M

Yüzbaşı
23 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
96 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
8 yıl
Secure Boot Configuration Nedir? Açılış Hızına Neden Etki Eder?
Merhaba arkadaşlar,
Dell 7537 bilgisayarım var, Windows 8.1 x64 UEFI kurulum yaptım (Samsung 850 Evo 250 gb SSD üzerine), gerekli ssd optimizasyonlarının hepsini yaptım. Lisanslı PC'ye ön yüklü Windows kullanıyorum.

PC 8-9 sn de açılıyor (güç tuşuna bastıktan, masaüstü gelene kadar)

Biostan Secure Bootu açtıgımda daha da kısaldı 5,5 sn de geliyor masaüstü.(Neden Secure Boot hıza etki ediyor?)

Biosta bide şu ayarı gördüm bunun hakkında bilgi alabilir miyim:http://i.hizliresim.com/lrzo0r.jpg

Secure Boot Configuration'a girdiğimde şöyle bir ekran var, reset to default a bastığımda bu uyarı:http://i.hizliresim.com/lrzodp.jpg

Change the Customization'a bastığımda bu uyarı geliyor:http://i.hizliresim.com/1Dn9pp.jpg

Şimdi sorum şu: Yukarıda Customized Signature da Standart Mode var bu gibi değerleri değiştirsem sorun olur mu? Bilgisayar daha da hızlı açılabilir mi? Bunlar hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim, hiç bir yerde bunları anlatan bir yazı bulamadım, sadece Secure Boot üzerinden yüzeysel gitmişler.

Teşekkürler
M
9 yıl
Dell 7537 birden kapanma sorunu
hdd varken hiç yaşamadım daha sonra ssd taktım. ilk günler sorunsuz kullanıyordum. 2-3 gün sonra bi sabah arkadaş pc yi bana uzattık açıkken, hiç bir sarsılma olmadan elime aldım ve direk kapandı pc. açma tuşuna basıyorum hiç bir elektrik gelmiyor, şarja takıyorum ışıklar yine yanmıyordu. daha sonra bilgisayarın arka kapağını söküp bataryayı çıkarıp taktım pc açıldı. çantama koydum bi süre sonra geri çıkarttım yine açılmadı. yine aynı işlemi yaptım yine açıldı bu sefer 3 gün hiç bişey olmadı. az önce pc ye taşınabilir hdd takılıydı (bu hdd daha önce pc den çıkarttıgım hdd, kutuya takıp kullanıyordum). hdd nin usbsini çektim pc yine kapandı fakat bu sefer açma tuşuna bastıgımda ışık yanıyordu sonra yavaş yavaş sönüyordu sanki elektrik gittikçe azalıyor gibi. yani yine açılmadı. daha sonra bi süre bekledim açılmaya başladı.

Bütün bunlar neden olabilir. Ssd den olacağını sanmıyorum güçle alakalı bişey gibi, canımı çok sıkmaya başladı.
M
9 yıl
Avastın uyarısı ve Usb Kısayol virüsü. Yardım istiyorum
geçen gün bi arkadaşımın usb diskini pc ye taktım ve diski adında bir kısayol oluşmuş içinde. Daha sonra başka flashlara da bulaştı. avast free ile tarattım virüs bulmadı ama sürekli uyarı veriyor oda şu:http://i.hizliresim.com/4gMaq7.png

ayrıntılara tıkladıgımda ise şu var:http://i.hizliresim.com/Amk16B.png

engellendi diyor ama silemiyor galiba ve 1 dk da bir aynı uyarı sürekli geliyor. daha sonra kaspersky, win defender, adwanced system care, Mcafee antivürüs hepsiyle taradım fakat virüs bulamadı.
yardımcı olur musunuz
M
9 yıl
Xperia Sp\u0027ye RR Milestone kurdum, sadece 1 sorun var!
Arkadaşlar geçen gün telefona root attım, Resurrection Remix Milestone 5.1.1 romunu kurdum, normal kullanımda gayet stabil çalışıyor. Kyk yurtlarında kalıyorum, ne zaman kyk wifi ye baglansam kullanıcı adı şifre gireceğim sorgulama ekranı gelmiyor tarayıcıda. bazen geliyor giriş yapıyorum biraz sonra telefon aşırı kasmaya başlıyor ve net gidiyor.

Mobil netimde bi sorun yok, hatta başka yerlerdeki wifilerde de sorun yok sadece kyk wifi de sorun çıkartıyor. yardımcı
M
9 yıl
Amazon\u0027dan Samsung 850 Evo alacağım
Yeni çıkan Samsung 850 Evo 250 gb ssd vatan'da 487 TL:http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html
Amazonda ise 130 dolar:http://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-Internal-MZ-75E250B-AM/dp/B00OAJ412U

amazondan almayı düşünüyorum, kargo ve vergi fiyatları ne kadar olur, sizce amazondan almak mantıklı mı?
M
9 yıl
Windows 8.1 Başlangıç ekranı yok
evet arkadaşlar başlangıç erkanım gelmiyor. bilgisayar ayarlarına da giremiyorum, sorunu hiç bi yerde bulamadım var mı bi çözümü ?
M
10 yıl
FIFA 15\u0027li PS4 nerden alırım?
arkadaşlar en uygun fiyata FİFA 15'li ps4 nereden alabilirim. güvenilir ve uygun bi yer olsun istiyorum
M
10 yıl
500-1200 arası.Sadece nete girsin yeter.
Sadece internete girsin ve hızlı olsun bunu yaparken. birde wifi çekim gücü yüksek olsun istiyorum
arkadaşlar mümkünse vatan,teknosa gibi bilindik mağazalardan önerebilir misiniz
M
10 yıl
Gizli dosyalar kendiliğinden açılıyor.
Dell 7537 pc'im var windows 8.1 yüklü. Gizli dosyalar, sistem dosyaları ve dosya uzantıları kendiğinden görünür oluyor. hepsini kapatıyorum fakat pc'yi her açtıgımda yine oluyor. yardım edecek olan var mı ?
M
10 yıl
Gizli klasörler kendiliğinden açılıyor.
Dell 7537 pc'im var windows 8.1 yüklü. Gizli dosyalar, sistem dosyaları ve dosya uzantıları kendiğinden görünür oluyor. hepsini kapatıyorum fakat pc'yi her açtıgımda yine oluyor. yardım edecek olan var mı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.