N

Yarbay
31 Ağustos 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
356 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
N
geçen yıl
1 Haftadır Yatan Aracın Titreyerek Çalışması
Otomatik vites i20 aracımı Ankara'da 1 hafta önce park ettim ve bugün 7. gün olacak çalıştırmayalı. Az önce indim çalıştırmaya, hemen çalıştı ama egzozdan ve motordan pırpırpır diye sesler çıkmaya başladı baya zorlandı araba birkaç dakika boyunca. Vitesi D'ye alınca daha da şiddetli sesler gelmeye başladı. Motor ısındıkça sesin şiddeti azaldı ama 10 dakika kadar böyle zorlandı araba, hafif sürdüm durdum falan tam düzelmedi. Sonra kapattım tekrar çalıştırdım, her zamanki sessiz şeklinde çalışmaya başladı sorunsuz şekilde. Bu normal bir durum mu?


Havalar çok soğuk değildi aslında ama 2 gündür soğuk hafif kar falan yağdı bir ara. Araba 2021 model, yakın zamanda bakım zamanı geliyor 30.000 olmak üzere 2. bakımı geldi yani.
N
2 yıl
A101 499 Liraya Köşe Koltuk Takımı Siparişleri İptal Oluyor
Dün 15 dakika içinde başlayıp biten bir A101 kampanyası vardı. Çok sayıda Evdebiz Bella Soft model köşe koltuk takımı 450-500 lira civarlarına satıldı. Bir tane kendime, bir tane de kardeşime sipariş etmiştim. Siparişin biri iptal olmuş, diğeri de iptal edilir muhtemelen. Fiyat hatası gibi görünmüyordu çünkü çok sayıda vardı farklı fiyatlardan.

Normalde fiyat hatası olsa hiç almaya tenezzül etmem ama kampanya diye duyurup (içinde koltuk dışında başka ürünler de vardı) ama kampanya olarak duyurup ucuza satıp sonra iptal etmelerinde kötü niyet arıyorum. Ne yapılabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >
N
2 yıl
Telegram Premium 13,49 Lira (Bilgisayardan Alımlarda)
Bu hafta Telegram Premium özelliği kullanıma sunuldu. Normal kullanıcı için pek bir şey değiştirmeyen ama bol kanalı olup Telegram'da iş yapanlar için önemli güncelleştirmeler sunan Telegram, yurt dışında 5 dolar Türkiye'de 95 liraydı. PC uygulamasını güncelleyip ayarlara girerseniz 13,49 liraya premium alabiliyorsunuz.
N
2 yıl
Akaryakıt Puan Fırsatları (ANA KONU)
Her banka her ay değişik koşullarla akaryakıt kampanyası düzenliyor, takip etmesi zor oluyor. Ana sayfada ilk mesajı her ay güncel tutma niyetindeyim, yeni kampanya oldukça da mesajla destek verirseniz sürekli güncel tutarız ona göre harcama ve puan takibi yapabiliriz.

TEMMUZ KAMPANYALARI BAŞLADI
SHELL - WORLD 15 Ağustos'a Kadar (4 kere 200 liralık akaryakıta 50 TL Shell Puan, 1'ini QR ile ödersen 60TL)
Detay: https://www.worldcard.com.tr/kampanyalar/shell-istasyonlarinda-4-adet-200tl-ve-uzeri-akaryakit-alimina-50tl-yapi-kredi-shell-puan
*
Petrol Ofisi - Maximum 15 Ağustos'a Kadar (4 kere 250 TL yakıta 40 TL, temassız Öde Geç yaparsan 50 TL Maxipuan)
*
Opet - Chippn 31 Temmuz'a Kadar
3 farklı günde yapacağın 250 TL ve üzeri akaryakıt alışverişine toplamda 150 TL'ye varan fayda!https://www.chippin.com//kampanya/YUO03VVP
*
Tüm İstasyonlar - Paraf 17 Temmuz'a Kadar (İlk 250 liradan sonra her 250'ye 20 TL, en fazla 100 TL, market akaryakıt ve restoran dahil)

