F

Binbaşı
29 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
7 yıl
PS4 İçin Projektör Arayışı
Herkese Merhaba,

Yaklaşık 3-4 metrelik mesafeden hem ps4 - hem film hem maç izlemek için bir projeksiyon arıyorum. Bütçem kısıtlı olduğundan ve bir süre daha yükseltme yapamayacağımdan alabileceğim uygun fiyatlı bir projeksiyon arıyorum. Bütçem 600 - 700 TL maksimum. İkinci el olarak bakıyorum. Aşağıdaki modeller için yorumlarınızı ve başka öneriniz varsa almak istiyorum.
Şu ana kadar gözüme çarpan modeller;
Viewsonic PJD5155
Sony vpl-dx122
Acer p1273

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
F
7 yıl
Excel Düşeyarama hakkında
Arkadaşlar Merhaba,

Excelde düşey arama yaparak iki excel dosyası içindeki verileri eşleştirip karşılığına bir exceldeki veriyi yerleştirmek istiyorum. Kendim denedim internette de araştırdım baya ama yapamadım. Formülü hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Örnek:

1.Excelde A sütununda x 20.satırda var. B sütunu boş.
2.excelde A sütununda x 30. satırda var. B sütununda da bir veri var.

Düşey ara yaparak a sütunlarındaki verileri eşleştirip karşısına 2.exceldeki b sütunundaki veriyi yazacak.

Teşekkür ediyorum şimdiden.
F
7 yıl
Yoklama Kaçağıyken Tecil (Eyül\u0027e kadar Tecil alındı)
Merhaba arkadaşlar,

2013 aöf işletme mezunuyum, mezuniyetten sonra askerlik şubesine gidip herhangir bie işlem yaptırmadım. Geçen hafta eve dünde çalıştığım işyerine askerlik şubesinden yoklama kaçağı olduğuma dair yazı geldi. Askere gitmek istemediğim için daha da tecil ettirmek istiyorum. Dün bir üniversiteyi aradım askerlik şubesinden durum gösteren belge alın gelin kaydınızı yapalım, öğrenci belgenizi veririz tecil yaptırırsınız dedi. Bu sabah askerlik şubesine gittim gerekli işlemi yapmak için ama internet bağlantılarında sorun olduğundan beklemen lazım dediler. Şu an bekliyorum.
Yüksek lisansa şu an kayıt olursam tecil ettirebilirmiyim? Aynı durum başına gelen var mı?

Bir gelişme olunca buradan yazacağım.
F
7 yıl
Office Standart 2016\u0027da okunan mailler okunmamış gözüküyor
Merhaba arkadaşlar,

Office 2016'da okunmamış mailim olmamasına rağmen 402 adet okunmamış mail uyarısı veriyor. Yeni mailler geldikçe sayı artıyor ancak o mailleri okuduğumda sayı tekrar 402'ye düşüyor. Okunmamış mail sekmesinde okunmayan mail gözükmüyor. Gelen kutusuna sağ tıklayıp hepsini okundu yap diyorum ancak yine de farketmiyor. Başına bu tarz bir durum gelen ya da ne yapılacağını bilen var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
F
11 yıl
iPhone 5 iOs 7 Beta 4 Update yaparken Bozuldu
iPhone 5 iOs 7 Beta 4 Update yaparken Bozuldu

Telefondan güncellemeyi seçtim.Dosyayı indirdi yaklaşık 250 mb.restart atalımmı dedi kurulum için at dedim.Kurulum başlar başlamaz ekrandaki elma işareti renk değiştirerek geçiyor ve aynı sırada ekranda boydan boya bir çizgi çıkıp kayboluyor.

Video çektim eklerim birazdan.

Dfu mode a aldım ama telefonda ekranda bir ibare yok sadece itunes ta uyardı beta 3 ü gösterdim ama 1602 hatası verdi kurmadı onuda bir süre geçtikten sonra.

Telefon garantili turkcellden ama hiç uğraşmak istemiyorum servisle şimdi.Yardımcı olabilcek varmı?
F
11 yıl
Kablosuz Ev Telefonu
Merhaba,

evde iki adet telefon prizi var. Biri alt kat salonda diğeri üst katta benim kendi odamda.İnternet için modemi'de kendi odamda kurdum.Sıkıntı telefonu alt kata bağladığım zaman telefon kullanıldığı an internet gidiyor.Üst kata telefonu alırsam splitter bağlarsam problem yok.Modemi alt kata almak istemiyorum.Telefonu yukarı bağlasam modemle birlikte kullansam ama aynı zamanda alt kata ekstra bir istasyon tarzında bir şey varmı? Yani alt katta sadece telefon elektrik alıcak üstte kendi istasyonu olacak.Böyle bir şey varmı?Marka model önerirseniz sevinirim.
F
11 yıl
TTNET Nakil Sonrası
Merhaba,

