A

Teğmen
05 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Ofis koltuğu önerisi (gaming chair değil) 2500 TL
Neden bilmiyorum Türkiye'de saçma bir gaming chair aşkı var. Reddit'te falan okuduğum yazılarda top tier görülen gaming chair markalarının koltuklarından bile memnun olan görmedim ve herkes ofis koltuğu öneriyor.

Günümün yaklaşık 8-9 saatini bilgisayar başında geçiriyorum işim gereği. Boyun ve sırt ağrılarım beni mahvetmeye başladı artık. 2500 TL'ye kadar ofis koltuğu önerilerine ihtiyacım var. Şu an 2 ürün gözüme çarptı Nurus Core Pro ve Seduna Thunder Pro. İkisi arasında bariz fiyat farkı var. Bu ikisinden birini kullanmış olan ya da farklı bir marka ofis koltuğu kullanıp öneri yapacakları bekliyorum (:
A
5 yıl
İnternet bağlantısı var ama indirme yapılmıyor
Merhaba.
Sorun bikaç gün önce başladı. Steam'de dota güncellemesi alamadım. Ama bir süredir oynamadığım için pek umursamadım. Sonra Guild Wars2 yüklemeye çalışırken setup'da internete bağlanamıyor. Bir sıkıntı var reset atayım bilgisayara dedim ve sıfırladım her şeyi. Ama yine aynı sorun. İnternet bağlantısı var. İnternetten bir şeyler indirebiliyorum. Steam'de dota dışındaki oyunları indirebiliyorum. Ama Dota ve Guild wars 2 indirilmiyor. Steamde hız 0'a yakın bir yere düşüyor ve scheduled'a atıp indirme duruyor. Guild wars 2'da ise internet hızı 0-1 kb/sn olarak görünüp hata veriyor. Acaba sebebi ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler
A
5 yıl
Origin Access satın alma problemi
Origin Access'i hangi kartınızla satın aldınız? Ben ziraat kredi karti kullandim fakat sonrasinda ban yedim. Ziraat chageback talep etmiş. Ziraatin kyk kredi kartini kullandim yine aynisi oldu. İs bankasi banka karti ve ininal karti direkt kabul etmiyor zaten. Hangi bankanin hangi kartiyla odeme yaparsam sikinti yasamam?
A
6 yıl
İş yeri için kamera, akıllı telefondan izlenebilecek
Merhaba küçük bir iş yeri için kamera takılması gerekiyor. Bilgisayarlardan orta-ileri düzeyde anlarım, fakat güvenlik kameraları hakkında hiçbir bilgim yok. Bir tane dükkanın içine bir tane de dışına takılacak. Olmasını istediğim tek özellik kameraların akıllı telefon ile izlenebilir olması. Dediğim gibi hiçbir bilgim yok farklı donanım gerekiyor mu bilmiyorum. Kayıt cihazı vs. gibi. En ucuz nasıl işimi görecek bir sistem kurabilirim?
A
6 yıl
Paxum kullanan var mı?
Selamlar,
Yurt dışından bir siteden ödeme alacağım. Fakat kesin bir miktar yok. Aylık olarak 100-200 dolar gibi para alabilirim. Yaptığım işin garantisi de yok. Birkaç ay sonra bitebilir. Sorun bu site sadece paypal ve paxum ile ödeme yapıyor. Paypal'ı hala kullanmanın yolları varmış sanırım. Fakat onların da tamamen engelleneceğini öğrendim. Paxum için ise mail atınca WIRE ile transfer edebileceğimi söylediler. Fakat bu işlem için $40-50 gibi bir ücret gerekiyor. 100 dolar transferi için 50 dolar ücret ödemek çok saçma. Visa ve Mastercard olan kartlara $5 + %3 komisyon ile EFT olduğu da yazıyor. Mastercard olan 2 tane kartım var birisi ziraat öteki iş bankası. Bu kartlara EFT yapabilir miyim Paxum'dan? Aklıma bu sorunun düşmesinin sebebi Steam için bazen bu kartlar işe yaramıyor mastercard'ı seçtiğim zaman, mastercard national'ı(türk bayrağı simgesi olan) seçmem gerekiyor. Türk bankalarının kartlarında kullandığı mastercard ve visa olayı farklı olabilir mi diye düşündüm. Paxum Kart almayı da düşünmüyorum senelik 50 dolar ücret de bana göre fazla kesin bir iş olmadığı için.

