D

Teğmen
26 Şubat 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
63 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
Kedim ne cins?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Arkadaşlar Liliyi asyalı bi aileden aldım, ailede cinsini bilmiyor ama bu kedi çok farklı duruyor. Cinsi hakkında fikri olan var mıdır?
D
5 yıl
Bmw X1 Ve Uber
Uber Select yapabileceğim bir araç arıyorum. Bu da ortalama günde 8 saat araç yollarda olacak. Araba eskidikten sonra satmak gibi bir niyetim yok, uberi 2 sene kadar yapıp sonrasında şahsi aracım olarak devam edeceğim. Fazla yakması ve parçalarının pahalı olması gibi durumlar sebebi ile sizin bu aracın ticari kullanımı hakkında yorumlarınız nelerdir? Parça pahalılığı gibi durumlar düşünülünce

100bin km araç alınır mı üstüne bende bir dünya km t koyacağım nihayetinde.

Not: 17 bin dolara 2015 alınıyor, honda civic 2015 model fiyatları 15 16 bin dolar. Fiyat olarak bu modellerden çok uçuk değil.
D
5 yıl
Mazda 3 sol arkadan ses gelmesi sorunu.
2005 model bir Mazda 3üm var. Arabanın bir sürü problemi var ama en canımı sıkanı şu aralar arkadan gelen ses. Otobanda yol düzgün olduğu için sıkıntı olmasada şehir içinde beni sağır edecek.

İlk başta bagajdan geldiğini sanıyordum fakat arabayı boşalttım hala ses geliyor. Ses dışarıdan geliyor sanırım ama olduğu gibi arabanın içinde. Sol arka tekere yakın bi yerlerden tak tak tak diye geliyor. 2 haftadır durum aynı bu problemi yaşayan oldu mu aranızda?

2. Sorum araba hakkında genel bir soru. Araba 210bin km de. Bu takırtı haricinde durduk yere bu ay sunroof bozuldu. 2.3 motor olmasına rağmen zor hızlanıyor gaz yemede bi problem var sanırım çok ses çıkıyor arabadan. Kayışlardan ses geliyor. El freni de son tıka kadar çekmeden bi işe yaramıyor. Şu an bu arabayı satamıyorum. Çünkü üzerimden çektiğim an trafiğe çıkabilir belgesi alamam el frenini yaptırmadan. Sunroof falan da gittiği için değeri kalmadı satsam edeceği hurda fiyatı 300-400 dolar. Yaptırsam Türkiyede değilim işçilik pahalı, değmiyor. Sorum şu, bu arabaların ömrü normalde kaç bin km kadar olur? Ben bu sorunları yaptırmadan arabaya gittiği yere kadar binsem sonra hurdaya versem diye düşünüyordum ama bunun güvenlik açısından bir sıkıntısı olur mu sürüş esnasında, mesela Kayışlardan ciddi ses geliyor kopması gibi durumlar olabiliyor mu? Bu gibi durumlarda canıma kastı olur mu aracın?

Not:Araba ticari olarak kullanılıyor günde 8 saat aralıksız sürüşte, şahsi araba hassasiyetine girmeyelim.
D
6 yıl
Mezuna kalan arkadaşlara ithafen
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar.
Yeni yılınız mutlu, huzurlu, güzel olsun.

Ben en son forumun bu kısmında sonuçların açıklanmasını beklerken forumca ösym sayfasının kodlarıyla oynayarak kafayı yer, troll konu açanlara söver geceyi sabah ederdik.

2014 senesinde sınava ilk girdiğimde boyumdan büyük hedeflerim vardı. Hukuk okuyacaktım ama Gazi Üniversitesini beğenmiyordum. Sınava çalıştım mı? Hayır. Arada bir sabahlar sonra bir hafta dinlenirdim. Okulda dershanede ne dinlediysem o. Herkese de ders anlatırdım. O sene ygs açıklandığında gündüzdü. Sonuç sayfasına baktım bir sürü rakam, yaklaş oku derken 30k olmuşum dedim, dertlendim sigara yaktım. Kuzenim aldı telefonu sustu kaldı. Ne oldu dedim. 30 değil bu 300 dedi.

Şimdi diyeceksiniz ki ulan bi insan kendisini hiç mi bilmez? Bilmez bazen. 300k olacak kadar kötü geçen sınavın kötü geçtiğini dahi anlamamıştım. Zaten kaç sıralama için kaç net lazım ondan da bihaberdim. Yine de güzel zamanlardı. Dh forumda 200k dan 20k ya gibi başlıklar görünce Gazi Hukuk kazanacağıma inandım ve hayatım boyunca büyük konuşmayacağıma yemin ettim oturdum çalıştım. Tabi onun da ütopik bi şey olduğunu düşünmedim. 150k da kaldım.

Mezuna kaldım.

İlk dönem büyük hedeflerle dolu dolu geçerken bunalımlar başladı. Arkadaşlarım gününü gün ederken ben bir yılı heba ettiğimi fark etmem çok zamanımı almadı tabi. Pes ettim zaman zaman. Toparladım ama geri pes ettim. Sınava öylesine girdim çıktım sanki. Heyecan stres yoktu. Soranlara sınavım iyi geçti demeye utandım. 30 beklerken 300ü gören biri olarak haklıydım da. Zaten 150k falan gelir dedim en fazla.
Sonuçlar açıklandığında herkes açıp bakarken ben gitmelerini bekledim. Gizlice bakmak istedim. Bi baktım yine bi dünya rakam başı 55. 500 olamaz heralde derken, evet 55k.

