!

Onbaşı
15 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
363207 Gün Cezalı
356650 gün 3 dk.
Gönderiler Hakkında
!
18 yıl
Xp\u0027de Çok Acayip Bir Sorun..
merhaba.xp pro ile ilgili bir sorum olacaktı.geçen gün bilgisayarımı kullanırken,bir belge yazdırmak istedim.yazdır dedim,birkaç saniye sonra lexmark'ın yazdırma programı hata verdi,gönderme dedim..fakat belgeyi yazdırdı..aynı dosyayı biras düzenleyip bir daha yazdırmak istedim,fakat bu sefer takıldı.10 dk kdr bekledim yazdırır diye,yapmadı,sonra sil dedim..siliniyor'da kaldı bu sefer :)

herneyse,bunlardan sonra,bilgisayarı normal bir şekilde yeniden başlattım.ama bilgisayar açıldığında desktop yoktu! task manager'dan explorer.exe yi kapayıp tekrar açtım,olmadı.bir daha reset attım,yine olmadı.sonra yüklü olan,ve sorunsuz kullandığım service pack 2'yi sildim.win xp'im sp1 ile entegre olduğu içn,otomatikman o yüklendi..ve masaüstü eski yerini aldı..

bundan sonra,windows repair yaptım,eksik dosya felan vardır diye,bitti ve yine masaüstüm geldi,bir sorun yok..ardından sp2 yi tekrar yükledim..ve yine hüsran,masaüstüm yok.task manager'dan heryere girebiliyorum fakat explorer.exe açılmıyor.

neden sonra,aklıma geldi.msconfig'den hizmetlerin tamamını kaldırıp,2 şer 3 er açıp reset attım bilgisayara ve açıldı.ta ki KABUK DONANIM ALGILAYICI sını açana kadar.bu hizmeti açmazsam,bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.şimdi 1.sorum,bu hizmetin bana ne yararı olduğu? yani devre dışı bırakıyorum,böylece windows normal bir şekilde açılıyor.otomatik yada elle yaparsam,desktop gelmiyor.iexplore komutu üzerinden C ye,Belgelerim'e,İnternet'e vs girebiliyorum.internetten bu servisin dll si olan shsvcs.dll yi bulup değiştirdim,fayda etmedi.ne yapsam sizce?

2.sorum ise,bu sorundan hemen sonra ortaya çıkan(daha doğrusu benim farkettiğim) bir olay.Windows Image Acquisition (WIA) hizmetini başlatırsam şayet,bu seferde Bilgisayarım'a girmiyor :) ilginç bir sorunlar zinciri..format atmadım,çünkü 1 hafta önce yapmıştım.anladığım kadarıyla webcam'de kullanılıyor bu.birde mp3 player'imi takınca görmüyor,muhtemelen bundan..bende webcam'in programı var,onun aracılığı ile resim çekiyorum.ama mp3 içn bir alternatif yok,usb yığın depolama olarak görüyor ama bilgisyarımda yok..Bu serviside devre dışı bıraktım,Bilgisayarım normalce çalışıyor :)

Cevabınızı bekliyorum..
!
18 yıl
Kabuk Donanım Algılaması!
beyler selam..bu hizmeti devreye sokunca,bilgisayarımda masaüstü gelmiyor,bilgisayar açılırken yani..kapatınca,açılıyor,fakat bu seferde bilgisayarıma girmiyor..ne yapmalıyım çok muzdarip konumdayım
!
18 yıl
Desktop Gelmior Acil Yardım!
beyler selam..hiçbir sorun yokken bilgisayarımı yeniden başlattım,fakat masaüstü gelmiyor,tüm işlemler açılıyor,explorer.exe de öyle,ama masaüstü yok.kapatıp açıyorum explorer.exe yi,6000 küsürde sabit kb kullanımı..ne yapmalıyım?virüs girmiş olacağını zannetmiyorum,kaspersky var.yenidende kurdum internet explorer'i şimdi sp2 yi yeniden yüklüyorum,olmazsa ne yapayım?
!
18 yıl
Masaüstüm Yok Acil Yardım!
beyler hiçbir sorun yokken bilgisayarımı yeniden başlattım,fakat masaüstü gelmiyor,tüm işlemler açılıyor,explorer.exe de öyle,ama masaüstü yok.kapatıp açıyorum explorer.exe yi,6000 küsürde sabit kb kullanımı..ne yapmalıyım?virüs girmiş olacağını zannetmiyorum,kaspersky var.yenidende kurdum internet explorer'i şimdi sp2 yi yeniden yüklüyorum,olmazsa ne yapayım?
!
18 yıl
Uyumluluk Modu Sekmesi Yok!!
selam.arkadşlar ya bn yeni format attım makinaya,sp2 falan kurdum,netten güncelleştirme yaptım.fakat dün dikkatimi çekti,.exe dosyalarında bulunan uyumluluk modu özelliği yok olmuş nasıl geri getirebilirim?ayrıca Windows Uyumluluk Sihirbazı'da çalışmıyor..
!
18 yıl
Windows Açılış sorunu!
merhaba..arkadaşlar ben 3 hafta önce fln format attım bilgisayarıma fakat 2 adet hdd'dem var windows'u 30gb olanına kurdum,120gb likte yedek olarak duracaktı ki önceden adları; 30gb=C ve 120gb=D idi..yeni win yükledikten sonra isim olayı terse döndü yani 120'lik C,30'luk ise D oldu..

