R

Yarbay
01 Nisan 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
81 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
R
9 yıl
DTS-HD Master Çalabilmek İçin Program ve Soundbar?
Merhaba, elimizde bir LG LAS750M (HS7) mevcut. Mac üzerinden HDMI ile yaptığım testlerde elimdeki örnek dosyayı (Dolby Atmos Amaze DTS-HD MA 5.1.m2ts) VLC Player kullanarak çaldırıyorum. Soundbar DD 3/2.1 moduna geçiyor. Ancak anladığım kadarıyla bu DTS-HD MA olmuyor.

1) Öncelikle LG Soundbar'larda bu özelliğin bulunduğuna emin miyiz? Yani DTS-HD MA decode edebiliyor mu?
2) Eğer edebiliyorsa DTS-HD MA çalmaması uygun kablo veya yazılımın olmamasından mı kaynaklanıyor?
3) Piyasada bildiğiniz LG dışında DTS-HD MA çalabilen bir soundbar var mı? Sony ve Yamaha'nın bazı modellerinde bulunduğunu gördük, ancak Türkiye'de stoğu mevcut değil.

Not: Bu arada LG H3 arka hoparlörler mevcut, yani surround ses alabilecek durumdayız.

Bilgisi olan arkadaşların yönlendirmelerini bekliyorum.
R
9 yıl
AVR İle Aynı Anda 2 Farklı HDMI Kaynaktan Yayın Almak
Merhaba, biraz tuhaf bir soru gibi gelecek ama bu AVR ses sistemlerinde kablo tak-çıkar ile uğraşmadan HDMI 1'den gelen müziği dinlerken ekranda HDMI 2'den gelen görüntünün olmasını sağlayabiliyor muyuz?
R
9 yıl
Soundbar Üzerinden Tek HDMI İle Aynı Anda Bilgisayardan Sesi, Uydudan Görüntüyü Almak
Ses sistemi üzerinden sadece HDMI bağlantısı kullanarak (ekstra optik kablo kullanmadan) ve kablo tak çıkar ile uğraşmadan uydudan sadece görüntüyü, bilgisayardan sadece sesi aynı anda alabilmemiz mümkün müdür? Bunun için tek HDMI giriş, tek HDMI çıkış ve ARC özellikli bir soundbar yeterli olur mu? Yoksa en az 2 HDMI girişli bir soundbar mı gerekecek?

Özellikle LG Soundbar kullananların yorumlarını bekliyorum.
R
9 yıl
LG LAS950M - HS9 Soundbar Kullanıcıları ?
Çok yüksek ses gücü, dahili adaptör, 3 HDMI girişi ve hoparlör çoğaltma özelliğiyle emsalleri arasında adeta göz kırpan bu ses sistemini kullanan var mı? Artıları eksileri nedir?

Bir de merak ettiğim konu görüntü ve ses çıkışını ayrı ayrı seçebiliyor muyuz? Örneğin HDMI 2'den görüntüyü al, HDMI 3'ten de sesi al gibi. Yoksa böyle bir şansımız yok mu?
R
10 yıl
Projelik ve Yatırımlık Çok Özel Marka Domainler
Merhaba,
Aşağıdaki jenerik domainler acil olarak devredilecektir. Belirtilen fiyatlar ay sonuna kadar geçerlidir.

BiletKes.com - $4.000
InstaTurk.com - $4.000
IkJet.com - $4.000
AceleTatil.com - $4.000
iFlort.com - $4.000
Evlen.tv - $4.000


Afternic, DomainEmlak veya Alanadları.com sistemleri üzerinden güvenli satış yapılacaktır. Kredi kartı ve faturalı satış imkanı sunulacaktır.
R
11 yıl
Domainlerinizi %7 komisyonla veya 49 TL+KDV ile kredi kartıyla kolayca satmak ister misiniz?
Domain almak ve satmak isteyenler için güzel bir haberimizi paylaşmak istiyorum.

  • Domainleriniz sabit bir ücret (49 TL+KDV) veya cazip satış komisyonu (%7) karşılığında DomainEmlak'ta yer alsın. Satışınızı biz faturalandıralım.
  • Domaini alıcıya transfer edin. Gerekli kontrollerden sonra, ödeme 15 gün içerisinde hesabınıza geçsin.
  • Tüm satışlar DomainEmlak güvencesi altında! Güvenle satın/alın, her başarılı işlemde puanınızı arttırın.
  • Anonim satış imkanıyla alıcı ve satıcınızı bilmek zorunda değilsiniz. Tüm işlemleri gizlilik içerisinde gerçekleştirelim.
  • Minimun satış tutarı 500 USD olup T.C.M.B. güncel USD kuru üzerinden TL'ye çevrilir.
  • Domainlerinizi kredi kartı ile 3 taksitle satın veya alın.

Domainlerinizi listelemek ve portfolyolara göz atmak için inceleyebilirsiniz:
http://www.domainemlak.net
R
11 yıl
Programlanabilir Kişiye Özel QR Kodlu Sevgililer Günü Hediyeleri
Arkadaşlar 14 Şubat'a özel programlanabilir QR kodlu sevgililer günü hediyelerini gördünüz mü?

