DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
L

Onbaşı
20 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
14 yıl
İleri C++ Eğitimi - Ankara
Arkadaşlar selamlar, Ankara'da C++ eğitimi alabileceğim bir kurs ya da kişi tavsiye eder misiniz?
L
16 yıl
Step motoru tam tur döndürememe sorunu
Arkadaşlar selamlar, PIC programlamaya yeni başladım, kafamda yapmak istediğim bir proje var. Öncelikle adım adım gitmek istedim. Projenin bir bölümünde step motorun tam tur (360 derece) dönmesi gerekli olduğundan onu denemek istedim önce. Devreyi Proteus'da kurdum, programını yazdım, tam düşündüğüm gibi çalıştı. Ancak gerçekte devreyi kurup PIC'e programı attığımda step motor tam tur dönmedi. Motorun yaptığı şu; 8 step atıp motor ilk başladığı yere dönüyor. Yani kısacası tam tur dönmüyor, dar bir alanda gidip başa dönüyor. Kodun can alıcı kısmı şu;

 
while(1)
{

output_b(0b00000001);
delay_ms(10);
output_b(0b00000011);
delay_ms(10);
output_b(0b00000010);
delay_ms(10);
output_b(0b00000110);
delay_ms(10);
output_b(0b00000100);
delay_ms(10);
output_b(0b00001100);
delay_ms(10);
output_b(0b00001000);
delay_ms(10);
output_b(0b00001001);
delay_ms(10);

}


Yani klasik olarak step motor döndürmek için yarım adım uyguladım, ama simulasyonda çalışırken gerçekte olmadı. Sizce problemin kaynağı nedir?
L
17 yıl
C# ve PIC Programlama
Selamlar, C#.net ile seri portla PIC programlamak istiyorum. Acaba C# ile PIC programlamak mümkün mü? Bilen arkadaşlarım acaba kaynak olarak yönlendirebilirlermi beni. Google diyez işareti (#) ile arama yapamadığımdan istediğim sonuçları bulamadım açıkcası.
L
20 yıl
Kaspersky sorunum.(failed uyarısı)
merhaba arkadaşlar.yeni bi laptop aldım.kaspersky'i ilk kurduğumda düzgün çalışıyodu.ama 2 gündür kaspersky antivirus monitor çalışamıyor.sağ tıklayıp start diyorum.önce çalışıyo görünüyo.2-3 saniye sonra failed gösteriyo.sistemde güvenlik duvarı felan var.onları devre dışı bıraktım.ama olmadı.bilenler bi yardımcı olursa sevinirim.teşekkürler.
L
20 yıl
dell inspirion d6000 laptop yardım
slm arkadaşlar.3 gün önce dell inspiron d6000 laptop aldım.denetim masasından kullanıcı hesaplarına girmeye çalıştığımda aşşağıdaki uyarıyı alıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

yani kullanıcı hesaplarına giremiyorum.ne yapmam lazım ?teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.