K

Yarbay
10 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
19 yıl
MOVED: Utanmaz Microsoft!
Microsoft İşletim Sistemleri:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=2793806
K
19 yıl
Utanmaz Microsoft!
`Utanmaz Microsoft!`
Ciro ve kullanım oranı açısından deve ile pire kadar farklı iki firma olmasına rağmen Apple-Microsoft rekabeti her geçen gün daha da harlanıyor.

Bir dönem Apple Yönetim Kurulu tarafından yönetimden uzaklaştırılan Steve Jobs daha sonra batmak üzere olan Apple'a Başkan olarak döndüğünde Microsoft'un milyonlarca dolar yardım etmesi bile bu kan davasını bitirememişti. Microsoft'un sürekli Apple'dan fikir çaldığı iddiasına oturan bu savaştaki en sert çıkışsa geçtiğimiz hafta Apple Başkanı Steve Jobs tarafından yapıldı. Jobs, "Microsoft utanmadan bizi kopyalıyor" şeklinde tepkisini dile getirdi. Jobs'a göre Microsoft Longhorn kod adlı işletim sis-teminde övündüğü yenilikleri Apple'ın geçtiğimiz hafta satışa sunduğu Tiger işletim sisteminden çaldı.
(Radikal)
K
19 yıl
SPY Vs.den korunmak için XP\u0027nin yeni Güncellemelerini Update edin.!
Merhaba arkadaşlar;
Aşağıdaki linke tıklayarak resimli görüntüyü görmenizi tavsiye ederim.!
Kolay gelsin...
http://forum.donanimhaber.com/m_2571138/tm.htm
K
19 yıl
SPY Vs.den korunmak için XP\u0027nin yeni Güncellemelerini Update edin.!
Merhaba;
Arkadaşlar XP için çıkan en yeni 6 adet güncellemeleri indirin ve Internet korunmanızı yükseltin derim.!

Indirebileceğiniz yeni güncellemeler resimdeki gibidir.!
Herkese kolay gelsin ve başarılar..


< Resime gitmek için tıklayın >
K
19 yıl
Driver için yardım gerekmekte arkadaşlar.!
Merhaba gençler.
Bana "Sanwasupply NT-WL22USV" Driver ve Software bulmanızı rica ediyorum.!
Bu bir USB kablosuz Internet erişimi sağlayan cihazdır. Arkadaşım Bit pazarından almış fakat driverini veya softwaresini bulamadık.
Elinde bu tür cihazı kullanan varsa? Lütfen bana PM atsın. Elindeki CD veya Disketten bir kopya almam için bana yardım edeceğinizi düşünüyorum.!

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
K
19 yıl
Türkçe Norton Antivirüs Çıktı
Türkçe Norton Antivirüs Çıktı
Symantec, Norton Antivirüs yazılımının Türkçe versiyonunu çıkardı. Türkçe Norton Antivirüs paketi ay sonunda, 30 dolar düzeyinde bir satış fiyatı ile raflardaki yerini alacak.

Symantec Türkçe virüs koruması paketinden 180 bin adet satmayı hedefliyor. Symantec-Türkiye Genel Müdürü Gökhan Say, ADSL bağlantıları ile güvenlik paketlerine talebin artacağını öngörüyor. Microsoft’un ücretsiz virüs koruması çıkaracağını açıkladığı pazarda, Symantec yazılım devi ile sıkı sıkıya rekabete girecek.

SYMANTEC, ADSL’İ GÖZLÜYOR
Symantec Türkiye Genel Müdürü Gökhan Say tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, şirketin ADSL pazarı giderek büyüyen Türkiye’yi yakından izlediğini söyledi. İnternet saldırılarının yüzde 75’inin virüs ve solucanlardan kaynaklandığını hatırlatan Gökhan Say, ADSL erişiminin yayınlaşmasıyla Türkiye’de güvenlik sorunlarının ve virüs saldırılarının çok daha sık gündeme geleceğini ifade etti. Türkiye’deki bilgisayarların çoğunun korumasız olduğunu belirten Say, ADSL’in yaygınlaşmasıyla birlikte, yurt dışından daha çok hacker’ın Türkiye’deki kullanıcıların bilgisayarlarını hedef alacağını savundu.

TÜRKİYE’DE BİLGİSAYARLAR KORUMASIZ
Son 6 ay içerisinde Türkiye’nin saldırı başlatan ülkeler arasında 7’inciliğe çıktığını belirten Say, Türkiye kaynaklı saldırı sayısındaki artışın Türkiye’deki bilgisayarların ele geçirildiğine işaret ettiğini vurguladı. Bu süre zarfında PC sayısı veya internet kullanımında ciddi bir artış gözlenmediğini söyleyen Say, şöyle devam etti: “Bizim fikrimiz Türkiye’deki bilgisayarların bir kısmının yurt dışından hacker’lar tarafından saldırıya uğradığı yönünde”. Hacker’lar işletim sistemi veya internet tarayıcısı açıklarını suistimal ederek, kullanıcının bilgisayarını uzaktan ele geçirebiliyor. Trojan programları ile ‘arkakapı’ açılarak ele geçirilen makinelere, bilişim argosunda ‘zombi’ deniyor.

