M

Yüzbaşı
09 Eylül 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
52 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
8 yıl
USB3.0/2.0 TO SATA/IDE Cable 888U3IS ürünü hakkında
Merhaba arkadaşlar, aranızda bu ürünü alıp kullanan var mı acaba, Online satış sitesi güvenlimidir?
< Resime gitmek için tıklayın >
M
8 yıl
Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M hakkında
Dell Inspiron 15 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M
< Resime gitmek için tıklayın >

Ürünü tercih eden arkadaşlara hayırlısı olsun, iyi günlerde kulanmaları dileğiyle.

Ürünü, freedos (Ubuntu ön yüklü) ya yada windows 10 önyüklü olupta sonradan aldıkları SSD (M.2) diske temiz kurulum yapmak isteyen arkadaşlar olabilir. Mevcut HDD'ye temiz kurulum yapmak isteyen arkadaşlar olabilir.

İnspiron 15 7559 ürününü freedos (Ubuntu önyüklü) olarak tercih eden arkadaşların BIOS yongası içinde kayıtlı bir ürün anağtarı olmadığından Windows 8.1/10 yüklemeleri durumunda yasal ürün anağtarı ile kendileri aktivasyon işlemini gerçekleştirmeleri gerekecektir.

İnspiron 15 7559'u Windows 10 önyüklü olarak satın almış olan arkadaşların herhangi bir aktivasyon yapma işlemi gerekmiyor, temiz kurulumdan sonra internete bağlanıldığın da aktivasyon işlemi kendiliğinden gerçekleşiyor.

Kuruluma hazırlık:
Windows 10 Pro-Home - built 10586 64bit kalıbını indirip USB flash diskine yazdırmanız gerekiyor, Bu iş için en iyi araç Rufus programıdır.

Rufus ile UEFI destekli 64bit Windows 10 USB'den kurulum medyası hazırlamak için kural şudur:
1) UEFI için GPT bölüm düzeni ile USB flash diske yazdıracağınız win8.1 yada win10 iso dosyası 64bit olmalı ve 4GB'tan küçük olmalıdır. UEFI desteği, sadece 64 bit işletim sistemleri için geçerlidir. 32bit işletim sistemlerinin UEFI desteği yoktur!

2) Güvenilen, sağlamlığından emin olduğunuz 64bit 4GB'tan küçük Win10 iso dosyası ve en az 4GB kapasiteli USB flash diskiniz olmalıdır.

3)Rufus ile USB flash diskinize yazdırma işleminde hata alırsanız. 1) madde kurallara uygunluğu kontrol edilmelidir. Yine de hata alıyorsanız indirdiğiniz *.iso dosyası eksik ve hatalı olarak indirilmiş olabilir, bu durum da MD5 Hash değerleri kontrol edilmelidir. Hash değerleri, indirdiğiniz kaynakta ki *.iso dosyasın da belirtilen değerler ile uyuşmuyorsa yeni bir *.iso dosyası indirilmelidir.

İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Rufus programıyla USB'ye UEFI modun da yazdırmak için resimde görüldüğü şekildeki gibi işlem sırasına göre takip edilmelidir!
< Resime gitmek için tıklayın >

Kurulum:
Kişisel verileriniz varsa harici bir ortama verilerinizin yedeğini aldıktan sonra kurulum işlemlerine başlayabilirsiniz.
BIOS ayarlarınız da daha önceden varsayılan ayarlarda değişiklik yaptıysanız önce bunu düzeltmek için PC'nizi yeniden başlatınız.

Yeniden başlatma esnasında F2 tuşuna kesik, kesik aralıklarla basarak Bios'a giriniz. Sırasıyla F9 tuşu ile ayarları varsayılan değerlere alınız, yapılan değişiklikleri kaydetmek için F10 tuşuna basmanızla beraber PC, yeniden başlatılacaktır. PC yeniden başlarken F12 tuşuna kesik, kesik aralıklarla basıp boot setup'a giriş yapmalısınız. Sisteminizi UEFI bölümünde görüntülenen USB flaş (kendi marka ve modeli ile başında UEFI olarak görüntülenir) diskinizden başlatıp formatlama ve kurlum işlemlerine geçebilirsiniz.

Mevcut HDD'ye temiz kurulum yada yeni aldığınız SSD (M.2) diskinize kurulum yapacaksanız varsa HDD'de daha önceden ön yüklü olan Ubuntu yada Window 10'nu silmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde SSD (M.2) diskinize kuracağınız windows ile mevcut HDD'nizde önyüklü gelen işletim sistemi ile çakışma durumları olabilir.

Kurulum işlemleri bittikten sonra internete bağlanıp günceleme işlemlerini gerçekleştirdiğiniz de donanım sürücülerinizin de indirildiğini ve kurulduğunu göreceksiniz. Sonraki aşamada daha güncel olan nVidia, Intel HD Graphics, Wirelles, Bluetooth donanım sürücülerini indirebilir ve kurabilirsiniz.

BIOS Güncelleme:
23 Haziran 2016 itibariyle en son BIOS sürüm Version 1.1.8'dir. Buradan indirebilirsiniz.
BIOS güncellemesi için dosyaya çift tıklayınız. PC, yeniden başlatılacak ve BIOS ortamında tam gaz fan sesi eşliğinde BIOS güncellemesi gerçekleşecektir ve PC'niz yeniden başlatılacaktır.

Ses kartından gelen pıt sesi ve çözümü:
DELL Audio ses denetimini açın, "Hoparlör / Kulaklık" sekmesi başlığı altında; varsayılan olarak Noise Rider onay tıkını işaretleyince her ses çalışta pıtlama sorunu ortadan kalkacaktır.
< Resime gitmek için tıklayın >
Windows 10 PC'niz kullanıma hazırdır.
M
11 yıl
Logitech F710 gamepad\u0027i DVB-S TV kartı uygulamalarında uzaktan kumanda olarak kullan.
Logitech F710 kablosuz Gamepad’ iniz var, PC’ de tutkunu olduğunuz oyunları oynamakta kullanıyorsunuz. PC’ de TV yayınlarını izlemek için bir uydu tv kartı kullanıyorsanız anlatacağımız yöntem sayesinde winLIRC uzaktan kumanda desteği olan DVBViewer PRO, DVBDream popüler DVB oynatıcı programlarda Logitech F710 gamepad’i, bir uzaktan kumandaya nasıl dönüştürebileceğinizi açıklıyoruz.


< Resime gitmek için tıklayın >
Konunun devamını aşağıdaki hotfile adresinden indirebileceğiniz "Logitech F710 gamepad'i uzaktan kumanda olarak kullanımı" adlı resimli, anlatımlı PDF dosyasından takip edebilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >
hotfile.com

Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.