K

Yüzbaşı
05 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
71 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
4 yıl
Arduino’da rotary encoder kodlama
Herkese merhabalar. Arduino ile ilgili maalesef bilgim olmadığı için bu konuyu açıyorum.
Elimde bir tane resimde görünen rotary encoder var.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu encoder bildiğiniz üzere tık tık kademeli şekilde dönüyor. Nette video izlerken bunu her 2 tıkta bir sinyal gönderecek şekilde kodluyorlardı. Peki her 1 tık döndürmede 1 sinyal verecek şekilde kodlanır mı acaba? Yapılabilirse kod için yardımcı olabilecek var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
K
4 yıl
Arduino ile retarder kolu yapmak
Arkadaşlar herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere ETS2 oyunu için kendime netten gerçek tır retarder kolu sipariş ettim ve gelmesini bekliyorum. Daha önce h shifter, button box vb yapmıştım ve bunlar için eski bir gamepad yetiyordu. Fakat retarderin etkisi kademeli olarak arttığı için gamepad olmuyor.

Retarderi düzgün çalıştırabilmem için asgari hangi arduino karta ihtiyacım var acaba?
K
4 yıl
kademeli buton tavsiyesi
Sayın elektronik sever arkadaşlar merhaba.Konu umarım doğru yerdedir. Şimdi benim ETS2 oyunu için sinyal kolu ve tırlardaki retarder sistemini yapma projem var. Yıllar evvel yapmıştım fakat şu anda farklı bir direksiyon seti kullanmamdan dolayı yeni yapacağım. Sorum şu: bu retarder kolu aynı sinyal kolu gibi fakat kademe kademe aşağı, yukarı tık tık çekilerek çalışıyor. (bilenler kusura bakmasın sanki tek ben biliyormuşum gibi cümle oldu) bu kolu uygulamam için mesela 5 kademeli bir buton (artık adı neyse) var mıdır acaba? Umarım anlatabilmişimdir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
K
4 yıl
Multimetre ile voltaj ölçümü
Arkadaşlar merhaba. Elimde bir multimetre var. Evimin bir odasındaki avizeyi değiştireceğim fakat sigortayı indirdikten sonra ne olur ne olmaz diye avizeyi bağlayacağım evin elektrik kablosundaki voltajı ölçmek istiyorum. Multimetre ile aynı prizdeki voltajı ölçer gibi mi ölçebilirim. Yani kırmızı probe’u bir kabloya siyah probe’u diğer kabloya dokundurarak mı oluyor?
K
5 yıl
Çalıntı IMEI Hakkında
Merhabalar forum sakinleri,
Umarım konu doğru yerdedir, değilse affola. Çalıntı IMEI nedeniyle telefonum kapandı. Nasıl çalındı bilemiyorum, 1 kere telefoncuya verdim pil değişikliği için tek şüpheleneceğim yer orası ama kanıtlayamam tabi. Şimdi satın aldığım mağazadan fatura kopyasını aldım, nasıl bir yol izlemeliyim telefonu açtırmak için. Sanırım sadece vereceğim 1 telefon numarasında aktif olacak sadece. Konu ile ilgili yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
K
5 yıl
Antalya\u0027da Volvo S40 sahibi olanlar
Herkese merhabalar,
Konu saçma gelebilir fakat Antalya merkezde ikamet edip 2005-2012 yılları arası Volvo s40 özellikle 1.6 D modeli sahibi olan var mı acaba? Ben de bu araçtan almayı düşünüyorum. Fakat gidişi, sürüşü, durması kalkması nasıl görmek istiyorum. Bu nedenle bu araç sahibi birisiyle irtibata geçip en azından o kişinin günlük gittiği rutin rotası neyse yolcu olarak beni de taşırsa en azından fikir edinmiş olacağım. Talebim dediğim gibi saçma gelebilir fakat yardımcı olacak olursa çok minnettar kalırım. sevgiler herkese.
K
6 yıl
Satılan Iphone 5 için istenen fatura
Herkese merhabalar,
Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum umarım öyledir. Olay şu, geçen yıl eşimin kullandığı iphone 5 telefonu birine sattım. Ama satarken herhangi bir sözleşme yapmadık. Direk sattım. Telefonu ben Teknosa'dan sıfır olarak almıştım. Dün sattığım kişi bana ulaştı ve telefonun imei'sinin çalındığına dair uyarı görüntüsü attı ve telefonun kapandığını söyledi. Çözüm için aldığım yere, telefonun faturasını kayıp ettiğimi söyleyip kopya fatura çıktısı almam gerektiğini söyledi. gerisini ben hallederim dedi. Imei çalınma olayı bendeyken olamaz çünkü sıfır aldım ve sadece eşim kullandı. Sattıktan sonra ne yapıldı bilemiyorum tabi. Sizce aldığım mağazaya gidip yeni fatura çıkartıp versem benim için bir sıkıntı olur mu?
K
6 yıl
Lenovo - ekran hatası
Arkadaşlar merhaba,
Şirketin verdiği Lenovo marka telefonu kullanıyorum. Fakat bugün telefonun ekranının resimdeki gibi olduğunu gördüm. Ne yaptımsa düzelmedi. Yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler.< Resime gitmek için tıklayın >
K
6 yıl
İlginç Ram problemim
Arkadaşlar merhaba. Asus x555ln marka model laptop kullanıyorum. Bu laptopta 4gb gömülü ram var. Ben 1 adet daha 4 gb ram alıp laptopun boş ram slotuna taktım fakat ram'i görmedi.(ram uyumlu o kısımda sıkıntı yok)
cpu z programından özelliklere baktm ve garip bir durum dikkatimi çekti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Üstteki resimde "memory" sekmesinde single channel gözüküyor. Yani laptop gömülü olan ram i görüyor bildiğime göre.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu resimde ise "SPD" sekmesine geldiğimde yeni aldığım ramin bilgileri gözüküyor.

Eğer laptop single channel görüp gömülü ram i görüyorsa ikinci resimde nasıl sonradan taktığım ram bilgileri çıkıyor. Bir şekilde görüyor fakat farklı bir işlem mi yapmam lazım? Yardımcı olacak varsa minnettar olurum. Teşekkürler.
K
6 yıl
Bosch fırın sıcaklık butonu
Herkese merhabalar. Sizlere çok acil işim düştü arkadaşlar. Bizde Bosch marka fırın var. Modeli HSV74D050T
Zamanla kullana kullana sıcaklık ayar düğmesindeki göstergeler silindi. Maalesef kek börek yapmak istesek tutturamıyoruz ayarı. Eşiminde yarın bir kaç kek börek yapması gerekiyor. Evinde bu model ve ya benzer Bosch ocaklı fırını olan varsa sıcaklık butonunun resmini çekip atabilir mi? Sipariş verdik fakat pzt den önce gelmeyecek bize de yarına kadar lazım. Tel numaram 555 700 06 22
Herhangi bir şekilde resim atabilecek arkadaş varsa çok çok hayır duası alacak :) herkese iyi akşamlar.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.