E

Binbaşı
31 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme (?)
426 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
2 ay
Word tekrar eden kelimeleri nasıl bulurum??
Merhabalar. başlıktada yazdığım gibi word de tekrar eden kelimeleri nasıl bulurum. ama kelimeyi ben seçmeyeceğim. metnin tamamında tekrar edenleri renklendirmesi yeterli. alttaki metinden örnek vereyim. HMS ve GZZ kodları ikişer kez yazılmış. bunları renklendirerek bana göstermesini nasıl sağlayabilirim. umarım anlatabilmişimdir. teşekkürler.

GZZ: %7.12, DBP: %6.38, ALC: %6.11, AK3: %6.06, HMS: %5.32, AKU: %5.27, GZZ: %5.25, GAF: %4.97, GHS: %4.94, GBV: %4.86, HMS: %4.85,
E
5 ay
Apple Watch Se (2. nesil) Gps 44mm 8.999 tl Teknosa
E
6 ay
Android den ios a drive dan whatsapp yedeği aktarma
İos tarafına yeni geçtim. iosa taşı ile herşeyi taşıdığımı düşündüm ve android telefonumu sıfırlayıp anneme verdim. ama hiçbir whatsapp konuşmam gelmedi. şimdi sorum şuki drive daki yedeğimi iosa nasıl indirebilirim tabiki android cihaz olmadano sıfırlandı artık.. birkaç program buldum ama ücretliler.
E
11 ay
Asus tuf gaming f15 ekran titreme problemi
Arkadaşlar merhabalar. dizüstü bilgisayarımı yeniledim geçen hafta. yalnız bir sıkıntım var (aslından birkaçtane ama diğerleri tolere edilebilir) ekran yenileme hızı 144 hz de iken ekranda internette gezinirken titreme (screen flickering) oluyor. ama hz değerini 60 hz e çekersem herhangibir problem olmuyor. windowsta yalnızca bu iki hz değeri var. nette bir app buldum ara değerleride verebilmek için. yaptım ama 60 hz dışındaki her hz değerinde bu titreme oluyor. aşağıya videoda ekliyorum. yardımcı olursanız memnun olurum. teşekkürler.

NOT: titreme...... nasıl anlatsam böyle ışık patlaması gibi oluyor. videodaki o patlama telefon kaynaklı değil. pc kaynaklı sıkıntımda o zaten.







E
geçen yıl
Dardanel Poşet Zeytinyağlı 120 gr Ton Balığı
E
2 yıl
Laptop wifi-5 kartı wifi-6 ile değiştirme
Merhaba. 2018 LENOVO V330-15IKB model bir laptopım var. wifi kartı intel 3165 wifi5 destekli bir kart. eve 1000 mb internet bağlattım ve modemi wifi 6 ya güncellediğim için laptopın wifi kartını wifi6 destekli bir kart ile değiştirmek istiyorum. daha önce laptopı açıp termal macun yenilemişliğim var. az buçuk yaparım bu işleri. merak ettiğim acaba almayı düşündüğüm intel ax210 wifi6 kart latopımla uyumlumudur. yani bios vs kaynaklı bir sıkıntı yaşarmıyım. servisi aradım konu hakkında bilgi vermediler. yardımcı olursanız memnun olurum.
E
2 yıl
Taahhütüm bitti yardım lazım
Selamlar. Vodafone limitsiz tarifedeyim. Ama artık illallah dedim. Hotspot kotası bir yandan, çekmeme bir yandan, hız rezilliği vs yıldım. Şantiyeciyim iş sonunda odamda pc ve xbox konsolumda film + online oyun oynamak adına sağlam bir internete ihtiyacım var. Öncelikle kesinlikle Turkcell olacak. Çünkü harika çekiyor bulunduğum yerde. Aklımda 2 secenek var biri yüksek kotalı bir mobil tarifeye geçmek, diğeri ise yüksek kotalı vinn + düşük bir mobil paket. Hangisinde daha karlı olurum kestiremedim. Teşekkürler.
E
3 yıl
200 bin tl bütçe ile b-suv (crossover) tavsiyesi
hali hazırda 2014 model i10 aracımı satışa koyup başlıktada belirttiğim gibi bsuv bir araç düşünüyorum. mevcuttaki param bu rakama uzak biraz. ya ihtiyaç kredisi çekip ikinci el bir model almak ya da markaların kendi kampanyalarından faydalanmak. kafama şu ara en çok yatan araç yeni sandero stepway. yeni kasa baya hoşuma gidiyor.

olmazsa olmazlar;

otomatik şanzıman
ikinci elde min 2016 model
düşük hacimli az yakan bir model.


şimdiden teşekkürler.
E
4 yıl
Ps4 Pro dan Pc ye geçmek hakkında
Herkese merhabalar, öncelikle inşallah şu kötü günleri bir an önce atlatırız hepimiz normal hayatımıza geri döneriz.

Evde kaldıkça aklıma paso bir şeyler geliyor, en sonuncusu da bu olay oldu. başlıkta da yazdığım gibi ps in fiyat politikasından ötürü pc ye geçme düşüncesindeyim (için için xbox ıda düşünmüyor değilim). direkt aklımdaki birkaç soruyu sorup cevaplarınızı bekliyorum;

1- ps4 konforu hak. yani kanepeden ds4 tün bir tuşuna basıp cihazı açıp tv den oyunlara erişmek. şimdi alacağım kasa sürekli tv ye takılı kalacak 55 inc 4k tv. birde microsoft kontrol cihazı alıp oyunları oynama niyetindeyim. bu mümkün müdür?

2- online oyunlar için extra para veriliyor mu pc de? (malum psn plus şart bu olay için)

3- oyunların fiyatları. hiçbir oyunu öyle hemen çıkar çıkmaz almam (pes hariç). yani malum ps deki kardeşlik mevzusundan ötürü uygun fiyata oyun alıp satmak mümkün. pc de oyun fiyatları, alıp satma, indirimler vs nasıl işliyor?

4- ps5 fiyatına iyi bir oyun pc kasası alınabilir mi?

Kısaca kasayı tv ye bağlayıp aynı ps4 gibi kullanma imkanım var mı? Daha uygun fiyat politikasıyla tabi. Teşekkürler.
E
4 yıl
Belirli Süreli İş sözleşmesi Sonrası Kıdem tazminatı Hak.
Merhabalar, Hukukçu arkadaşlar bilgi verirlerse memnun olurum;

Karayollarından ihale ile kontrollük ve danışmanlık işi almış bir firmada 3 yıla yakın çalıştım. tabiki iş ihaleli olduğu için işin bitiş tarihi belliydi. biten süre sonundada şirket ben ve benim gibi çalışanlarını işten çıkardı. şimdi ben bu durumda kıdem ve/veya ihbar tazminatı alabilir miyim. bahsettiğim kontrollük ve danışmanlık ihaleleri yıllardır yapılıyor ve daha önce 2 defa kıdem tazminatı almıştım. ama bu son seferde şirket artık vermeyeceklerini dava etmemizi söylediler. tabi öncelikli olarak ara bulucuya gittim ve anlaşamamazlık imzalandı. şimdi dava açmayı düşünüyorum.

Asıl merak ettiğim kanuni olarak tazminat hakkım var mı yok mu. nette araştırdım kimi avukat var demiş kimi yok demiş. işin içinden çıkamadım.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.