R

Yüzbaşı
22 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
16 yıl
Ön Ödemeliye çevirdiğim hattın faturasını nasıl öderim?
Arkadaşlar faturalı hattımı kontörlüye çevirdim. Haliyle MyVodafone ve telefonla fatura ödeme kısımları kullanılamıyor. Hattınız faturalı değil diyor. İş Bankası hesabım var ancak internet bankacılığında adece Avea için fatura ödeme kısmı var. E-Fatura kullandığım için eve fatura da gelmiyor. Ben şimdi bu son faturayı nasıl ve nereden ödeyeceğim? Bilgisi olan var mı?
R
16 yıl
Artvin Çoruh Üniversitesinde çalışan var mı?
Artvin çoruh üniversitesinde çalışan memur var mı aranızda? Özellikle bilgi işlemde çalışan, bilgisyar mühendisi? Varsa çalışma ortamından, şehrin şartlarından vs bahsedebilir mi?
R
16 yıl
Cevahir Megaplex online bilet
Merhabalar,

Cevahir megaplex sinema biletini online almayı düşünüyorum. Sabah alıp mesai bittikten sonra boş yer kalmış mı diye uğraşmak istemiyorum.

Peki arkadaşlar daha önce aranızdan cevahire online bilet alan oldu mu? İnternetten alıp akşam gidince gişede sorun yaşamayalım? Tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Gişeye gidip referans numarası verip bileti mi kestiriyoruz nasıl oluyor?
R
16 yıl
Nereden Online müzik satın alabilirim?
I-tunes ve Amazon.com mp3 satın alabilmeniz için ABD'den alınmış kredi kartı istiyor. Türkiyeden yasal müzik indirebileceğim, amazon ve i-tunes gibi başka siteler var mı bildiğiniz?
R
17 yıl
Üniversitelerde Mühendis Maaşları ve Takım Elbise Zorunluluğu
Arkadaşlar şu anda üniversitede göreve başlayacak bir bilgisayar mühendisi ne kadar maaş alıyor? Bir de üniversitelerin bilgi işlem dairesinde çalışan bilgisyar mühendisleri, acaba takım elbise giyme zorunluluğu var mı?
R
17 yıl
ITU Ayazağa (maslak) kampüsüne nasıl giderim?
İyi günler arkadaşlar. 22 Kasımda ITU maslakta KPDS sınavına gireceğim. Hasdal Kışlasında yedek subay olarak askerlik yapıyorum ve hasdal da kalıyorum. Bana en yakın yerleşim yerleri Alibeyköy, Kağıthane ve Mecidiyeköy. Sınavın sabah 09:30 da olduğunu da düşünürsek ITU kampüsüne en rahat nasıl ulaşırım? Bilen biri lütfen yardımcı olsun.
R
17 yıl
Psp fat, slim veya 3000. Hangisi bana uygun?
Öncelikle forumda araştırmaya vaktim olmadığı için doğrudan soruyorum, kusura bakmayın.

Yedek subay olarak askerlik yapıyorum ve sadece 1-2 ay kullanmak için psp almayı düşünüyorum. Beni asıl çeken ff:crisis core gibi sadece psp'ye çıkan bazı oyunları oynamak ve biraz stress atmak. İkinci el alacağım. PSP fat slim 3000 arasında sadece ebat farkı mı var yoksa donanım olarak ta güçleri vs farklı mı? Birinde çalışıp diğerinde çalışmayan oyun vs olabiliyor mu? (donanım farkından dolayı). Ve ikinci el nekadar vermemi önerirsiniz?

Bu arada adaptör şarja takılıyken oyun oynanabiliyor mu? Herhangi bir ergonomik sorun oluyor mu? Çok sordum bilyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
R
17 yıl
İstanbul\u0027da Linux dvd\u0027si alabileceğim/bulabileceğim bir yer.
İyi günler.

İstanbulda yedek subay olarak görev yapıyorum. Misafirhanede kaldığım için internetten indiremiyorum zira bağlantı çok hızlı değil.

Sözün özü, İstanbul'da (Hasdal kışlasına, kağıthaneye vs yakın olursa daha iyi) Ubuntu 9.04 veya OpenSuse 11.1 DVD si satın alabileceğim bir yer var mı? Veya bunlar elinde olan, bulabilecek indirebilecek olan varsa elden veya gittigidiyor üzerinden makul bir fiyata satın alabilirim.

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
R
17 yıl
PES2009 1920x1200 en yüksek grafik ile oynatacak min ekran kartı.
Sistemim,

amd x2 4000+
3 gb ddr2
780g gigabyte anakart.
500 watt Be Quite güç kaynağı
samsung T240 lcd

Arkadaşlar sistemi iş için ve multimedya ağırlıklı kullanıyorum. Aopen htpc kasası var. Yani devasa kartların sığması gibi bi imkan yok. Zaten başka oyunları full grafik 1920x1200 oynamak gibi bi düşüncem yok. Kasaya ati 2600xt boyutundaki kartlar sığıyor.

Neyse hemen sorayım. Bütçe kısıtlı, mümkün olan en ucuz kartı almak istiyorum. Önceliğim ikinci el. Bana bu çözünürlükte full ayar PES oynatacak en düşük ekran kartı lazım. Böyle bir bilgisi veya deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
R
18 yıl
Ubuntu 8.04, yaklaşık 15GB paket arşivi isteyen!
İyi günler beyler.

Yaklaşık 4 yıllık linux ve 2 yıllık ubuntu (aslında kubuntu :) ) kullanıcısı olarak ubuntunun her yeni sürümünü yakından takip ediyorum( daha doğrusu kulanıyorum). Evinde internet bağlantısı olmayan biri olarak ubuntu gibi tek cd'lik bir dağıtımı kullanmadın zorluğunu yaşayarak teccrübe ettim diyebilirim:)

İlk dağıtımım olan debian'ın testing sürümünün tüm deposunun haftalık cd imajları olduğu için üniversitede genişbantın nimetlerinden faydalanıyordum. Ancak ubuntuda ne yazık ki böyle birşey yok. Eh, paket bagımlılıklarını da dikkate alınca ihtiyaç olan extra programları internet kafeden falan indirmek imkansız değilse de imkansıza yakındı. Eh parlak fikirler ihtiyaçtan doğarmış. Bende ubuntu depolarındaki "Packages.gz" dosyalarını alıp bunlardan reget, flashget vb gibi programlar için istenilen boyutta (örn. 100mb'lik listeler) download listeleri oluşturan çok basit bir scrpt yazdım. 7.10 'un tüm depolarını, 8.04'ün ise gereksiz gördüğüm paketler hariç 15gb kadarını bu şekilde internet kafeden indirdim.

Her neyse sadede gelelim. Benim gibi internet bağlantı veya kota sorunu olanlara yardım etmek isterim.
İsteyen olursa bu 4 dvd lik arşivi 7ytl bir fiyata gönderebilirim. Her iki tarafın güvenliği için isteyen olursa gittigidiyordan ilan açabilirim.

Arşiv 64 bitlik. gnome ve kde 3.5.9 içeriyor. İhtiyaç duyacağınız duymayacağınız herşey mevcut. İlgilenenler lütfen mail atsın.

rahjman@gmail.com
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.