Tüm İstasyonlar - Vakıfbank 31 Temmuz’a kadar (4 kere 350 liraya 60 lira Worldpuan)




quote:

BİTEN MAYIS KAMPANYALARI


World Opet'te 4 kez 150 TL'ye 50 Opet Puan (Kombo da var)


Harcama tarihleri: 16 Mayıs – 30 Haziran 2022


Puan kazanma tarihi: 8 Temmuz


Puan SKK:


Puan ne olarak yüklenecek: Akaryakıt ve otogaz harcamalarında geçerli Opet Puan


Kombosu: Harcamaları 200 lira üzerinde "mobil ödeme" ile yaparsanız her 200 lirada 4 puan daha kazanırsınız, 800 harcamaya 66 Puan gelmiş olur.






Axess Petrol Ofisinde 4 Kez 200 TL'ye 50 Chip-Para


Harcama tarihleri: 16 Mayıs – 30 Haziran 2022


Puan kazanma tarihi: 4 harcama yapıldığı anda


Puan SKK: Yok


Puan ne olarak yüklenecek: 8 Temmuz'a kadar istediğiniz yerde harcanabilen chippara, 8 Temmuz'dan sonra sadece yakıt alışverişi






CEPTETEB Shell'de 4 Kez 200 TL'ye 50 TL İndirim


Harcama tarihleri: 16 Mayıs – 30 Haziran 2022


Puan kazanma tarihi: 7 Temmuz


Puan SKK: 7 Ağustos


Puan ne olarak yüklenecek: 7 Temmuz'dan sonra yapacağın akaryakıt alışverişinde geçerli olacak ve 11 Ağustos'ta karta yansıyacak






VAKIFBANK 4 kez 350 TL’ye 75 TL Puan (İstasyon şartı yok her istasyon geçerli)


