B

Onbaşı
25 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
36 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
6 ay
HP Laptopta BIOS M2 SSD \u0027yi görmüyor
< Resime gitmek için tıklayın >
Arkadaşlar merhaba herkese,çözemediğim bir sorunum var.
Yardımlarınızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler..

HP Laptopa 500 GB Samsung marka M2.SSD taktım. Windows yüklü sürücümü,SSD içine klonladım.Sonra BIOS'da OS Boot Manager da,Windows Boot Manager kısmında SSD sürücüyü göremiyorum ve başlangıç sürücüsü olarak seçemiyorum.Hala eski HDD sürücüden başlıyor.

İnternette bir videoda; BIOS da UEFI Hard Disk Drive BBS Prioritles seçeneginden giriş yapıp SSD görünür hala getirilir deniyor.Ancak benim BIOS'umda bu bölümde yok.BIOS güncellemesinide HP Support dan indirdim.Yine aynı..
Eklediğim Fotoğraftaki Toshiba HDD eski harddiskim, yeni SSD Samsung marka ve BIOS dan öncelikli olarak seçemiyorum,görünmediği için..

***Ek GELİŞME***
USB Boot'u enable yapıp,Legacy Support'u açınca.Legacy Boot Order'da hem eski HDD hemde yeni SSD yi görmeye başladım.Ancak laptopu başlatırken UEFI ye öncelik verdiği için ykne eski HDD ile windows başlıyor :(
B
4 yıl
Samsung Smart TV Video İzleyememe Sorunu
Samsung UE 55JS8500 model Smart Televizyonum var.Ayrıca farklı bir kaç samsung tv modelinde de test ettim.Tizen işletim sistemli olan bu TV lerde,tarayıcısı üzerinden dizi ve film sitelerine giriş yapılarak video izlenemiyor.İlk zamanlarda böyle bir sıkıntı yoktu,ancak 1-1.5 yıldır böyle bir sorun baş gösterdi.Samsung müşteri hizmetleri bu sorunu çözmede kayıtsız kalıyor ve işletim sistemi Tizen olduğu için,Android TV lerde yapılabildiği gibi alternatif tarayıcıda yüklenemiyor.Android TV'lerde Puffin TV,Chrome gibi alternatif tarayıcılar var.Bu video izleyememe sorunun başlamasıyla birlikte bir sorun daha yaşanmaya başladı;Herkesin bildiği birçok dizi/film sitesi,TV nin kendi tarayıcısına yazılıp açılmaya çalışıldığında da sunucu bulanamadı diyerek,sayfalarıda açmıyor.Ancak bu sitelerde bir yasaklanma v.s. yok.Tablet,telefon ve farklı smart tv lerden sorunsuz açılabiliyor.Bu iki sorun beraber aynı anda başladı ve bir çözüm sağlayamadım,aynı sorunu yaşayan,ya da konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler..

NOT:Youtube,Netflix gibi uygulamalar üzerinden yada tarayıcıdan yazılarak açılabiliyor.Ancak bu iki site dışında tüm film/dizi sitelerinde anlattığım video izleyememe sorunu yaşanıyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.