C

Yüzbaşı
19 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
14 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
8 yıl
Bilgisayarda Görüntü yok ve Bip sesi geliyor
Selamlar. Bugün ekran kartı almıştım ve sisteme taktım. Başlangıçta psuyu ekran kartına takmayı unuttuğum için ekran kartı çalışmadı. Bende dalgınlıkla ekran kartını ikinci Pci express çıkışına taktım, tekrar PSU'yu fark etmeden olduğu gibi taktım. Evet, bu sefer dört kez bip sesi gelip bilgisayar kendisini resetlemeye başladı. Bios pilini çıkarıp taktım ve bu sefer sorun olmadan sistem çalıştı. Ekran kartının driverlarınu kurarken sistem dondu ve bende sistemi resetledim. Başta biostan sonra görüntü gelmemiş olsa da sonra onboarda aldıktan sonra sistemi açtım. Kurulmuş driverları kaldırdım ve ekran kartına geri geçtim. Bu sefer Windows başladıktan sonra Video kartıyla ilgili bir hata verdi ve mavi ekranda takılı kaldı. Sistemi resetledim, bu sefer 4 kez kısa kısa bip diye ötmeye başladı. Bios pilini defalarca çıkarıp taksam da düzelmedi. Bu sefer sağdan soldan yardım alayım derken biri "Qanq senin ramlerde hata var. Çıkar, okul silgisiyle üzerinden geç. Sonra başka bir sokete tak." dedi. Dediğini yaptım. Bu sefer sistem başlarken üç kez uzunca ötmeye başladı. Bir çıkar yol bulamadım, kaldı böyle.

Sistem:
Asrock Pro 3 Z77 Anakart
Asus R7 260X Ekran kartı (Hayrını göremediğim)
GSkill Ripjaws 4GB 1600 Mhz Ram
Xigmatek 500W bir PSU, unuttum modelini.
C
9 yıl
Bilgisayardan sürekli gelen bip sesi
Selamlar

Dün bilgisayar açıkken elektrik kesildi ve tekrar açtığımda Windows sistemin yüklenmesine izin vermeden kurtarmaya geçti. Disk hataları düzeltiliyor cinsi bir mesaj verdikten sonra yeniden başladı. Biraz oyun oynadıktan sonra oyunu durdurdum televizyona bakmaya başladım. Bir süre sonra bilgisayardan aralıksız bip sesi gelmeye başladı ve bilgisayarı psudan kapattım. Sonrasında bilgisayarı açıp internette dolaştım ama bir şey olmadı. Sizce neden oldu?
C
9 yıl
Samsung Galaxy Pocket\u0027a Ne Yapılır?
Selamlar.
Elde custom rom çekilmiş, orjinal romuyla Android 2.3.6 yüklü gelen bir Samsung Galaxy Pocket var. Babama vereceğiz kullansın diye fakat babam bırakın Android'i normal telefonu zor kullanıyor. Telefona yüklenmiş romda telefonu oldukça hantallaştırdı. Nasıl bir şey önerirsiniz?
C
10 yıl
Kulaklık tavsiyesi
Selamlar. Gözümün nuru gibi baktığım kulaklığın perti çıkınca yeni bir tane almak istiyorum. Eldeki bütçe çok az ve müzikle hafiften uğraştığım için biraz kaliteli bir tane arıyorum. Ne öneriyorsunuz?
C
10 yıl
Sizce hesabımı geri almalı mıyım?
Oyunu bırakınca hesabı gittim bir başkasına verdim de... Bu nedir la?
< Resime gitmek için tıklayın >
C
10 yıl
Hero Tasarladım (Ağır miktarda işssizlik içerir.)
< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.deviantart.com/art/Dark-Valkyrie-346498708

Hikaye:
Eliza büyü okulundan büyü kitabı çalmakla suçlanmıştı. Cezası aşırı büyük değildi, büyü kitabının ücretinin iki katını ödemek zorundaydı ve bu olay için özür dileyecekti. Fakat Eliza bunu kabul etmedi çünkü kendisine iftira atıldığını düşünüyordu. İşlemediği bir suç için cezalandırılmak onun gururuna çok ters geliyordu. Eliza suçunu kabul etmedi fakat döşenmiş olan bütün deliller onu suçlu gösteriyordu. Eliza cezasını ödemek için hiçbir şey yapmadı ve Eliza'nın bu kayıtsızlığını gören büyü okulu yöneticileri Eliza'yı yakalaması için Demacia adalet konseyine başvurdu ve Demacia adalet konseyi iki gün sonra Eliza'yı baygın bir halde büyü okuluna teslim etti.

