X

Binbaşı
03 Ocak 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
112 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
X
geçen yıl
Smart Access Memory problem
Arkadaşlar Smart Access Memory İnput Lag yapar mı?
Oynadığım oyunlarda Valorant tarzı e spor oyunlarında mouse ile ilgili garip akıcılık hissediyorum.
Smart Access Memory açtığımda farede böyle V-sync açık gibi davranıyor.
Kapattığımda ise normale dönüyor. İnternetten araştırma yaptığımda ise gecikmeyi azaltıyormuş.
Oyunlarda verdiği FPS değeri artıyor bunu gördüm. Ama faredeki bu duruma çözüm yok mudur?
X
geçen yıl
İntel\u0027den Amd\u0027ye geçiş r5 3600
Arkadaşlar önceden i5 8600k işlemci kullanıyordum. Bu işlemci 6 çekirdekli işlemci. Fakat oyunlarda cidden bana uzun süre çok güzel performans verdi. Artık bf5 gibi yüksek işlemci kullanımı isteyen oyunlardan dolayı değiştirme kararı aldım. İşlemci cpu kullanımı genel %90 %100 arasında oluyordu. Düşündüm aslında daha iyi fps alabilirim işlemci kullanımı yetmiyordu. Ama oyunlarda oynamamda sorun yoktu. Asıl niyetim amd r7 5800x3d işlemci almaktı. Fakat şimdilik r5 3600 geçiş yaptım. Bu işlemcide fiyat olarak zararım yok. Zaten yakın bir zamanda tekrar değiştireceğim. Asıl sorun bu işlemciye geçtiğimden beri oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. Fps de ani droplar yaşıyorum. Oyundaki aldığım fps değeri de düştü. Bu işlemci 6/12 çekirdek var oyunlarda düşündüm daha rahat çalışır. En azından i5 8600k işlemciyi aratmaz dedim. Fakat ciddi anlamda 5 veya 10 saniye sonra anlık takılma drop yaşıyorum. Bu gerçekten oyun zevkini bozuyor. İnternetten araştırma yaptığımda birçok kişi bu sorunu yaşamış. Cidden Amd cpu için pişman oldum hissediyorum. Bu sorun Amd işlemcilerde mi var. Yazılım uyumsuzluğumu gibi bir şey mi anlamadım. Fakat bence böyle olmaması lazım. Düşünüyorum R7 5800x3d geçiş yaparken aynı durumu yaşarsam korkuyorum. Yada yol yakınken tekrar intel sistem mi kursam diye düşünüyorum. Düşünceleriniz nelerdir? Bu arada işlemci sıcaklığım genelde 48 ile 52 derece arasında değişiyor. Gayet güzel seviyede ısınma durumu yok. İşlemci genelde 4.0ghz üstünde çalışıyor 4150ghz gibi.
X
5 yıl
Monitör tavsiyesi
Arkadaşlar Benq XL2430 144hz modelini 1700tl alma düşüncem var sizce iyimidir. Başka önerebileceğiniz daha iyi model monitör varmıdır. Bütçem 1700tl sınırda kalıyor.
X
5 yıl
Vega 64 vs Gtx 1080
Arkadaşlar 2 ekran kartı arasında kaldım. Her iki modelde asus strix modelidir. Vega 64 ile ilgili asus strix modelinde çok şikayet gördüm. Özellikle vrm bölgesindeki yüksek derece sıcaklık sorunları ile ilgili asus bu konuda yeni serilerdeki termal pedi değiştirse de yinede yüksek derecede ısınma sorunu varmış. Bu konu hakkında ne söyleyebilirsiniz. Sessizliğe önem verem birsiyimdir. Evdeki sistemde fan hızı max 900-1000 rpm seviyesinde 60 derece stabil çalışıyor. Bu sessizliğe biraz alışkınım açıkcası. Vega 64 ses konusunda beni rahatsız edermi. Ya da hiç uğramadan gtx 1080 mi alayım. Oyunları 1080p çözünürlükte oynacağım. Şuanlık AOC G2260vWQ6 monitör kullanıyorum. Yakın bi zamanda ViewSonic VX2458-C-mhd 24 144hz monitöre geçeceğim. Yardımcı olur musunuz.
X
5 yıl
Bu kadar fark olabilir mi?
Arkadaşlar video bugün yayınlanmış ekran kartı işlemci karşılaştırma videosu üzerine kurulu kanal. Amd r5 2600x 4.2ghz vs i5 8400 3.8ghz ile test yapmışlar. Kullanılan ekran kartı gtx 1080ti ben bu kadar fark olacağını düşünmüyordum intel baya iyi performans veriyor oyunlarda. i5 8400 hem çekirdek sayısı az hemde frekans olarak daha düşük seviyede çalışırken verdiği performans cidden çok iyi videodan bunları gördüm. Amd zen 2 işlemcisi ile bu arayı kapatabilir mi. İntele yüksek fiyat düşük çekirdek sayısı yüksek nanometreden dolayı çok eleştiriyoruz ama performansı iyi geldi.

