B

Onbaşı
09 Ocak 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
71 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
bakıma verilen aracın serviste kaza yapması
olay benim başıma değil ancak aynı marka ve model araca sahip olduğum arkadaşımın başına geldi. araç 2 yaşında suv tipi bir araç. arkadaş aracını yıllık bakım için yetkili servise veriyor. ayrıca garantiden değişecek bir parça için bir hafta boyunca araç serviste bekliyor. bu esnada firmaya yemek getiren kamyonet tipinde bir araçta bizim aracın yanlış park edilmesinden dolayı rampada aracını kaydırarak arkadaşın aracına çarpıyor. aracın otomatik aynası, sol ön kapı ve sol ön çamurluk hasar görüyor. ve tamamen hatasız boyasız olan araç servisin dikkatsizliği sebebiyle zarar görüyor. arkadaş ilgili yetkili servisin 2. el oto alım satımı yapması sebebiyle aracın kazasız haliyle satın alınmasını talep ediyor. ilgili firma araç kasko bedelinin neredeyse yaklaşık 30 bin lira aşağısında bir fiyat söyleyerek işi sulandırıyor. ayrıca kazaya sebebiyet veren yemek şirketiyle bizi karşı karşıya getirerek kendini aradan çıkarma derdine düşmüş durumda. tabi yemek şirketindeki ilgiliye muhatabın kendileri olmadığı söylenmiş olup kendileriyle bir problemlerinin olmadığı ifade edilmiştir. şimdi açıkçası şunu merak ediyoruz. biz ilgili yetkili servise karşı nasıl bir yol izlemeliyiz. sonuçta araç bakım için kendilerine emanet edilmiş ancak kazaya sebebiyet vermişlerdir. bu olayla alakalı en ufak şekilde mahcubiyet ya da telafi edilme yoluna girmedikleri gibi kendilerini de olaydan sıyırma derdine düşmüşlerdir. daha fazla para verip yetkili servise gidiyorsunuz ancak başınıza gelenler tam anlamıyla kepazelik. açıkçası ne yapılması gerektiğiyle alakalı fikri olanlar varsa sevinirim.
B
10 yıl
default boot device missing or boot failed hatası
arkadaşlar lenovo g50-70 serisi notebook aldım. ancak usb den win 8.1 kurmaya çalışırken bios ayarlarından bazı yerleri değiştirdim ve sonrasında default boot device missing or boot failed insert recovery media böyle bi hata aldım ve hiç bir şekilde bioasa girmem mümkün olmuyor. ne yapmam lazım?
B
10 yıl
notebook önerisi?
arkadaşlar 6-7 yıldır toshibanın notebookunu kullanıyordum. ancak cihaz çok ısınıp kapanmaya başladığından yeni bir notebook almaya karar verdim. genel itibariyle de bilgisayarı internet dizi film için ama yoğun bir şekilde kullanan birisiyim. uzun zamandır da bilgisayar piyasasını çok takip etmediğim için son güncel gelişmeleri de pek bilmiyorum.. forumda asus'un x550jk modelini tavsiye eden çok gördüm. sizce onu mu almalıyım yoksa 1200-1500 lira arasında başka bir modele yönelmeli miyim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.