırım yapmış olacağız” dedi.


BURSA'DAN DÜNYAYA GİDİYOR

İçten yanmalı motorlar için Bosch’un geliştirdiği teknoloji sayesinde bir benzinli motorun 100 kilometrede 5.5 litre tüketir hale geleceğine işaret eden Young “Dizel motorlarda ise bu rakam 3.6 litreye kadar inecek. Yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlayan sistemlerimiz 2013’te yollarda olacak. Bu projeye 200 milyon Euro ayırdık” diye konuştu. Bursa fabrikasının Bosch Türkiye’nin ‘amiral gemisi’ olduğunu belirten Young, dünyadaki her 5 dizel araçtan birinin enjektörünün Bursa’da üretildiğini belirtti.

CEP TELEFONUYLA ARAÇ PARK ETME DÖNEMİ 2015’TE BAŞLIYOR

İnternet üzerinden akıllı telefonlarla aracı kontrol etme özelliğini 2015 yılından sonra oluşturacaklarını söyleyen Steven Young, artık sürücülerin park konusunda sıkıntı yaşamayacaklarına vurgu yaptı. Young, şu bilgileri verdi: “Akıllı iletişim cihazlarıyla bunu araca yaptırabilecek hale getireceğiz. Bu da insana keyif verici bir yolculuk sağlayacak. İnternet üzerinden cep telefonu ile park var bu sistemde. Aracınızı park etmek için bulunduğu yerden çıkarabileceksiniz. Cep telefonunun tuşuna basarak araç kendini park edecek. Motoru kapatacak ve kapılarını kilitleyecek.”
T
13 yıl
PANASONIC PT-RZ470 FULL HD LED LASER
T
13 yıl
Peugeot bayilerine ceza yağdı!
Rekabet Kurulu bileti kesti: Sen misin ortak fiyat belirleyen
17 Nisan 2012 Salı, 15:52:36


Rekabet Kurulu, perakende ve filo araç satışlarına ilişkin fiyat birlikteliği, yedek parça indirim oranları ve işçilik ücretlerinde anlaştıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ve sözlü savunmaları alınan 5 Peugeot bayisine para cezası verilmesine karar verdi.

Rekabet Kurulu'nun internet sayfasında yer alan kararda, Kurul'un 28 Nisan 2011 tarihli kararıyla, beş teşebbüs hakkında Türkiye Peugeot Bayi Konseyi yapılanması altında biraraya gelen diğer bayiler ile birlikte gerçekleştirdikleri faaliyetleri nedeniyle 4054 sayılı Kanun'un 41. maddesi uyarınca soruşturma açıldığı anımsatıldı.

Soruşturma sonucunda, tespitler ve ilgili tarafların savunmaları, toplanan tüm bilgi ve belgeler ile soruşturma raporu, ek yazılı görüş ve sözlü savunma toplantısındaki açıklamalar değerlendirilerek, 12 Nisan 2012 tarihinde yapılan Rekabet Kurulu toplantısında, alınan nihai karar şöyle:

''Egeılısal Otomotiv Pazarlama Ltd. Şti. (eski unvanıyla Efe Otomotiv ve Pazarlama Ltd. Şti.), Yıldırım Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti., Aktif-İriyıl Otomotiv İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti., İrde Motorlu Araçlar Servis Tic. AŞ ve Parlar Otomotiv ve Turizm Ltd. Şti.'nin soruşturma konusu faaliyetlerinin; 06.08.2010 tarih ve 10-53/1057-391 sayılı Rekabet Kurulu kararı ile neticelenen soruşturmanın kapsamında olduğuna ve bu faaliyetleri dolayısıyla, soruşturma tarafı teşebbüslere Kanun;un 16. maddesi uyarınca para cezası verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Bu nedenle, Kanun'un 16. maddesi ile Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca, 2009 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren yüzde 0,5'i oranında olmak üzere, Aktif-İriyıl Otomotiv İnşaat Turizm Tic. ve San. Ltd. Şti.;ye 109 bin 418,33 lira, Egeılısal Otomotiv Pazarlama Ltd. Şirketi'ne 2 bin 689,47 lira, İrde Motorlu Araçlar Servis Tic. AŞ'ye 18 bin 791,83 lira, Yıldırım Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şirketi'ne 124 bin 648,96 lira, 2008 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirinin takdiren yüzde 0,5'i oranında olmak üzere, Parlar Otomotiv ve Turizm Ltd. Şirketi'ne 63 bin 810,48 lira idari para cezası verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.''

Gerekçeli kararın daha sonra tebliğ edileceği ve Danıştay yolunun açık olduğu bildirildi.

Rekabet Kurulu, 28 Nisan 2011 tarihli kararıyla 5 teşebbüs hakkında Türkiye Peugeot Bayi Konseyi yapılanması altında diğer bayilerle birlikte perakende ve filo araç satışlarına ilişkin fiyat birlikteliği ve bölge paylaşımı ile satış sonrası hizmetler bakımından sigorta şirketlerine yönelik yedek parça indirim oranları ve işçilik ücretlerinde anlaşmak suretiyle Rekabet Kanunu'nu ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla açılan soruşturma kapsamında 10 Nisan'da savunmalarını almıştı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.