M

Yüzbaşı
14 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
1066 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
11 yıl
Süblimasyon baskı kaplama malzemesi - Pamuklular için
Merhabalar,

Arkadaşlar süblimasyon baskıyı artık bilmeyen yok sanırım. Normal şartlarda en iyi sonuçları %100 polyester yüzeyler üzerinde alınabilirken içeriğinde polyester fiber karma kumaş cinsleriylede baskı alınabilen bir yöntem.

Eskidendir pamukluya süblimasyon baskı diye bir söylenti dönem dönem piyasada çalkalanır durur. Şimdi benim anlatıcaklarımı kesinlikle yanlış değerlendirme olarak algılamayın ancak sunacağım teknik pamuklu vs tarzında süblimasyon almayan yüzeylere baskı alabilmesi için yardımcı bir malzeme niteliğindedir ve doğrudan süblimasyon baskı olarak adlandırmıyorum tepki çekmemek için.

Gelelim konumuza, evet arkadaşlar yaklaşık olarak 5-6 aylık bir yoğun arge çalışması neticesinde projemi tamamlamış bulunmaktayım. Kendim eğitim olarak tekstil temelinden gelmekteyim ve tekstil baskıyla ilgili hemen hemen her bölümünde çalıştım diyebilirim (grafik tasarım, direk baskı, transfer baskı, süblimasyon baskı vs.). Çalıştığım son firma bünyesinde de daha önce aynı konuyla iligli bir çok araştırma ve hatta yurtdışında satılan malzemelerle denemelerde yapmıştık. Bunu piyasada benzer alternatif kullanmış arkadaşların bilgisi için söylüyorum eğer bu tip malzemeler denemiş olan varsa az çok karakteristiklerini bilirler ancak yapmış olduğum çalışmayla gerçekten bunların çok üzerinde bir sonuç alabilen bir teknik çözümden bahsediyorum.

Sizlere kısaca malzeme hakkında bilgiler paylaşmaya çalışayım; ürün tamamıyla su bazlı tekstil kimyasal materyallerinin bileşimlerinden hazırlanmış özel bir formüldür. Şu an aktif denemelerin ve uygulamalarının yapıldığı yöntemdeki hali sıvı formundadır. Kesinlikle hiç bir solvent materyel barındırmamakla birlikte sağlık standartları açısından risk faktörü bulunmamakta, en önemli konulardan biriside merak konusu olan tuşe, kullandığım bileşenin karakteristik özelliği çok yumuşak olmakla birlikte yüzey üzerinde hemen hemen kumaş hissini alabildiğiniz kaydırıcı bir yumuşak efek vermektedir. Piyasada satılan alternatif kağıt ile alınan çözümlerin aksine antibloke bir baskı sağlamaz yani bu sayede kumaşınız cilt ile nefes alabilir özelliğini sürdürür.

Uygulama ile şimdiye kadar çalıştığımız denemelerde tabiki endüstriyel olarak çözümler üzerinde durduk ancak promosyon bazlı olarak bakıldığında da süblimasyon tekstil-reklamcılık baskısında büyük bir ihtiyaç olduğu açık ve evet uygulama geliştirmeleriyle çok basit uygulama yöntemleri şeklinde düşük adetli baskılar şeklinde de sonuç almanız mümkün. Örneğin 1 adet t-shirt baskı yapacaksınız; ihtiyacınız olan şeyler temel süblimasyon baskı gereçleri; bunlar elbette yazıcı, süblimasyon mürekkbi, süblimasyon transfer kağıdı, bunlara ilaveten baskı yapacağınız süblimasyon almayan yüzeye anlatmakta olduğum malzemeyi spray boya tabancası ya da en basitinden bir fısfıs sprey aletiyle püskürtme yapmak ve arkasından fön makinası, ısı kurutucu vs basit cihazlarla dahi yaklaşık 1.5 2dk civarında bir ön kurutma sağladıktan sonra pres altında baskı yapmaya hazır duruma getirmiş oluyoruz. Malzeme karakteristik olarak şeffaf renklidir dolayısıyla açık zeminler üzerine baskı yapmamız uygun olacak.
Tabi bu durum gri, sarı vs gibi renkler üzerinde baskı alamayacağınız manasına gelmiyor ki bunlar için yapmış olduğumuz uygulamalarımda mevcuttur, tahmin ettiğiniz üzere sadece beyaz rengimiz zemin rengi neyse o oluyor.