Öncelikle nedir bu QR kod açıklayalım. QR kod Türkiye'de daha çok karekod olarak bilinen bir barkod teknolojisi. Bu barkod sayesinde kullanıcılar akıllı telefonlarıyla bu kodu taratarak barkod içerisine kodlanmış dijital içeriğe kolayca ulaşabiliyor. Bunun için herhangi bir QR reader uygulamasını telefonunuza yüklemek yeterli.

QRDb ise kişiye özel QR kodlu kartlar oluşturma, yayınlama, paylaşma ve takip etmeye izin veren uluslararası bir QR kod veritabanı. Dijital dünya ile gerçek dünya arasında bir köprü görevi kurmayı amaçlayan projenin sevgililer günü için farklı bir sürprizi var.

Kişiye özel QR kodlu sevgililer günü hediyeleri. Sadece siz ve sevdiğiniz kişi için tasarlanan ve üzerinde size ait bir barkod bulunan bu hediyeler ile aslında yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı. Örneğin sevdiğiniz kişiye vereceğiniz hediyenin üzerine istediğiniz videoyu, fotoğrafı veya mesajı kodlayabiliyorsunuz. Hediyeyi sizden alan kişi telefonuyla hediyenizi taradığında ona özel kodlanmış içeriğe ulaşabiliyor. İşin güzel tarafı hediye sahibi kodun taranıp taranmadığını, kaç kez tarandığını takip edebiliyor ve içeriği istediği zaman değiştirebiliyor.

Siz de yenilikleri seven biriyseniz ve bu sevgililer günü için farklı bir hediye arıyorsanız, sevgilinize özel QR kodlu hediyeler için bir an önce QRDb'ye bakmanızı tavsiye ederim.

https://qrdb.co

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
11 yıl
QRDb QR Kodlu Online Kartvizit Arşivi
Teknolojinin gelişmesi ile insan hayatı her geçen gün daha fazla kolaylaşmaya devam ediyor. Dijital dünya ile gerçek dünya arasında bir köprü görevi kurmayı amaçlayan ve aynı zamanda global bir e-ticaret girişimi olan QRDb, günlük hayattaki basit problemlere çözüm getiriyor.

Kartvizit üzerine yerleştirilen QR (karekod) barkodlar sayesinde, kullanıcılar tüm kartvizitlere dijital ortamda ulaşabiliyor ve istedikleri kartvizitleri takibe alabiliyor. Akıllı telefonlardaki QR (Quick Response) kod özelliğinden faydalanan servis, kullanıcıların kartvizit oluşturmalarını, kartvizitlerini arşivlemelerini ve istedikleri kartvizitleri online olarak takip etmelerini sağlamakta.

QRDb.co (https://qrdb.co ) adresindeki web sitesi, cep telefonu veya tablet uygulamasından, QRDb Facebook (http://apps.facebook.com/qrdbapp/ ) uygulamasından ya da herhangi bir QR Kod okuyucu ile taranarak her yerden kolayca ulaşılan dijital kartvizit arşivi sayesinde, müşteriler firmaların veya kişilerin haritadaki konumuna, telefon numarasına, e-posta adresine, web sitesine veya sosyal medya hesaplarına tek tıklamayla erişebilmekte. Böylece bu bilgileri İnternet’te aramayla hiç zaman kaybetmemekte ve kartvizitleri kolayca takibe alabilmekteler. Kartvizit sahibi ise, kartvizitinin kaç kişi tarafından okunduğu ve kaç kişi tarafından takip edildiği bilgisini online olarak öğrenebilmekte.

Kartvizitte yer alan telefon numarası veya kartvizit tasarımı ileride değiştirilse bile, kullanıcı kartvizitteki en güncel bilgilere ulaşmaya devam edebiliyor. QRDb’de kullanıcılar dilerlerse favori kartvizitleri üzerine özel notlar da alabiliyor.

Kullanıcılar dijital ortama aktarmak istedikleri kartvizitlerini siteye yükleyerek ücretsiz olarak sanal kartlarını oluşturabilmekte, kartvizitlerini arkadaşlarıyla paylaşabilmekte ve dilerlerse bu kartları kartvizit veya sticker olarak satın alabilmekteler.

Bir Ar-Ge projesi kapsamında Türkiye’de geliştirilen servis global pazarı hedeflemekte. İngilizce ve Türkçe olarak yayın yapan site yakın zamanda Rusça ve daha birçok dili destekleyecek.

https://qrdb.co/qr-kartvizit

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
12 yıl
Gençler Bir El Atın Şu Formüle Benim Beynim Paslanmış
Aşağıdaki formülü yarına kadar hesaplamam gerek. Ama liseden mezun olalı 100 yıl geçti. Aşağıdaki formülü nasıl hesaplarız? Bu 1'in altına çizgi çekip 100 falan yazıyorduk galiba sonra nasıl oluyordu? Haydi bakalım allah rızası için el atın abinize.

< Resime gitmek için tıklayın >
R
12 yıl
Panasonic PLASMA MODELLERİ P42ST33E vs. P42GT30 vs. P42VT20E
Hepsinin fiyatları ve özellikleri aynı seviyelerde gözüküyor (3D, 600Hz, NeoPlasma, Dahili Uydu). Peki bu 3 plazma arasında ne fark var? Hangisini almalı?

P42ST33E
P42GT30
P42VT20E
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.