B

Yarbay
09 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
137 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
TV+ Evde geçmeye değer mi?
Arkadaşlar TV+ evde ile ilgili sorularım var, kullananlar yanıtlarsa sevinirim.
Biz yıllardır adsl üzerinden tivibu kullanıyoruz, eski oturduğumuz yerde hiçbir servis sağlayıcının fiberi yoktu, mecburen tivibudan devam ettik ama şu anda oturduğumuz binada Superonline fiber var ve tivibu sözleşmesi 2 ay sonra bitiyor.
Şöyle söyleyeyim, işin gerçeği tivibu ile devam etmek istemiyorum, çünkü kanal çeşitliliğinden memnun sayılırım ama 2 ana problem var:
1) 3-5 kere geri al/ileri sar/tekrar izleye git gibi seyler yapınca (yani reklamlarda hava attıkları özellikleri kullanınca) alet sapıtıyor ve yeniden başlatmak bile yetmiyor, fişini çıkartıp yeniden takmak gerekiyor. Yani tivibuda özellik bol ama kullanım sorunlu (kutu sağlam ve internet değerleri iyi)
2) Internet fiber değil ama hat kalitesi ve hızı iyi olmasına rağmen hd yayınlar hd falan değil, hd logolu doğan görünümlü şahin izliyoruz.
Sorularım şunlar:
Superonline settop box performansı nasıl, onun da biraz kurcalayınca sapıtmak gibi bir alışkanlığı var mı ve 2 marka varmış, hangisi daha performanslı?
Yayın kalitesi nasıl, fiberle (yani gördüğüm kadarıyla en az 24Mbitle) rahatlıkla ayna gibi hd yayın verebilmesi lazım, verebiliyor mu?
B
7 yıl
Mutfak bataryayı-banyo lavabosu
Arkadaşlar acil bir bilgiye ihtiyacım var, üstten delikli banyo lavabosunun deliğine mutfak bataryası takılabilir mi, çapları aynı mıdır?
B
12 yıl
İğrenç fok katliamı bu yıl da sürüyor.
Dünyanın tepkisine rağmen Kanada katliamdan vazgeçmiyor, kota 400.000 fok.
http://www.yasamdanizler.com/2012/03/kanada-fok-katliamna-devam-ediyor.html#more
B
12 yıl
Vassilis Saleas dinlemiş miydiniz?
Ne zamandır bu konuyu açacaktım bir türlü olmuyordu. Sonunda hem bloğuma yazdım, hem de buraya.
Bu adam klarneti ruhuyla çalıyor,tek kelimeyle muhteşem.
Lütfen bloğumda yazdığım gibi dinlemeye çalışın.
http://www.yasamdanizler.com/2012/03/vassilis-saleas-klarneti-aglatan-adam.html#more
B
12 yıl
Akvaryumun dibindeki yosunsu tabaka...
Arkadaşlar bettamı beslediğim küçük akvaryumun dibinde resimde de göreceğiniz üzere yosunsu bir tabaka oluştu.Bu nedir, sakıncası var mıdır ve varsa nasıl temizlerim? Yol gösterirseniz sevinirim.

Akvaryumda en az 3-4 gün dinlenmiş musluk suyu kullanıyorum.
En sık haftada bir kez 1/3 civarında su değiştiriyorum.
Akvaryumda doğal kum, midye kırığı, midye kabuğu ve ölü bir gerçek mercandan başka yabancı madde yok.
Sera'nın Betta yemini veriyorum.
Balığın genel durumu gayet iyi, hareketleri normal, görünüşünde bir sorun yok ama yine de tedirgin oldum.

