R

Teğmen
03 Kasım 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
4 hafta
Sıfır Evde Su Kaçağı
Merhabalar, Aralık ayında sıfır olarak bir daire aldım. Evlilik için aldığım için henüz yerleşmedik. Ancak hafta sonları gidip işlerimizi hallediyoruz, bu süreçte bir tek ara sıra klozeti kullandık. Alttaki kiracı da ara sıra su damlamaları yaşıyormuş klozetin üstündeki asma tavandan, 5 defa kullanım sonucu baya bir su akmış.

Sorum şu, ben şimdi sorumlu olarak sucu çağıracağım sonuçta üstten aşağı akıyor su, ancak ciddi bir maliyet çıkarsa burada müteahhitin bir sorumluluğu olur mu, sıfır dairede yaşanıyor bu olay sonuçta.
R
2 ay
Superonline mı Kablonet mi?
Merhabalar, evlilik sebebiyle yeni eve taşınacağım sıfırdan internet kurulumu yaptırmam gerekiyor. İki firma arasında kalmamın sebebi bu firmaların tv seçenekleri var. Evde merkezi sistem var ama tvyi koyacağım odada yok. Bu firmaların tv hizmetini almak için çanak gerekiyor mu yoksa internet üzerinden mi veriliyor hizmet ?

Eğer cevap çanak gerekmiyorsa ikisi arasında fiyat farkı çok olmadan hangisini internet + tv paketi olarak tercih edersiniz öğrenmek isterim. Teşekkürler.
R
2 yıl
Dell inspiron 5559 ram ekleyememe
Konuyu Dell bölümüne açmıştım ama burdan açmak daha mantıklı olur. https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-5559-ram-ekleyememe--151328834
R
2 yıl
Dell inspiron 5559 ram ekleyememe
Herkese merhaba, konuyu iyi anlatabilmek için biraz hikâyeleştirecegim çünkü teknik anlamda iyi değilim şimdiden teşekkürler.

Öncelikle benim inspiron 7559 bilgisayarıma 8gb DDR3L 1600mhz ram aldım ve taktigimda direkt gördü ve çalıştı. Cihazımda halı hazırda 8gb ram vardı. Arkadaşımın inspiron 5559 bilgisayarında 4gb olan ram belleğe de benim aldığım ram in aynısını aldık 4+8 12 GB yapmak için. Onun da bilgisayarı ddr3l 1600mhz destekliyor.

Arkadaşım halihazırdaardaa 4gb in yanına yeni aldigi 8gb taktiginda PC çalışıyor ama ekran gelmiyor. Sol alttaki ışık beyaz ve kırmızı yanıp sönüyor bu bir hata gostergesimidir bilmiyorum. Yeni aldığı rami çıkardığında eski ramle normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor.
Bunun üzerine arkadaşin yanına gittim, ramde sorun vardır diye bendeki rami çıkarıp ona taktik ama yine çalışmadı. Asıl sıkıntı rami tekrar kendi bilgisayarıma taktigimda benim pc de açılmadı. Sorun neyde olabilir?
Ben kendi bilgisayarımda bios ayarlarını defaultladigimda sıkıntı kalmadı yani ram çalıştı görüyor ama arkadaşın pcsine format dahil tüm sıfırlamalari yaptığımız halde olmuyor.

Bu kadar uzun yazdım ama olay basit bir uyumsuzluk mudur?
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu yeni aldığımız ram
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Bunlar da arkadaşın PC bilgileri




R
4 yıl
Memur ve Mühendis Atamalarının Farkları
Herkese merhaba. Geçtiğimiz yaz mezun olan bir inşaat mühendisiyim, işsizim. KPSS ye başlamayı düşünüyorum ama aklıma bir şey takıldı. 2019 inşaat mühendisliği atamaları diye aradığım zaman atamaların statülerin değiştiğini gördüm. En çok memur olarak atama var, bu atanan kişiler mühendislik yapmıyor mu? Mühendis olarak atananlardan farkı nedir?