Disk yönetiminden sürücü harfi değiştiremedim,windows hata veriyordu,sonra microsoft'un sitede regeditle ilgili ufak bir oynama buldum HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices içinde değiştirmek istediğiniz 2 sürücünün isimleri değiştirin diyordu,yaptım..

fakat bilgisayara reset attıktan sora tam windows mavi ekranında kalıyor!yani "hoşgeldiniz" yazısu çıkmadan önce "windows yükleniyor" tarzı şeyler çıkıyor ya,orada,hiç bir yazı çıkmadan sadece mavi ekran ve küçük windows logosu ile beraber kalıyor..bnde ikinci bir windows yükledim,geçici olarak,bu mevzuyu çözmek için..ne yapabilirim sizce?
!
18 yıl
Mavi Ekran Hatası!
merhaba..arkadaşlar bu sıralar,bilgisayarım garip bir şekilde kendi kendine donmaya başladı..windowstayken,nette gezerken yada oyun oynarken farketmiyor,bazen bir mavi ekran geliyor ve şu mesaj yer alıyor..

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bu mesajı ilk kez görüyorsanız..

blabla die devam ediyor.ekran kartım radeon 9550,oyunlar dışında o/c yapmıyorum,yeni donanım namına 3-4 aydır birşey eklemedim,ekran kartı sürücülerim catalyst 6.3,kasanın solu açık ısınma sorunu yok(tur heralde),virüs falanda yok alette..nedendir sizce? Amd 2500+,msi kt4av-L,512mb ram vs vs var..biostan herhangi bir ayarla da oynamadım,ama fast write yi açtım,oyunlarda fark yaratır diye belki ama,bilmiyorum denemedim henüz..

cevaplarınızı bekliyorum..
!
18 yıl
Anakart Farkı
merhaba..arkadaşlar bi sorum olacak..MSI 6570E-020 K7N2 ile MSI 6570E-30 K7N2 arasındaki fark nedir ? bn birtek fark olarak ses desteğini gördm ama başka varmıdır,performans olrk fln ? çünkü piyasada AN-7 bulamadım,o/c içn başka seçeneğin kalmadı,bu anakartı almayı düşünüyorum..iyimidir sizce ?
!
18 yıl
Mpg to MP4 hkk.
meraba..arkadaşlar video convert içn ImTOO kullanıorm fakat bi sorunum var,encode olmuş dosyada ses/görüntü arasında uyumsuzluk var,yani ses,görüntüden hızlı gidio daha doğrusu önde gidiyor..3gp dede böyle,mp4 tede..bn kliplerimi küçültüp telefonumda izlemek istiorum,ve boyutuda küçültmem lazım..sizce en iyi yol hangisidr?

not:ImToo da,iyi görüntü/az boyut içn sağ tarafta hangi değerleri kullansam iyi olur ?
!
18 yıl
Kim 500 milyar ister
selamlar..arkadaşlar bilmiyorum yasakmı istemek (en son değildi :)) fakat bana bu oyun lazım ya K500İ versiyonu..vardı,salak gibi sildim,1 çok tane buldum milyoner diye ama k700i için falandı ve ekranı uymuyordu.elinde olan varsa bi zahmet ul ederse çok memnun olurum..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.