E

Yarbay
02 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
30 üye
Görüntülenme (?)
96 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
geçen yıl
LPG\u0027de kullandıktan sonra araçtaki problemler
LPG takılalı 1 sene olmadı ama havalar soğumaya başladıktan sonra LPG kullandığım günün ertesi sabahı tekleme gaz yememe beyaz duman atma sorunları yaşıyorum. Tamamen benzinde kullandığım günlerin ertesi bu sorunlar olmuyor. LPG ustasına götürdüm. Ayarları bozuk dedi bilgisayarla düzeltti. Yine aynı sorun devam ediyor.
Sorun nedir sizce?
E
7 yıl
# DH Post-Rock Topluluğu #
Post-rock gerçeklikten koparan, insanın ruhunu anlatan, samimi ve özgür bir dünya. Şüphesiz ki post-rock kalplere şifadır :)

Bu konudan yeni müzikleri-grupları paylaşabiliriz. İstek olursa üyeleri ana sayfaya ekleyebilirim, imza hazırlayabilirim.

Nedir post-rock?

Experimental, progressive, alternative, indie, ambient, electronica... Etkilendiği bu denli farklı tür kadar da zaten kendi içinde dallanıp budaklanmış zamanla. Belki kimilerine göre post rock'ın kökenlerini başına buyrukluğu ve farklı işler yaratma çabasından tutup Velvet Underground'a, hatta Pink Floyd'a götürmek bile mümkün olabilir. Uzun enstrümantel kısımların yer almasını, doğadan türlü çeşit seslerin enstrüman gibi kullanılmasını yorumlarken seslerin, çalgıların ve vokalin aynı düzlemde birbiriyle homojen olarak karıştığı bir tablo betimlemesi yapabiliriz. İşte post rock türünde olan şey de tam olarak budur.

Bu tarzın en belirgin özelliklerinin başında ise vokalin gördüğü üvey evlat muamelesi geliyor. Vokal çok az yer buluyor kendisine, bazen de farklı bir yaklaşımla özgün bir tarzda kullanılıyor Sigur Ros'ta olduğu gibi, enstümanlardan biri niyetine...

Şarkılarda dikkat çeken diğer önemli şey de genelde uzun sürmeleri, tekrar eden, iç içe geçen, aşama aşama çeşitlenerek zenginleşen melodilerden oluşmaları. Bir binanın inşaatı gibi yavaş yavaş büyüyüp zenginleşen yahut kayıkla güçlü akıntıların olduğu bir nehirde ilerlemek gibi sürükleyici, akıcı tarzda şarkılar bunlar. Bu tarzı; tekrar eden iç içe geçen melodilerin ve minimalist müziğin ünlü ismi Philip Glass ile eşleştirenler de olmuş. Haklılar bir yerde... Post rock grupları aynı zamanda dönemlerinin sosyal siyasal materyalleriyle etkileşim içindeler ve şarkılarına bu materyalleri çok iyi yediriyorlar. Vokal olmadan vermek istedikleri mesajları bazen şarkının uzun adı ile bazen klibi ile bazen şarkıya sokuşturdukları film kesitleriyle aktarıyorlar. Çoğunlukla underground yahut alaylı diye tabir edebileceğimiz insanların kendi başlarına müzik yaparak çıktıkları yolda bir yerlerde isimlerini duyurmaları sonucu tanıyoruz bu grupları. Büyük plak şirketlerinin yıldızlaştırdığı tipler aksine kendi yağlarında kavruluyorlar. Eleştirel, yoğun ve atmosferik müziklerin peşindeler.[1]

Radyomuz :http://www.postrockmusic.com/

Önemli Gruplar ve Müzikler

Explosions In The Sky- Your Hand In Mine

Videoyu izlemek için tıklayınız



God is an Astronaut - All is Violent, All is Bright

Videoyu izlemek için tıklayınız



Sleepmakeswaves - one day you will teach me to let go of my fears

Videoyu izlemek için tıklayınız



Russian Circles - Station

Videoyu izlemek için tıklayınız


Sleep Dealer - The way home

Videoyu izlemek için tıklayınız

1:http://lilblackcurlyhair.blogspot.com.tr/2014/08/yeni-baslayanlar-icin-post-rock.html
E
8 yıl
Bu nasıl bir öz geçmiştir?
nişantaşı üniversitesinde asistan bir bayanın öz geçmişi :https://www.facebook.com/notes/kardelen-k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk/kardelen-kim-mi-diyenlere/10153968299180421

Aşağılamak istemiyorum ama insan kendini bilmeli yine de destansı bir başarı öyküsünü dinliyoruz.

"Galatasaray Spor Kulübünün düzenlediği yetenekli öğrenciler kampanyasında tüm çevre okulları gezip öğrenci seçen kulüp hocaları, uzaktan onuda seyredip hocasına elemeleri katılmasını söyleyip rica etmişti. Hocasının ısrarıyla elemelere katılarak ilk 10 kişi arasına girmeyi başarmış ve sözleşme imzalamıştı. Ancak koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğundan dolayı sıkıntılar yaşanmış ve sözleşmenin feshine neden olunmuştu. "

"Bir yazılı kâğıdında yazdığı bir hikayeyle birlikte kaleminin kuvvetini keşfeden edebiyat öğretmeni sayesinde o zamanlar bir çok şiir yazarak K’küçük adlı imzasıyla yeni canlanan sosyal medyada fenomen olmuştu. "

"Herkes onu haylaz ve sorumsuz diye tanımlıyordu oysa o herkesi şaşırtarak diğer yıl derslerini toparlayıp ortalamasını yükseltip onur belgesi almaya hak kazanmıştı. Aslında bu onun başarılılarının başlangıç metni gibiydi. Bölüm seçimleri olduğu yıl sözel bölümü seçip o bölümü başarıyla tamamlamıştı. Girişken ve problemleri çözme yeteneği ile o zamanlar lise deki hocası tarafından desteklenerek, seçim yapılmadan bulunduğu sözel bölümde üç yıl sınıf başkanlığı yapmıştır. "

"Üniversitenin ilk tercihlerinde gazetecilik-radyo sinema televizyon gibi bölümlere tercih etti ancak ilk tercihlerde bir yere yerleşemedi."