Eliza direndiği için ayrıca cezalandırılması gerekiyordu çünkü eğer Eliza bunun için ayrıca cezalandırılmazsa bu olay diğer büyü öğrencilerine örnek olabilirdi. Okul konseyi Eliza için ibretlik bir ceza bulmuştu, okulun çatısının görünen bir kısımına yarı çıplak bir şekilde Eliza kollarından ve bacaklarından bağlandı. Yarı çıplak görünmek bir Demacia büyücüsü için gurur kaynağı olabilir, çünkü özenle yaptırdıkları büyülü dövmeler ve tılsımları diğer Demacialılara göstermek onlar için oldukça gurur vericidir fakat dövmelerin üzerine oldukça can acıtıcı bir şekilde “Cezalandırılmıştır” yazılması hem büyücünün itibarını sarsar hemde büyülü dövmelerine oldukça zarar verir.

Eliza sıcak Demacia günlerinde güneşten kızarıp, açlığa ve susuzluğa direnmeye çalışırken öğrenciler onunla oldukça dalga geçiyordu. Pek çok Demacialı Eliza'ya kesilen cezanın inanılmaz ağır olduğunu düşünüyordu ve Eliza'yı o halinden kurtarmak için pek çok girişimde bulunulmuşsa da herbiri başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Eliza'nın kurtulmasına bir hafta kala bir melek onunla karşısına indi ve çektiği cezanın aşırı ağır bir ceza olduğunu söyledi. Melek onu bulunduğu yerden kurtardı ve ona belli başlı mistik güçler verdi. Yaptıkları anlaşmaya göre Eliza bu güçleri okul yönetimine karşı kullanmayacaktı. Eliza'da kullanmayacağından emindi fakat Eliza'yı kararından şaşırtması için özellikle görevlendirilen karanlık bir melek Eliza'yı okul konseyini öldürmesi için kışkırtmaya çalıştı. Eğer Eliza meleği dinlemez, meleğe karşı koyarsa testi geçecekti ve kendisi de bir melek olacaktı. Ancak Eliza bir yerden sonra kendisi ile uğraşan karanlık meleğe inandı ve intikam için özel güçleri ile okul konseyini öldürdü. Bunun karşılığında bu güçleri ona veren melek Eliza'yı lanetledi ve bu lanetin giderilmesini sağlayacak tek şey bir gurur Eliza'nın kendi gururundan vazgeçmesi olacaktı.

Eliza gururundan vazgeçemezdi, başka laneti kaldıracak başka bir çözüm bulmak için Efsaneler ligine katıldı.

Yetenekler
Pasif – Artan Heves
Eliza her kill veya assist aldığında iki saniye için %15 attack speed ve %5 Can Emme kazanır. (Bu etki beş defaya kadar birikir.)
Q – Yıkım: Eliza seçilen rakibe 2 saniye içinde %3/5/7/10/13 daha fazla büyü verir. Eğer rakip şampiyon bu etkinin altında ölürse Eliza canının %10/%15/%20/%25/%30'unu dört saniye içinde yeniler. (10/9/8/7/6 Saniye cooldown, 45/50/55/65/70 Mana)
W – Lanet: Eliza saldırdığı bir sonraki rakibe 3 saniye boyunca 30/50/70/100/120 (+0.6 AP) büyü hasarı verir ve Eliza verdiği hasarın yarısı kadar iyileşir. Eğer rakip şampiyon bu debuff aktif iken ölürse Eliza canının %5'i kadar büyü kalkanı kazanır ve bu kalkan aktif iken herhangi bir ccden etkilenmez. (14/13/12/11/10 saniye cooldown, 65/70/75/80/85 Mana)
E – Yokeden: Eliza'nın 10 saniye boyunca düz vuruşları ekstradan 50/70/100/120/150 (+0.3 AP) büyü hasarı verir ve eğer bir rakibi bu yetenek etkin iken düz vuruşlarla öldürürse yeteneğin süresi 1 saniye uzar, cooldownı 1 saniye kısalır. (20/18/16/14/12 saniye cooldown, 50/55/60/65/70 mana)
R – Karartı: Eliza 10 saniye boyunca gökyüzünü karartır, iyileştirme etkileri iki katına çıkar, yokeden yeteneğinin cooldownı sıfırlanır ve %35 ihtimal ile “Yokeden” yeteneği %100/%150/%200 daha fazla hasar verir. (60 Saniye, 100/120/140 Mana)

