S

Yüzbaşı
21 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
144 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
geçen hafta
Twitter, x video izleme
Merhaba Arkadaşlar,

Mobil twitter'dan video izlerken, ileri geri kaydırma yapılabiliyor. Ancak, bilgisayardan giriş yapıldığında, video üzerinde kaydırmaya izin verilmiyor. Öncedn var olam bu özellik, bilgisayardan erişime has olarak iptal mi edildi yoksa bir ayarı mı var ?
S
6 ay
Yerel grup ilkesi düzenleyici
Merhaba Arkadaşlar,

Google chrome ayarlarını kontrol edebilmek için, "yerel grup ilkesi düzenleyici"de, "chrome.adm" eklemesi yapak istedim.. Yönetim şablonları altında, "ekle" deyip,"chrome.adm" yi seçtikten sonra, kapat deyince, " [strings] bölümünde aşağıdaki giriş çok uzun olup kesilmiştir..." şeklinde başlayan uyarı çıkıyor ve ekleme kabul edilmiyor.
Çözümü bilen arkadaşlar iletebilirse sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 ay
Eşleştirme
Merhaba arkadaşlar,
Windows excel'de bir dosyamız var diyelim. Aynı dosyayı, cep telefonuna da aktardık. Bir süre sonra, pc'den excel dosyasına eklemeler yaptık.. Bu eklemeleri telefondaki excel dosyası ile nasıl eşleştirebiliriz ?
Benzer şekilde, pc'de kayıtlı bir müzik dosyasında değişillik yaptığımızda, aynı dosyanın usb bellekteki kopyası ile nasıl eşleriz ?
S
8 ay
Hdmi sinyal yok hatası
Merhaba Arkadaşlar,

Trt'nin "tabii" sitesine üye oldum. Siteye girip menüler arasında dolaşırken herhangi bir sorun yok. Ama, herhangi bir video oynatmak istediğimde, tıklar tıklamaz "hdmi sinyali yok" diyor ve monitörün sinyali kesiliyor. Ancak hdmi kablosunu çıkarıp tekrar taktığımda video sinyali geliyor. Başka herhangi bir sitede böyle sorun olmuyor.
Ayrıca, siteye cepten bağlandığımda da sorun yok.
Bu kadar ilginç (!) bir sorunun sebebi ne olabilir ?
S
9 ay
Logo ve sabit yazıların konumu
Merhaba Arkadaşlar,

Panasonic LCD'm var. Sorun şu: Son zamanlarda, Tv kanal logoları veya ekranın altında çıkan sabit yazıların ( mesela film ve dizi isimleri vs. ) konumu sanki biraz değişti. Logolar, öncedeniçe doğru iken, hafif sola yani ekranın kenarına doğru kaydı. Sağ alt köşede olan tanıtım yazıları dahem dışa hem de ekranın altına biraz daha yaklaştı. Öyle ki, bazen bu yazıların bir kısmı okunamayabiliyor. Eskideb tüplü tv'lerde bu ayarlanabiliyordu ama, lcd lerde böyle bir ayar var mı ?
Son zamanlarda,TV biraz geç açılıyordu. Tamire götürdüm, kondansatör mü nedir onun değeri düşmüş, değiştirdiler. Geç açılma sorunu çözüldü. Ama sanki, ondan sonra mı ne, bu logo ve yazı kayması ortaya çıktı gibi.
Ayarı varsa, bilgilendirirseniz sevinirim.
S
10 ay
Windows 11 dil paketi
Merhaba Arkadaşlar,

Windows 11'in ingilizce görüntüleme dilini tamamen kaldırmak istiyorum. Ayarlardan girip kaldır diyorum. "Emin misiniz" diye soruyor... Evet dememe rağmen, ingilizce dili kalkmıyor. Kaldırmak istememin sebebi de şu : Windows'u türkçeye çevirmeme rağmen, bazen bazı yazılar ingilizce çıkıyor. Mesela karşılama ekranı, hala "Wellcome" diyor, güncelleme yaparken uyarılar sürekli ingilizce çıkıyor vs.
bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba ?
S
10 ay
Müzik bulma
Merhaba arkadaşlar,
Mâlum, google resim yükleme aracıyla bir resim yükleyip kaynağı bulunabiliyor.
Peki diyelim ki, elimizde adını bilmediğimiz bir müzik parçası var.. Bunun tamamını bulabileceğimiz bir uygulama var mı ?
S
geçen yıl
Windows.old klasörü
Merhaba Arkadaşlar,
Sistemi windows 11'e yükseltince, Bilgisayarım altında, windows.old klasörü oluştu. Bu klasör tam (!) olarak nedir ? Eğer eski windows 10 ile ilgiliyse, tutulmasının mantığı nedir ? Güvenle silinebilir mi ? Silen arkadaşlar oldu mu ? Bendeki boyutu ~ 30 GB
S
geçen yıl
Hızlı başlat menüsü
Merhaba Arkadaşlar,

Windows 11'e geçtim. Windows 10'da görev çubuğu üzerinde oluşturulan hızlı başlat menüsü, windows 11'de nasıl oluşturulur ?
S
geçen yıl
On board ethernet mi harici ethernet mi ?
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni sistem kurdum.
On board ethernet intel l219-v 1 GB
Harici ethernet kartım ise, Tp link TG 3468 10/100/1000 Mbps IEEE 802.3 PCIe
Bu kartı eski anakartın etherneti bozulduğu için takmıştım. Yeni anakartın on board etherneti ile kıyaslanırsa, hariciyi takmam gerekir mi ? On board ethernet ile hız vs. açısından arasında fark olur mu ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.