Ay başında yeni eve taşındık.Eski ev ile arası kuşbakışı 80 metre normal mesafe olarak ise 150 metre fark var. Eski ev'de 16mbit tarifesi kullanıyordum ve tam hız alabiliyordum.Herhangi bir problemim yoktu. Modem değerlerim tam yetiyordu. Türk Telekom'un sitesinde eski ev'de interneti sorguladığımda "İşaretlediğiniz binada 10 MBit e kadar ADSL hizmeti verilebilmektedir." diyor. Yeni ev'de ise bina ve tesisat sıfır.Ancak fiziki olarak aldığım değerler aşağıda resimde veriyorum eski ev ile aynı hatta çok az daha iyi.Ama müşteri hizmetleri 8 mbit'e kadar destekliyor diyor şu anki adresiniz.Bu yüzden de tarife'mi 8 mbit olarak değiştirdiler.
Yeni ev'de ise türk telekomdan yaptığım sorgulamada "Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz binaya kadar fiber altyapısı getirilmiştir." demektedir.Yapabileceğim ne var? Santral'e gitsem bir çözüm olur mu? Ben hipernet'e geçerim 35mbit 50mbit tarifeye geçerim derken hızım 8mbit oldu.
Modem değerleri:
< Resime gitmek için tıklayın >
F
11 yıl
ZyXEL NBG-416N Kablosuz Bağlantı
Merhaba,

Elimde ZyXEL NBG-416N ap cihazı var.Modem kapı girişinde bu yüzden bir iki arka oda da sinyal düşüklüğü yaşıyorum.Güçlendirmek için ara bir noktaya bu cihazı koymak istiyorum ama kablosuz olarak bu işlemi yapmak istiyorum.Modem olarak ttnetin verdiği tilgin modem var.Kablosuz olarak birbirlerine nasıl tanıtırım bu cihazları?
F
11 yıl
Ofiste access point kurulumu
Merhaba,
Ofisin krokisini benzeterek çizdim.
Sol tarafta kablosuz modem ve hub göreceksiniz.Airties 6372SO modeli kullanılıyor.Sıkıntı en sağdaki odalarda kablosuz kullanım çok zor.Elimde bir rt 205 modem var bunu access point olarak sağdaki odada kullanmak istiyorum.Şema şu şekilde modem tek bir huba bağlı ethernet ile.Bu hubtan ekranın solundaki iki odaya ve sağ alttaki tek pcnin olduğu odaya geliyor.sağ üstteki diğer odaya da yine aynı hubtan geliyor ama burda bir hub ile tekrar çoğaltılıp 2 ye çıkarılmış durumda.

Benim istediğim şey diğer odaları hiç ellemeden en sağ üstteki oda da bir pc kablolu diğer pc kablosuz(wireless adaptörü mevcut) ve cep tellerinin kablosuz olarak girebilmesi.Yani en sağ üstteki odadaki hubı rt-205'e bağlayıp kullanmak istiyorum mümkünmüdür?
< Resime gitmek için tıklayın >
F
11 yıl
Yeni Ev İçin Ocak Fırın Davlumbaz
Merhaba,

Yeni evde kullanılmak üzere ankastre ürünleri ihtiyacımız doğdu.Modelleri seçmemiz lazım ki müteahhite bildiricez mutfak tezgahının dolabının ölçülerini belirleyecek.
Ocak olarak 5'li ocak arıyoruz.Fırın olarak hepsi standartmış sanırsam gezdiğim sürede bunu gördük.2 tepsili ve geniş hacimli bir model arıyoruz.Ocağa uygun olarak 60 veya 70 cm genişlikte bir davlumbaz arıyoruz.Haftasonu teka, siemens, bosch mağazalarını gezdik.Birinci tercihimiz buzdolabınıda siemens istediğimizden ötürü siemens.ancak tekayı da beğendik.bosch ise elendi.

Siemens ve Teka'da baktığımız modelleri aşağıda yazıyorum.Kullandığınız modelleri varsa yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim.Başka model önerilerinize de açığız.Siemens te fiyat aldık bir bayiden.Axess 4 ay erteleme 10 taksit yapıyorlar.Teka için ise showroomda baktığımız için fiyat alamadık ama liste fiyatlarını biliyoruz.Biraz daha uygun Teka'da ki modeller.

Siemens
OCAK
EC745RF90E : 1475 TL
FIRIN
HB43GT540 : 1400 TL
DAVLUMBAZ
LC76BC530 : 1100 TL

TEKA

FIRIN
HL 850
HL 820
HA 820
HE 605

OCAK
EX 70 5G AI AL TR CI
EX 70 5G AI AL TR
EG 70 5G AI AL TR CI
EG 70 5G AI AL TR

DAVLUMBAZ
DHB 60
DHB 90
DH2 60
DH2 90
NC2 60
NC2 90
DJE 60
DJE 90
DM 60
DM 70
DM 90
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.