Yine aynı bu malzemenin pasta kıvamındaki formuylada serigraf el ve otomatik baskıcılığada uygun kaplama yapılabilmektedir.

Bu konuyla ilgili olarak şu anda yolun başında bulunmaktayım, tabiki piyasada da pazarlama yapabilmek adına imkanlar el verdikçe bağlantılar kurmaya çalışıyorum. Siz değerli arkadaşlarada ilgilenirseniz numune sunumu yapmak, satış yapmamış olsam dahi uygulama hakkındaki fikir görüşlerinizi duymak isterim.

Yöntemle alınmış bazı baskı sonuçlarını sizlerle paylaşmaktan gurur duyarım, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin soracağınız sorular, kafanızda soru işaretleri varsa sormaktan çekinmeyin. Site üzerinde açık telefon ve e-mail paylaşmanın izni olduğunu bilmiyorum şu an için açık beyan etmiyorum ulaşmak isteyenler özel mesaj yoluylada iletişim kurabilirler.

Unutmadan en merak ettiğiniz konu tabiki yıkamalar; o konudaki testlerde gayet olumlu durumda, yıkama testlerini 30C olarak 5 yıkamaya kadar yapmış bulunmaktayım. Dikkat edilmesi gereken hususlar, imkan var ise hassas yıkama,t-shirt ters çevrilerek yıkama, tersten ütüleme ve renkliler için koruyucu deterjan kullanmakta fayda vardır. Diğer şartlar ile yıkanamayacağı manasına gelmemekle birlikte üzerindeki kimyasal malzemeninde belli bir dayanım limitleri olacağı için kalıcılığı daha çok arttırmış olursunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
12 yıl
Diablo 3 Oyun Portalı
Merhabalar,

Arkadaşlar daha öncesinde de wow-turk olarak oyun portalı hizmetini verdiğimiz sunucularımız üzerinden diablo 3 oyun portalı hizmetinide vermeye başladık.
Eski wow-turk üyelerimiz yine diablo 3 kısmında da aynı accountlarıyla giriş yapabilecekler, bunun dışında tüm yeni üye arkadaşlarımızı portalımıza davet etmekten gurur duyarız.

Saygılar;

www.d3.gen.tr
M
13 yıl
Diablo 3 Türk oyun portalı
Arkadaşlar bir süredir çalışmalarını yaptığımız ve projesini planladığımız diablo 3 oyun portalımızı işlevsellik olarak hemen hemen tamamladık sayılır.

Siz değerli DH oyuncularınıda aramızda görmekten gurur duyarım.
Aramızda wow-turk.com üyesi olanlar var ise aynı üyelikler yeni portalda da geçerlidir.

www.d3.gen.tr

Saygılar.
M
17 yıl
DX10.1 PingPong techdemo
Vista'nın sp1 paketinin yayınlanmasından sonra dx10.1 kullanıma girmiş bulunmakta ve atinin bir süredir dx10,1 i üzerinde geliştirdiği ilk dx10,1 tech demo oyunu su üstüne çıktı.

DX10 2x MSAA
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

DX10.1 4x MSAA
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

DX10.1 8x MSAA
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
M
17 yıl
PSP slim tv-out sorusu ?
Selamlar arkadaşlar elimde şimdi slim cihaz var elimde şu RGB çıkışlı kablosuda mevcut:

< Resime gitmek için tıklayın >

şimdi şu kabloyu alıp ben lcd monitörüme bağlasam görüntü alabilirmiyim sizce ?

< Resime gitmek için tıklayın >

birde ati ekran kartımdan çıkan bir rgb kablosu var çıkış erkek buna bir aparat alsam dişi girişten s-video erkek olarak çevirip normal bir tvdende görüntü almak mümkün olabilirmi?

