X

Binbaşı
30 Kasım 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
331 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
X
2 ay
Priz regülatör işe yarar mı?
Bu linkteki priz regülatör bir işe yarar mı? Bugün PSU mefta oldu. Bilgisayarım açık ve boştaydı hiçbir şey yapmıyordum yük altında değildi. 4lü prizime monitör, kasa takılıydı ve ekstradan şarj aleti(20w) taktım 1dk geçmeden PSU 'dan patlama sesi geldi.
4lü prizde sıkıntı yok, o sırada takılı olan monitör ve şarj aletinde de sorun olmadı, sigorta da atmadı fakat binanın elektrik hattının dandik olduğunu biliyorum.
PSU 'yu servise yollayacağım fakat bu patlamanın tam olarak neyle ilgisi vardır bilemedim. PSU da veya kasanım başka bir yerinde yanık kokusu yok bu arada, sadece patlama sesi geldi ve bilgisayara bir daha elektrik gelmedi. Bu linkteki ürün voltaj dalgalanmalarını engeller mi bir işe yarar mı yoksa UPS tarzı şeylere mi yönelmeliyim? Ya da bu patlamanın bunların hiçbiriyle alakası olmayabilir mi?
PSU Tier B kalitesinde gayet iyi bir PSU.
Highpower Performance Gold 800W


https://www.hepsiburada.com/cata-ct-9187-akim-korumali-priz-reglatr-p-HBCV000005Y015?ftid=sqym7z50ospsyrr8&magaza=Uzman+Grup+Elektrik+Pano+Tasar%C4%B1m+Tic.Lmt&url_src=and-product-detail
X
2 ay
PSU Patladı
Evvet arkadaşlar yıllarca thermaltake'in dandik modelleri, hazır sistemlerle gelen aigo, gamepower psu'lar kullandık ve en son sisteme dedim ki kaliteli bir PSU alayım da sorun çıkmasın diye Highpower Performance aldım, sistem boşta dururken hatta monitör çoktan uyku moduna girmişti güm diye bir patlama sesi geldi ve bilgisayarın fanları usul usul yavaşladı ve durdu.

Şimdi PSU patladığına emin gibiyim çünkü fişi taktığımda led fanlar bir yanıp sönerdi şu an hiçbir hayat belirtisi yok fakat herhangi bir yanık kokusu yok ne PSU'da ne de başka bir yerde.

2 aylık ürün, patlama sebebi ne olabilir ve tekrar yaşanmaması için ne yapabilirim?
Bina eski, elektrik hattı zaten çok sağlam olmadığını düşünüyorum çünkü ütüyü fişe takınca ampuller hafif kararıyor. Benim odada topraklama yok diye banyonun dışındaki prizden 10m uzatma kablosu çektim bilgisayarı ona bağladım ama yine de maalesef bu tatsız olay yaşandı ve patlayınca sigortalar ATMADI.

Uzatma kablosu sapasağlam, şarj aletlerim, laptop'ım, monitörüm takılı sadece kasa vefat gibi duruyor.

Bu bağlamda bu olayı tekrar yaşamamak için ne yapabilirim? UPS mi almalıyım yoksa akım korumalı prizler işimi görür mü? Akım korumalı prizlere baktım maalesef 10M yok maks 5m bulabildim, bunu elektrikçide yaptırma şansımız var mı?

Bu arada tekrarlayayım, PSU yük altında değildi. Boşta duruyordu. 4lü priz kullanıyorum sürekli laptop, kasa, monitör ve şarj kablom(20W) takılı oluyordu. Bugün telefonu şarja taktım, 15-20 saniye sonra bu patlama oldu sanırım bir dalgalanma vs bir şeyler oldu mantıklı bir cevap bulamadım.
X
4 ay
600W 7500F + 7700XT yeterli mi?
Zalman MegaMax 600W 80 PLUS PSU,
2K Ekran + Ryzen 5 7500F + Sapphire Nitro+ 7700XT modelini besler mi? Kasa alacağım için mecbur yanında gelecek eğer beslemezse kasayı alıp PSU'yu da direkt satışa koyacağım duruma göre.

Tam sistem tahminen:
7500F, 7700XT, 32GB 6000Mhz RGB RAM, 1x NVME, 1x SATA SSD olacak, kasada da 4x RGB fan var.
X
4 ay
silinsin
silinsin
X
5 ay
silinsin
silinsin
X
6 ay
Anker Soundcore Liberty 4NC 2449TL
Not: Ben kulaklığı sonradan beyaz modelini baska bir indirimle Trendyol üzerinden satın aldım, söylenilenlerin aksine hiçbir soruna rastlamadım fakat teknoloji bayağı şans işi özellikle de ANCli kulaklıklarda ben de Jabra kulaklığı 3 ay iadesine uğraştım 4 kere değişmesine rağmen. Kısacası şansını denemek isteyenler alabilir, f/p ürün ayrıca Jabra Elite 5'ten çok daha iyi sesi var fakat mikrofon kalitesi o kadar iyi değil biraz düşük fakat sessiz ortamda karşıya çok net ses iletiyor.


14 şubat'a kadar geçerli, SOUNDCORELOVE koduyla bu fiyata düşüyor. Piyasada en uygun Amazon 2786TL 'e veriyor. Nays vb. uygulamalardan cashback ile 250TL alırsınız 2200TL 'e gelmiş olur.

Link: Anker Soundcore Liberty 4 NC Bluetooth Kulaklık - Lacivert (anker-tr.com)

< Resime gitmek için tıklayın >
X
2 yıl
[525 TL] Bloody R80A-1 Wireless Gaming Mouse
Büyük ele sahip kişiler için güzel fırsat, fiyatı diğer modeline göre daha uygun. Pil ve ağırlık konusunda dezavantajı mevcut. Yine de ben bir tane sipariş geçtim memnun kalırsam belki diye.

Boyutlar:
123 x 82 x 43mm

Ağırlık:
150gr w/Battery


https://www.amazon.com.tr/dp/B07CGWRJM4?ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_TNPSPCJBJC65HMNC4NPQ
X
2 yıl
[179TL] HP 280 Kablosuz Mouse
X
2 yıl
95.99TL FIFA 22 Steam
FIFA19 crack oynamaktan ciğerleri solanlar için güzel fırsat.

https://store.steampowered.com/app/1506830/FIFA_22
X
3 yıl
🔥 178TL 🔥 Dark Freezer X120 Kule Soğutucu 12CM - 180W TDP - 53CFM
180W TDP + 53CFM. Fiyat şu an bedava, kule tipi soğutucu almak isteyen kaçırmasın. Bu fiyatta rakibi yok, boş boş yorum yapılmasın.

Dark Freezer X120 Intel & AMD Uyumlu 120mm 4pin PWM Fanlı, 4x Isı Borusu, Direkt Kontak İşlemci Soğutucu (DKCCX120) | Teknobiyotik

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.