C

Teğmen
07 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
73 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
C
8 yıl
Kiz arkadasimla sabah kosusundan geldim sorulari alayim?
Bekliyorum cok terledik kizda coq filan dadlu
C
8 yıl
Kıbrısta öğrenciyim soruları alayım
Baslikta belirttigim gibi Ukü de okuyorum. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
C
8 yıl
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kazananları şöyle alalım
Bakalım forumdan kaç kişiyiz ona göre toplanalım bana inşaat mühendisliği geldi ingilizce olarak tam burslu
C
8 yıl
Kamil Koç\u0027ta 1 gün çalıştım şuan yürüyemiyom sorularınızı alabilirim
Başlıktaki gibi arkadaşlar durum, sektörün tüm pisliğini gördüm şoför Orçun abinin nasihatleri doğrultuusnda ayrıldım buyrun sorularınızı alayım
C
8 yıl
Passat yerine Egea almak
Merhabalar. Buradaki hemen herkesin yaşı benden büyüktür. Bir konuda size danışmak istiyorum.
Geçen sene 72bin tl civarı olan passat baz model araba aklımızda kalmış uzun zamandırda bi passat edinmeyi planladığımızdan uzak değildi. Bugün baktığımızda 80-82 cıvarında olduguğunu gördük tercihlerimizde otomatik-dizel olarak değişince 102bin tl gibi bi fiyat çıkıyor.
Reklamlarda sürekli gördüğümüz etkileyici reklamları olan yeni yüzüyle egea 1.6 mjet motorları 69bin tl ve güvenilir 1.3 mjet ise yanılmıyorsam 55 civarlarında.
%90 aile %10 genç işi olarak kullanılacak arabayı passatla kıyaslamak çok doğru olmasada ( C ve D sınıf farkı, marka değil ) düşüncelerinizi merak ediyorum. Araçlar nakit alınacak ve senede 15-20 bin km yapılıyor elimiz ayağımız araba oluyor ama yokluğunda yokluğunu hissetmiyoruz. Şuanki aracımız 1.6 tüplü 2006 focus (170bin kmde) Teşekkürler şimdiden
C
8 yıl
Ankara\u0027da çalışacak yer önerisi
Arkadaşlar ankara'da özellikle kızılay ve çevresinde nerede çalışabilirim? Nereye girebilirim yardımcı olacak var mı
C
8 yıl
Herkes ağlıyor para yok diye
Herkes ağlıyor para yok diye yok kriz varmış mallar elde kalmış rusyaya mal yollanmamış şöylede böylede çevremizde gördüğümüz esnaf sürekli ağlama halinde hepsi sıfır jetta pasat almak için sırada fikir danışanlar filan oluyor bu paranın kaynağı nedir bir tek bizde mi yok meret
C
8 yıl
Favori forumlarla ilgili sorun
Selamlar. Ben mobile.donanimhaber.com sitesinde telefonla gezerken favori forumları seçmeme rağmen anasayfada sadece 3 tane seçimim çıkıyor değiştirmiyorum. yardımcı olur musunuz? teşekkürler
C
8 yıl
Komşumuz vefat etmiş.
Arkadaşlar komşumuz vefat etmiş 40-45 yaşlarında sağlıklı düzgün bir insandı aynı zamanda durumları filanda iyiydi 4 çocuğu var en büyüğü benden küçük.. Ofisinde Kafasına sıkmış neden olduğunu bilmiyorum kötü hissediyorum hayat çok boş 0 ile 1 arasında değişen bir şey yok....
C
8 yıl
ALMANYA\u0027DA LISANS EĞITIMI
Arkadaşlar Almanya'da lisans eğitimi için rehber niteliğinde bir yazı hazırlamak düşüncesindeyim. Bu sene oraya gitmeyi düşünen arkadaşlar olursa veya ne yapacağına karar verememiş insanlar için ve yol arkadaşı edinmek için oluşturuyorum bu yazıyı.
Neden Almanya?

Okullarının ilk 500'de olması ve bunun yanında YÖK'ten denkliği olması ve eğitimin diğer ülkelere nazaran daha uygun olması benim Almanya konusunda karar kılmamda etkili oldu. Ayrıca çalışma iznide alarak masraflarınızın ciddi bir kısmını kendiniz karşılayabiliyorsunuz. Prestijli eğitim cebinize kar kalıyor. Okul ücretleri yıllık 280-700 euro arası değişiyor bu paradakitap masraflarınız ve ulaşımınız dahil okul tarafından karşılanıyor.

Şartlar Neler bizi hemen kabul ediyorlar mı?

Tabiki hayır. Almanyadaki okullara kabul edilmeniz için Türkiye'de aynı bölümü kazanmış olma şartı aranıyor.Burslu olması önemli değil(Kıbrıs Dahil) barajı geçen üniversiteye parasını bastırarak gidebileceği için bu şartı yokmuş gibi düşünebilirsiniz. Dil sınavını geçebilirseniz direk bölüme başlayabilirsiniz veya 1 yıl hazırlık okuyup sınava gireceksiniz.

Vize ve kabul işlemleri?

Almanya hükümetinin belirlediği aylık 670£luk hesaplanan geçinme masraflarınızı x12 ile çarpıyorsunuz o sizin 1 yıllık masrafınız olacak ve Almanya bu parayı hesapta görmek istiyor. Veya Almanya'dan garantör bulacaksınız. (Türkiyeden ailenin garantörlüğü kabul ediliyor deniliyor bunun üzerinde konuşacağız.)

Çalışarak masrafları karşılamak mümkün mü?

Ne yazıkki çok mümkün değil. En azından masraflarınızın büyük kısmını çalışarak karşılarsınız ama türkiyeden destek şart. Ayrıca Almanya hükümeti yılda size 180gün part time çalışma izni veriyor. (8-12 Eurodan hesaplandığında güzel para kazanabileceğinizi görüyorsunuz) Ayrıca Yurtdışı öğrencilerine Kyk istisnasız burs/kredi veriyor bununla beraber yükünüz bir miktar azalır.

KONUYU YENI OLUSTURUYORUZ SUREKLI GUNCELLENECEK TALEBE GORE WHATSAPP GRUBU KURABILIRIZ DAHA IYI ILETISIM ICIN
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.