< Resime gitmek için tıklayın >
M
17 yıl
9800GTX 3dmark 2006 skoru belli oldu
Selamlar expreview inceleme sitesinin vermiş olduğu haberin iddiasına göre 9800GTX'in 3dmark 2006 sentetik testindeki başarısı şu şekilde:

Kullanılan işlemciye dikkat edelim QX9650

< Resime gitmek için tıklayın >
M
17 yıl
8600GT sonic+ alsam yetermi? nasıl vmod yaparım? sorularının cevabı buyurun içeri
Selamlar, nihayet kartım elime ulaştı aslında galaxy 8600gtden sonra 8600gt sonic+ mı msi hd2600xt diamondmu diye arada çok gittim geldim ama tercihimi 8600gt den yana kullandım tekrar. Kart geldi ve direk olarak zalman vf900-cuyu yerleştirdim.

Öncelikle kartımızın ramlerinede vmod uyguladığım için bakır ramsinkleri takmış bulunuyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

ve arkasından vf900-cuyuda yerleştirdikten sonraki hali..

< Resime gitmek için tıklayın >

Vmod için gerekli yerler (vr-zone sitesinden alıntıdır)
< Resime gitmek için tıklayın >

Ve vmod uyguladığımız videolar.. (Arkadaşla aramızda biraz gırgır oluyor arada maruz görün)

Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
nor: videolarda tam bi ayarı tutturmadan önce yapmadığım birşey gözüküyor karalama işleminden sonra grafitin uçmaması için karaladığınız yerlerin üzerini elektrik bantıyla kapatın.

Şimdilik bunlar hemen apar topar yaptığım testlerdi işlemciyi falan hiç kurcalamadım yazın kullandığım 3,0ghz günlük değerinde direk olarak kartıda vmod uyguladıktan sonra 2005 testi için 900/2200 değerlerini denedim ve sorunsuzca bitti ancak sıcaklığa baktığımda pek memnun etmedi 100 civarlarındaydı çünkü ki zalman vf900cuya rağmen (ama gerçekten odam çok sıcak bugün hayırdır inşallah :roll: ) neyse gpu için 580ohm olan değeri 450-460 civarlarına çekmiştim sonra ısı azalsın diye 490 oda fazla gelince 520 civarına gerilettim bu değerdeyken aklıma ramlerin max sınırı gelmedi deneme olsun diye 2300mhz deneyelim dedim yapmışken 2006 uyguladım ama ohm düşürdüğüm için emin olmadığımdan ve şimdilik uğraşmadığımdan gpuyu öylesine 800 ve ramleride 2300 olarak denedim şimdilik bu kadar daha ayrıntılı testler ve oyun skorları zamanla yine dolmaya başlar :wink:

3dmark 2005 ve 2006 için alınmış şimdilik sonuçlar..
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

E6600@3,6ghz 8600gt sonic+@900/2300
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Oyun içi durum oyunların akıcılığınıda fikir edinmeniz için video olarakta çektim. Oyunlarda uzun süreli kullanım olucağı için aşırı ısınmayı aşmak için voltajı tekrardan düşürdüm şu an 500ohm civarında ve oyunlarda en fazla 73-76 derece arası gibi gördüm. Oyunlarda kullanıcağım ayarlar şu şekilde olucak:
E6600@3,3ghz
8600gt@850/2300

Test drive: Unlimited 1280x960 4XAA Full detay

Videoyu izlemek için tıklayınız

1024x768 4xaa full detay ssler
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Lost planet detaylar videoda

Videoyu izlemek için tıklayınız

Medal of honor: Airborne 1280x960 maximum detaylar

Videoyu izlemek için tıklayınız

Bioshock 1280x960 maximum ayarlar ve DX10

Videoyu izlemek için tıklayınız

World in conflict 1024x768 medium dx10 4xAA 16xAF

Videoyu izlemek için tıklayınız
1024x768 very high dx10 4xAA 16xAF
< Resime gitmek için tıklayın >

Oynanabilecek makül ayarlarda sanırım bu şekilde
1024x768 medium dx10 4xAA 16xAF
< Resime gitmek için tıklayın >
M
18 yıl
E6600 ve x1800xt testleri
Sistem E6600@3375 375fsb
2x1gb kingston 533@750mhz
256 mb sapphire 720/800

Super pi 1M testi
< Resime gitmek için tıklayın >

3d mark 2001
< Resime gitmek için tıklayın >
3d mark 2003
< Resime gitmek için tıklayın >
3d mark 2005
< Resime gitmek için tıklayın >
3d mark 2006
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.