TLDR: Paxum kullanan var mı? Varsa Paxum'daki parasını nasıl çekiyor?
A
6 yıl
Superonline H255s modem DNS nasıl değişir?
Merhaba, Adobe Creative Cloud kullanıyorum. Fakat sürekli 117 hatası alıyorum. Uzunca çözüm bulamayıp araştırdıktan sonra "H255s modemin kendi içerisinde bulunan ve "değiştirilemeyen" superonline DNS ayarları sebebiyle sorun sürekli olarak tekrarlıyor." gibi bir ibare ile karşılaştım. Farklı linklerden indirme/güncelleme yapmak istemiyorum CC kulanmak istiyorum. Bu DNS ayarını değiştirmenin bir yolu olmalı. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
A
6 yıl
Terletmeyen gaming kulaklık?
Merhaba arkadaşlar. Ben ölüm gibi terleyen birisiyim. Hava sıcak değilken bile terliyorum. Hele yazın oturduğum yerde ter akıyor. Çevremdeki kimse ile aynı değil. Herkesle aynı yolu yürüyünce sırıl sıklam oluyorum. Yazın bilgisayar başında durmak eziyet bacaklarımdan sırtımdan ter akıyor. Öyle fazla terliyorum. 400 lira civarında gaming kulaklık önerisi arıyorum. Önce emin olamadım kulakiçi kulaklık alayım dedim. Sizce gerçekten terletmeyecek gaming kulaklık var mıdır 400 lira civarlarında yoksa kulakiçi kulaklığa mı yönelmeliyim. Hyperx Cloud 2'lerin içerisinde yedek olarak verdikleri earpadler velour dokuda sanırsam. Acaba bunlar yardımcı olacak mıdır bana? Ya da başka kulaklık öneriniz var mıdır?
A
6 yıl
İkinci SSD montajı? Zalman Z3 PLUS
Merhaba. 250GB SSD diskim var ve bir 250 daha koymak istiyorum. Zalman Z3 PLUS kasam var. Fakat gördüğüm ve anladığım kadarı ile kasada 1 adet 2.5' slot var diğerleri 3.5'. Bir şekilde ikinci 2.5' SSD disk montajı yapmam mümkün müdür acaba? SSD'yi satıp 500 almam gerekmez umarım. Hiç HDD takmak da istemiyorum.
A
7 yıl
Touchpad\u0027i devre dışı bırakma. YA PA MI YO RUM
Merhaba herkese. İstediğim şey çok basit. Touchpad'i sonsuza kadar devre dışı bırakmak.

1- Fn tuşum çalışmıyor
2- Bios ayarlarından fn tuşlarını tersine çevirsem dahi normal f1 f2 oluyor asla parlaklık ses touchpad ayarlarına geçmiyor. (kaydettiğime eminim)
3- Touchpad'in kenarında devre dışı bırakacak bir tuş vs yok.
4- Ekran klavyesi aradım ama fn tuşu kullanabileceğim bir ekran klavyesi bulamadım. (fn tuşu var ama 1-2-3 tuşlarını f1-f2-f3'e çeviriyor bu tuş. Yani laptop'ın parlaklık ses ve touchpad açma kapamasını kullanamıyorum.)
5- Touchpad'i kapatan yazılımlar aradım fakat sadece yazarken kapatıyor bunlar.
6- Fn tuşunu başka bir tuşa atamayı araştırdım fakat olumlu sonuç alamadım.

Fn tuşu olan bir klavye almadan ya da bilgisayarı açıp touchpad kablosunu sökmeden bu lanet touchpad'i devredışı bırakabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler
A
7 yıl
Oyun grafiği tasarımı
Merhaba, doğru yere mi konu açtım emin değilim. Eğer yanlış ise kusura bakmayın.

Kafamda bir proje var ve o proje için karakterler çizmem gerekiyor. Konuda tamamen bilgisizim fakat araştırıyorum. Ve gerçekten vakit harcamayı düşünüyorum. Çok emek gerektiren bir iş olduğunun farkındayım. Benim sorum şu aslında. Ufak araştırmalar ile çizim için mouse'un bir yerde yetersiz kalacağını ve dokunmatik ekran + stylus gerekeceğini öğrendim. Hassasiyet konusunda önemliymiş. Minimum bütçe ile yeterli donanıma nasıl sahip olabilirim? Yakın zamanda 4k yı aşkın bir masaüstü topladığım için fazla maliyet ayıramıyorum. Yaklaşık bir şey de söyleyemem çünkü konu hakkında hiçbir bilgim yok ben 1000 lira derim ama ortalama çizimler için bile 3000 gerekir bilemediğimden komik olur. Aşağı yukarı ne tarz çizimler yapmak istediğime dair bir link bırakıyorum. (Hearthstone oyunundaki kart çizimleri). Yardımcı olabilecek dokunmatik ekranlı cihaz önerecekleri bekliyorum.

Not: Genelde tablet önermişler. Yakın bir zamanda laptop'a ihtiyacım olacak. Kendi laptop'umdan çok memnun değilim. Değiştirmeyi düşünüyorum ama kesin değil bu düşüncem. Daha çok tablet önermişler ama touchscreen'i olan bir laptop ile de aynı işi görebilir miyim emin değilim. Touchscreen'li laptop'lardan uzak durun diyor okuduğum pek çok yazı. Emin olamadım. Tablete 1-2k bayılmak hiç içimden gelmiyor sadece çizim yapmak için :(
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.