TÜRKÇE NORTON 180 BİN SATACAK
Türkçe güvenlik paketi, ADSL erişimi her ne kadar dünyanın gerisinde olsa da Symantec’in bu pazarı ciddiye aldığının göstergesi.

Symantec Genel Müdürü Gökhan Say, Türkçe Norton paketinin 170 binsınırını aşacağını umuyor.

Türkiye pazarı hedefleri ile ilgili olarak Say, Türkçe paketin yıl sonuna dek 160 bin ila 180 bin arasında satacağını öngörüyor. Symantec’in İngilizce olan mevcut paketi perakende olarak yılda 150 bin, bilgisayarların içinde kurulu olarak ise 100 bin satıyor. Gökhan Say, 2005 yılında İngilizce ve Türkçe paketlerin toplam 400 bin adet satacağı umuyor. Bu rakam Türkiye’de internet kullanıcı sayısının yüzde 7’sine işaret ediyor.

MİCROSOFT İLE REKABETE HAZIRIZ
Microsoft’un da güvenlik pazarına gireceğini açıklaması üzerine, Symantec dünyanın en büyük yazılım şirketiyle rekabete girecek. Bill Gates San Franssico’da yaptığı bir basın toplantısında, halen beta aşamasında olan anti-spyware (casus yazılım temizleyicisi) paketini bu yıl sonunda ücretsiz olarak sunulacağını söylemişti.

Symantec CEO’su John Thompson da bunun üzerine Microsoft ile rekabete hazır olduklarını söylemişti. Symantec yetkilileri sürekli olarak, 20 yıllık tecrübelerine ve pazarın en büyüğü olmalarına vurgu yaparak Microsoft tehdidini savuşturuyor. Ancak pazarda kimse Microsoft’un koruma teknolojileri ve yıl sonunda çıkacak paketleri hakkında net bilgi sahibi değil.

BİLL GATES’İN TERCİHİ NORTON!
Symantec Türkiye Genel Müdürü Gökhan Say, Microsoft’un ücretsiz anti-spyware paketi ile ilgili olarak şunu söyledi: “Geçen haftalarda Microsoft Başkanı Bill Gates, Türkiye ziyaretinde Başbakan Erdoğan’a Windows XP işletim sistemi yüklü bir Tablet PC hediye etti. XP’yi korumak içinse, makinede Norton Antivirüs yüklüydü.”
K
19 yıl
ÇOK BÜYÜK BOYUTLU DOSYALARI MAIL iLE YOLLAMA YöNTEMi
Arkadaşlar,
Herhangi birine veya bir arkadaşınıza mail ile çok büyük bir dosya yollayacağınız güzel bir site ve çok iyi düşünülmüş. ( 1 GB'ye kadar dosya gönderebiliyorsunuz.)

Bu durumda buhttp://s14.yousendit.com/ linke girin ve dosyanızı oraya UPLOAD edin. Yollayacağınız mail adresini, ( isterseniz ) kendi mail adresinizi girin ve yollayın. Karşı tarafa gidecek mailde, gönderdiğiniz dosyaya ait bir link oluyor, kişi o linke tıklayarak sizin gönderdiğiniz dosyayı bilgisayarına indirebiliyor. Böylece gönderdiğiniz dosyayı, almasını istediğiniz kişi oradan DOWNLOAD yapabiliyor.
İsterseniz mesaj da yazabiliyorsunuz.
Hoşça kalın ve kolay gelsin...
K
19 yıl
Acilse? PM\u0027lerinizi info@kitapgibi.com adresine yazın.
Arkadaşlar bana PM ile atmış olduğunuz mesajlarınızı malesef "Serverdeki geçici bir hata nedeniyle" alamıyor ve okuyamıyorum.
Eğer durum acil veya sormak istediğiniz herhangi bir durum olursa? Lütfen info@kitapgibi.com mail adresime yazınız.
Sevgiler ve hoşça kalın..
K
20 yıl
Microsoft\u0027tan Yılın İlk Yamaları
Microsoft'tan Yılın İlk Yamaları
Microsoft 2’si kritik, 3 yama içeren aylık güvenlik güncellemesini yayınladı.

Microsoft Sunucu Ürün Müdürü Tolga Keser, Internet Explorer HTML Help ActiveX'te çıkan kritik açığın (MS05-001) yamandığını söyledi. Açıklar, kullanıcının hacker tarafından tasarlanan siteye tıklamasıyla uzaktan hacker’ın bilgisayara sızmasına veya spyware yüklemesine olarak veriyor.