Not:
Ben böyle yazınca Riot bu karakteri oyuna ekleyecekmiş gibi bir his oluyor. :P Hoşuma gidiyor, ne yapalım? İşsiz olduğum kesin.
C
10 yıl
Diana\u0027ya ilk item Rylai (QQ içerir)
Şimdi az önceki oyunda semihPasa diye bir eleman denk geldi, mid mid diye kıyameti kopardı. Sıkıntı değil, on eldir maç kaybediyorum ve önceki oyunda da sup yaptım. Biraz daha suplarım sıkıntı değil. Taric aldım, bota indim falan fakat durum istediğim gibi gitmedi. Leona - Corki bizi ezdi, solo topta "Allahını seviyorsan tanky bir şey al" dediğim eleman "Adamı ezmek için Tanky olmak gerekmiyor." diyerek Warwick'in karşısında Teemo ile ezildi. Sonra Diana ve Vi'den "Report Top - Bot" lafı geldi. Şöyle bir Diana'nın buildine bakayım dedim de, ilk item Rylai çıkmış. Dedim Rylai ne işine yarayacak falan, dedi sen sus. Şaşırdım, dedim Rylai ne işe yarayacak falan; ana avrat küfür yedim.

Ben ilk item Deathfire çıkıyordum, bota gank attığımda direkt Adcyi aradan çıkarmak, verdiği cooldown ve verdiği ap için. Meta değişti de benim mi haberim yok?
C
10 yıl
Klasör eşitleme programı
Sistemi çalıştırdığım zaman otomatikman bir ftpde bulunan dosyayı sisteme yükleyip, sistemi kapattığım zaman (Veya belli zaman aralıkları ile) dosyayı bir başka ftpye yükleyen bir program arıyorum. Nasıl yapabilirim?
C
10 yıl
Surrender niye? :/ (Gözyaşı, kan ve ter içerir.)
< Resime gitmek için tıklayın >
Hep seri maçlarında denk düşüyor böyle elemanlar. Jax süperdi mesela, adam dedi "Siz daha farm nedir bilmeyen mallarsınız", çıktı oyundan.

Not: Mobafire op.
C
10 yıl
Can sıkıntısı; Oturup karakter yazdım.
Hikaye:
Bir gün Piltowerlı yeraltı gezginleri yerin çok derininde değişik bir madde ile karşılaştı. Madde Piltower labratuvarlarına taşındı ve madde üzerinde çok değişik deneyler yapıldı fakat maddenin ne olduğu tam olarak çözülmedi. Madde yanmıyor çünkü zaten yanıyordu, madde sönmüyordu çünkü maddenin yapısı bir anlamda da sönmüştü.

Bilim adamlarından biri bir gün bu maddeyi Piltower'ın koruyucusu olarak anılan bir kahramanın çekicini bu deney için ödünç aldı ve çekici olduğu gibi bilinmeyen maddeye indirdi. Madde büyük bir patlama ile ortadan kayboldu.

Bir kaç gün sonra bu maddenin patladığı alanda bir takım değişiklikler gerçekleşti. Alana girenlerin başı dönmeye başlıyordu, bir saat boyunca patlamanın olduğu alanda kalanlar “Mikkara gelecek ve dünya gerçek güçle karşılaşacak!” diye akıllarını kaçırıyordu.

Bir kaç gün sonra maddenin patlamış olduğu alanda elinde dev uzun bir kılıç olan haşmetli bir savaşçı alanda belirmişti. Etrafına alevler saçan bu savaşçı ile tanışanlar şaşkınlıktan kendilerini alamıyorlardı.

Savaşçı Valoran dilini bilmiyordu ve tek yaptığı şey gördüğü bütün değerli madenleri parçalamaktı. Bir yerden sonra Piltower ekonomisini dibe çökünce Mikkara'nın bu takıntısını durdurmak için onu ikna etmeye çalıştılar fakat Mikkara'nın Valoran dilini bilmediği için onlarla anlaşamadı. En sonunda Mikkara'yı etkisiz hale getirmek için bir savaşçıyı görevlendirdiler. Savaşçı ilk önce Mikkara'yı şaşırtmayı denedi, Mikkara bu şaşırtmaca hamlelerinin hiçbirine kanmadı, karşı savaşçının bütün hamlelerini blokladı. Bu duruma oldukça şaşıran Piltowerlılar Mikkara'yı yenebilecek kişiye inanılmaz bir para ödülü koydu. Savaşçılar geldi geçti, ancak hiç biri Mikkara'yı yenemedi. En sonunda elinde büyük bir kalkanla ışıklar saçan mistik bir kadın savaşçı belirdi. Valoran dilini çok iyi bilmeyen ve Mikkara'nın diline benzer bir dili Valoran dili ile karışık söyleyen bu kadın Mikkara ile yaptığı uzun kavganın sonunda Mikkara'yı etkisiz hale getirmeyi başarmıştı ve büyük para ödülünü almaya hak kazanmıştı. Rafondra bu paraya ihtiyacı olmadığını söyledi ve ortalıktan kayboldu.