ATAMA SONUÇLARI
R
4 yıl
Apple Servis Orijinali Ekran
6s telefonum için uzunca bi süredir ekran bakıyorum, yan sanayi olmasın diye uğraşıyorum ve yeni bir tabirle karşılaştım da 'servis orijinali ekran'. Bu tam olarak nedir bilen var mı?
R
4 yıl
Iphone 6s ekran değişimi hakkında
Merhabalar, Iphone 6s telefonunun zaten ekranı kırıktı ama dokunmatiği çalışıyordu, bir süre sonra dokunmatiği de gitti ayrıca renklerde falan da sıkıntı var yani komple ekran değişimi gerekiyor. Adana'da yaşıyorum ve güvendiğim hiç telefoncu yok, çok fazla telefonlarla uğraşan biri değilim ama tüm tecrübelerim olumsuz telefoncular hakkında. Elim biraz yatkındır ekranı kendim takmak istiyorum ama orijibal ekran nerede bulabilirim bilmiyorum.
Gerçekten burası orijinal ekran satıyor diyebileceğiniz bir yer var mı?

Ekran değişimi videolarına bakarken GSM İletişim videoları çıktı karşıma, şu an sitelerinde 170tl ye değişiyorlar ve orijinal olduğunu iddia ediyorlar, bu kurumla ilgili tecrübesi olan var mı ve 170tl ekran değişimi için uygun mudur?
R
4 yıl
3\u0027te 1 hizmet nedir?
Merhabalar, yaklaşık 1 senedir millenicom kullanıyorum, ara ara superonline çalışanları kapıya gelir ya da telefonla arar sürekli teklif veriyorlar. Ilk kullandıkları argüman ise 'altyapiyi biz sağlıyoruz ama 3'te 1 hizmet veriyoruz' oluyor. Şimdiye kadar bir pazarlama taktiği olarak gördüğüm için onlara sormadim ama son zamanlarda internete canım sıkıldığı için aklıma takıldı. Tam olarak nedir 3'te 1 hizmet? Mesela bana ellerindeki en dandik modemi getirmişler hg253s diye bi modem. Oyunlarda sürekli bi ping fırlaması, 2. Bi telefon bağlansa dizi falan izlenmemesi gibi sorunlar yaşıyorum. Bu arada 50mbps fiber kullaniyorum ama herhangi bi downloadda indirme hızım çok dalgalı. Bunlar modemden kaynaklanan sorunlar mi yoksa hizmette mi bi sıkıntü var?
R
4 yıl
Samsung IMEİ Kayıt Dışı Olması
Merhabalar, konuyu tam anlamadığım için başlığı da saçma yazdım biraz. Annemin kullandığı eski tuşlu bi samsung telefon var. Birkaç gündür yalnızca acil aramalar diye hiçbir işlem yapamıyorduk, arayanlar da ulaşamıyor. Bugün biraz bakınca IMEİ ile ilgili olabileceğini gördüm ve *#06# ile IMEİ öğrenip e-devletten sorguladım. Sorgulama sonucu kayıtdışı olduğu tespit edilen IMEİ yazıyor.

Şimdi bu telefon 1-2 aydır bizde, teyzem anneme vermiş o yüzden nerden geldi ne oldu bilmiyoruz. Telefon da yepyeni duruyor acaba yurtdışından kaçak falan mı geldi?
Bir diğer husus yukarıda belirttiğim sorgulamada yapılan ımei ile telefonun üzerinde yazan ımei uyuşmuyor bu telefon kaçak mı?
E-devlet sorgulamasında marka/model olarak sıemensin bi modeli görülüyor ama telefon samsung.

Bu hususlar telefon hakkında sıkıntı olduğunu gösteriyor ama emin olamadım şu an yapabilecğimiz bir şey var mı? Harç falan ödeyip kullanıma açabilir miyiz çünkü yeni telefon alma şansımız yok. Şimdiden teşekkürler.
R
5 yıl
Kendi kendine paket aktif etme
Herkese selamlar. Vodafone faturasız hattim var. Az önce telefonu normal bir şekilde kullanırken bi sms geldi 7000'den, talebiniz alınmıştır gelen onay mesajindan sonra paketi kullanmaya başlayabilirsiniz diye. Sonra 6tl kesildi hesabımdan ve haftalık oyunpass paketi ile ilgili mesajlar gelmeye başladı. Müşteri hizmetlerini aradığımda vodafone uygulamasından alındığını söyledi ama uygulamayı açmadım bile. Kendi kendine bu iş nasıl oldu.

Daha önce de vodafone'dan 2 3 defa "vodafone faturasıza hoşgeldiniz" temalı smsler geliyordu, mesajlarda 1gb hediye internet hattınıza tanımlanmıştır yazıyordu ama internet falan gelmiyordu. Bugün bu olay da olunca biraz tırsmaya başladım bi olay mı dönüyor diye. Müşteri hizmetleri yardımcı olmadı bi güvenlik problemi olup olmadığı konusunda. Bi fikri olan var mı acaba
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.