Video link
https://www.youtube.com/watch?v=Acdd-ph1NOE
X
5 yıl
İşlemci Soğutucu Tavsiye
Arkadaşlar i5 8400 kullanıyorum. İşlemcimden gayet memnunum fakat intel stok fan sesi beni rahatsız etti. Soğutucu almak istiyorum. Özellikle sessiz fp ürünü zaten kullandığım işlemci çok ısınan bir model değil. Stok fan ile genelde en yükse 63 derece gördüm. Bu linklerden hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz. Attığım linkler işlemci modelime uygunmudur.
https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-k32-92mm-pwm-fanli-intel-lga-775-1155-1156-uyumlu-kisa-profil-islemci-sogutucusu-ak-cc7117ep01.html
https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/dark-freezer-x92bl-92mm-4pin-pwm-mavi-led-fanli-2x-isi-borusu-direkt-kontak-amd-ryzen-am4-ve-intel-uyumlu-islemci-sogutucu-dkccx92bl.html
https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-venom-pico-intel-1155-lga-1156-ve-amd-uyumlu-92mm-pwm-fanli-islemci-sogutucusu.html
X
5 yıl
İ5 8400 Anakart Tavsiye
Arkadaşlar aklımda iki anakart modeli var. Bunlardan hangisini alırsam daha iyi olur. Hangisinden daha az sorun yaşarım. Özellikle ram konusunda hangisinin desteği daha fazladır. Yardımcı olur musunuz?

Asus rog b360-g
Asus b360m tuf plus
X
6 yıl
Amd r5 2600 overclock
Arkadaşlar amd r5 2600 stok fan anakart asus b350f strix gaming anakart mevcut. Ben işlemcimi 4.0ghz çıkarmak istiyorum. Overclock pek anlamam yardımcı olurmusunuz.
X
6 yıl
Gtx 980ti Psu Önerisi
Arkadaşlar gtx 980 ti için psu arıyorum. Bana hangi pusuyu önerirsiniz?
X
6 yıl
PS\u0027 DEN XBOX\u0027A GEÇTİM.
Arkadaşlar bu zamana kadar ps3 ps4 ve ps4 pro kullanmıştım. Lakin maddi nedenden dolayı satmıştım. Sonra tekrar canım konsol almak istedi. Bu sefer aklım xbox'a kaydı. Fakat bu zamana kadar hiç xbox kullanmamıştım. Ps'ye göre daha başarısız konsol olduğunu duydum. Exculisive oyunlarının az ve türkçe olmaması gibi olumsuzlukları vardı. Zaten ben ps4 de exculisive oyunlarini bitirmiştim. Xbox araştırınca gamepass ea access gibi çok güzel sistemler olduğunu öğrendim. Dayanamayıp aldım. Bu arada xbox one s 1tb modelini aldım. Bir kaç oyun denememde birşey dikkatimi çekti. Xbox'da oyunların renk kalitesi ps4 den bana daha güzel geldi. Özellikle gta 5 de ps4 de arabaların bol olduğu patlamaların gibi sahnelerde fps dustugunu bana hissetiriyordu. Lakin xbox one s gayet stabil çalışması beni şaşırtti biraz. Forza horizon 3 oyununu çok beğendim. Xbox'da beğenmediğim olay menüsü çok karişık geldi. Nerde olduğumu şaşırır oldum. Controller olarak ps4 de alişkanligimdan dolayi joystikler biraz garip geldi. Fakat ele oturması hoşuma gitti. Zamanla alışırım diye düşünüyorum. Mağazada para ile satılan oyunların Ps ye göre daha pahalı buldum. Ps den fan sesi ve konsolun kasasının çok fazla ısınmasını garip bulurdum. Fakat xbox da kasada ps ye göre nerdeyse hiç ısınmadığını ve fan sesin çok az olduğunu söyleyebilirim. Biraz multiplayer oyunları denicem bakalım nasıl sonuç verecek.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.