Edit: Resmi unuttum.
B
13 yıl
PET su şişeleri
Forumun ilgili bölümlerinde insanlar su filtreleme cihazları ile ilgili konular açtığında hep itiraz eder,en sağlıklısının doğal kaynak suyu olduğunu söylerdim.Aslında en sağlıklısı gerçekten kaynak suyu ama diğer faktörler yüzünden bunu gözden geçirme zamanı geldi sanırım.
Linkteki yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/668298-pet-siselerden-kurtulun
B
13 yıl
Hesaplı klasik fırın önerisi...
Arkadaşlar normal boyutta, mikrodalga olmayan bir fırın alacağım.Büyük istemiyorum,hem gerekmiyor hem de yer kaplıyor ama tost makinası gibi olanları da istemem tabii
Kumtel düşünüyordum aslında ama geçen yıl yaşadığım aklıma geldi (abartısız 20 yıılık bir Kumtel küçük elektrikli ısıtıcı vardı,işyerindeki odam biraz ısı takviyesi istediği için kullanıyorum, geçen yıl bozulunca gidip yine bir Kumtel aldım ama gördüm ki kalite tabana vurmuş yerlerde sürünüyor,sanırım 1 kış daha ancak çalışır) ve tereddüt ettim.
Makul boyutlu ve fiyatlı ne önerirsiniz?
B
13 yıl
Bettalar niye ölüyor?
Geçen yılın sonlarında bir betta aldım ve şu en küçük boy olanlardan bir akvaryumun içine (sanırım 30cm.civarında genişliği olan) koydum.Onun yanında yine akvaryumcudan alınma küçük renksiz taşlar ve bir boy büyüğü renkli taşlar, bir de plastik bir bitki (onu da arkasına saklanabilsin diye düşündüm) var.Suyu 5-6 günde bir en fazla 1/3 oranında dinlendirilmiş musluk suyuyla değiştiriyorum.Seranın betta yemini kullanıyorum.
Bu ikinci balık ve hep şöyle oluyor, mutlu mesut 1-2 ay gidiyoruz,bir süre sonra başka bir rahatsızlık belirtisi vermeden yem yememeye başlıyorlar,zamanla hareketleri azalıyor,genellikle dipte hareketsiz ama düzgün pozisyonda duruyorlar (ama arada bir ani sıçramalar vb. yapıyorlar) ve böyle birkaç hafta geçtikten sonra ölüyorlar.
İkincide farklı olarak kumun üstünde beyaz pamuksu bir tabaka oluştu,ama balıklarda görsel hiçbir anormallik yok.
Akvaryumcunun önerisiyle,prospektüste yazdığı şekilde Mikofish uyguladım ama yine de kurtaramadım.
Küçük akvaryum çok ucuzdu (10 liranın da altındaydı sanırım),acaba diyorum onda mı birşey var,çin malı falandır,farklı kimyasallarla yapıştırmışlardır.
Ya da kum/plastik bitkide mi sorun var,bende mi sorun var? Anlayamadım gitti.
Aynı şartlarda yeni balık alıp bir cana daha kıymak istemiyorum.
En son dün sinirlendim,"ulan akvaryum,kum vb.hepsini atayım,büyük bir fanus alıp içine koyayım" dedim kendi kendime ama forumda arkadaşların fanusla ilgili yazdıklarını okuyunca derhal vazgeçtim.
Yanlış olan nedir,bir yardım edin arkadaşlar.
B
13 yıl
İstanbul Bilişim kendini uyanık mı sanıyor?
Daha önce de aynı durumu yaşadım,bu üçüncü oldu.Internetten herhangi bir ürün arıyorsun (bugün netbook baktım),en avantajlı fiyat bu firmadan çıkıyor ve sayfada stok sorunuz yazıyor.Firmayı arıyorsun,tahmin edileceği gibi ellerinde olmadığını yerine falanca ürünün bulunduğunu (piyasayla aynı fiyat) söylüyorlar.Aynı şeyi çok ayrı zamanlarda bir LCD TV, bir fotoğraf makinesi bir de bugün netbook için yaşadım.
Nefret ediyorum kendini böyle şark kurnazı zanneden firmalardan.
B
13 yıl
Samsung 2 kapılı no-frost tavsiye (Bütçe 1.500TL.)
Arkadaşlar 25 yıllık ve hala çalışan Arçelik buzdolabımızı artık değiştirme zamanı geldi, 3 kişiye yetecek büyüklükte no-frost bir buzdolabı alacağım,forumdaki araştırmalarım ve özellikle Candoğan beyin yorumlarına bakarak Samsung'da yoğunlaştım.
Başlıkta yazdığım gibi bütçe en fazla 1.500 TL. ama bize yetecek özellik ve boyutlar için zaten yeterli olduğunu düşünüyorum.
Birkaç model var ama doğal olarak karar veremedim,ne tavsiye edersiniz?
Örnekler:
http://www.samsungmagaza.com/samsung-buzdolabi/SAMSUNG_RT-63EMSW_NOFROST_BUZDOLABI
http://www.samsungmagaza.com/samsung-buzdolabi/samsung-rt59ebpn-inox-no-frost-buzdolabi-rt59ebpn (Bu aslında inox olduğu için pek cazip gelmiyor)
http://www.samsungmagaza.com/samsung-buzdolabi/SAMSUNG_RT-45EAMT_NOFROST_BUZDOLABI (Bu da bayağı hesaplı ama neden ucuz anlamadım)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.