Rafondra'nın tekrar ortaya çıkışı ise Efsaneler Ligi başladığında olmuştu. Rafondra'nın dediğine göre koruması gereken çok şey vardı ve kendi gücünden tam olarak emin değildi. Kendi gücünü test etmek için Efsaneler Ligi tam istediği kıvamdaydı.

Yetenekler

Pasif – Koruma Bir yetenek kullanıldıktan iki saniye sonra Rafondra iki saniyenin sonunda Rafondra çevresinde manasının %6'sı kadar hasar verir. Bu iki saniye boyunca harcaması gereken mananın yarısı kadar mana harcar.
Q – Yeni Çağın Işığı Rafondra rakibe 50/70/100/130/150 (+0.05 Mana) büyü hasarı verir ve rakip üç saniye boyunca rakip aldığı her fiziksel hasar başına 1/2/3/4/5 (+0.001 HP) AD kaybeder. (Kritik vuruşta kaybetmesi gereken AD'nin iki katını kaybeder. (10/9/8/7/6 Saniye cooldown, 90/85/80/75/70 Mana)

Ulti buffı; Verilen hasar 1/2/3 katına çıkar, debuffın saniyesi iki saniye daha sürer, rakip 1.5 saniye boyunca sersemler.
W – Geleceği Gören (Pasif) Alacağı hasarların %15'ini bloke eder (Gerçek hasara ve büyü hasarına karşı etkisizdir.) ve düz vuruşlarını etkisiz kalan etkilerin süresi %30/35/40/45/50 azalır. (Aktif) Yeteneğin pasifi iptal olur ve iki saniye boyunca takım arkadaşının alacağı hasarın %10/%15/%20/%25/%30'unu kendi üstüne alır. (Bedel: 50/60/70/80/90 Mana, 17/15/13/11/9 Saniye Cooldown)

Ulti buffı; Pasifin verdiği bloke şansı %35/%50/%65'e çıkar. Aktifin verdiği hasar paylaşımında Rafondra hasarın %60'unu kendi üzerine alır fakat paylaşım sırasında aldığı hasar 0.5 saniye sonra onun manasına ve hpsine eklenir.
E – Çarptırma Rafondra kalkanını vere vurur ve 300 birim etrafına 90/100/110/120/130 (+0.01 Mana) büyü hasarı verir.

Ulti buffı: Hasar verdiği alanın genişliği 300 birimden 500/1000/1500 birime çıkar ve cooldowna girmeden önce üç kere iki saniye aralıklarla tekrar tekrar kullanabilinir olur. Üçüncü kullanımda 250/500/750 birim etrafındakileri 1.15 (+0.001 HP) saniye sersemletir.
R – Gerçek Muhafız Rafondra bütün manasını hemen yeniler, yetenekleri 10 saniye için ekstradan yeni özellikler kazanır ve gelecek hasarlara karşı manasının %50/60/70'si kadarı kadar bir kalkan kazanır. Bunun karşılığında kalkan kırılana kadar Rafondra hareket edemez, mana yenilenmesinden ve yapılan iyileştirmelerden yararlanamaz, düz ataklarını kullanamaz ve aldığı hasarlardan %10 daha fazla hasar alır. Yetenek tekrar kullanılırsa kalkan elle kırılmış olur ve etraftaki rakipler kalkanın sahip olduğu miktarın yarısı kadar büyü hasarı alır fakat yetenek güçlendirmeleri iptal olur. (40/30/20 saniye cooldown, Bedel: Mevcut HP'sinin %30'u)

İtem bonusu: Warmog'u 2000 gold karşılığında geliştirdiği zaman Warmog'un yerini “Rafondra'nın Işığı” adlı bir item alır ve bu item Warmog'un verdiği özelliklerin yanına ekstradan 400 Mana verir.

Temsili resim olarak şöyle bir şey buldum, en yakını buydu.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.