MİCROSOFT, GRAYHAT’E TEPKİLİ
Tolga Keser, IE help açığını ortaya çıkaran grubun bunu kamuya açmasına tepki gösterdi. "Güvenli bir ekosistem kurulması için kurumlararası koordinasyon olması gerekir" diyen Keser, açığın kamuya açılmasının hacker’ların işini kolaylaştırdığına dikkat çekti. Açığı ortaya çıkaran greyhat adlı grup, daha sonra kodlarıhttp://www.greyhatsecurity.org/sp2rc-analysis.htm adresinden yayınlamıştı.

Kullanıcının bilgisayarına uzaktan erişim imkanı veren açık, SP2’yi yüklemiş Windows XP kullanıcıları dahil Windows XP, Windows 2000, Windows XP 64-Bit, Windows Server 2003, Windows 98, Windows Millennium işletim sistemlerini etkiliyor.

MS05-002 VE MS05-003
Şirketin kritik olarak nitelediği bir diğer açık (MS05-002) da ikon ve imleçlerin yönetim bölümünde çıktı. Keser, Service Pack 2 kullanıcılarının bu açıktan etkilenmediğini belirtti. Kullanıcının bilgisayarına uzaktan erişim imkanı veren açık, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows XP 64-Bit, Windows Server 2003, Windows Server 2003 64-Bit, Windows 98 ve Windows Millennium Edition işletim sistemlerini etkiliyor.

Üçüncü ve "önemli" olarak tanımlanan açık (MS05-003) ise default olmayan Index Services’te çıktı. Microsoft yetkilisi Tolga Keser, açığın sadece bu özelliği aktif olarak kullanan makinelerde etkili olduğunu belirtti. Bu özelliğin default olmaması, açığın riskini azaltıyor.
( 13.01.2005 ntvmsnbc'den alıntı.)
K
20 yıl
Bu da \"Tetris\" Virüsü.
Bu da "Tetris" Virüsü.
Uzmanlar, Windows kullanıcılarını yeni ortaya çıkan ve bilgisayar oyunu Tetris'i kullanarak yayılan yeni bir virüs konusunda uyardı.

Cellery adı verilen virüs, erişebildiği bilgisayara Tetris oyununun kullanılabilir bir versiyonunu yüklüyor. Kullanıcılar oyunu oynarken, virüs, arka planda çalışarak, diğer bilgisayar ağları üzerinde ulaşabileceği bilgisayarlar olup olmadığını tarıyor. Uzmanlar, fazla yayılmamış olan Cellery virüsünün çok büyük bir güvenlik riski taşımadığını belirtiyor.

Güvenlik açığını araştırıyor
Son dönemlerde ortaya çıkan ve elektronik posta mesajlarıyla yayılan virüslerin tersine, bu virüs, etkilediği bilgisayarı aracı olarak kullanarak, aynı ağa bağlı bilgisayarlarda güvenlik açığı olup olmadığını araştırıyor.

Saman altından su yürütüyor!
Kendisini güvenlik açığı bulunan bir bilgisayara yerleştiren Cellery, kullanıcı Tetris oyununu oynamaya başladığında, bu oyuna eşlik edecek bir müzik dosyasını çalıyor. Bu arada bilgisayar ağı üzerinde de bir tarama başlıyor.

Bilgisayarı ağırlaştırıyor
Virüs, bilgisayarlara bir zarar vermiyor. Ancak bu virüsten etkilenen bilgisayar ağlarının çalışması virüsün 'tarama süreci' nedeniyle yavaşlıyor. Windows işletim sisteminin 95, 98, ME, NT, 2000 ve XP sürümlerinin kullanıldığı bilgisayarların bu virüse karşı açık oldukları belirtiliyor.

Oyun zannedilebilir
Virüsle mücadele şirketi Sophos'un sözcüsü Graham Cluley, "Eğer şirketler, bilgisayar ağlarına oyunlar yüklüyorsa ve çalışanlarının bilgisayar oyunları oynamasına izin veriyorsa, kullanıcılar bu virüsü yeni bir oyun zannedebilirler" uyarısında bulunuyor.

Uzmanlardan uyarı
Cellery'den etkilenen bilgisayar sayısının çok fazla olmadığı, yayılma riskinin de düşük olduğu açıklandı. Uzmanlar, fazla yayılmamış olan Cellery virüsünün çok büyük bir güvenlik riski taşımadığını belirtiyor

Sophos ve diğer virüsle mücadele şirketleri, kullanıcıların virüs tarama programlarını güncellemeleri gerektiğini hatırlatıyorlar.
( 15.01.2005 e-kolay'dan alıntı )
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.