E

Er
15 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
18 yıl
Windows XP x64 Edition\u0027da Türkçe Karakterli Dosya Adı Problemi
Arkadaşlar merhaba,

Birkaç gün önce Windows XP 64-Bit sürümü olan x64'ü kurdum. Fakat sistem ingilizce olduğu için Türkçe karakter içeren dosyaları açmada sorun yaşıyorum. Örneğin ACDSee ile ismi "ağrı dağı" olan bir dosyayı açamıyorum, öyle bir dosya yok diyor. Winamp ile dosya adı içinde Türkçe karakter olan mp3'lerimi media library'ye atamıyorum. Winamp onları görmüyor.

Kısacası Türkçe karakterlerle başım dertte. Denetim masasındaki klavye ayarlarını Türkçe yaptım, zaten o sayede şu an size türkçe karakter içeren bir mesaj yazabiliyorum Ama yine de bahsettiğim problem çözülmedi.

Bunu nasıl çözebileceğim hakkında bir fikri olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim, çalışmalarınızda başarılar,

Kolay gelsin.
E
18 yıl
Taskbar donuyor (Sorun fanda mı, anakartta mı?)
Arkadaşlar merhaba,

Son zamanlarda (son iki üç gündür) bilgisayarımın taskbar'ı (saatin, başlat menüsünün falan olduğu bar) bilgisayarı açtıktan belli bir süre sonra donuyor. Hiçbir şekilde işlem yapamıyorum. Sadece o an açık olan pencereler arasında alt+tab ile geçiş yapabiliyorum hepsi o. Ctrl+Alt+Del yapamıyorum, işe yaramıyor. İşletim sistemim WinXP, işlemcim AMD Athlon64 3800+ X2, anakartım ASUS A8N-SLI Premium, 1 GB ram'im var, ekran kartım da ATI Radeon x700pro (256Mb).

Problem ne olabilir sizce? Ben işlemci fanından şüphelendim ve dün gece o soğukta camı pencereyi açtım, kasayı da açtım ve odamı soğuttum. Haliyle işlemciye de direk soğuk hava gidiyordu. Anlayacağınız işlemciyi ilkel yöntemlerle soğutmayı denedim. Yine donma oldu ama normal süreden daha geç dondu bilgisayar. Problem anakarttan kaynaklanıyor olabilir mi? (Lütfen hayır diyin de rahatlayayım.)

Son olarak sorunun işletim sisteminden olabileceğini düşündüm ama bu ihtimal bana çok zayıf geliyor. Daha önce anakart ve her nevi fan yakmış biri olarak işletim sistemi ihtimali çok çok zayıf geliyor. Yine de bu akşam WinXP'nin 64 bit sürümünü kurup bir de öyle bakacağım, belki problemim hallolur.

İlginize teşekkür ederim,

Sevgiler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.