" Ardından ikinci tercihlere kalarak hayatının belki çok önemli bir dönüm noktası olduğu tercihlerde İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Elektronörofizyoloji %50 burslu olarak kazanarak mesleğini seçti. Bu bölüm onun dikkatini çekiyordu."

"Birinci yılın sonlarında annesinin bir hastalığını araştırma yaparak, bir çok doktora bu hastalıktan bahsetti ancak bir tanı konulamayan annesine ‘İstanbul Tıp Fakültesi, Beyin ve Sinir Cerrahisi’’ götüren annesine binde bir görülen bir nodül tanısı konuldu. "
E
8 yıl
yatay geçiş hakkında soru
mesela 2.sınıfın sonunda yatay geçiş için başvurdum ortalama hesaplanırken 1.sınıf ortalaması da hesaba katılıyor mu yoksa sadece 2.sınıf ortalamasıyla mı başvuruluyor?
E
8 yıl
Martin Benitez transferi bitti
SON DAKİKA ! - Galatasaray, Benitez'in bonservisinin %85'i için Independiente'ye 7.5 Milyon € + 500 Bin € bonus ödeyecek. (@InfiernoRojo)

Galatasaray, yapılan bu teklifi kabul etti. Martin Benitez'in transferi gerçekleşecek. (@sebasneman)

Independiente pretende €7,5M por el 85% del pase de Benítez, más un partido en Turquía por el que se cobrarían otros €500mil #Independiente
E
8 yıl
Ekran karıncalanıp bilgisayar kapanıyor
2,3 gündür ekran normal tv ekranlarının karıncalanaması gibi olup kapandı , bir test uygulaması vardı yaptı sonuçlar bu geldi sorun tam olarak nedir ?
pc : lenovo z580 windows 10


< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
Citizen Facebook\u0027a transfer oldu
An itibariyle facebook çöktü.Citizen iş başında
< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
ÇİN\u0027DE BÜYÜK PATLAMA! #tianjin
Çin'in kuzeyinde bulunan Tiencin kentindeki liman bölgesinde çarşamba günü meydana gelen patlamada ölü sayısı 112'ye yükseldi

Çin basınında patlamaya ilişkin çıkan haberlerde, şu ana kadar hayatını kaybeden 112 kişiden 24'ünün kimliğinin tespit edildiği ve patlama bölgesinde 85'i itfaiye eri olmak üzere 95 kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Kimyasal gaz tehlikesine karşı patlamanın meydana geldi yerde 3 kilometre çapındaki alanda bulunanlar tahliye edildi. Yakın bölgede oturan vatandaşlara da evde kalmaları, kimyasal gaza karşı kapı ve pencerelerini kapalı tutmaları uyarısı yapıldı.
Öte yandan, kimyasal maddelere karşı özel kıyafetli askeri ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları devam ederken patlamadan 62 saat sonra olayın merkezinden 50 metre uzaklıktaki konteynırların bulunduğu alanda bir kişi askeri ekipler tarafından sağ olarak bulundu.
Çinli yetkililer, patlamada yaralanan 722 kişinin tedavisinin hastanede sürdüğü, 58'nin ise durumunun kritik olduğunu açıkladı.
Tiencin'in Binhay bölgesinde, çarşamba akşamı tehlikeli maddelerin tutulduğu lojistik deposunda çok şiddetli bir patlama meydana gelmişti.


http://www.haberturk.com/dunya/haber/1116170-cindeki-patlamada-olu-sayisi-112ye-yukseldi

< Resime gitmek için tıklayın >

Buradan takip edebilirsiniz.
https://twitter.com/hashtag/Tianjin?src=hash

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Patlama sonrası
Videoyu izlemek için tıklayınız
E
9 yıl
ABD Konsolosluğu\u0027na saldıran kadın teröristin vurulma anı
E
9 yıl
Silopi\u0027de zırhlı araca saldırı: 4 polis şehit [SON DAKİKA 11.32]
Şırnak Valiliğinden, Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucunda 4 polisin şehit olduğu, bir polisin yaralandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede 09.00 sıralarında güvenlik birimlerinin yürüttüğü çalışmalar esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatıldığı belirtildi.

"Silopi'de bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucunda 4 polisimiz şehit olmuş, bir polisimiz yaralanmıştır" ifadelerine yer verilen açıklamada, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıların faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik güçlerince geniş çaplı operasyon başlatıldığı kaydedildi. (AA)

http://www.ensonhaber.com/silopide-4-ozel-harekatci-sehit-oldu-2015-08-10.html
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1113816-silopide-mayinli-saldiri-4-polis-sehit
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29771072.asp
10.08.2015 - 11:32
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.