Harcama tarihleri: 01 Mayıs – 31 Mayıs 2022


Puan kazanma tarihi: 7 Haziran


Puan SKK: 21 Haziran


Puan ne olarak yüklenecek: Worldpuan, istediğin gibi kullan






GARANTİ BONUS 4 kez 200 TL’ye 50 TL Bonus


Harcama tarihleri: 16 Mayıs - 30 Haziran 2022


Puan kazanma ve harcama tarihi: 7 Temmuz - 7 Ağustos 2022
N
2 yıl
Nallart\u0027ın Konu Açmadığı Tek Sene, Godzilla Ülkeyi Yıktı Geçti
Her yıl kış aylarında nallart gelip Godzilla şöyle yıkacak, her taraf kara gömülecek diye yazardı ama 10 cm bile olmazdı kar. İlk defa bu yıl Nallart konu açmadı ve neredeyse ülkenin tamamını yıkıp geçen kar yağışları var. :D Üzüldüm kendisi adına, nerede acaba neden kar maşuklarını yalnız bıraktı bu yıl?
N
3 yıl
Vakıfbank 4 adet 150 TL akaryakıta 50 lira indirim (Marka ve pos şartı yok)
<p class="ql-align-justify">Temmuzda da yapmıştı aynı kampanyayı, bambaşka yakıt istasyonlarından aldım hepsini saymıştı. Pos şartı yok, marka şartı yok o açıdan güzel. Tek kötü yanı kazanılan puan 1-11 Eylül arasında tekrar yakıt alınarak kullanılması gerekiyor.</p><p class="ql-align-justify">
</p>
    <li class="ql-align-justify">VakıfBank Worldcard ile akaryakıt istasyonlarından 1-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında farklı günlerde ve tek seferde yapacağınız 4 adet 150 TL ve üzeri akaryakıt alışverişine, 1-11 Eylül 2021 tarihleri arasında akaryakıt istasyonlarından en az 50 TL akaryakıt alımı yapıldığında 50 TL indirim verilecektir.</li><li class="ql-align-justify">Kampanya müşteri bazında geçerlidir. Ek kart ile yapılan alışverişler kampanyaya dahildir.</li><li class="ql-align-justify">Bir müşteri kampanyadan en fazla 50 TL indirim kazanabilir.</li><li class="ql-align-justify">Aynı gün tek seferde yapacağınız 150 TL ve üzeri alışverişlerin sadece bir tanesi kampanyaya dahil olacaktır.</li><li class="ql-align-justify">Kampanyaya sadece VakıfBank Mobil Bankacılık uygulamasında yer alan “Cepte Kazan” üzerinden ''Hemen Katıl'' tuşunu tıklayarak katılım sağlayabilirsiniz.</li><li class="ql-align-justify">Kampanyaya BusinessCard’lar, Bankomat Kart’lar, sanal kartlar, nakit çekim ve yurt dışı işlemleri, mail order ve e-ticaret alışverişi, iptal, iade ve puan kullanımı işlemleri dahil değildir.</li><li class="ql-align-justify">Kampanya kapsamında kazanılan indirim 20 Eylül 2021 tarihinde alışverişin yapıldığı bireysel kredi kartına yansıtılacaktır.</li><li class="ql-align-justify">100 TL-5.000 TL arası peşin akaryakıt harcamalarınızı, işlemden en az 1 gün sonra VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı veya 08502220724 Çağrı Merkezi kanalından faizsiz 1 ay erteleyebilirsiniz, harcamalarınız Ağustos akaryakıt indirim kampanyasına dahil edilecektir.</li><li class="ql-align-justify">TercihKart sahipleri için kampanya katılım bedeli 4.99 TL'dir.</li><li class="ql-align-justify">VakıfBank kampanyayı dilediği zaman durdurma ve/veya kampanya koşullarını değiştirme hakkına sahiptir.</li><li class="ql-align-justify">
    </li>
https://www.vakifkart.com.tr/kampanyalar/4-adet-150-tl-ve-uzeri-akaryakit-alisverisinize-50-tl-indirim-19800
N
3 yıl
PS4 Pri Hesap Eklerken Hata Veriyor ( NP-38551-2 )
Özet: Miles Morales oyununun olduğu hesap hiçbir PS4'te Pri olarak etkinleştirilemiyor.

Geçen ay aldığım Miles Morales oyununu bugün başkasına sattım. PS4 Pri olarak almıştım ve ana hesap olarak etkinleştirmiştim, kendi hesabımdan girip oyunu bitirdim ve bugün hesaptan çıkış yapıp kendi ana hesabımı Ps4'ümde etkinleştirip sattığım kişiye hesap bilgilerini verdim. Sattığım kişi giriş yaptıktan sonra ana hesap olarak etkinleştirmek istediğinde alttaki hatayı aldığını söyledi. (Bir Hata Oluştu, Hata Kodu: NP-38551-2) Sonra sen çık ben gireyim tekrar dedim ve az önce silmiş olduğum hesaba tekrar giriş yapıp ana hesap olarak etkinleştir dediğimde yine aynı hatayı verdi, ben de pri yapamadım. Yani hiçbir ps4'te pri hesap yapamıyoruz şu an hesabı. Sebebi nedir, nasıl çözülür fikri olan var mı? PS4 Sec ve PS5 Pri hakları başkasındaydı hesabın.
Edit: Çık gir falan yaptı herkes en son kendiliğinden düzeldi, nedenini bulamadık. Sonra da hiç başıma gelmedi.




< Resime gitmek için tıklayın >
N
3 yıl
2021 Yeni Clio 1.0 Sce 65 bg nasıldır?
Bugün babam 2021 Yeni Clio 65 bg görmüş bayide. İnternetten bakınca hep 72 bg falan görünüyor, 65 göremedim. Performans hiç önemli değil babam için, otobanda bile 120-130 üstüne çıkmaz. Hız yapmaz. Rampada falan çok sorun olur mu acaba?
N
3 yıl
Google Maps Türkiye Sansürü Rezaleti
Ekşi'de gördüm, kesinlikle destek vermemiz gereken ve ses çıkartmamız, gündem yaratmamız gereken bir konu.