Bu hikayenin sonunda hukuk kazandım falan demek isterdim. Fakat 55i yükseltirim diyecek cesaretim bile yoktu. İlk senemin şokunu hala atlatamamıştım. Arkadaş ortamımda ve sınıfta ygs de en yüksek sıralaması olan kişi olarak Lys de en düşük sıralama yine bendeydi. 80k ya düşürdüm.

Herşey burada başladı. Uluslarası Ticaret yazdım. Bir sene gittim yapamadım, alışamadım. Okul öncesi öğretmenliğine geçtim. İlk sene her gün Ankara hukuk kapısından Ebf'ye yürüdüm. O sıralama ile istediğim yerde olabilirdim ama kendime güvenmedim. 3 senedir üniversite hayatındayken bu sene durup ben neredeyim diye sordum.

Sizlerleyim anlayacağınız. bir sene kaybetmeyeyim derken 4 sene kaaybedenlerdenim. Mezuna kalmayıp yanlış tercih yaptığımda kurtulamayacağımı çok geç farkettim. O kendine güvenmeyen küçük kıza hala kızarım. Sabretmediğim için kaybettiklerime hala üzülürüm. Yaşıtlarım bu sene mezun oluyor belki ama 4 sene daha kaybetmeye hazırım. Geleceğimi kurtarmam gerektiğinin farkındayım çünkü.

Arkadan gelenler. Bize hep anlattılar. Falancanın oğlu 4. sınıfta mühendislik bıraktı, bir dönem dayanamadı.. Hayır, bir dönem değil 5 sene daha okuyacaktı. Çünkü sevemedi bölümünü. Çünkü bilmeden gitti. Senelerini, gençliğini orda yitirdi gitti. Mezun olduğunda tecrübesiz eleman alan her yer gençleri tercih edecek. Ailesine yük olmak istememişti oysa ki bi zamanlar?

Hukuk mu istiyorsunuz? 300k da yapsanız isteyin. Benim ablam Kamu Yönetimi bitirip bu sene Tıp kazandı Ankara'da. Yapamazsın demelerine aldırmayın. Yaparsınız. Ben de yaparım. Yeter ki pes edip istemediğiniz bir yere gitmeyin. İstemediğiniz bölüme gideceğinize meslek edinin, sanatınız olsun, okumayın daha iyi. Mezuna kalın, bi daha kalın. Kimisi bir senede başarır kimisi 3 senede ama kalın..

Yıllar sonra arkadaşlarınızı hakim, savcı, mühendis, öğretmen, doktor olarak gördüğünüzde yerinizi söylerken boynunuz bükülmesin. İstersek ve kendimize güvenirsek neden başaramayalım ki?
D
7 yıl
Mikrofon tripodunu kamera tripoduna çevirme
Arkadaşlar merhaba. Evde sağlam bir tripod var. Çift kollu klasik bir mikrofon tripodu.

Tepe kısmı fotoğrafta görüldüğü gibi. Bunun vida boyutu ne bilemedim. Buna uygun bir başlık bulabilir miyiz?
< Resime gitmek için tıklayın >
D
7 yıl
SSeyir halinde fren ve direksiyon kitlendi (otomatik araç)
Bu gün 2014 model Honda civic aracımla yokuş aşağı inerken yavaşlamak için frene bastığımda fren sertleşti ve basamadım. Tüm gücümle ittirip arabanın hızlanmasını önleyebildim. Yolun sonu bina olduğu için aşağıda sağa kırmaya çalıştım ama direksiyon da aynı şekilde sertleşmişti. Tam kaza yapacakken el frenini çekip aracı durdurdum yolun ortasında.

Arkamdaki aracın sahibi beyefendi aracından inip yardımcı olmak istedi. Ama o da direksiyonu hareket ettiremedi. Anahtarı çıkarıp aracı yeniden çalıştırdığımızda düzeldi ancak araç.

Acemi şoförüm. İlk başta hata yapmış olabileceğimi düşünmüştüm ama yardıma gelenler de anlayamadılar. Bunu daha önce aracın kapısı açıkken yaşamıştım. Aracın kapısı açık kaldığında bu şekilde kitliyordu. Fakat seyir halinde ve kapı kapalıyken, üstelik yokuş aşağı bunun olması beni çok korkuttu. Yavaş gidiyor olmasaydım aracı durduramazdım.


Araç çalıştıktan sonra 15 km kadar sorunsuz sürüp evime geldim.
Başına bu tarz bi şey gelen oldu mu? Bunun sebebi ne olabilir?
D
7 yıl
Falcı 5 de haber alacaksın dedi 5 de açıklanacak
Kesin bilgi
D
7 yıl
Canon 700d vs 600d 1100d?
Yeni alacağım. 700d alacak gibiyim fakat 600d veya 1100d ile arasında çok fiyat farkı var. Performans farkıda çok mudur? İş makinede mi lensde mi?

Bir diğer olarak da ikinci el alırken nelere dikkat etmeli?

D
8 yıl
Bu kız kim?
D
8 yıl
Bu araba ne bulamıyorum bi türlü. (BULDUK)
Arkadaşlar sokakta gördüm çok beğendim bu ne? Ne yazsam bulurum?
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.