R

Yüzbaşı
23 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
43 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
10 yıl
Hoparlörlerde Garanti Yok mudur ?
Arkadaşlar Ankara'da ikamet etmekteyim. Aracıma ses ve görüntü ürünleri satan bir yerden 2 adet xetec marka 16 cm hoparlör taktırdım ve 180 tl ödedim. Dükkandan ayrılırken dükkan sahibine fatura ve garanti belgesini sorduğumda "hoparlörde garanti olmaz" dedi. Bu doğru mudur ? Bir de bu lafı duyduktan sonra içime şüphe düştü acaba çakma hoparlör mü sattı diye.
Bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
R
11 yıl
Vga Kablosu Değişti, PC Monitörü Tanımıyor ve Çözünürlük Düşük.ACİL YARDIM.
Merhaba arkadaşlar.Monitörümün orijinal vga kablosu hasar gördüğü için yeni kablo almak zorunda kaldım.Problemim ise monitörümün full hd 1920x1080 çözünürlüğü desteklemesine rağmen yeni kabloyla en fazla 1600x1200 çözünürlüğe kadar çıkabiliyor.

Ekran çözünürlüğü ayarlarında monitörüm normalde marka ve modelini yazarken şu anda "Generic Non-PnP Monitör" olarak gözüküyor.
Bu sorunu nasıl halledebilirim.Şu an 1600x1200 ve görüntü çok kötü.



Ekran kardım:ATI HD 7850
Monitör:BENQ T2200HDA
R
11 yıl
KPSS 2012--Puan 86.2 Atanabilir miyim arkadaşlar ??
Merhaba arkadaşlar.Ben Türkçe Öğretmenliği'nden mezun olmak üzereyim şu an ama daha önce 2 yıllık Büro Yönetimi ve Sekreterlik bitirdim.KPSS 2012 puanım 86.2 ve genel sıralamam 3500, kendi alanımda sıralamam 90.Kasım atamalarında yaklaşık 40 kişi kadar gitti bizim bölümlerden.Haziranda atanma ihtimalim nedir ?
R
11 yıl
FSB 344\u0027ü Geçtiğinde PC Açılmıyor.Neden Sizce ?
Arkadaşlar q8300 işlemcim ve Asus P5G41C-M LX anakartım var.

PCI exp. auto yaparsam, fsb 390'a kadar gidiyor maksimum.
Ancak PCI exp 100'de sabitlersem, FSB 344 üzerinde bilgisayar açılmıyor.344'e kadar birer birer gittim açılıyor.345 ve üzerinde kesinlikle açılmıyor.

Voltaj ayarları "auto" da.

Yardımlarınızı bekliyorum.
R
11 yıl
saat denemesi
mesaj tarihleri hep saçma sapan görünüyor.ne saat ne de tarih tutuyor.deneme.
R
11 yıl
Corsair Neutron GTX Donma Sorunu
Arkadaşlar öncelikle merhaba.Sıkıntım, yeni aldığım corsair neutron gtx masaüstü bilgisayarımda aşırı derecede donmaya sebep oluyor.Sürekli 10 saniyeye yakın donmalar oluyor.Hiçbir iş yapamıyorum.

Madde1:Geçen hafta Sandisk'in bir ssd'sini masaüstü pc'ye takmıştım bir sıkıntı olmadan çalıştı birkaç gün boyunca çalıştı.(Anakartımda bir anormallik olsaydı sıkıntı çıkardı tahminim)
Madde2:Corsair'i laptopumda çalıştırdım win7 kurdum.Yine hiç bir sıkıntı olmadan çalıştı.(Corsairde bir sıkıntı olsaydı laptopumda sıkıntı çıkardı tahminim)
Madde3:Her kombinasyonda sıkıntı çıkmıyor sadece Corsair Neutron'u masaüstü bilgisayarıma taktığımda aşırı donmalar oluyor.

Masaüstü PC anakart: Asus p5g41c l mx AHCI mode seçeneği yok ve Sata2.
işlemci q8300
ekran kartı: ati radeon hd 7850
Ram: kingston hyperx 4gb ddr3

Sandisk masaüstü pc de ve laptopta windowstan 6.9 puan alıyorlardı.
Neutron masaüstü pcde 5.9 laptopta 7.7 alıyor.

EK BİLGİ:Windows 7 kurulurken "yükleme tamamlanıyor" dediği son kısımda çok uzun süre bekletiyordu.
İşletim sistemini iki bilgisayara da en az birkaç defa yükledim.Sonuç aynı.
Sonuçlar aşağıda.AS SSD programı hiç açılmıyor.
Aygıt Yöneticisini açmaya çalıştığımda makine kendinden geçiyor kasılmaktan. :)

Değiştirme: Ekleme.
R
11 yıl
Silinebilir.
Beyler bu soru yüzlerce kez soruldu fakat işin içinden çıkamadım.Z5500 5+1 ses sisteminin 3 hoparlöründen ses alamıyorum.Bir tek internet explorer'dan girdiğim zaman hepsinden ses alabiliyorum fakat chrome veya media playerdan müzik açtığım zaman 3 hoparlörden ses gelmiyor.Sadece ön sağ ve ön soldan ses geliyor. Ses kartım creative sound blaster audgy value.Bütün kabloları doğru taktığıma eminim zaten ayarlarından 5.1 i seçiyorum sınama yaparken hepsinden yeri neresiyse ona göre ses alıyorum(6 hoparlörden de).fakat pc açılırken olsun uyarı sesi verirken olsun 3 tane hoparlörden yani ortadaki ve arka sol sağ dan ses alamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
R
11 yıl
Volume Kontrol Acil Yardım !!
Z 5500 ses sistemimin kontrol ünitesi arızalandı.Bunun üzeriye kontrol kumandasını devreden çıkardım ve yeni bağlantı yaptım.Pc'den sesi kısıp açıyorum.Stereo pot ile ses kontro devresi yapayım dedim ama şöyle bir sorunum var;

Sesi kısmaya başladığımda sistemden zırıltı gelmeye başlıyor.Sesi ne kadar azaltırsam zırıltının seviyesi o kadar artıyor.Çok zırıltı ve az ses alıyorum.

Ayrıca ses komple kısamıyorum en düşük seviyeye geldiğimde bile ses gelmeye devam ediyor.

Çözüm nedir acil cevap bekliyorum arkadaşlar.Devreyi tamamlamadım şu an.Yardım bekliyorum.
R
11 yıl
Sandisk 128 GB AS SSD TEST SONUÇLARI...Sonuçlar neden çok düşük ???
Sonuçlar neden bu kadar düşük çıktı arkadaşlar.Anakartım sata2 destekliyor ama bu kadar düşük çıkması normal mi ? Anakart modelim Asus P5G41C lm-x.Biosta AHCI modu ile ilgili herhangi bir şey yok.
.
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
11 yıl
Basit bir soru-npn transistörün base akımı kollektörden fazla olursa ne olur ?
Arkadaşlar soru gayet açık.Devrede böyle bir durum uygulamak zorundayım.Base ucuna kollektör ucundan daha fazla voltaj vererek tetikleme yapacağım.Uygun mudur ?

Kollektöre +12dc volt sabit, base'e 12-30vac değişken voltaj uygulayacağım.Dediğim gibi base'e vereceğim bu değer uzun süreli olmayacak.En uzunu bir kaç saniyelik voltajlar olacak.Kullandığım transistör TIP41C NPN.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.