5 yıldır devam eden rezalet. hiç kimse de sesini çıkarmıyor, haberiniz mi yok anlamıyorum ki? yorum yaparak bu konuyu gündeme sokup çözmeliyiz artık. konuyu bilmeyenler için gösterelim:

bu sansür olmayan normal harita görüntüsü: https://eksisozluk.com/img/3douvltw
bu sansürlü kullandığımız harita görüntüsü: https://eksisozluk.com/img/9nqs94ff

yani üstteki cam gibi görüntüyle kullanabilmek varken, senelerdir bize sansürlü bulanık hâlini sunuyorlar. navigasyon açıp uydu görüntüsüyle yolu ve binaları düzgün görüp doğru yerden dönmek varken, bulanık ve sansürlü olduğu için anlaşılamayan şekilde kullanıyoruz uygulamayı. haritadan bir yerin görüntüsüne bakacağınızda orası mı değil mi anlamanız imkansız. sadece bilgisayarda tr uzantısını kaldırıp `yabancı ülkeden giriyormuş gibi yaparsanız` `sansür kalkıyor`, bu da saçmalığın ayrı bir boyutu. fakat bu çözüm android ve ios telefonlarda işe yaramıyor, yani `mobilde senelerdir sansürlü kullanmaya mecburuz`.

yandex, apple maps gibi diğer tüm harita uygulamalarında görüntü sansürsüz ve net. sadece google bu saçmalığı yapıyor. sebebini hiç kimse net açıklamadı, hükümetin bunu istediği belirtilmişti yıllar önce ama diğer harita uygulamalarında net, tr uzantısını silince net, sokak görünümü kullanınca net ama navigasyon kullanırken bulanık. bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok.

lütfen konuya yorum yaparak gündemde tutalım ve birilerini uyandıralım. konu hakkında bir yerlere mail etkinliği de düzenleyebiliriz, bu sorun çözülsün ve şu hizmetten düzgün faydalanalım artık.

kritik yerlerde sansür olmasını anlarım. askeri bölgeler, önemli kamu binaları sansürlensin bunda sakınca yok ve zaten tr uzantısını kaldırınca sadece oralar sansürlü kalıyor, bu olması gereken. ama şu an tüm ülke sansürlü, senelerdir böyle ve `bir şey yapmazsak böyle kalmaya devam edecek`!
N
4 yıl
Kablonet Upload Problemi (Çoğu Oyunda Geç Tepki Süresi ve Sitelerde Yavaş Upload)
Geçen haftaya kadar hiçbir problem olmayan internetimde bir anda Upload problemi olmaya başladı. Fakat sorun şu ki Speedtest gibi sitelerde Upload'ım sorunsuz görünüyor ama Microsoft, Yandex, Steam, Telegram, Whatsapp, Instagram gibi sitelere upload yaparken 1mbps bile alamıyorum, inanılmaz yavaş Upload var. Bu yüzden online oyunlarda da Ping çok yüksek olmamasına rağmen çılgın gecikmeler oluyor. Farklı cihazlarda, pc ve telefonlarda durum değişmiyor. Ama mobil veriden çatır çatır sorunsuz her şey.

Çok garip bir durum. Speedtest sorunsuz, ama çoğu sitede Upload sıkıntılı. Daha 1 hafta önce 90 GB upload yapmıştım OneDrive ile, sorunsuz 5 mbps ile yüklemişti. O bittikten sonra bu sorun başladı, çıldıracağım. Kablonet müşteri hizmetleri sinyal dalgalanması var diyor ama alakası yok çünkü bazen olan bir şey değil, sürekli olarak upload'ım çoğu sitede kötü.

IP değiştirme talebi yaptım değiştirdiler ama hiçbir şey değişmedi. Aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.