A

Teğmen
28 Ağustos 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
64 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
11 yıl
Kenan ÖZHALK \"kenakord08\"hakkında
İşte Kenan Hocanın isyanının sebebi

"Kenakord08"

Değerli Arkadaşlar...
Açtığım konular kural dışı kabul edilerek Silinmekte ve sizleri konu hakkında hiçbir şekilde bilgilendirememekteyim... Emin olun bu yöntem Askeri sıkıyönetimde bile uygulanmamıştır.. hayretler içerisindeyim.. Siz değerli forum arkadaşlarıma bunları anlatamıyor olmam inanin beni çok üzüyor... Tamam Artık Pes ediyorum .. meydandan çekiliyorum... Sağlık ve selametle hoşçakalın....
____________________________
Kadisi bere - Hopuyi koçi


Ben bu kadar zamandır, eski bir dost diye hitabede bildiğim bir insanın en azından ne yapıp ne yapmayacağını anlayacak ve bunu değerlendirebilecek kadar, olgunluk ve deneyime sahibim. O nedenle de konunun ne olduğu beni hiç mi hiç bağlamıyor.
Forum bazında verilen unvanın benim nazarımda her hangi kıymeti harbiyesi yoktur. Benim için önemli olan etiketlerdeki payeler değil, kişinin kendisinin hak ettiği unvandır. Unvan şekli ne olursa olsun benim için her zaman özüne sözüne itibar ettiğim saygın bir kişidir ve daima öyle kalacaktır.
A
12 yıl
LED\u0027 lerin voltajları...
Bir şekilde elimize geçen her hangi bir ledin kaç volt olduğunu bilmiyorsak bunu öğrenmek için bu tablo bize çok yararlı olacaktır. Hemen hemen tüm standart ledler bu tabloda yer alıyor......

< Resime gitmek için tıklayın >
A
12 yıl
AC den tam dalga DC elde etmek
Arkadaşlar,
Bu konuda forumda zaman zaman farklı görüşlerin olduğunu bilerek tereddüte mahal kalmaması için bildiklerimi paylaşmak istedim.
Orta uçlu bir trafodan (AC) hem iki diyot bir orta uç ile ve hemde çift uç ve köprü diyotla elde edilen DC gerilim TAM DALGADIR.

Tam dalga premsip

< Resime gitmek için tıklayın >

Orta uç ve iki diyot

< Resime gitmek için tıklayın >

İki uç ve köprü

< Resime gitmek için tıklayın >

Yarım dalga bağlantısı

< Resime gitmek için tıklayın >

Orta uçlu bir trafodan,orta uç kullanılmadan iki uç ve köprü ile trafonun her bölümünün toplamı kadar DC voltaj elde edilir. Yani 2x12vAC trafodan 24v DC elde edilir.
Aynı trafodan, Orta uç ve iki diyot ile alınan DC gerilim ise trafonun bir bölümünden alınan voltaj kadar DC volt elde edilir. Yani 2x12v AC trafodan 12v DC elde edilir.
Orta uç ve iki diyot ile alınan DC gerilimin, orta uç kullanılmadan iki uç ve köprü ile alınan DC voltajın; yarısı kadar olması (12=24/2) bu bağlantının yarım dalga olduğu anlamına gelmez. Sadece bağlantının bir gereğidir.
Bu çıkışlar kondansatör ve diğer elemanlarla donatılarak DC güç kaynaklarıelde edilir.
Ben genel DC voltaj elde edilmesi hakkında bilinmesi gereken TEMEL BİLGİLERİ paylaşmaya çalıştım. Umarım yararlı olur.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.